VÄRMECUPEN
Slutspelet

Vitblåskrudade IFK Timrå är klara för final efter 1-0 mot Alnö. Foto: Fredrik Lundgren, Lokalfotbollen.nu.
Vitblåskrudade IFK Timrå är klara för final efter 1-0 mot Alnö. Foto: Fredrik Lundgren, Lokalfotbollen.nu.

MATCHFAKTA & TRÄNARKOMMENTARER

Semfinal 1, damer
IFK Timrå - Alnö IF 1-0
2016-03-19 - 13:00 - Westhagen
1-0 Lina Lind (41)
Tränarsnack:
Kent Gustafsson, Timrå:
– Det här var ingen bra match. Få målchanser och ganska dåligt spel. Vi spelade upp oss något i denandra men det var inte mycket att hurra för. Förutom då vårt mål som var riktigt snyggt. Efter en spelvändning kom vi runt på vänsterkanten och Johanna Lagerlund kom ner till kortlinjen och spelade snett-inåt-bakåt till Lina Lind som mötte direkt. Som helhet som sagt ganska slätstruket men jag vill ändå ge ett plus för Vilma Josefsson på det centrala mittfältet.
Tony Tomley, Alnö:
– Det var en målfattig match. Dom hade en och den gjorde dom mål på medan vi sköt utanför på våran. Vi har lite av sjukstuga och många får spela på ovana platser. Tror inte vi har kunnat starta med samma elva någon gång i år ännu.


Senifinal 2, damer
Heffnersklubbans BK  - Sundsvalls FF 1-0
2016-03-19 - 14:00 - Westhagen
1-0 Mikaela Andersson (8)
Tränarsnack:
Jonas Prytz, Heffnersklubban:
– Vi kom inte upp i nån standard. Vi slarvade för mycket i passningsspelet och uppträdde stressar. Kanske satt regel om handikappmål i bakhuvudet.
Kändes som vi gjorde dom bättre äm vad dom egentligen är. Segermålet kom efter en inövad hörnvariant där Amanda Hamrin hittade Mikaela Andersson som satte nicken kliniskt. Frida Forslund svarade på slutet för en jätteräddning efter en tilltrasslad situation och räddade segern till oss. Mikaela Andersson var på bettet framåt och försvaret med Amanda Hamrin skall också ha klart godkänt.

Glenn Pedro, Sundsvall:
– Heffnersklubban var tyngre än oss och vi hade svårt att freda oss, inte minst på fasta situationer och det var också på en frispark som dom gjorde sitt mål. Det märktes också att tjejerna var lite nervösa idag och vi har inte den rutin som krävs ännu. Vi var ändå jättenära att kvittera på slutet. Jag trodde det skulle bli mål men deras målvakt gjorde en jätteräddning. Men vi är jättenöjda som helhet efter dom här tre matcherna och vi fortsätter att preparera det här unga laget för seniorspel.


Kvartsfinal 1, herrar:
IFK Sundsvall - Nedansjö IK (2) 0-1 efter straffar
2016-03-19 - 15:00 - Westhagen
0-0 Johan Hallström (straffmiss)
0-1 Joakim Wickberg (avgörande straff)
Tränarsnack:
Mikael Kotermajer, IFK Sundsvall:
– Vi spelade riktigt bra ute på planen men fick inte till det sista tredjedelen. Vi hade ofta åtta man inne i deras straffområde men hade svårt att skapa avgörande lägen. Vi har en hel del att slipa på när det gäller offensiven.
Men det är väl så här att vinner vi inte efter full tid skall vi inte gå vidare efter straffar heller. Inte mot ett division 6-lag. Nä, idag skall ingen ha beröm... 
Christer Söder, Nedansjö:
– Det här var en riktig laginsats och jag tycker inte att vi skall behöva be om ursäkt för segern. Visst hade IFK mycket boll men dom skapade inte speciellt mycket. Vi var nära att med handikappmålens hjälp göra 3-0 när Staffan Söder drog på ett patenterat långskott som gick mellan händerna på målvakten men landade ovanpå buren. I straffläggningen räddade först Anton Fandén deras första straff och sedan klev Joakim Wickberg fram och avgjorde. Straffräddaren Anton, Joakim Söder och David Engblom i mittförsvaret var fantastiska och på mitten var Viktor Bergman Gullmark  kung. Vi får suga på den här karamellen för i morgon väntar Timrå. Lär bli andra bullar då är jag rädd...

