Nelly Melander, Matfors 15-åriga löfte mellan stolparna höll länge sitt lag kvar i matchenmot Sundsvalls FF tack vare sitt fina spel och tog bl a en straff. Nelly Melander, Matfors 15-åriga löfte mellan stolparna höll länge sitt lag kvar i matchenmot Sundsvalls FF tack vare sitt fina spel och tog bl a en straff.

Matfors utan poäng trots årets bästa insats: "Sundsvalls FF var bättre"


(2016-05-19)
Matfors gjorde säsongens bästa insats så här långt.
Trots detta räckte det inte till poäng.
Gästande Sundsvalls FF vann nämligen med 2-0.
– SFF var bättre än oss men då vi kom igång sent på försäsongen ligger vi lite efter ännu men vi blir bättre och bättre, säger Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös.


Matfors kom till spel med två inledande förluster och 0-10 i målskillnad.
Motståndare på Thulevallen var Sundsvalls FF som i sin debutsäsong tagit två raka segrar och 7-1 i mål.
Given utgång således?
På en svårspelad plan kämpade och slet hemmalaget och i mål hade man en Nelly Melander i toppform. Efter 20 minuters spel tog hon t ex en straff.

Framåt hade inte Matfors så mycket att hota med då man blev tillbakapressade mestadelen av tiden.
Nollan höll till fem minuter in i andra då Lina Edberg hittade nättaket från nära håll och då hade inte ens Nelly en sportkeps.
SFF dominans fortsatte men några fler mål såg det inte ut att bli.
Men ett till skulle komma – ett dråpligt!
Efter en skada på mittplan blev det nedsläpp och Julia Pedro skulle bara spela ner bollen till Matfors målvakt.
– Hon tog i för att komma fram men Matforsmålvakten var inte helt med på noterna och släppte bollen genom händerna och in vid stolpen. Jag har hållt på med fotboll i över 45 år och har aldrig varit med om något liknande, säger SFF-tränaren Tomas Torstensson.
Synd om Nelly Melander som annars var helt klanderfri och länge länge höll sitt lag kvar i poängläge. Ett mål är som sagt en bräcklig ledning.
– Vi gör en otrolig kämpainsats med tanke på att vi hade fullt schå att få ihop till fullt lag med tanke på alla skador och sjukdomar. SFF var bättre än oss men då vi kom igång sent på försäsongen ligger vi lite efter ännu men vi blir bättre och bättre, säger Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös.
– Vi hade nog 75% av spelet och parkerade på deras planhalva men Matfors försvarade sig bra och hade en mycket duktig målvakt. Men vi hade problem att bemästra den gropiga planen, vi som är van konstgräs, säger Tomas Torstensson, och fortsätter:
– Men det är nyttigt för tjejerna att lära sig att spela på flera olika underlag.

Blott 15-åriga målvakten Nelly Melander redan nämnd, Matchens Lirare, men hela Matforslaget måste få ett stort plus för sin kollektiva kämpainsats.
Defensiva mittfältaren Frida Pedro svarade för en helgjuten insats och var tillsammans med anfallaren Clara Thimstrand, född -02, Sundsvalls FF:s mest framträdande.

Matchfakta:
Matfors IF - Sundsvalls FF 0-2
2016-05-19 - 19:00 - Thulevallen
0-1 Lina Edberg (49)
0-2 Julia Pedro (87)
Domare: Nilla Sjöberg (godkänd)
Publik: 29

• Nyheter Damtrean

• Referat, Resultat, Matchfakta, tabell och skytteliga Damtrean