Grupp H5

Medskogsbrons BK - Hassels IF (1) 2-0 (0-0)

2013-03-10 - 20:00 - Westhagen

1-0 Jörgen Wiklund 26

2-0 Anton Norberg 41

Matchen i korthet:

Hassel stod upp bra mot div. IV-laget Medskogs och kvällens väntade målkalaset uteblev. Faktum är att Hassel tog ledningen i matchen i den första halvleken men André Svenssons "mål" blev dock bortdömt för offside.

I den andra halvlekens andra minut gjorde istället Medskogs matchens första mål genom Jörgen Wiklund efter en retur på eget skott, ett mål som även det luktade offside men den här gången friade domarna.

När sedan Anton Norberg i den 41:a minuten bröt igenom efter en överlappning och säkert bredsidade in 2-o kändes segern klar, trots regeln om handikappmål. Hassel förmådde inte flytta upp styrkorna sista tio utan förlorade med flaggan i topp.
Tränarsnack:

- Vi gör ingen bra match, vi fick t ex inte ut något av vårt passningsspel, som blev alldeles för omständligt. Något vi hoppats mer på. Det var i och för sig vår första match då vi startar upp matchandet med Värmecupen, säger nye Medskogstränaren Göran Sundqvist.

- Vi gör en skaplig match. Vi får ett mål tveksamt mål bortdömt för offside medan  de får ett tveksamt godkänt. Så små var marginalerna. Vi var med riktigt bra i första men då vi tränat dåligt i vinter föll vi tillbaka efter paus, säger Hassels tränare Benny Stjernström.

Bäst på plan:
Medskogs: Johan Strömberg. Den centrala mittfältaren jobbade och slet och visade upp en härlig arbetsmoral.
Hassel: Robert Grubb. Mittbacken höll ihop Hassels försvar på ett föredömligt sätt.

 

Matfors IF - Ljustorps IF 0-2 (0-2)

2013-03-10 - 21:00 - Westhagen

0-1 Robin Nordin 1 (18 sekunder!)

0-2 André Moberg 15

Matchen i korthet:

Både Matfors och Ljustorp fick tillsammans lämna Medelpadsfyran i höstas.

Ikväll möttes lagen igen och Ljustorp fick en pangstart med 1-0 redan efter 18 sekunder genom Robin Nordin sedan André Moberg slagit en perfekt rak djupledsboll till en löpande Nordin, som avslutade kyligt med vänsterdojan.

I kvart senare satte Moberg 2-0 på en läcker frispark som landade perferkt i bortre krysset. Även han använde vänsterskon.

Det visade sig i förlängningen räcka till seger i en underhållande kvällsmatch med många tuffa närkamper och där Matfors var väl så bra rent spelmässigt.
Tränarsnack:

- Vi fick en smakstart och trots att vi vann den första halvleken med 2-o var Matfors bättre än oss på mittfältet men vi försvarade oss bra. Vårt nya mittbackspar med Anders Ellingsson och Jesper Eklund var riktigt duktiga. I den andra halvleken stabiliserade vi mitten och då skapade inte Matfors lika många möjligheter, säger Ljustorps lagledare Mats Moberg.

- Vi var oskärpta de första 20 sekunderna vilket kostade oss ett baklängesmål. Med tanke på att vi saknade 4-5 ordinarie spelare samt att det var säsongens första match tycker jag att vi gör det rätt bra ändå. Många killar som spelade på ovana positioner. Målen som Ljustorp gör är lite tillfälligheter, utöver dom två så hade dom inga vidare lägen, det var en rätt stängd match. Kul att se Ljustorp i år ändå, klasser bättre än ifjol, berömmer Matforsspelaren Philip Andersson.
Bäst på plan:
Matfors: uppgift saknas ännu
Ljustorp: André Moberg. Inledde som anfallare och spelade fram till 1-0 och knorrade in 2-o på en frispark. När mittfältet behövde stabiliseras upp klev han ner ett steg i banan och löste även denna uppgift oklanderligt.

 

Medskogsbrons BK - Ljustorps IF (1) 0-0 (0-0)
2013-03-14 - 18:00 - Westhagen

Matchen i korthet:
En välspelad 0-0-match som kunnat sluta hur som helst egentligen då båda lagen hade bud på mål. Medskogs brände t ex ett friläge, eller rättare sagt, Ljustorps keeper Petter Melander gjorde en strålande räddning medan LjIF hade en nick som räddades på mållinjen.

Många spelare valde dock "design before funktion", d v s man slog gärna en yttersida eller gjorde en suldragning när en enkel bredsida vore att föredra i momentet. Värmecupen = Medelpads Champions League!
Tränarsnack:

- Vi blandar och ger. En bjöd på en hel del fina kombinationer men visst finns det både saker att förbättra. Samtidigt så var det flera bra saker att bygga vidare på, säger Medskogs tränare Göran Sundqvist.

- Stundtals bjöd vi på riktigt bra och varierat spel med en och två touch innan bolleverans. Defensivt vann vi många bollar då vi låg rätt i banan. Vi har många nya som jag aldrig sett spela match tidigare och överraskade överlag och var riktigt bra. Kul att vi är så lång framme trots att det är så tidigt på säsongen, säger Ljustorps nygamle tränare Torbjörn Persson.
Bäst på plan:
Medskogs: Daniel Sundberg. Mittbacken var mycket bra i positionsspelet och läste hela tiden av Ljustorps snabbe anfallare Robin Nordin.
Ljustorp: Jesper Eklund. Mittbacken från Timrå var totalt dominant i såväl mark- som luftspelet.

 

Matfors IF - Hassels IF 7-0 (3-0)
2013-03-14 - 19:00 - Westhagen

1-0 Jonas Richnau-Ersson 8
2-0 Jesper Nilsson-Böös 10
3-0 William Östman 24
4-0 William Östman 27

5-0 Jesper Nilsson-Böös 30

6-0 William Östman 45

7-0 Jesper Nilsson-Böös 47

Matchen i korthet:

Matfors var helt enkelt ett par nummer för stort för Hassel i derbyt. Segern skrevs till slut till 7-0 sedan mittbacken Jonas Richnau-Ersson öppnat målskyttet och Jesper Nilsson-Böös och William Östman sedan svarat för varsitt hattrick. Segern hade kunnat blivit det dubbla om inte Hassels keeper Alex Sjöbom storspelat och briljerat med den ena fotparaden efter den andra och stoppat ett helt knippe frilägen.

Ett skade- och sjukdomsdrabbat Hassel hade inte mycket att sätta emot men man vaskade i alla fram en halvfarlig nick på slutet.

Tränarsnack:

- Dagens insats var riktigt bra även om Hassel hade en hel del folk borta p g a skador och sjukdom. Men sju mål på 50 minuter får man vara nöjd med. Vi hade nog med chanser att kunnat gjort lika många till men Hassels målvakt var riktigt bra, säger Matfors tränare Lars "Laban" Andersson.

- Matfors vann rättvist. Vi var riktigt riktigt dåliga. Visst hade vi många spelare borta med man får inte vika ner sig som vi gjorde efter 0-3. Vi får hoppas att "den yngre generationen" tar det här som en näsbränna, säger Hassels tränare Peter Eckman.

Bäst på plan:

Matfors: Jesper Nilsson-Böös, anfallaren hittade fram till massor av lägen och hade kunnat gjort sex-sju mål med full utdelningen, men ett hattrick räcker långt det också. 
Hassel: Alex Sjöbom. Gjorde comeback mellan stolparna och kan inte lastas för något av målen. Snarare så räddade han sitt lag från "tresiffrigt".

