Veteranen Peter Lind hoppade in för Indal i slutet av matchen. Han lyckades inte vända matchen men en läcker tvåfotsdribbling hann han i alla fall med.

Wiskan vann i comebacken
-
Idag fortsatte den första omgången med bl a ett möte mellan två klubbar som också tagit sabbatsår - Indal och Wiskan.
På Härevallens GRÄS kunde gästande Wiskan, efter 2-2 i paus, gå ifrån till en 5-2-seger.
Mikael Törnlund, även han efter ett viloår, gjorde hattrick.
- Tyckte det kändes bra och vi tryckte tillbaka dom rejält i andra halvlek. Men i morgonbitti lär man nog ha ont i kroppen, säger hattrickskytten.


Smakstart för hemmalaget på Härevallens gräs

Två lag som stod över seriespel ifjol äntrade Härevallens gräs i premiären av Medelpadssexan.
Inför en hel del hemmafans fick Indal en smakstart då matchklockan knappt kommit igång förrän Robin Jonasson lyfte in 1-0 från halva planen.
Glädjen blev dock inte så långvarig då rutinerade anfallspjäsen Fredrik Viklund först kvitterade, sedan Indals mittback Andreas Moreau olyckligt halkat och gett Viklund fritt fram, och Mikael Törnlund kort därefter satte 1-2.


Lät sig inte nedslås

Hemmalaget lät sig inte nedslås och i den 22:a minuten såg Tobias De-Wall till att utjämna under den händelserika första halvan av första halvlek.
- Luktade en hel del offside, säger Wiskans spelande tränare och mittback Martin Hultin.
Därefter lugnade målskyttet ner sig och 2-2 stod sig till paus.
- En jämn första halvlek även om vi blev lite trötta på slutet, säger Indals tränare Christer Dahlin, som flyttade hem söderifrån för 1,5 vecka sedan och inte riktigt lärt känna sitt manskap.


Straff - och utvisning efter frisyrkommentar

Tröttheten satt kvar i Indalsbenen när den andra halvleken kom igång och gästernas dominans var näst intill total men hemmalaget kämpade och slet och höll sitt mål fritt från påhälsning fram till det återstod tjugo minuter. Då blåste domaren straff efter en löpduell in i straffområdet. Mittbacken och "förövaren"
Andreas Moreau höll inte med om domslutet utan hade bl a verbala synpunkter på Roger Backlunds frisyr. Något som kostade ett rött kort och en tidig dusch.
Straffen lade Mikael Törnlund men långe målvakten Robin Andersson gick åt rätt håll, fick fingrarna på bollen men lyckades inte styra den utanför stolpen.
Ett tungt baklängesmål för Indal och med en man mindre orkade man inte stå emot "Whispers" utan Fredrik Viklund och Mikael Törnlund kunde göra varsitt mål ytterligare i matchen och fastställa segern till 5-2.


Båda tränarna nöjda

- Vi hängde med bra ända till dom gjorde 3-2 på straff med tjugo minuter kvar och vi fick en spelare utvisad, säger tränare Dahlin, och fortsätter:
- Trots förlusten tyckte jag ändå att det såg bra ut och vi kommer att bli bättre när vi fått spela ihop oss. Det blev ju bara en träningsmatch före serien. Vi rullar boll bra men vi stuper på orken fast ändå bet vi ihop bra trots tröttheten.
- I andra satte vi mer press på dom och det blev mest spel på deras planhalva under den andra halvleken. Roligt att få vinna och precis som Indal har vi också bara spelat en match och är inte samspelta ännu. Seger och bra kämpainsats av grabbarna. Jag är mycket nöjd, säger Hultin.


Liten mittback planens bäste

I Indal framhäver vi duon Pontus Bystedt och Tim Bergström, som båda fick ambulera på olika platser i laget. Bra insats även av unge keepern Robin Andersson.
Lille mittbacken i Wiskan, Patrik Nilsson, var planens bäste spelare, och överbetyg även till ytterbacken Mattis Backlund vars löpstyrka gav utslag ju längre matchen led.
- Jag tycker att hela laget gjorde en tapper insats, säger Hultin avslutningsvis.

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu

åter till omgång 1
-

Mikael Törnlund gjorde hattrick i sin och Wiskans comeback. Mikael Törnlund gjorde hattrick i sin och Wiskans comeback.

Indals IF - Wiskans IF 2-5 (2-2)
2014-05-05 - 19:00 - Härevallen
1-0 Robin Jonasson 2
1-1 Fredrik Viklund 8
1-2 Mikael Törnlund 10
2-2 Tobias De-Wall 22
2-3 Mikael Törnlund (straff) 70
2-4 Fredrik Viklund 74
2-5 Mikael Törnlund 82
Utvisning Indal: Andreas Moreau 70
Domare: Roger Backlund, Sundsvall (något hemmavänlig men godkänd, inte lätt att döma utan assisterande).
Publik: 85
Matchfakta