GIF Sundsvall lånar Djurgårdens kanspelare Johan Andersson under 2020. Har tar han sportchefen Urban Hagblom i hand. Foto: GIF Sundsvall. Foto: GIF Sundsvall.

GIF Sundsvall lånar från svenska mästarna: "Utmanande offensiv spelare på kanten"

(2020-01-14)
GIF Sundsvall lånar under den kommande säsongen Johan Andersson från svenska mästarna Djurgårdens IF.
Ett lån som även innebär en köpoption inför 2021.
– Det är med glädje som Andersson väljer att ta nästa utvecklingssteg hos GIF Sundsvall, säger sportchefen Urban Hagblom till klubbens
hemsida.

"En utmanande offensiv spelare på kanten och är aktiv med inlägg. En snabb spelare som gillar löpningar och att skapa mycket".
Så beskriver sig högerbacken Johan Andersson sig själv som spelare.
24-åringen som under 2020 lånas ut till GIF Sundsvall från svenska mästarna Djurgårdens IF. Och med en köpeoption inför 2021.
– Det är med glädje som Andersson väljer att ta nästa utvecklingssteg hos GIF Sundsvall, säger sportchefen Urban Hagblom sitt nyförvärv på klubbens hemsida.
Hagblom fortsätter:
– Johan kommer in med bra erfarenheter från Allsvenskan och Superettan in till vår miljö och med det som är det viktigaste, med fina egenskaper i sin försvarsroll.

Johan Andersson var på väg till GIF Sundsvall redan för två år sedan från sin dåvarande klubb IK Sirius och det var meningen att han skulle axla den till Malmö FF flyktade Eric Larsson.
– Den gången hade jag en dialog med Joel Cedergren. Vi pratade ganska mycket och jag fick ett gott intryck av klubben, men då föll valet på Djurgården. Det är klart man vill testa på spel i en av de största klubbarna i Sverige, och det är inget jag ångrar, säger Johan Andersson till ST-sporten.
Andersson fick dock lite speltid ifjol och lånades ut till Karlstad BK i division 1 där han mestadels fick spelar yttermittfältare.
– Perfekt för mig att få komma iväg och bidra och ha en ledande roll. Det var en bra tidpunkt för mig att komma iväg och jag utvecklades.
Nu är det meningen att högerbacken ska utvecklas ytterligare i den norrländska myllan,

Tillbaka till Superettan