VÄRMECUPEN
grupp H3

MATCHFAKTA & TRÄNARKOMMENTARER

Lucksta IF - Sidsjö-Böle IF 1-0
2016-03-18 - 21:00 - Westhagen
1-0 Jimmy Ilvonen (40)
Tränarkommentarer:
Kent Elfving, Lucksta
– Sidsjö-Böle bjöd på tufft motstånd och vi fick inte samma ytor som i dom tidigare matcherna.Vi var ändå det spelförande laget och släppte inte till mer än ett par halvchanser. Vårt mål gjordes av "Finnen" (Jimmy Ilvonen) och var ett fint vinkelskott strax innanför straffimrådet som satte lågt. Om vi skall gå in på spelarkritik var Stefan Krantz och Emil Svensson ett säkert och stbilt mittlås.
Mikael Eklöf, Sidsjö-Böle:
Spelet var ett fall framåt trots förlusten. Lucksta inledde starkt första tio och pressade tillbaka oss i planen. Därefter ryckte vi upp oss och fick mer att säga till om. Vi fick dock inte fast bollen i anfallet och skapade därigenom ganska lite. Det var chansfattigt rent allmänt faktiskt. Det var två försvatsstarka lag. Hela laget skall ha en eloge hur man tog sig an uppgiften. Jag väljer dock att höja Lazaros Davidsson lite extra för sin insats.

Essviks AIF - Kubikenborgs IF 2 (1) 4-0
2016-03-18 - 20:00 - Westhagen
1-0 Filip Hagblom (26)
2-0 Peter Mackin (35)
3-0 Marcus Sawert (40)
4-0 Peter Mackin (45)
Tränarkommentarer:
Fredrik Martinsson, Essvik:
– Trots massivt övertag hade vi svårt att omsätta detta i mål men nog borde vi satt ett par i första. I andra fick vi en tidig utdelning och efter det rann det bara på. Trtos den klara segern kan hela laget bättre. Vi kladdade alldeles för mycket på bollen. När det gäller Kuben så tror jag inte dom hade ett enda farligt anfall
Torbjörn Persson, Kuben 2:
– Vi saknade många spelare och fick plocka in några yngre som inte varit med så mycket tidigare. Vi höll ändå spelet hyfsat uppe i första som slutade 0-0. I andra orkade vi inte hålla emot lika bra. Jonathan Högström och Alfred Johansson jobbade hårt och vann en hel del bolldueller.


Essviks AIF - Sidsjö-Böle IF 1-3
2016-03-16 - 20:00 - Westhagen
0-1 Androw Gorgis  (15)
0-2 Minhaz Chowdhury (19)
1-2 Erik Martinsson (21)
1-3 Henry Junior Lee (37)
Tränarkommentarer:
Fredrik Martinsson, Essvik:
– Ofattbart att vi förlorar den här matchen. Vi totaldomimerade och jag vet inte hur många lägen vi brände. Borde satt fem mål bara under den första halvleken. Redan efter en minut missade vi ett friläge. Sidsjö-Böle hade inte många passningar inom laget och i andra slog dom nästan bara långbollar. Vid ställningen 1-2 hade vi också en boll inne som dock domarna missade. Minst två decimeter inne var den sade grabbarna.
Erik Martinssons första halvlek var den bästa han gjort på två år och det var också han som gjorde vårt mål. Än en gång var Jesper Hellström dominant på mitten. 
Mikael Eklöf, Sidsjö-Böle:
– Essvik inledde starkt och pressade tillbaka oss långt ner i plan men så fick vi en hörna på vårt första anfall och då gjorde vi också ett snyggt mål. Några minuter senare fick vi till en omställning och då dunkade vi in 2-0. I andra hade vi ytterligare en omställing som resulterade så vi var verkligen effektiva. Men i ärlighetens namn fick vi inte alls igång vårt passningsspel utan det blev mest långbollar. Vår målvakt Fredrik Hultman var som vanligt i "Värmecupform" och höll oss kvar i matchen hela vägen. Helt klart "Man of the match".

