Värmecupen 2014
Grupp H2

Omgång 3

Stödes kyla inne i straffområdet gav gruppseger och slutspel
Stödes bättre kyla inne i straffområdet blev avgörande i gruppfinalen.
Lucksta hade de flesta chanserna men Stöde var effektiva och ger man Ferdi Ismaili yta så brukar det kosta och fjolårets skyttekung i femman satte också 0-1 i den 12:e minuten och tre minuter senare ökade Johan Sjölén på Stödes ledning.
Bakary Dampha gav emellertid omgående Lucksta en väg tillbaka in i matchen med sin reducering.
Två minuter in i den andra halvlek satte Patrik Nilsson 1-3 efter en hörna och efter det hade Stöde inga problem att bevaka segern resterande speltid.
- Det var en bra fotbollsmatch och jag tycker kanske inte att resultatet speglade matchen sett till målchanserna, säger Luckstas tränare Richard Gillgren.
Någon kommentar från Stöde IF blir det tyvärr inte då man hade bråttom att ladda för kvällens slutspelsmatch?
En trio i Lucksta höjde sig lite extra i Lucksta. Mittbacken Marcus Sjöström, vänsteryttermittfältaren Jens Andersson och målskytten Bakary Dampha var en oroshärd framåt.
Ferdi Ismaili i anfallen och backen Jonathan Söder var bäst i Stöde.

Lucksta IF - Stöde IF 1-3 (1-2)
2014-03-16 - 09:00 - Westhagen
0-1 Ferdi Ismaili 12
0-2 Johan Sjölén 15
1-2 Bakary Dampha 16
1-3 Patrik Nilsson 27
Domare: Michael Lie

Hassel och Alnö 2 mållösa under årets Värmecup
Varken Hassel eller Alnö lyckades få till någon nätkänning i årets Värmecup.
Hassel kom till spel utan avbytare i jumbofinalen mot Alnö 2 och det såg inte alltför ljust ut inför avspark. Men laget är mästerliga på att dra ner tempot och stänga inne i egen box när man är på det humöret. Och det var man idag men man kan tacka sin målvakt Alex Sjöbom för nollan bakåt som verkligen spelade inspirerat mellan stolparna.
Alnö 2 pressade på mest hela matchen men det var lögn att öppna Pandora Box denna morgon.
- Sett till spelet och chanserna borde vi vunnit. Vi måste gå mer på fart men hade svårt att få tempo i passningsspelet samtidigt som Hassel försvarade sig bra, säger Alnö 2:s tränare Thomas Jonsson.
- Vi hade lite tur idag men visst är det skönt att få med sig en poäng. Det var även bra för självförtroendet. Idag var det verkligen en jobbarinsats av hela laget, säger tränaren Benny Stiernström.
Oldtimers som vänsterbacken Kenneth Jansson (född 1963) och Seth Larsson (team manager och primus motor på mitten och född 1967) visade att man fortfarande håller.
Som motvikt kunde Alnö 2 visa upp en högerback född 1998 - Joel Lundahl, som dessutom var lagets främsta.

Hassels IF - Alnö IF 2 0-0 (0-0)
2014-03-16 - 10:00 - Westhagen
Domare: Tobias Stenshagen

Aktuell tabell, grupp H2

Pl. Lag M   V O F Mål P
1. Stöde IF (IV) 3   3 0 0 13 - 1 9
2. Lucksta IF (IV) 3   1 1 1 3 - 3 4
3. Alnö IF 2 (V) 3   0 2 1 0 - 2 2
4. Hassels IF (V) 3   0 1 2 0 - 10 1

Omgång 2

Hassel stod emot bra i Attmarderbyt
Attmarderbyt mellan Lucksta och Hassel blev en stillastående tillställning. 90 procent av spelet var förlagt till de senares planhalva men det var inte många chanser som det förväntade topplaget i Medelpadsfyran skapade. Hassel gjorde det trångt inne i boxen och var ofta först på bollen före "bekväma" Luckstaspelare.
Det dröjde till den första halvlekens sista minut innan Marcus Sjöström, nyförvärvet från Essvik, förpassade bollen bakom duktige Alex Sjöbom i Hasselmålet.
Den andra halvleken flöt också på i sakta mak och Lucksta förmådde göra bara ett mål även i den halvleken. Målet var emellertid snyggt sedan Jimmie Nordberg fått till ett hårt och välplacerat avslut från 16 meter.
- Det viktigaste var att vinna men visst finns det mycket som kan bli bättre, säger Luckstas spelande tränare Robert Johansson.
- Vi gjorde en jättebra match, inte minst försvarsmässigt, med tanke på omständigheterna. Får vi igång fler spelare kan det se riktigt bra ut när serien börjar, säger Hassels tränare Benny Stiernström.
Anfallaren Johan Skog, ny från Kuben, och högeryttermittfältaren Robin Holmlund två av få duktiga i Lucksta.
Nämnde målvakten Alex Sjöbom mest framträdande i Hassel.
- Men det var ingen som föll ur ramen, påpekar Stiernström.

