Tre nya i SDFF:s A-trupp. Fr v. Lyan Al-Rikabi från den egna akademin, Amanda Hagelberg från Sandvikens IF men har tidigare spelat i SDFF och Lee Winroth från Gefle IF.

Tre nya spelare i SDFF:s A-trupp:
"Och fler på gång"


(2020-12-01)
SDFF breddar och förstärker truppen med ytterligare tre spelare.
Lyan Al-Rikabi från den egna akademin, Amanda Hagelberg från Sandvikens IF men har tidigare spelat i SDFF och Lee Winroth från Gefle IF men som för ett par år sedan var med och förde upp Kvarnsvedens IK till Damallsvenskan.
– Vi försöker hitta talanger i närområdet och även spelare med rutin från elitspel, säger Mikael Melin-Bhy.


Sundsvalls DFF fortsätter både förstärka och bredda A-truppen inför comebacken i Elitettan.
Nu flyttar man upp ännu en talang plus hämtar in två spelare utifrån där en av dem tidigare spelat i SDFF.
Lokalfotbollen bad tränaren Mikael Melin-Bhy berätta lite kort om respektive spelare: 

Lyan Al-Rikabi:
– En 16-årig vänsterback som kom i vår från Härnösands SK. Bollskicklig med bra spelförståelse och en modern ytterback och utrustad med en fin vänsterfot. En talang vi tror på och därför flyttar upp.

Lee Winroth:
– 22 år och central mittfältare som även kan spela som target i anfallet. Spelade ifjol i Gefle IF och mötte henne både i tränings-, serie som cupmatcher. Var med och förde upp Kvarnsveden i damallsvenskan för ett par år sedan. En spelare med spetskompetens, bra skott, stark, gott spelsinne, erfarenhet och inte minst personlighet.

Amanda Hagelberg:
– 25 år och försvarsspelare från Sandvikens IF men tidigare ett par år i SDFF innan hon gick till Ljusdals IF. Har även spelat i Team Hudik och moderklubben Näsvikens IK.  Stenhård duellspelare och utsökt i luftrummet och därigenom mycket nyttig på fasta situationer både defensivt och offensivt. Har utvecklats mycket som fotbollsspelare sedan hon var i klubben senast.

Fyra nya in utifrån, varav två nygamla, plus två egna uppflyttade från akademin så här långt.
– Ja, det är är en fortsättning på vår nya strategi och den har inte ändrats bara för att vi tog steget tillbaka till Elitettan. Vi försöker hitta talanger i närområdet och även spelare med rutin från elitspel, säger Mikael Melin-Bhy.
Micke fortsätter:
– Hoppas kunna presentera ett eller ett par nyförvärv ytterligare inom kort.'

Läs även:
• SDFF värvar spelare med allsvenska meriter: "Ser potential att utvecklas"
• Lämnade Sandviken – nu är Hagelberg tillbaka i SDFF: "Går på magkänslan"
• Ett lyft för oss och Lee

Tillbaka till div. 1 Norra Svealand, damer 2020