Kvartsfinal 2, herrar:

Lucksta IF - Söråkers FF 1-2
2016-03-19 - 16:00 - Westhagen
0-2 Marcus Haeggström (28) (inkl, 1-hkp-mål)
1-2 Bletuart Sallauka (47)
Tränarsnack:
Kent Elfving, Lucksta:
– Försvarsmässigt såg det bra ut och har så gjort hela cupen. Idag släppte vi till knappt till en chans ändå gör dom ett mål. En frispark nästan från mittlinjen som två spelare gick upp och kampade om inne i straffområdet men som ingen nådda vilket ställde vår målvakt. Framåt fick vi inte till något tempo i anfallsspelet, vi var alldeles för söliga med bollen. Vårt reduceringsmål var nästan identiskt med deras. Skillnaden var att "Artie" (Bletuart Sallauka) styrde in den. Då var det bara ett par minuter kvar och närmare än ett par hyfsade distansskott kom vi inte en kvittering. Mittfältarna Jimmie Nordberg och Martin Drugge drog ett tungt men bra lass och förtjänar överbetyg.
Nermin Zulovic, Söråker:
– Riktigt nöjd och belåten för lagets inställning och jonbet dom gjorde för varandra. Vi var aggressivare och hade mer vilja att vinna än dom idag. Hela backlinjen agerade diciplinerat och på mitten var Marcus Haeggström motorn. Det var också hans frispark från 40 meter som smet in i borte gaveln som gav oss 2-0 att gå på. Nu gäller det att ladda om inför morgondagems semifinal mot Kuben.

Placeringsmatch, damer

Selånger FK 2 - Matfors IF 1-0
2016-03-20 - 09:00 - Westhagen
1-0 självmål (35)
Tränarsnack:
Anders Heimer, Selånger 2:
– Vi inledde bra och hade ett par frilägen och några farliga hörnor och borde kanske avgjort redan då. Nu blev det istället ett självmål som vi kunde vinna på. En av deras tjejer råkade peta in bollen i egen mål efter en hörna. Annars var det här vår sämsta match i årets Värmecup rent spelmässigt men samtidigt krigade tjejerna på bra. Vill lyfta fram Ella Zetterberg och Sofie Heimer i dagens match.
Ulrica Nilsson-Böös, Matfors:
– Vi stod emot bra och fick till lite lir emellanåt  Vi har dock mycket att jobba på då vi i stort sett har nystartadde för året och knappt ens kommit igång och tränat. Idag vill jag berömma Nelly Melander, född -00, i målet

Placeringsmatch, damer

IFK Timrå 2  - Ljustorps SK 2-3 efter straffar
2016-03-20 - 10:00 - Westhagen
0-2 Ida Hagberg (31) (i
1-2 Maja Winsa (40)
2-2 Maja Winsa (43)
2-3 Linnéa Berg (avgörande straff)
Tränarsnack:
Thomas Aune, Timrå 2:
– Vi var inte alls med på samma sätt som i tidigare matcher. Verkade som om vi satt kvar i omklödningsrummet, fanns ingen geist. Det var först efter deras mål som vi vaknade till. Då först vågade vi hålla i bollen samtidigt som vi tog löpningar och blev spelbara och vi gjorde också två mål och tog det hela till straffar. Där räddade sedan Ljustorpsmålvakten vår första straff och därefter satte sin. Bäst i vårt lag var Wilma Söderberg som jobbade på bra på mitten mitt.
Carlos Zavala, Ljustorp:
– Vi spelade bra hela matchen, var taggade och diciplinerade från start till mål även om vi blev trötta på slutet och släppte in två mål. Vi tog annars ledningen i början av andra när Linnéa Berg drev in från kanten och sköt över målvakten in i burgaveln. I straffläggningen satte samma tjej den avgörande straffen sedan Therese Persson tagit deras första. Linnéa Berg var klockren i backlinjen och var också den som alltså satte den avgörande straffen. En riktig matchhjälte

