Komfortabel seger för Essvik 2
-
Det blev aldrig någon riktig fotbollsmatch mellan Essvik 2 och gästande Indal.
Hemmalaget vann med hela 7–0 och detta utan att förta sig.
– Indal stod inte alls upp och vi var nog närmare att dubbla målskörden än dom spräcka nollan kändes det som, säger lagledaren Peter Sawert.


Essvik var flera nummer större än ett villjelöst Indal och det tog bara fyra minuter för Serhat Bag att ge hemmalaget ledningen.
Yrvärdret Tesfalidet "Tess" Elias blev sedan nerdragen i den 26:e minuten och Karim Couqua tog hand om straffen och ökade på till 2–0. Siffror som stod sig till paus.
– Det var i underkant. Med lite bättre skärpa hade vi gjort några mål till, säger lagledaren Peter Sawert.

Målen kom så att säga retroaktivt i den andra halvleken, och då fem stycken.
Serhat Bag gillar tidiga mål i halvlekarna och den här gången målade han efter sex minuter, på nick denna gång.
I den 70:e minuten blev "Tess" för andra gången fälld innanför straffområdet och den här gången tog han hand om "stramaren" själv. Och visst, han gjorde inget misstag från elvameterspunkten.

Sista kvarten ökade Erik Martinsson, Jacob Hägglund och Andreas Wolf på till 7–0 innan domaren David Lundgren blåste av matchen.
– Indal stod inte alls upp och vi var nog närmare att dubbla målskörden än dom spräcka nollan kändes det som. Vi skapade otroligt många chanser. Killarna tyckte nog det var roligt att spela idag. Dom fick vända upp i lugn och ro och passa till varandra utan markering, säger lagledaren Peter Sawert.
Rutinerade Örjan Larsson trivdes ypperligt och visade upp sin eminenta passningsfot (vänstern) vid åtskilliga tillfällen i matchen. Bra i Essvik var även redan nämnde kvicksilvret Tesfalidet Elias.

I Indal var det "evigt mörker".
– Det var totalt noll vilja. Vi hade ingenting och var knappt trea på bollen. Jag sprang mest i laget och det säger väl det mesta, säger spelande tränaren Christer Dahlin, och fortsätter:
– Vi tog oss upp till deras straffområde ett par gånger men det blev aldrig riktigt farligt då vi aldrig hade någon andravåg, sucker Dahlin.
Det står redan klart inför den allra sista omgången att Essvik 2 kommer trea i tabellen och Indal jumbo med en enda seger. Att en andra skall komma mot ett seriesegerjagande LuMa låter högst osannolikt. Åtminstone sett till dagens prestation. Men bollen är rund heter det...

Essviks AIF 2 – Indals IF 7–0
2014-09-15 - 18:00 - Essviksvallen
1-0 Serhat Bag 4
2-0 Karim Couqua (straff) 36
3-0 Serhat Bag 51
4-0 Tesfalidet Elias (straff) 70
5-0 Erik Martinsson 76
6-0 Jacob Hägglund 78
7-0 Andreas Wolf 84

Domare: David Lundgren, Kvissleby (bra i lättdömd match)
Publik: 43
Matchfakta