Sanna Bergström Älmqvist öppna-de målskyttet och gjorde en bra match. Sanna Bergström Älmqvist öppna-de målskyttet och gjorde en bra match.

Första set enkelt till Heffnersklubban
Det blev aldrig någon riktig match på HK-vallen.
Heffnersklubban visade sig alldeles för bra för gästande Nurunda denna onsdagskväll och kunde avgå med en klar 6–1–seger.
– Det var egentligen ingen diskussion om det, vi spelade rejält, lugnt och rullade runt och ägde mycket boll, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz till st.nu.
– Vi var i princip chanslösa. Heffners spelade riktigt fint emellanåt med väggpass och bra rörelse i laget. Det är bara att ta upp en stor applåd till dom, säger Nurundas tränare Örjan Rodin.
Michaela Andersson satte två mål i första och Sanna Bergström Älmqvist ett och redan efter 45 minuters spel var spänningen i matchen över. Samtliga dessa tre målskyttar kommer från Alnö  i år...
Frida Gustafsson gjorde sedan sitt första seniormål när hon ökade på till 4–0 strax efter pausdrickat.
Malin Karlsson reducerade till 4–1 men Heffnersklubban replikerade två gånger om genom Anna Lundqvist och Agnes Hurtig Edlund innan domaren Robert Lundqvist förkunnade att matchen var slut med sin sista utandning.
– För fjärde matchen i rad hade vi svårt att få ihop fullt lag. Ikväll hade vi en till tre fjärdedelar ny backlinje och samma med mittfältet. Då blir även spelet därefter, säger Rodin.
Orsaker?
– Skador, arbete och resor är några av anledningarna till manfallet. Tjejerna som var med idag skall i alla fall ha en klapp på axeln för den kämpaglöd dom visade upp. Dom försökte efter bästa förmåga att spela bollen till varandra, säger Rodin.
Sanna Bergström Älmqvist i Heffnersklubban och Malin Karlsson i Njurunda bästa spelare i respektive lag denna afton.

Heffnersklubbans BK 2 – Njurunda IK 6–1
2014-08-20 - 19:00 - HK-vallen
1-0 Sanna Bergström Älmqvist 4
2-0 Michaela Andersson 33
3-0 Michaela Andersson 38
4-0 Frida Gustafsson 50
4-1 Malin Karlsson 64
5-1 Anna Lundqvist 69
6-1 Agnes Hurtig Edlund 83

Domare: Robert Lundqvist, Sundsbruk
Publik: 17
Matchfakta