"Hägga" satte Ljustorps ledningsmål. "Hägga" satte Ljustorps ledningsmål.

Ljustorp tog första segern men var nära att tappa en 3-0-ledning

(2017-05-31)
Ljustorp tog sin första seger på många år i Medelpadsfemman.
Men det var nära att man tappade en 3-0-ledning mot Medskogs.
– Vi blev lite nöjda och började spela lite för svårt men vi släppte i alla fall inte till någon kvitteringschans, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist efter 3-2-segern.


Medskogs hade en gyllene chans att ta lednngen på Ljustorps IP i matchen men Alexander Hasselmalm i hemmamålet gjorde en otrolig reflexräddning på Jakob Melins närskott. Medskogs hade ett par halvlägen ytterligare men det skulle bli hemmalaget som satte första målet. Patrik "Hägga" Häggqvist löpte på djupet och fick en smörboll efter marken och drog på ett skott som gick i en både över målvakten Anton Stadling. Då visade matchuret på halvtimmen spelad.
Kring pausvilan ryckte sedan hemmalaget åt sig en 3-0-ledning.
I slutminuten av den första halvleken sköt Kuchi West (officiellt heter han Kyaw Soe Kyaw Soe men det är det ingen som använder) ett lågt skott bredvid muren som studsade precis innan målet och ställde Stadling, som nog borde kunnat ställt upp sin mir bättre om man får vara kritisk?
Två minuter efter avsparken i den andra halvleken hann Marion Berlin före både MBK-försvarare och målvakt och kunde rulla in trean i tomt mål.

Ljustorp verkade tro att segern var "biff" och började spela svårt och lite nonchalant. En dödssynd som inte ens Barcelona klarar av varje dag.
I den 63:e minuten blev det kalabalik framför Hasselmalm i Ljustorps-målet. Alla verkades sparka på allt innan en hemmaförsvarare kickade bollen på hälen på egen spelare och in i det egna målet.
Med tolv minuter kvar var det gästernas tur att hänga en frispark. Ur snäv vinkel sköt Jakob Melin mot den främre stolpen och dit hann inte Hasselmalm som gjort sig redo för en lyfting in i centrum och inte lyckades ställa om.
Någon reell kvitteringschans klarade dock inte Medskogs vaska fram utan Ljustorp kunde ta sin första seger i sin comeback i Medelpadsfemman.

Så här säger Ljustorpstränaren Fredrik Enqvist om segern:
– Vi inledde avvaktande första 15-20 minuterna och tillät Medskogs komma runt på kanterna ett par gånger. Allt släppte sedan för oss när vi fått vårt ledningsmål och därefter flöt spelet på som jag vill att det skall göra. Efter 2-0 började vi känna oss nöjda men gör ändå 3-0. Hade även bud på 4-0 och även 4-1 efter derass reduceringsmål. Där borde vi dödat matchen. Istället blev det lite nerv på slutet men vi släppte inte till något läge utan kunde ta vår första seger, säger "Fredde".
Daniel Nilsson, defensiv mittfältare, dominerade på mitten och förlorade knappt några dueller och var lugn och trygg när han hade bollen i besittning.

Mattias Nilsson, tränare i Medskogs:
– Vi hade några öppna lägen i början där vi kanske borde tagit ledningen. Chanser fanns även vid 0-1. Jag tycker det var bedrövlig fotboll från båda lagen. Kortpassningsspelet var uselt och dom som slogs långt kändes mer som "lycka till-bollar". Vi saknade elva spelare till den här matchen och jag fick själv hoppa in och lira en halvtimme. Starkt ändå med det manfallet att komma igen från 0-3 och göra match igen, säger "Matte".
Kreative bollvinnaren Jakob Melin bäst i Medskogs och ett extra plus till det smarta frisparksmålet som visar på bra speluppfattning.

Ljustorps IF - Medskogsbrons BK 3-2
2017-05-31 - 19:00 - Ljustorps IP
1-0 Patrik Häggquist (30)
2-0 Kyaw Soe Kyaw Soe (45)
3-0 Mario Berlin (47)
3-1 självmål (63)
3-2 Jakob Melin (78).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (konstiga beslut och ingen pondus)
Publik: 44
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsfemman