Sex mål i andra halvlek av LuMa
-
Första paret ut när Medelpadssexan gjorde comeback var LuMa (Lucksta/ Matfors 2) och Sund 2 och det slutade med seger för de förstnämnda med hela 8-2.
Sund 2 ledde emellertid med både 1-0 och 2-1 samt gick ut till den andra halvleken med 2-2.
- Vi gjorde ett par byten i början som gjorde att vi nötte ner Sund i andra halvlek. Vi tog över matchen helt och efter Bakary Dampas 3-2 mål kändes det aldrig direkt oroligt, säger LuMa-coachen Christian Nyberg.


Chocköppning av Sund

Sund chocköppnade med att göra 1-0 redan i första minuten då Kevin Sundin fick ta sig in i straffområdet lite väl enkelt och sen rulla in bollen.
- Vi hade lite svårt att komma igång i början. Det är många spelare som inte känner varandra och aldrig spelat ihop, säger Christian Nyberg, coach för LuMa, det kombinerade andralaget från div. IV-klubbarna Lucksta IF och Matfors IF.
Men allt eftersom började LuMa hitta varandra och efter kvarten spelad sprang Max Källström sig ren och prickade in kvitteringen.
- Sund kändes dock farliga under första halvlek, mest för att vi inte riktigt fick ordning på positionerna och det blev lite virrigt på sina håll. Men vi löste som oftast ut problemen, säger Nyberg.
Dock gick det inte att göra så mycket åt Sunds 2-1 mål, Ali Kanso Mahmouds skott var väl inte superhårt, men det satt perfekt i krysset.


Nötte ner Sund

LuMa svarade snabbt med att kvittera redan minuten senare efter en fin hörna av Felix Drewsen som Max Källström stänkte upp i nättaket.
- Ju längre halvleken gick så tyckte jag vi började få ordning på spelet och skapade en del riktigt bra chanser. Blev kanske en och annan passning för mycket i de avgörande lägena istället för att avsluta själv, säger Nyberg.
LuMa gjorde ett par strategiska byten under den andra halvleken.
- Ja, och det gjorde att vi nötte ner Sund. Vi tog över matchen helt och efter Bakary Dampas 3-2 mål kändes det aldrig direkt oroligt, säger Nyberg.
Efter 57 minuter gjorde Felix Drewsen 2-4 efter matchens bästa anfall, fina kombinationer ledde ut till Max källström på högerkanten, som i sin tur spelade snett inåt bakåt därDrewsen mötte upp och enkelt placerade in bollen.


Bra bredd på bänken hos LuMa

Efter timmen spelat blev Sund reducerade till tio man sedan Ytterhogdals-fostrade Benjamin Vikberg Elmqvist fått syna sitt andra gula kort.
Efter det var det egentligen spel mot ett mål. Sund såg rejält tröttkörda ut och då LuMa hade bra bredd på bänken hade man hela tiden fräscha spelare på planen som orkade fylla på framåt under hela halvleken.
- Otroligt skönt att på vinna i premiären och att grabbarna dessutom gjorde så många mål, säger en nöjd Nyberg, och fortsätter:
- Finns många att sätta plus på en sådan här dag, men lite extra cred till trion Johan Skog, Max Källström och Robin Holmlund.

/ Christian Nyberg och Lokalfotbollen.nu

Tillbaka till omgång 1
-

Bakary Dampha, här i Söders BK:s dress, satte vikti-ga 3-2-målet för LuMa. Bakary Dampha, här i Söders BK:s dress, satte vikti-ga 3-2-målet för LuMa.

Sund IF 2 - LuMa IF 2-8 (2-2)
2014-05-04 - 18:00 - Westhagen
1-0 Kevin Sundin 1
1-1 Max Källström 15
2-1 Ali Kanso Mahmoud 39
2-2 Max Källström 41
2-3 Bakary Dampha 50
2-4 Felix Drewsen 57
2-5 Johan Skog 61
2-6 Robin Holmlund 67
2-7 Johan Engström 81
2-8 Johan Skog 90
Utvisning Sund 2: Benjamin Vikberg Elmqvist 60
Domare: Nils Börlin, Sundsvall
Publik: 37
Matchfakta