 

Ljustorps IF - Hassels IF 6-1 (3-1)
2013-03-15 - 19:00 - Westhagen

1-0 Robin Nordin 5

2-0 Mikel Balla 14

2-1 Mohammed Abbas 20

3-1 Jasmin Muratovic 22

4-1 Robin Nordin 27

5-1 Juan Yevenes 33

6-1 Robin Nordin 44

Kort om matchen:

Ett otränat Hassel med många spelare borta och som tvingats kasta in spelare av medioker korpklass kunde som väntat inte ge Ljustorp en match, och ändå svarade inte LjIF för någon toppsinsats.

6-1 var snarare i underkant och något motmedel mot matchens store lirare, Robin Nordin, hade inte Hassel. Robin gjorde tre mål själv och hade en fot med i de andra.

Hassels 1-2-mål var ganska snyggt då Mohammed Abbas lyfte en frispark över muren. Det såg ofarligt ut men Ljustorps målvakt hängde tvätt istället för att koncentrera sig på bollen och den slank in en halvmeter under ribban. Påminde lite om ett s k "dammål".

Tränarsnack:

- Vi vinner med 6-1 men gör ingen bra match. Kanske satt gårdagens match i benen? Det var dålig rörelse och bollhållaren fick mycket liten hjälp, säger Ljustorps tränare Torbjörn Persson.

- Vi har inte mycket att sätta emot med den trupp vi kan ställa på benen i årets cup. Vi har alldeles för många borta och flera av de som var med i dag är alldeles för dåligt tränade. säger tränaren Benny Stiernström uppgivet.

Bäst på plan:
Ljustorp: Robin Nordin. Kvicksilvret i anfallet hade lekstuga med Hasselförsvaret och låg bakom det mesta i anfallsväg i Ljustorp.

Hassel: Pontus Stiernström. Den handskadade målvakten fick spela på mittfältet i den här matchen och gjorde det med den äran. Vann bollar och slog ett par fina pass, innan han ånyå blev skadad. Denna gång en förmodad hjärnskakning och vidare resa till akuten. Hoppas att det inte är allvarligt.

 

Medskogsbrons BK - Matfors IF (1) 0-0 (0-0)
2013-03-15 - 20:00 - Westhagen

Medskogs var tvungna att vinna med minst fem måls marginal mot Matfors för att ha chans att gå vidare men man var inte ens nära. Inte när man kom till spel med blott elva man.

Matfors var det spelförande laget men hade inga verktyg att öppna Medskogsförsvaret. Närmast att näta var man på slutet men blev lurade på konfekten av dubbla räddningar på mållinjen.

I övrigt att nämna från matchen är att Matfors visade upp sin nye målvakt, banktjänsteman Jonas Dunberg, som dock inte behövde visa sig på styva linan men den syntes att han spred lugn i försvarslinjen.

Tränarsnack:

- Vi kom till spel med bara elva man och satte försvarsspelet i första hand. Det gällde att hela tiden ligga på rätt sida och täta till där bak och det tycker jag vi lyckades bra med. Framåt hade vi dock inte mycket att komma med, säger Medskogs tränare Anders Westlinder.

- Tycker vi var klart bättre än Medskogs idag och visade bra energi. Vi fick träna på det vi ville både framåt och bakåt. Framåt finns det fortfarande lite att slipa på, säger Matfors tränare, Lars "Laban" Arnesson.

Bäst på plan:

Medskogs: uppgift kommer senare
Matfors: Johan Bergström. Matfors "Robert Prytz" dikterade tempot på mittfältet. Bra defensivt och manade på i offensiven.

Tabell

Pl. Lag M   V O F Mål P
1. Ljustorps IF (V) 3   2 1 0 8 -  1 7
2. Medskogsbrons BK (IV) 3   1 2 0 2 -  0 5
3. Matfors IF (V) 3   1 1 1 7 -  2 4
4. Hassels IF (V)
3   0 0 3 1 - 15 0

Fotnot 1:

divisionstillhörighet inom parentes

 

Fotnot 2:
1:an  till kvartsfinal