Medskogs målade från 65 meter när man tog tre viktiga poäng i bottenstriden
-
Medskogs tog tre viktiga poäng när man vann på Essviksvallen mot jumbon efter att bland annat gjort sitt 1–0–mål från 65 meter.
– Vi hade tur och essviksmålvakten otur kan man säga, säger Medskogs tränare Jerry Nerén efter att hans lag till slut gjort ytterligare två mål och samtidigt hållit nollan.

 

Medskogsmål från drygt 60 meter

Ett poängtörstigt Medskogs inledde bäst på Essviksvallen men fick ingen utdelning trots ett par riktigt bra lägen första halvan av första halvlek.
Därefter jobbade sig Essvik in i matchen och var på väg att ta över – då kom Medskogs ledningsmål. Och på vilket sätt! Sebastian Dahlin slog en djupledsboll en bra bit in på egen planhalva. Bollen gick dock förbi anfallarna och ända ner till Essviksmålvakten Niklas Pedro som bara skulle ta den i skopan...men caramba!...en snedstuds gjorde att bollen slank förbi och in i mål. Man förstår att Essvik ligger där dom ligger när man släpper in dylika bollar...

 

"Horribel straff"

Det var inget skönspel som lagen bjöd på utan den första halvleken var en medioker tillställning som alltså också bjöd på ett mycket märkligt mål.
Den andra halvleken blev något bättre och det blev bortalaget förunnat att även göra matchens andra mål. Detta på en straffspark när matchen stod och vägde något.
– Patrik Eriksson-Olsson sparkade i bakhasorna på vår spelare som hade bollen och föll. Då blåste domaren för straff till dom istället för frispark till oss. Ett horribelt domslut, suckar Essviks lagledare Thomas Wallberg.
Pedro var nära att revanschera sig på straffen men lyckades bara tippa Jacob Melins bredsida i insidan av gaveln.

 

Ingen bra division 4-match

Med tio minuter kvar styrde Mattias Nilsson in ett inlägg från vänsterkanten till 3-0.
– Rättvist, men det här var ingen bra division 4-match men vi lyckades med det viktigaste och det var att spela hem tre poäng, säger Medskogstränaren Jerry Nerén, som också ville poängtera att Essvik stod stod upp bra trots alla sina bekymmer.
– Det är hopplöst att försöka spela fotboll när man får alla domsluten emot sig och det förklarade jag också för domaren efteråt. Dessutom blev Henri avvisad från bänken då han hade synpunkter på ett av domsluten av en känslig assisterande, säger Essviks lagledare.

 

Medskogs hoppas på Alnö och Sund

Medskogs backlinje, som styrdes upp av Patrik Eriksson-Ohlsson, var bra.
I Essvik fastnade vi i första hand för högerbacken Robert Dückhow. 
Då Söråker förlorade mot Granlo har Medskogs nu hela fem poäng ner under nedflyttningsstrecket. Nu hänger det på Sund och vinnaren i fyran, om det räcker att komma tia eller om man måste jaga ikapp något av lagen ovanför. Just nu är det Svartvik som är närmast, fyra pinnar före.


Till omgång 19
-

Essviks AIF – Medskogsbrons BK 0–3
2014-09-06 - 14:00 - Essviksvallen
0-1 Sebastian Dahlin 23
0-2 Jakob Melin (straff) 65
0-3 Mattias Nilsson 80

Domare: Michael Lie, Sundsvall
Publik: 29
Matchfakta

Ex-allsvenske 40-åringen Patrik Eriksson-Olsson höll ihop Medskogs försvarslinje på ett bra sätt.