Grupp D1

Sundsvalls DFF - Alnö IF (1) 1-3 (0-2)

2013-03-10 - 10:00 - Westhagen

0-2 Maja Nyman (inkl. hcp-mål) 23

0-3 Elin Löfqvist 28

1-3 Emma Agorelius 41

Matchen i korthet:

SDFF kom inte till spel med sitt A-lag utan man ställde upp med sitt F19-lag och man räckte helt enkelt inte till mot div. I-laget Alnö trots att man kämpade väl och utgången av matchen hade mycket väl kunnat sluta annorlunda om man satt något av sina två frilägen i den första halvleken. Efter att Maja Nyman gjort "två" mål kunde Alnö kontrollera resten av matchen och ta en säker seger.

Tränarsnack:

- Hade vi satt någon av chanserna i första så hade det blivit en helt annan match men när de gör mål så ställer handikappsystemet till det för oss. Vi försökte hämta in tvåmålsunderläget i den andra halvleken men öppnade oss för halvkontringar och fick ett mål till i baken, säger SDFF:s F19-tränare Johan Widell.

- Det syntes att vi inte varit ute på en elvamannaplan tidigare i år men jag tycker ändå att det stundtals såg bra ut och vi skapade ett visst tryck på SDFF. Passningsspelet såg också riktigt bra ut emellanåt men visst finns det mycket att jobba på fortfarande, säger Alnös tränare Markus Söderholm.

Bäst på plan:

SDFF: Frida Widmark. Kaptenen och innermittfältaren fördelade boll bra, klev inte undan i närkamperna och visade kämpatakter hela matchen.
Alnö: Emma Häggberg. Den unga målvakten, född 1997, uppträdde lugnt, säkert och stabilt.

 

Selånger FK - IFK Timrå 2-1 (0-0)

2013-03-10 - 11:00 - Westhagen

1-0 Angelica Forsell 32

2-0 Angelica Forsell 35

2-1 Veronika Söderström 49

Matchen i korthet:

Div. I-kollegorna Selånger och Timrå bjöd på en krampaktig tillställning där inget av lagen bjöd på något skönspel och med få målchanser. Men med en sådan som Selångers nyförvärv Angelica Forsell på planen så behövs det inte så många chanser. Två halvchanser i den andra halvlekens inledning räckte för att "Angen" skulle bli tvåmålsskytt. Veronika Söderströms reducering kom alldeles för sent för att kunna hota.

Tränarsnack:

- Trots segern var det var ingen vidare match från vår sida. Vi saknade både aggressivitet och rörelse i anfallsspelet. Det blev något bättre i den andra halvleken och tack vare att "Angen" (Angelica Forsell) tog tillvara två halvchanser kunde vi vinna. En måltjuv av "Angens" kaliber har vi saknat i Selånger senaste säsongerna och hon kommer att bli betydelsfull för oss, säger Selångers tränare Mikael Melin.

- Inte heller vi gjorde någon bra match. En förklaring till vår insats kan vara att fyra tjejer ringde och "sjukanmälde" sig i morse och det var också vår första match på en elvamannaplan. Med många nya spelare är vi så inte samspelta ännu, säger Timrås tränare Örjan Viksell.

Bäst på plan:

Selånger: Angelica Forsell, två mål och ständigt en nagel i ögat på Timrå-försvaret genom sin fränhet.

Timrå: Pernilla Nordqvist. Mittbacken styrde bort det mesta och stod även för flera bra uppspel.

 

Sundsvalls DFF - IFK Timrå (1) 0-2 (0-2)
2013-03-12 - 18:00 - Westhagen

0-2 Rosie Nilsson (inkl. hcp-mål) 24

Matchen i korthet:
Timrå var spelmässigt överlägsna SDFF F19 i den första halvleken. Trots dominansen dröjde det till strax innan paus innan man fick hål på motståndet. Ett mål som räknades dubbelt enligt gällande handikappregel. Rosie Nilsson blev frispelad av Martina Grönlund och avslutade kyligt. Inte annat att vänta heller när termometern visade neråt 10-12 minus, brrr...

Den andra halvleken blev spelmässigt jämnare och det unga SDFF-laget sträckte på sig, vann bollar och spelade sig fram till några "nästan chanser". Det syns att laget ännu väger lite för lätt mot seniormotstånd men att det finns talang i laget råder ingen tvekan om. 
Tränarsnack:
- Vi var riktigt bra i den första halvleken medan den andra blev klart sämre, förryckt av en hel del positionsbyten inom laget, säger Timråtränaren Örjan Viksell.

- Två halvlekar med olika ansikten. I den första hängde vi inte alls med och var passiva. I den andra ryckte vi upp oss rejält och skapade en hel del halvchanser, dock utan att få till den riktigt vassa, säger SDFF:s F19-tränare Johan Widell.
Bäst på plan:
SDFF: Emma Agorelius. Rejäl i sina ingripanden och uppträdde precis som en bra mittback skall göra.

Timrå: Malin Gröning. Placeringssäker mittback som dominerade sitt luftrum. 

 

Selånger FK - Alnö IF 4-0 (1-0)
2013-03-12 - 21:00 - Westhagen

1-0 Angelica Forsell 7

2-0 Jenny Lindström 27

3-0 Jenny Lindström 43

4-0 Sandra Sandberg 46

Matchen i korthet:
Ladies Nights sista match blev också den klart bästa och mest underhållande när seriekollegorna Selånger och Alnö gjorde upp.

Den första halvleken var spelmässigt jämn och enda målet som föll kom från Angelica Forsells fötter sedan hon snyggt lobbat in 1-0 för sitt Selånger.

Selånger fick en kanonstart i den andra. Redan efter ett par minuter löpte sig Jenny Lindström igenom på djupet och avslutningen var det inget fel på.

