Grupp H2

Kovlands IF - Selånger FK 2 (1) 3-2 (1-2)

2013-03-10 - 16:00 - Westhagen

0-2 Hakim Rouass (inkl. hcp-mål) 15

1-2 Joel Säterberg 20

2-2 Alexander Söderblom 31

3-2 Joel Säterberg 34

Matchen:

Det bjöds på ställningskrig under den första halvleken mellan Kovland och Selånger 2. Det unga div. V-laget svarade då för en stark insats, stod upp bra och tog också en 2-0-ledning efter kvarten spelad sedan Hakim Rouass hunnit före Kovlands keeper Martin Jutman på ett snett-inåt-bakåt pass. Upprinnelsen var en snabb spelvändning som hämtad ur skolboken.

Kovland fick emellertid en livlina innan paus då Joel Säterberg nickade in Torbjörn Lundströms inlägg till 1-2.

I den andra tog tunga Kovland över och malde på och sex minuter in i den andra halvleken nöp Alexander Söderblom in kvitteringen och strax därpå var Joel Säterberg sist på bollen efter en trasslig situation och fick se sig bli såväl tvåmåls- som segerskytt.

Tränarsnack:

- Vi spelade riktigt hafsigt i den första halvleken och var inte riktigt vakna men i den andra ryckte vi upp oss rejält, mycket tack vare en psykologisk reducering strax före pausvilan. Skönt att kunna vända ett 0-2-underläge till seger. En rättvis sådan men det finns fortfarande mycket att jobba på men vi har ju ett par månader på oss att få ihop det, säger Kovlands tränare Mikael Lundgren.

- Vi provade ett nytt spelsystem med våra unga killar, en del födda 1997 och 1998, och de svarade för en maxprestation under den första halvleken. I den andra orkade vi inte stå emot Kovlands tunga spel och våra ungdomar blev lite stressade och orkade inte stå emot fysikskt, vilket inte heller är något att säga om. Ambitionen finns hos alla att göra sitt bästa och mer kan man inte begära, säger Selångers tränare Martin Norberg.
Bäst på plan:
Kovland: Sebastian Westling. Motorn på mitten i Kovland som tog tag i spelet och dirigerade takten i den andra halvleken.

Selånger 2: Alexander Aspenrud. Högeryttermittfältaren gjorde en förnämlig första halvlek och tog löpningar, utmanade och skapade målchanser och var ett ständigt hot framåt.

 

Alnö IF - Granlo BK (1) 4-2 (2-2)

2013-03-10 - 17:00 - Westhagen

1-0 Alexander Lagerhielm 8

1-2 Alen Sulovic (inkl. hcp-mål) 19

2-2 självmål 25

3-2 André Grim 44

4-2 Johan Hammarström 45

Matchen:

Alnö tog tag i matchen direkt och redan i den åttonde minuten nickade Alexander Lagerhielm in matchens förstå mål efter Dan Jonssons vänsterinlägg. Då såg det ut att kunna bli en enkel match för div. IV-gänget.

Men så i den 19:e minuten stack Granlo för första och enda gången under den första halvleken. Något som utmynnade med ett "dubbelmål". En undanrensning av Alnös försvar hamnade hos Erik Bjuhr som provade lyckan direkt på volley. Skottet tog via huvudet på anfallaren Alen Zulovic och in i mål. 0-1 vändes alltså raskt till 2-1 för GBK. Visst är det härligt med det fyndiga handikappsystemet i Värmecupen?

I den första halvlekens slutminut sköt Per Axelsson ett skott efter en hörna som målvakten räddade, men hade sedan oturen att bollen studsade på en egen försvarare och in i  det egna målet. Snöpligt.

I den andra fortsatte Alnös dominans men med bra försvarsspel av Granlo och dålig skärpa hos öborna stod sig krysset till den 44:e minuten. André Grim gjorde då en tvåfotare nere vid Granlos kortlinje, drev sedan utåt för att få en bättre vinkel och sköt sedan 3-2 via den närmsta stolpen när alla väntade en passning.

Minuten senare avgjorde Johan Hammarström i öppet mål sedan Jonathan Ålin petat bollen förbi Granlokeepern i ett friläge.
Tränarsnack:

- I den första halvleken var det bara spel på en planhalva, tror vi hade 80-20 i billinnehav och stundtals rullade vi boll riktigt fint. Granlo hade ett anfall på hela halvleken och på det gjorde dom mål. På hela matchen tror jag dom hade två avslut på mål. Vi hade massor av chanser och utöver de fyra målen brände vi massor med chanser, säger Alnös tränare Pontus Melander.

