Essviks unge Eric Björk, även duktig hockeylirare i NSK, var planens bäste spelare. Essviks unge Eric Björk, även duktig hockeylirare i NSK, var planens bäste spelare.

Essvik 2 tappade segern efter målvaktshjärnsläpp
-
De båda andralagen i Sund och Essvik bjöd på en publikvänlig och spännande match när den andra omgången av Medelpadssexan tjuvstartade under söndagen. Ledningen skiftade hela tiden och när Alexander Johansson gjorde sitt andra mål i matchen fram till Essviksledning 3-2 med bara tre minuter kvar såg man ut att ha säkrat segern.
Då hade man dessvärre tagit ut segern utan att ha konsulterat sin målvakt.
I slutminuten fick han ett bakåtpass men fick någon form av hjärnläpp, fibblade till det och Bienvenu Jordy Ouvanguiga snöt helt sonika bollen, rullade in kvitteringen och blev även han tvåmålskytt.
- Vi bjöd även på deras 2-1-mål sedan vår mittback misslyckats med en dribbling som siste man. Känns som vi gav bort den här matchen, speciellt med tanke på vår andra halvlek där vi spelade riktigt bra och även hade ett ribbskott, säger Essviks lagledare Peter Sawert, som ville berömma Eric Björk, född 1997.
- Han var formidabel på mitten. Tog verkligen tag i matchen när vi låg under med 1-2 och vann och fördelade bollar som en rutinerad senior.

åter till omgång 2

Sund IF 2 - Essviks AIF 2 3-3
2014-05-11 - 18:00 - Westhagen
0-1 Alexander Johansson 31
1-1 Ali Kanso Mahmoud 33
2-1 Bienvenu Jordy Ouvanguiga 49
2-2 Erik Martinsson 70
2-3 Alexander Johansson 87
3-3 Bienvenu Jordy Ouvanguiga 89
Domare: Nils Börlin, Sundsvall
Publik: 43
Matchfakta