Det var starten på en mäktig offensiv från Selånger och som varade matchen ut. I den 43:e minuten kom 3-o och även då var Jenny Lindström sist på bollen och tre minuter senare tryckte Sandra Sandberg in fyran från nära håll.

Alnö förlorade visserligen med klara 0-4 men skall ändå ha heder för sin insats. Man bjöd verkligen upp till dans och försökte trilla boll så gott det gick mot ett för dagen övermäktigt motstånd.
Tränarsnack:
- Vi sade innan att vi skulle hålla nollan i den här matchen men i den första halvleken slarvade vi ändå bakåt och bjöd Alnö på ett par halvchanser. I den andra däremot så spelade vi riktigt bra bakåt och inte minst framåt med fart och fläkt i anfallsspelet. Vi hade piggare ben idag än i söndags och att göra 4-0 på en seriekonkurrent under 50 minuters speltid måste man vara nöjd med, säger Selångers tränare Mikael Melin.

Har sökt Alnös tränare Markus Söderholm. Väntar nu bara på att han skall återkoppla.
Bäst på plan:
Selånger: Malin Christmansson. Vänsterbacken var mycket bra både defensivt och offensivt. Läste spelet utmärkt och var inte rädd att sätta full fart framåt med bollen som klistrad vid foten.
Alnö: Ellen Löfqvist. Hårt och aggressivt jobb på den centrala mittfältet och vek aldrig ner sig nederlagssiffrorna till trots.

 

IFK Timrå - Alnö IF 2-1 (0-0)
2013-03-16 - 10:00 - Westhagen

0-1 Mikaela Andersson 26
1-1 Veronica Söderström 38

2-1 Veronica Söderström 43

Matchen i korthet:
Alnö ställde upp med sitt andralag i den här matchen då A-truppen befinner sig i Ånge för träningsläger och matchande i dagarna två.

Något som inte märktes under den första halvleken då det unga Alnölaget, som skall spela i div. II i år, hade det mesta av spelet. Hade det dock svårt att omsätta bollinnehavet i farliga målchanser.

Direkt i den andra halvleken fick man retroaktiv utdelning då Mikaela Andersson skar in från kanten och snyggt placerade bollen invid stolpen. Där gick Timråförsvaret bort sig rejält.

Målet gjorde emellertid att Timrå vaknade till och tog sedan över händelserna på planen, och det ganska markant.

Div. I-laget vände också på kuttingen tack vare två genomlöpingar från Veronica Söderström. Fint framspelad av Martina Granlund respektive Rosie Nilsson.

Heder emellertid till det unga Alnölaget som gav det mer rutinerade Timrå en rejäl kamp. Timrå därmed vidare till semifinal.
Tränarsnack:
- Skithalvlek den första för oss då vi stod på hälarna men en riktigt bra andra och då skapade inte Alnö någonting mer än ett skitmål, säger tränaren Örjan Viksell.

- Vi hade en halvlek var. Vi spelade jättebra i första men i andra tog ett tyngre Timrå över sedan vi tagit ledningen. Det finns mycket talang i det här laget. Tror inte folk förstår det, säger Alnö 2:s tränare Mikael Brundin, den gamle allsvenske mittbacken i GIF Sundsvall och AIK men fostrad i IFK Sundsvall.
Bäst på plan:
Timrå: Mikael Jensen. Högerbacken spelade rutinerat och läste hela tiden av spelet och deltog bra i både offensivt och defensvit.
Alnö: Isa Kollberg. En spelande mittback som ser ut att kunna gå en ljus framtid till mötes.

 

Sundsvalls DFF - Selånger FK (1) 0-3 (0-0)
2013-03-16 - 11:00 - Westhagen

0-2 Isabell Lindgren (inkl. hcp-mål) 38

0-3 Sandra Sandberg 50

Matchen i korthet:

I 38 minuter gäckade SDFF:s F19-målvakt Moa Altin-Elving Selånger-spelarna med massor av högklassiga ingripande och stoppade ett större antal frilägen. Men till slut fick inhopparen Isabell Lindgren hål på henne sedan hon kommit ren via dubbla tvåfotsdribblingar och avslutat högt.

I slutminuten lyckade även Sandra Sandberg skarva bollen förbi den storspelande keepern efter ett fint inlägg från Hazal Altuntas.

Annars var det här en ganska avslagen match där Selånger redan var klara för semifinal. 
Tränarsnack:

- Vi skulle bara spela av den här matchen då vi redan var klara för semi. Det var lite trögt i början, kanske berodde det på underskattning. Trots att vi inte alls var på tårna så skapade vi stadigt många målchanser. Jag tror inte SDFF skapade någon, säger Selångers tränare Mikel Melin

Väntar ännu på att SDFF:s tränare skall återkoppla för en kommentar.

Bäst på plan:

SDFF: Moa Altin-Elving. Den unga målvakten var helt orädd och tvekade inte att kasta sig framför fötterna på målsugna Selångerspelare och höll målet rent från påhälsning i 38 minuter.
Selånger: Isabell Lindgren. Hoppade in i anfallet i den andra halvleken och tog tag i grejorna och gjorde bl a ett mycket snyggt mål efter två stycken tvåfotsdribblar innan hon avslutade minst lika vackert.

Tabellen

Pl. Lag M   V O F Mål P
1. Selånger FK (I) 3   3 0 0 9 - 1 9
2. IFK Timrå (I) 3   2 0 1 5 - 3 6
3. Alnö IF (I) 3   1 0 2 4 - 7 3
4. Sundsvalls DFF (E1) 3   0 0 3 1 - 8 0

Fotnot 1:

divisionstillhörighet inom parentes. E1 = Elitettan.

 

Fotnot 2:
1:an och 2:an till semifinal.