Lucksta IF - Hassels IF (1) 2-0 (1-0)
2014-03-15 - 15:00 - Westhagen
1-0 Marcus Sjöström 25
2-0 Jimmie Nordberg 45
Domare: Nils Börlin, Sundsvall

Stödeseger utan glans
Stöde hade precis som Lucksta svårt att komma underfund med unga Alnö 2:s starka defensiv. Ö-laget försvarade sig utmärkt och låg hela tiden på rätt sida sina motståndare.
Dock gjorde ett "junormisstag" att Stöde kunde ta ledningen i den 20:e minuten. Man stod på hälarna vid en snabb frispark och Maxwell Osadolor utnyttjade tillfället till max.
Sju minuter in i andra halvlek var det Ferdi Ismailis tur att hitta nätet efter lite turbulens inne i Alnös straffområde.
Ferdi hade sedan även ett stolpskott med tio kvar.
Kändes lite som en dag på jobbet för Stöde men Alnö skall ha all heder för sin insats. Man börjar mer och mer spela "seniorfotboll".
- Vi försöker hitta ett nytt spel men idag blev vi alldeles för stillastående. Ingen rörelse alls vare sig med eller utan boll, säger Stödetränaren Anders Strandlund besviket trots segern.
- Vi växer in i seniorfotbollen men har fortfarande lite för bråttom när vi skall slå dom avgörande passningarna, säger Alnös 2:s tränare Thomas Jonsson.
Fredrik Viklund och Filip Astby spelade klokt på mitten i Stöde och var lagets främsta.
Leon Solli duktig som balansspelare på mitten i Alnö 2 medan Måns Lindh jobbade hårt i offensiven.

Stöde IF - Alnö IF 2 (1) 2-0 (1-0)
2014-03-15 - 15:00 - Westhagen
1-0 Maxwell Osadolor 20
2-0 Ferdi Ismaili 32
Domare: Jan Söderlund

Tabell grupp H2, omgång 2

Pl. Lag M   V O F Mål P
1. Stöde IF (IV) 2   2 0 0 10 - 0 6
2. Lucksta IF (IV) 2   1 1 0 2 - 0 4
3. Alnö IF 2 (V) 2   0 1 1 0 - 2 1
4. Hassels IF (V) 2   0 0 2 0 - 10 0

Omgång 1

Mållöst i VC-premiären
Det blev inga mål i Värmecupens premiärmatch mellan Lucksta och Alnö 2.
Och var det något lag som låg närmast segern så var det div. V-laget. Leon Solli sköt över i bra läge efter ett fint anfall och Jesper Nyman kom fri nästan från halva planen men då räddade Luckstakeepern Christoffer Eriksson förtjänstfull. Båda chanserna under den första halvleken.
I den andra tog Lucksta över rent spelmässigt men kom aldrig närmare än ett skott strax utanför Kevin Källstöms bortre stolpe.
- Jag är positivt överraskad av vår insats med tanke på att det var första gången vi var ute på stora ytor. Vi höll tätt i mitten och kom runt bra på kanterna, säger Alnö 2:s tränare Tomas Berglund, som bl a ställde upp med två 98:or.
- Roligt med tävlingsmatcher. Vi har 25 man i truppen och vi kommer att rulla runt på truppen i cupen, säger Luckstas spelande tränare Robert Johansson, som fortsätter:
- Men idag var det för dåligt, det finns ingen ursäkt. Passningsspelet var under all kritik och vi fick inte alls igång vårt spel.
Bäst i Lucksta målvakten Christoffer Eriksson medan lille kvicke mittfältaren Henrik Tjernström var Alnös främste tillsammans med mittbackarna Jack Jonsson och Martin Luthman.

Lucksta IF - Alnö IF 2 (1) 0-0 (0-0)
2014-03-10 - 19:00 - Westhagen
Domare: Daniel Yng, Sundsvall

Hatrick av Ferdi
Stöde hade inga problem att lägga Hassel på rygg. Redan efter sex minuter stod det 2-0 och 5-0 i paus.
I andra stod Hassel upp bättre och hade ett par fina anfall men sista sju ökade Stöde tempot och satte tre avslutande fullträffar.
Fjolårets skyttekung i femman, Ferdi Isamili, satte ett hattrick i sin nya klubb.
- Vi spelade riktigt bra fotboll, speciellt i den första halvleken då Hassel knappt fick låna bollen och vi skapade ytor, säger Ismaili, som bara har gott att säga om sin nya klubb.
- Trivs jättebra i Stöde och jag kände mig verkligen välkommen trots att jag är invandrare.
- Stöde var mycket bättre än oss. Vi måste kunna ställa upp med vårt absolut bästa lag för att ha i alla fall ha en liten chans, säger Hassels tränare Benny Stiernström, vars lag fick inte mindre än sju återbud matchdagen.

Stöde IF - Hassels IF (1) 8-0 (5-0)
2014-03-10 - 19:00 - Westhagen
1-0 Adam Kerfstedt 4
2-0 Jonas Södermark 6
3-0 Adam Kerfstedt 14
4-0 Ferdi Ismaili 19
5-0 Tomas Decker 24
6-0 Ferdi Ismaili 43
7-0 Jonas Södermark 48
8-0 Ferdi Ismaili 50
Domare: Anton Sjöberg

Tabell grupp H2, omgång 1

Pl. Lag M   V O F Mål P
1. Stöde IF (IV) 1   1 0 0 8 - 0 3
2. Alnö IF 2 (V) 1   0 1 0 0 - 0 1
3. Lucksta IF (IV) 1   0 1 0 0 - 0 1
4. Hassels IF (V) 1   0 0 1 0 - 8 0