Admir Adra skruvade in Svartviks segermål från hörnflaggan 
-
Svartvik tog ett sjumilakliv från nedflyttningsstriden efter segern mot Lucksta på Sörforsvallen.
Matchens enda mål skruvade Admir Adra in från hörnflaggan med knappa tjugo minuter kvar.
– Då hade vi tre poäng i väskan men sista kvarten blev en lång nervös pina för oss, säger Svartviks assisterande tränare Anders Ellqvist.

 

Sjukdomar och avstängningar störde

Svartvik tvingades laborera med sin startelva p g a avstängningar och sena avhopp. Dessutom frågetecken för spelare som varit förkylda under veckan. Inte den bästa uppladdningen inför den viktiga bortamatchen mot Lucksta.
– Arvid Backlund var hemma på kortsemester från sitt jobb i Oslo och han fick hoppa in direkt och spela högerback t ex, säger Svartviks ass. tränare Anders Ellqvist.
Lucksta kom från en bra prestation då man spelade 3–3 mot IFK Sundsvall på Balders och fick gälla som knappa favoriter då man kunde ställa upp med någorlunda ordinarie lag så när som på lagkaptenen Mattias Svelander, fast även i LIF hade en sjukdomshärd huserat.

 

Ingen njutbar första halvlek

Den första halvleken bjöd inte på någon njutbar teknisk fotboll med snygga dribblingar och kombinationer utan mest kamp och långa bollar.
– I och med vår utsatta tabellposition så var matchplanen att inte försöka spela boll efter marken genom passningsspel utan att lyfta långa bollar på kanterna över Luckstas trebackslinje, säger Ellqvist, och fortsätter:
– Det utmynnade i ömsom vin, ömsom vatten i första halvlek. Vi var relativt farliga bara vi lyckades lyfta bollen över deras mittfält men om bollen fastnade på deras mittfält ställde dom om snabbt och hotade med Robett Johansson och Bakary Dampha, säger "Ella".
Några större farligheter skapades dock inte från någon av lagen utan den första halvleken slöt mållös. Kanske var Admir Adras lobbförsök det mest spännande, men bollen landade ovanpå burtaket.
– Det var mest ställningskrig och inget av lagen var bättre än det andra, konstaderade Rickard Gillgren i Lucksta efter dom första fyrtiofem.

 

"Sparris" in på topp

Den andra halvleken öppnade upp sig och bjöd på betydligt trevligare spel och fler målchanser och Svartviks rakare spel hittade allt mer rätt adress.
En kvart in i halvleken fick mittfältaren Alex Lundström en frispark i huvudet tvingades vimmelkantig lämna planen. In som ersättare kom gamle målvakten Mikael Norberg. "Sparris" fick kliva upp i kedjan tillsammans med Johan Smott medan Admir Adra fick gå ut på högerkanten.
I mitten av den andra halvleken vände Johan Smott bort den siste Luckstaförsvaren och gav sig av mot Luckstas mål men blev upphunnen och det blev en situation där "Smotte" föll och domare Söderlund valde att blåsa straff. Solklar?
– Nja. Har sett värre situationer i årets serie som viftas bort, säger Svartviks Ellqvist.

 

Straffräddning och hörna direkt i mål

Eftersom ordinarie straffläggaren Krisoffer Gådin var avstängd föll ansvaret på nyförvärvet från Essvik, Hampus Andersson. Hampus har missat en straff på år och dag men den här gången blev det annorlunda. Skottet till höger om målvakten Linus Elfving, som emellertid gick åt rätt håll och i stort limmade straffen.
Tungt för Svartvik som verkligen behövde en seger, men den här gången kom olyckan ensam. Bara ett par minuter senare skruvade Admir Adra in en hörna sedan alla inne i boxen dragit in sina skallar och bollan letat sig in i den borte gaveln.
– Då hade vi tre poäng i väskan men sista kvarten blev en lång nervös pina för oss, säger Ellqvist.

 

Domaren friade

Svartvik föll ner djup med sitt lag och Lucksta kom i anfallsvåg efter anfallsvåg och ett kvitteringsmål hängde i luften. Målvakten Johnnie Granholm tippade en farlig frispark i ribban och ut och en nick från nära håll hamnade rakt i Granholms trygga famn.
Men närmast var det nog när Filip Denkert hoppade upp inne i straffområdet och täckte ett skott med underarmen. Där hade domaren mycket väl kunnat blåsa straff men valde att fria till Luckstaspelarnas hörsamma missnöje.
– Surt för Lucksta. Tur för oss. Jag hade inte kunnat klaga om domaren dömt straff där, säger Ellqvist ärligt.
Sekunderna senare blåstes det men då för slutsignal.

 

Håller avståndet till Medskogs

Svartvik tog tre mycket viktiga poäng och håller därmed avståndet ner till tian Medskogs inför slutspurten.
– Idag var vi som bäst i centrallinjen. Henrik Svanström och Niklas Olsson i mittlåset såg till att "Robban" och Backary inte ens kom till något avslut på 90 minuter, säger Ellqvist, som även ville berömma tre spelare till:
– Ja, dom två "halvsjuka" innermittfältarna Micke Wallin och Hampus Andersson var grymma i mittens rike och framåt löpte Johan Smott en och en halv mil och var en snigel i ögat på Luckstas backlinje.

I Lucksta var Robin Holmvall den bäste för dagen.
– Men jag vill lyfta fram domaren Janne Söderlund som i mitt tycke var bäst på planen. Lugn och stabil hela matchen trots ett jäkla gnäll från bägge lagen, säger Gillgren.

Till omgång 19
-

Lucksta IF – Svartviks IF 0–1
2014-09-06 - 14:00 - Sörforsvallen
0-1 Admir Adra 71
Domare: Jan Söderlund, Sundsvall
Publik: 72

Matchfakta

Admir Adra.