Enkel Ljungavinst mot ett uppgivet Holm
-
Ljunga låg inför den sista omgången i riskzonen att åka ur men vid seger mot höstens flopplag Holm skulle saken vara biff oavsett vad som händer i division 3 och kvalspel.
Det syntes också tidigt vilka som hade något att spela för.
Ljunga tog kommandot direkt i matchen medan Holm inte förmådde bringa varken glöd eller hjärta.
I mitten av halvleken språngskallade Peter Aho in Ljungas ledningsmål vilket kändes helt i sin ordning sett till spelet.
Tio minuter in i andra tråcklade sig Stefan Gustafsson förbi en par motståndarben innan han avslossade ett skott från distans som satt lågt i målvakten Stefan Bjertungs högra hörn. Såg ut som om annars duktige Bjertung hade tyngden på fel ben där.
2–0 blev också slutresultatet och nytt kontrakt således säkrat för Ljunga.
– En stabil och välförtjänt seger. Vi var snäppet bättre över hela planen och skapade både flest och bäst chanser och var även större och tyngre i närkampsspelet, säger Ljungas spelande tränare Peter Larsson.
– Idag var det slätstruket över lag. Det här var en dåligt match och framförallt var det vi som var dåliga men har man lite folk på träningarna så får det konsekvenser. Så är det ju, konstaterar Holms lagledare Kenth Åslin.
I ett jämnt Ljunga fastnade vi för anfallaren Joakim Backlund som slet över stora ytor och var allmänt jobbig för Holmförsvaret.
Målvakten Erik Aldebrant var säker och stabil och höll sin andra raka nolla.
– Erik har tagit stora steg i sin utveckling nu under hösten och kan säkert utmana Viktor Nordlund nästa år om dom ordinarie målvaktshandskarna, säger Peter Larsson.
Inte många ljuspunkter i Holm. Målvakten Bjertung nämnd, i övrigt försökte Emil Westberg. Han kämpade och skapade också några chanser, speciellt i första. Även Karri Ahokas skall ha en eloge för sitt mittbacksspel på en för honom ovan plats.

Förlust även i sista matchen för Holm
Holm förlorade även säsongens sista match och har svarat för en bedrövlig höstsäsong.
– Skönt att det är över nu.
Ja, med dom orden summerade Holms tränare Thomas Åslin matchen mellan Ljunga och Holm. Hemmalaget som hade något att spela för, förutom heden och äran, kunde vinna med 2–0 efter 1–0 i halvtid.
Holm som man trodde ville avsluta på ett bra sätt men såg väldigt loja ut och kom aldrig upp i normal standard.
– Det är som två skilda lag om man jämför våren och hösten. Vad det beror på måste man ta en riktig funderare på, så här får det verkligen inte se ut men tränar man inte så får det konsekvenser, säger både tränaren Thomas Åslin och lagledarbrodern Kenth.
– Sedan tycker jag att vi har en tendens att vika ner oss alltför lätt. Det behövs bara ett misstag för att man helst vill byta. Detta är något som man ser tydligt eller att man istället för att rannsaka sig själv börjar klaga på varandra. Det har aldrig hjälpt och kommer aldrig att hjälpa laget vidare, säger Thomas Åslin.
Holmlaget har under hösten dalat från att på våren spelat riktigt bra till att för närvarande agera som ett mediokert lag. Menar man allvar med sitt fotbollsspelande och vill komma någonstan finns det tyvärr inga genvägar.
– Alla måste ta sitt ansvar och bjuda till under hela säsongen. Men kanske inte motivationen finns där på allvar. Ja, det är en högst relevant fråga som vi ställer sig en dag som denna när man försöker sig på en snabb summering av nyss avslutad säsong, säger den hårt prövade ledarduon.
– Tycker att vi inför säsongen hade en trupp som mycket väl skall ha kunnat varit ett av två lag som varit med om uppflyttning till fyran men ack vad vi bedrog oss, avslutar Thomas.

Ljunga IF – Holms SK 2–0
2014-09-28 - 16:00 - Ljungalid
1-0 Peter Aho 25
2-0 Stefan Gustafsson 55

Domare: Michael Lie, Sundsvall (hela domartrion var mycket bra)
Publik: 35
Matchfakta