Tommy Lerstrand är tillbaka som tränare i Lucksta. Tommy Lerstrand är tillbaka som tränare i Lucksta.

Tommy Lerstrand åter-vänder som tränare till Lucksta

(2020-11-14)
Tränarna Paul Thompson och Jimmie Nordberg (spelande) följer med Lucksta upp i trean.
Dessutom kryddar man duon med Tommy Lerstrand som tränade klubben 2016 och 2017.

– Vi tror mycket på den här konstellationen, säger sportchefen Martin Ålin.

Inför comebacken i trean står det klart att tränaren Tommy Lerstrand återvänder till Lucksta IF. En klubb han tränade åren 2016 och 2017. Tommy tränade därefter Selångers damer och innan tiden i Lucksta var han i Kuben. Samtidigt har Tommy varit engagerad på ungdomssidan i Medelpads Fotbollförbund som bland annat förbundskapten för 05:orna och spelarutvecklare.
Tommy kommer att leda Lucksta tillsammans med Paul Thompson. Även Jimmie Nordberg kommer att fortsätta som tränare men det största fokuset blir på det egna spelandet.
– Vi tror mycket på den här konstellationen på tränarsidan, säger sportchefen Martin Ålin.

Så här säger Tommy Lerstrand om comebacken i Lucksta och varför han återvänder till Lucksta:
– Alltid kul med fotboll. Lucksta är en välskött förening, där jag trivdes då jag var där senast. Paul och jag kör ju Distriktslaget tillsammans med Marcus, som även är målvakt i Lucksta, så det känns som en bra lösning. Vi kommer köra delat ledarskap där även "Jimman" är med. Vi kommer fortsätta jobba med Arbetssättet för att skapa bra förutsättningar till bra prestationer, och förhoppningsvis bra resultat. Kommer väl framförallt kunna erbjuda en avlastning till ledarstaben, men kanske också bidra till att utveckla spelet både försvarsmässigt som anfallsmässigt. Kommer fortsätta med -05:orna som går in på sista året. Har Distriktslagsturneringen kvar nästa höst. Fortsätter även som Spelarutbildare på tjejsidan. Har ju arbetat en del med ungdomsfotboll senaste åren och hoppas att kanske någon ”gammal” spelare är intresserad av att prova lyckan i Lucksta och div 3 kommande säsong.

Hur är läget på spelarsidan, sportchef Martin Ålin?
– Vi fick ju en månads förlängning på grund av kvalspelet så vi ligger lite efter i förberedelserna. Vi håller på att förhandla med årets spelartrupp för en förlängning och i dagsläget är det ingen som tackat nej även om några vill fundera ett tag till för en fortsättning. Helt klart är att vår duktiga målvaktstrio följer med upp i trean. Vi jobbar även på nya spelare men vill som sagt samtidigt avvakta vad som händer med årets trupp. 

Tillbaka till Nyheter div. 3 Mellersta Norrland
Tillbaka till Nyheter div. 4 Medelpad