Andreas Andersson ska kriga om målvaktströjan med Lloyd Saxton. Andreas Andersson ska kriga om målvaktströjan med Lloyd Saxton.

GIF Sundsvall har gjort klart med ny målvakt: "Har erfarenhet från allsvenskt spel"

(2020-02-01)
GIF Sundsvall agerade snabbt när det stod klart att David Mitov Nilsson inte skulle förlänga sitt kontrakt.
Istället signade man Andreas Andersson, 29 senare den här månaden, som har vaktat målet i både Allsvenskan och Superettan.
–  Han har många års erfarenhet från elitfotbollen där han har presterat mycket bra, säger sportchefen Urban Hagblom till ST-sporten. 

läs mer

Efter att David Mitov Nilsson valt att inte förlänga med GIF Sundsvall efter degraderingen från Allsvenskan agerade NorrLandslaget snabbt och signade Andreas Andersson sedan han i veckan brutit sitt kontrakt med Dalkurd FF.
– Vi har jobbat länge med några prioriterade målvakter. Dels Mitov Nilsson, men även Andreas som varit prioriterad från vår sida. Det är utifrån hans erfarenhet från Allsvenskan med Gefle och Östersund och Sirius i Superettan, till exempel. Han har många års erfarenhet från elitfotbollen där han har presterat mycket bra. Det är en mycket härlig person dessutom., säger sportchefen Urban Hagblom till ST-sporten.

En dyr affär?
– I klartext så har vi en ekonomisk situation som gör att vi inte har möjlighet att gå in i några stora transferaffärer. Vi visste att det var en process igång med Andreas och Dalkurd och att de var på väg att avsluta sitt samarbete. Det spetsade till det för oss utifrån att vi kunde gå vidare. När de var klara tryckte vi på alla knappar så snabbt vi kunde eftersom vi förstod att det fanns en, säger Hagblom.

Nu blir det en tuff kamp om målvaktshandskarna med Lloyd Saxton. Vem tar hem den kampen?
– Att få in en målvakt var viktigt, nu får han och Lloyd göra upp och vi har dessutom Filip Widén som vi ska ge tid, avslutar Urban Hagblom.

Fakta Andreas Andersson:
Född: 21 februari 1991
Längd: 192 cm
Vikt: 85 kg
Moderklubb: Grebbestads IF
Övriga klubbar: IF Elfsborg, FC Trollhättan (lån), Ljungskile SK (lån), IK Sirius, Gefle IF, Östersunds FK och Dalkurd FF.
Landskamper: 7 U17 och 1 U19.