Placeringsmatch, herrar

Holms SK - Kovlands IF 0-1
2016-03-20 - 11:00 - Westhagen
0-1 Pontus Bystedt (48)
Tränarsnack:
(tyvärr inga tränarkommentar p g a datakrångel)

Placeringsmatch, herrar

Granlo BK - Hassels IF 2-0
2016-03-20 - 12:00 - Westhagen
1-0 Peter Ajo (12)
2-0 Lamin Saidy (40)
Tränarsnack:
Dennis Hägg, Granlo:
– Vi styr matchen och har det mesta av bollinnehavet. Bra trillande men vi fick inte igång nåt bolltempo så det blev mest ett rullande på deras planhalva. Vi bröt mönstret ett par gånger och 2-0-målet var riktigt snyggt när Andreas Wilson kom runt på kanten och serverade Lamin Saidy öppet mål. Andreas var vår bäste men jag vill även plussa för murveln Oskar Lund på mitten.
Benny Stiernström, Hassel:
(tyvärr ingen tränarkommentar p g a datakrångel)

Semifinal 1, herrar

IFK Timrå - Nedansjö IK (4) 2-0
2016-03-20 - 13:00 - Westhagen
1-0 Faton Buzuku (15) (hittade krysset)
2-0 Victor Selander (40) (kanonskott från 20 m rakt upp i nättaket)
Tränarsnack:
Pontus Melander, Timrå:
– Det var spel mot ett mål i 50 minuter nen jag måste ge en stor eloge till Nedansjö som försvarade sig bra. Räddade på målljen några gånger och offrade sig i försvarsspelet. Framåt så skapade dom inga direkta målchanser mer än en hörna och en frispark. Och studsar bollen snet så... och med handikappregeln kan man plötsligt få fem mål i baken. Jag är nöjd med inställningen och vårt tålamod och nogrannheten i spelet även om vi var lite omständliga i målsitationerna. En gedigen laginsats med ett extra pus till Victor Selanders drömstrut. En mörsare från 20 meter som satt perfekt förbi en chanslös målvakt.
Christer Söder, Nedansjö:
– Timrå var ett steg för högt som väntat. Jag sa innan matchen att allt under tvåsiffrigt får vi vara nöjda med. Det var ändå distriktets näst bästa lag vi mötte. Men vi gjorde en fantastisk försvarssinsats och det krävdes två klassmål att besegra oss. Vi hade ett par farliga hörnor och frisparkar som kunde ha resulterat med flyt. Men det var kul för grabbarna att känna på ett division 2-lag och hur fort det ändå kan gå på planen när det gäller löpningar, passningar på läppen och perfekta bollmottagningar. Där har vi lite att träna på (skratt). Fredrik Lind, högeryttermitfältare, var oerhört bra, precis som hela laget.

Semifinal 2, herrar

Kubikeborgs IF - Söråkers FF (2) 0-1 efter straffar
2016-03-20 - 14:00 - Westhagen
0-0 Kim Eriksson (straffmiss, ribban)
0-1 Jasmin Muratovic (straffmål)
Tränarsnack:
Anders Strandlund, Kuben:
(har sökt, väntar på återkoppling)
Nermin Zulovic, Söråker:
– Kuben hade mycket boll men skapade inga skarpa lägen mer än ett stolpskott. Tycker att vi var närrmast att ta ledningen, bl a ett missat friläge och ett par chanser ytterligare. I straffsparksläggningen satte Kuben sin straff i ribban medan Jasmin Muratovic satte sin uppe i krysset. Lite orättvist att vi får en så kort vila till finalen. Man borde lägga semifinalerna lite tidigare så det lag som vinner den senare semifinalen får mer än en timmes återhämtning. Blir rättvisare så. Men vi skall i alla fall försöka ge Timrå en rejäl fight.