- Alnö tillhör ju favoriterna i fyran så vi bestämde att vi skulle krympa ytorna och göra det trångt för dom. Det tyckte jag vi lyckades bra med trots fyra insläppta mål. Ett par av målen kändes riktigt onödiga. Ett kom efter missförstånd mellan målvakt och mittback och deras 3-2-mål kom efter lite försvarsyrsel sedan vi fått en mittbacken skadad och fyran kom sedan vi flyttat fram allt i jakten på en kvittering, säger Granlotränaren Bo Hägg.
Bäst på plan:
Alnö: Per Axelsson. Den defensive innermittfältaren från IFK Sundsvall bestämde rytmen i matchen, vann massor av boll och stod för flera snabba spelvändningar.
Granlo: Oscar de Wahl. Yttermittfältaren var ettrig och svårfångad ute på sin vänsterkant och utmanade sin försvarare så fort han fick chansen.

 

Kovlands IF - Granlo BK 2 1-3 (1-0)
2013-03-11 - 18:00 - Westhagen

1-0 Jens Olsson 1 (38 sekunder)

1-2 Jesper Hellström (inkl. hcp-mål) 33

1-3 Peter Allen 40

Matchen:

Granlo stod för en präktig överraskning i måndagens första match i Värmecupen genom att vinna med 3-1 mot div. IV-laget Kovland.

Det var dock inte mycket som talade för en GBK-vinst efter 38 sekunder. Då hade Kovlands Jens Olsson skapat sig ett öppet läge i högerinnerposition och vackert lobbat in bollen över Granlomålvakten Alex Nilsson.

Det var väl den enda egentliga målchansen från båda lagen under den första halvleken där försvarsspelet firade triumfer medan mittfälts- och anfallsspel var påvert. Kanske trodde div. IV-laget Kovland att det bara vara att ställa ut skorna efter det tidiga ledningsmålet?

I den andra halvleken visade Granlo offensiva takter och vände matchen till sin fördel, och det rättvist. I den 33:e minuten vände man direkt  från 0-1 till 2-1 sedan Jesper Hellström via en halvbicycleta lyft in bollen efter ett par taftta utboxningar av Kovlandskeepern, som dock revancherade sig minuten senare då han fotparerade ett friläge.

I den 40:e minuten tvingades dock KIF-målvakten kapitulera ännu en gång. Han räddadde det första skottet men Peter Allen följde upp och placerade in  returen.

Granlo såg via starkt försvarsspel sedan till att ledningen kunde bibehållas.

Tränarsnack:

- Granlo vann rättvist. Vi gjorde en riktigt dålig första halvlek där inte många passningar hittade rätt, vi var alldelels för långt ifrån varandra. Det blev något bättre i andra men fortfarande uppstressat. Nä, det här var inte bra, säger Kovlands tränare Mikael Lundström.

- Tycker vi stod riktigt bra upp mot ett div. IV-lag och visade hjärta. Det ser lovande ut inför fortsättningen, säger Granlotränaren Nermin Sulovic.

Bäst på plan:

Kovland: Sebastian Westling. Visade än en gång aktivitet och ville verkligen ha bollar att fördela. En av få i Kovland denna kväll.

Granlo: Alen Sulovic. Drev med tyngd på sitt lag från sin defensiva anfallsposition.

 

Alnö IF - Selånger FK 2 (1)
2013-03-11 - 19:00 - Westhagen

1-0 Jonathan Ålin 11

2-0 Jonathan Ålin 23

2-2 Hakim Rouass (inkl. hcp-mål) 25

3-2 Johan Hammarström 41

Matchen:

Alnö vann som väntat mot Selånger 2, men fick verkligen kämpa och slita för segern.

Det började programenligt när Jonathan Ålin i den 11:e minuten drog till direkt på ett inlägg från vänsterkanten och samme man rann sedan igenom i mitten två minuter innan pausvilan efter att en SFK-försvarare gått helbom på en djupledsboll. Ålins båda avslut höll skyttekungsklass.

Men Ålins båda mål räckte dock inte ens till pausledning. 
Precis innan domarsignalen för den första halvleken gick 
Hakim Rouass till väders och nickade in ett vänsterinlägg ner i backen och förbi Alnökeepern Joakim Grannas - 2-2.

Alnö hade mycket bollinnehav i den andra halvleken men hade svårt att få till de sylvassa chanserna. Och när de väl dök upp fanns inte skärpan.

I den 41:a minuten kom emellertid Alnös segermål då Johan Hammarström bredsidade in bollen från elva meter efter en öppnande sidledspassning.

Selånger försökte flytta upp men man hade redan bränt sitt bästa krut för dagen. Men det brann bra så länge det räckte. Det är nyttigt för detta unga lag med pojk-, juniorspelare samt Per-Anders Andersson, 49, att få känna på seniorfotboll.

Tränarsnack:

- Vi gjorde en bättre match igår. Vi rullade på hyfsat i första men det märktes av vi hade bytt ut sju spelare från igår. Vi hade stort bollinnehav med fick ingen fart i passningsspelet, säger Alnötränaren Pontus Melander.

