Kryss, gnälligt och grinigt på Hasselbacken
-
Hassel satsade på en superdefensiv när IFK Sundsvall 2 kom till Hasselbacken. Man backade hem, täppte till och lyfte långt på enmansanfallet William Dalenius.
IFK hade svårt att få igång något bolltempo och om någon spelare tog en rejäl löpning kom passet bakom honom.
Det var som sagt inte alltför ofta som Hassel befann sig på IFK:s planhalva förutom några enstaka besök, bland annat en gång strax efter halvtimmen – och då gjorde Robert Sundin mål!
IFK kvitterade bara sex minuter senare. En Hasselförsvarare fick "syltfot" och rensade rakt till en IFK:are som snabbt vidarebifordrade bollen till Casper Engstrand. Hassels mittback halkade i samma veva vilket gjorde att Casper fick ett extra bra skottläge och satte bollen precis innanför den ena stolpen.
IFK malde på även i fortsättningen av matchen men lyckades aldrig bryta ner Hassels försvarsmur även om det var nära några gånger.
– Vi borde haft en straff när Casper Engstrand blev grovt fälld. Först dribblade han bort ytterbacken och petade sedan bollen förbi mittbacken som klev in och stoppade Casper med ett knä i ljumsktrakten vilket gjorde att han som föll som en vante inne i straffområdet. Att domartrion ser detta som en schysst brytning är inte annat än skrämmande, dundrar IFK:s tränare Fredrik Allgren.
Men i ärlighetens namn var det här en gnällig och grinig tillställning med dålig fotboll som inget av lagen var värda att vinna. 
William x 2, Eliasson i målet och Dalenius i anfallet förtjänar beröm i Hassel tillsammans med IFK:s vänsterforward och målskytt Casper Engstrand.
(väntar på återkoppling från Hassels ledare)

Hassels IF – IFK Sundsvall 2 1–1
2014-09-14 - 16:00 - Hasselbacken
1-0 Robert Sundin 31
1-1 Casper Engstrand 37

Domare: Anton Fandén, Matfors (hade ingen bra dag på jobbet och missade bl a en solklar straff).
Publik: 27
Matchfakta

Casper Engstrand kvitterade för IFK Sundsvall 2 mot Hassel och var en av få spelare som kom undan med godkänt.