Final, damer

IFK Timrå - Heffnersklubbans BK (1) 0-2
2016-03-20 - 15:00 - Westhagen
0-2 Mikaela Andersson (3) (inkl. 1 hkp-mål)
Tränarsnack:
Kent Gustafsson, Timrå:
– Första tio minuterna förstörde dagen för oss. Vi var inte alls på tå och släppte då in målet. När vi skulle jaga ikapp 0-2 uppträdde vi stressat då vi visste att om vi öppnade oss för mycket skulle det kunna bli 0-3. I andra tog vi över det mesta men hade svårt att skapa riktigt farliga chanser. Vi hade en nick precis utanför i bra läge och hade vi fått mål där hade vi kunnat sätta ännu större press på dom på slutet. Vi är ändå nöjda att ta oss till final då vi fortfarande saknar många spelare men dom tjejerna som var med har skött sig bra och det här har varit nyttiga matcher för dom.
Jonas Prytz, Heffnersklubban:
– Vi gick på knock direkt. Med 2-0-i ryggen fick vi lite mer energi och självförtroende. Passningsspelet var bra och va hade längre anfall än vi haft i dom tidigare matcherna och på mitten tycker jag vi hade bra koll på Timrå och hade väl så mycket bollinnehav som dom. Vi tog som sagt en tidig ledning då Emma Sjölén hittade in med ett instick i straffområdet till Mikaela Andersson. På slutet blev vi lite skärrade när vi kände att det var nära men mer än ett par halvchanser släppte vi inte till. Vi hade också några lägen till 3-0 så nog tycker jag att vi vinner klart rättvist. Är fantastiskt nöjd med tjejernas insats där hela truppen skall ha massor av beröm.


Final, herrar

IFK Timrå - Söråkers FF 6-0
2016-03-20 - 16:00 - Westhagen
1-0 Ahmad Khreis (13) touchade in en frispark.
2-0 Stefan Grönlund (24)  kanonskott
3-0 Oscar Fors (27)
4-0 Jonathan Ålin (46)
5-0 Jonathan Ålin (48)
6-0 Faton Buzuku (50+1)
Tränarsnack:
Pontus Melander, Timrå:
– Det märktes redan från start av vi var det piggare laget. Som väntat jhade vi stort bollinnehav och hade full kontroll på matchen. Vi släppte till en ondödig frispark metern utanför vårt straffområde men som tur vad så sköt dom mitt i muren. Det var vi som fick försöka hålla tempp i matchen men det är svårt på Westhagens konstgräs samtidigt som Söråker, av förklarliga skäl, gör allt för att hålla ned det. På slutet öppnade det emellertid upp sig och då satte vi också tre snabba. Snyggaste målet satte annars Stefan Grönlund med en riktig projektil från distans. I mittfältaren Philip Lundavist  Mattias Norin och Tim Colldén vann allt både på backen och  lyuften.
Nermin Zulovic, Söråker:
– Bensinen var slut till finalen. En timmes vila efter den tuffa Kubenmatchenb blev för kort. Vi försökte hålla uppe spelet och inte backa hem men orken var slut. Men det är först på slutet som vi tappar i målprotokollet och dom gör tre mål sista fem minuterna. Vi satsade med fyra anfallare men åkte på några omställningar. Inte så mycket att säga om. Vi hade annars några hörnor och frisparkar men det blev aldrig riktigt farlig. Men hade vi gjort ett mål hade det räknats som fyra. Men jag är jättestolt över grabbarna och vill ägna mina tankar åt vår mittfältsmotor Joar Steen som skadade knät i första halvlek och fick åka till akuten. Hoppas bara att det inte är så allvarligt som det såg ut.