Ett straffmål och ett ass. blev Zakkaria Bel-Mekkis facit. Ett straffmål och ett ass. blev Zakkaria Bel-Mekkis facit.

Sund hänger med i topp-striden efter 2-0 mot IFK Sundsvall

(2016-05-27)

Sund hänger med i toppstriden.
I afton blev det 2-0 mot IFK Sundsvall.
– Det var ingen stor match. Innan vi gjorde 2-0 var matchen jämn, säger Sunds lagledare Claes Nyman.


Sund och IFK Sundsvall bjöd på en tät och mindre välspelad första halvlek där lagen tog ut varandra till mångt och mycket.
Ett mål blev det emellertid och det på straff i mitten av halvleken. Dennis Bergström drev in i straffområdet, jagad av två IFK-are och plötsligt gick hela trion däck på Norrportens konstgräs och domaren dömde straff.
– Den var totalt felaktig. Tror t o m Sund håller med om det, dundrar IFK-tränaren Mikael Kotermajer.
– Jag stod för långt bort för att se men enligt domaren som jag pratade med efter matchen var straffen solklar och på gränsen till målchansutvisning. Dennis kunde t ex inte spela något mer i matchen, Det kanske säger en del om situationen, säger Sunds lagledare Claes Nyman.
Sunds specielle straffläggare, Zakkaria Bel-Mekki, stegade fram och satte bollen säkert i nät.

IFK Sundsvall laddade inför den andra halvleken och kom ut taggade. I första anfallet satte Sund 2-0...
Zakkaria Bel-Mekki lade strax utanför straffområddet bollen till David Lundgren som kom i full careta och klippte in bollen. Som tack för den bedriften gav domaren målet till Victor Bergman Rönnqvist. Schyst!
IFK flyttade upp sina positioner för att gå "all in" för en livsviktig reducering. Samtidigt blev det vidöppet bakåt och Sund fick flera gyllene tillfällen att stänga matchen, framförallt Bel-Mekki, men den unge IFK-keepern Kasper Pedro räddade ett otal frilägen.
Men även IFK var nära. Efter timmen spelad träffade Oskar Lidström stolpen klockrent. Det var det närmaste kamraterna kom nätkänning denna afton. Sund var då närmare både ett fjärde, femte och kanske ett sjätte mål men segersiffrorna stannade vid 2-0.
– Det var ingen stor match. Innan vi gjorde 2-0 var matchen jämn men efter vårt andra mål borde vi kunnat utnyttja några av alla dom frilägen vi fick när IFK flyttade upp, säger Claes Nyman.
– Vi sade innan matchen att skall Sund göra mål på oss idag får dom vara bra. Inga slarvål bakåt. Då får dom först en straff och ett mål efter 30 sekunder in i andra, suckar Mikael Kotermajer.

Jämnt skägg över lag i Sund men med överbetyg till mittbacken Marcus Pettersson medan man i IFK ville plussa extra för brytsäkre mittbacken Adam Sjölén, löpstarke anfallaren Oskar Lidström och målvakten Kasper Pedros frilägesräddningar.

Matchfakta:
Sund IF - IFK Sundsvall 2-0
2016-06-03 - 19:45 - Norrporten Arena
1-0 Zakkaria Bel-Mekki (straff, 23)
2-0 David Lundqvist.(46) (Victor Bergman Rönnqvist  enl. domarprot.)
Domare: Said Gavador (blåste inte sänder matchen, tillät tufft spel)
Publik: 50

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat. Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.