Lucksta IF - Kubikenborgs IF 2 (1) 7-0
2016-03-16 - 20:00 - Westhagen
1-0 Jens Andersson (13)
2-0 Dennis Moberg (16)
3-0 Dennis Moberg (18)
4-0 Dennis Moberg (23)
5-0 Jens Andersson (28)
6-0 Robert Högdahl (33)
7-0 Bletuart Sallauka (43)
Tränarsnack:
Tommy Lerstrand, Lucksta:
– Vi släppte boll i fart och med snabba förflyttningar höll vi uppe tempot och då fick det unga Kubenlaget svårt att hänga med. Hela laget deltog idag i spelet. Vi hade många nya sedan förra matchen så truppen känns bred. Dennis Moberg gjorde ett äkta hattrick på tolv minuter i första halvlek - sen bytte jag ut honom (skratt).
Torbjörn Persson, Kuben 2:
– Vi släppr in lite väl enkla mål och då blir det svårt att hålla jämna steg mot ett bra division 4-lag som Lucksta. Med en mindre naivt försvarsspel kanske vi hade kommit undan med 0-3 vilket varit mer acceptabelt. Nu ser vi ut att släppa in flest mål i Värmecupen i år också.


Sidsjö-Böle IF - Kubikenborgs IF 2 (1) 4-2
2016-03-13 - 19:00 - Westhagen
1-0 Ahmed Hassan
2-0 Henrik Eriksson
2-2 Kevin Åhman (inkl. 1 hkp-mål)
3-2 Ahmed Hassen 
4-2 Minhaz Chowdhury
Tränarsnack:
Mikael Eklöf, Sidsjö-Böle:
– Vi tog tag i taktpinnen redan från start och höll den hela matchen. Vi fick ju även ett snabbt ledningsmål efter att dom kvitterade med sitt handikappmål så det blev aldrig riktigt spännande. Utöver segern är jag mest glad åt Emad Nademis comeback efter sin långa sjukdom. Att han orkade alla 50 minuterna imponerade. Bra var också nye mittfältaren Mohammed Resai som visade fina takter. 
Torbjörn Persson, Kuben 2:
– Det ser inte så bra ut just nu. Vi saknar stabilitet och genombrottskraft i offensiven. Höll annars uppe spelet hyfsat. Vi har en kille född 1991 som heter Albin Palmlöf och kan bli hur bra som helst. Snabb och hal med bra driv i steget och dessutom duktig med bollen och bra blick för spelet. Jag tror han är med i landskapslaget. Där har Kuben fått fram en jättetalang. Bör också tillägga att Sidsjö-Böle också hade några riktigt vassa lirare.

Essviks AIF - Lucksta IF 1-3
2016-03-13 - 18:00 - Westhagen
0-1 Jimmy Ilvonen
1-1 självmål
1-2 Bletuart Sallauka10
1-3 Mattias Svelander
Tränarsnack:
Fredrik Martinsson, Essvik:
– Vi ger bort tre mål och det håller inte. Även dom bjöd på kvitteringsmålet i slutet av den första halvleken men nästan direkt i andra bjuder vi tillbaka två gånger inom loppet av 90 sekunder. Vi fick en chans in i matchen med fem minuter kvar med ett friläge - men rullade bollen i framnen på en redan liggande målvakt och då var det kört. Jesper Hellström var i vanlig ordning bra på mitten.
Tommy Lerstrand, Lucksta:
– Vi gjorde vår första match på stor plan och testade ett nytt spelsätt. Tyvärr blev vi lite för ivriga i anfallsspelet så det blev lite för rakt istället för att kanske vårda bollen lite mer. Spelet blev väldigt böljande. Essvik började bäst första tio innan vi kom in i det hela och i andra såg det bättre ut och vi kunde vinna matchen. Det var ingen som stack ut något extra men alla visade vilja och löpte mycket. Nu skall vi jobba mer på att även löpa rätt.


Kommande matcher:

se slutspelet

Fotnot:
Handikappmål inom parentes, d v s näe och om laget gör sitt första mål plussas det på med antal mål inom parentesen. Ettt mål per division. Speltiden är 2 x 25 minuter.


TABELLEN

1.  Lucksta IF                        3      3      0      0    11 -   1      9
2. Sidsjö-Böle IF  3      2      0      1      7 -   4      6
3. Essviks AIF  3      1      0      2      6 -   6      3
4. Kubikenborgs IF 2 3      0      0      3      1 - 14      0SKYTTETOPPEN
1. Dennis Moberg, Lucksta 3 mål
2. Peter Mackin, Essvik 2
2. Jens Andersson, Lucksta 2
2. Bletuart Sallauka, Lucksta 2
2. Minhaz Chowdhury, Sidsjö-Böle 2
2. Ahmed Hassan, Sidsjö-Böle 2