- Vi mötte ett mycket bra div. IV-lag men vi var bra organiserade försvarsmässigt och stod upp bra. De mål de gjorde berodde på individuella misstag men sånt hör ju till, säger Selångers tränare Ola Persson.

Bäst på plan:

Alnö: Jonathan Ålin. Satte två mål - och blev sedan utbytt...

Selånger 2: Jesper Eliasson. Den vindsnabbe högeryttern var mycket hal företagsam ute på sin kant och saknade respekt för sina äldre motståndare.

 

Granlo BK - Selånger FK 2 3-0 (1-0)
2013-03-16 - 18:00 - Westhagen

1-0 Alen Zulovic 23

2-0 Peter Allen 27
3-0 Ashir Hussein (straff) 40

Matchen:

Granlo var tvungen att vinna över Selånger 2 med några mål för att eventuellt kunna ta sig förbi gruppledande Alnö. Ingenting i inledningen av matchen verkade dock tyda på att man trodde på uppgiften. Det var inte förrän Alen Sulovic nickade in 1-0 på på ett bra inlägg nere vid stolproten precis innan paus som man kom igång.

Peter Allen, som stod i mål i den första halvleken, gjorde sin vana trogen mål när han fick chansen på topp i den andra. Efter lite flipper inne i straffområdet hamnade bollen framför fötterna på Allen som i stort sett bjöds på öppet mål, 2-0.

3-0 kom med tio minuter kvar. Efter en hands (?) tilldömdes Granlo en straff och den förvaltade Ashir Hussein perfekt. Inget onödigt kladd utan en hård bredsida efter marken vid ena stolpen.

Där tog emellertid målproduktionen slut och nu krävs det i sista gruppmatchen att Kovland besegrar ledarlaget Alnö, men inte med f-ö-r stor  vinstmarginal för att bli Granlo skall bli slutspelsklara. Men man har i alla fall gett sig chansen.

Tränarsnack:

- Det var skillnad på vikt mellan lagen. Jag tror våra spelade vägde i genomsnitt minst 10 kg mer. Något som gav utdelning till slut men det var väl ingen högre kvalitet på vår match, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik.

- Vi var inte alls på tå i den här matchen. Det måste man vara när man möter ett aggressivt Granlo som gick full ut. Vi var helt enkelt inte närvarande passningsspelet var slarvigt, säger Selånger 2:s tränare Ola Persson.
Bäst på plan:
Granlo: Ashir Hussein. Spelade både vänsterback och mittfältare och fungerade lite som spelmotor genom sin konstruktivitet. Satte en iskall straff utan någon som helst pardon.
Selånger 2: Boba Njie. Planens kanske minste spelare med visade upp ett härligt engagemang i sin debutmatch. Lugn och säker med bollen.

 

Kovlands IF - Alnö IF 0-0 (0-0)
2013-03-16 - 19:00 - Westhagen

Matchen:

En typisk 0-0-match. Kovland behövde anfalla och göra mål för att ha chansen att gå vidare medan Alnö var nöjda med 0-0 och kryss vilket betydde att de var vidare.

Kovland saknade spetskompetens framåt då man hade många spelare borta och inget av lagen vaskade fram någon riktig målchans under de 50 minuterna. Det här var försvarens match.
Tränarsnack:

- Vi gjorde en rätt skaplig match och vann många närkamper. Är mycket nöjd med försvarsspelet och vi släppte in till nån målchans bakåt. Kanske vår bästa match i cupen trots att vi var tunt med folk. Var t o m tvungen att kasta in vår reservmålvakt på topp på slutet, säger Kovlands tränare Mikael Lundgren.

- Trodde Kovland skulle uppträda mer offensivt då dom behövde göra mål. Istället satsade dom på försvarsspel och hade hela tiden elva man på rätt sida bollen och då var det svårt för oss att hitta fram, säger Alnös tränare, Pontus Melander, som har en semifinal mot Kuben att se framemot i morgon.
Bäst på plan:
Kovland: Tobias Lundström. En krigare på mittfältet som genom sin storlek, styrka och inställning vann alla sin närkamper i matchen.
Alnö: André Grim. Nyförvärvet från IFK Sundsvall vann allt i såväl luften som på backen på sin defensiva mittfältsplats. Försökte även organisera offensiven.

Tabellen

Pl. Lag M   V O F Mål P
1. Alnö IF (IV) 3   2 1 0 7 -   4 7
2. Granlo BK (V) 3   2 0 1 8 -   5 6
3. Kovlands IF (IV) 3   1 1 1 4 -   5 4
4. Selånger FK 2 (V) 3   0 0 3 4 - 10 0

Fotnot 1:

divisionstillhörighet inom parentes

 

Fotnot 2:
1:an direkt till semifinal