Förre Kubaren Arti Saluka var den ende som hittade rätt på NP3 Arena Förre Kubaren Arti Saluka var den ende som hittade rätt på NP3 Arena

Arti Saluka avgjorde för Sund i frän match med ett välplacerat skott  

(2020-06-17)
Sund tog hem en frän tillställning på NP3 Arena.
Matchens enda mål kom i mitten av den andra halvleken då nyförvärvet från Kuben, Bletuart "Arti" Saluka drev in till vänster i straffområdet och satte nollen i den bortre gaveln förbi Mike Karinga Persson i Luckstaburen.
– Två bra lag som krigade i 90 minuter, säger förlorarnas tränare Paul Thompson som ändå var nöjd med lagets prestation.


Århundradet längsta tränarsnack:
– Två bra lag som krigade i 90 minuter. Det brukar alltid bli tuffa matcher mot Sund. Båda lagen visade upp god kvalitet första halvleken och visade mod. Men det märktes att det var första tävlingsmatchen på flera månader för lagen. Vi inledde de första 20 minuterna bra och var nära att ta ledningen då Jakob Melander träffade stolpen och Oliver Widahl vaskade fram ett par halvchanser. Även Sund skapade chanser men vår målvakt Mike Karinga Persson var på tårna. I den andra halvleken pressade vi tillbaka Sund men i mitten av halvleken kontrade de in sitt segermål på oss och sköt ett distansskott som hittade in i vårt mål. Efter det lite snöpliga målet formligen parkerade vi på deras planhalva men vi fick aldrig till någon kvittering trots ett par lägen. Vi tar emot den här käftsmällen och kommer revanschsugna till tänderna till nästa match, säger Luckstas tränare Paul Thompson.'
– Vi snackade innan matchen om saker vi ansåg vara viktiga att göra jobbet i 90+. Att vi skulle göra detta tillsammans. Att vi skulle kunna se oss i spegeln efteråt och säga att vi gjort allt vi kunnat för att påverka till en positiv utgång av resultatet. Dessa bitar plus att vi skulle spela en kontrollerad fotboll, hålla oss riktigt kompakta och inte bjuda på onödiga ytor visade sig vara lyckade kombinationer denna kväll! Matchen började ganska böljande och det byttes lite boll inledningsvis. Vi visste att Lucksta skulle trycka på och skapa lägen men vi fredade oss väl. Vi har några riktigt bra kombinationer som leder fram till halvlägen, men ingen hundraprocentig målchans. Många närkamper under hela matchen, vilket vi också var inne på skulle vara signum för denna match. Tyvärr hade vi en rättsskipare som inte hade sin bästa dag... Vi kontrollerar första halvlek på ett bra sätt och sett till målchanser har väl båda ett par giftiga var. Tänker på deras vinkelskott i stolpen som "Kalle" (Khaldoon Raid Hazim Shaia) nyper returen på och Ali Mahmouds chans efter Arti Salukas frispark. Kanske Lucksta skulle haft en straff när Semir (Salia) blir "fälld" inne i vårt straffområde. 0-0 i paus och vi summerar halvleken med några ord som dueller, kamp och bra hittade positioner defensivt, säger Sundtränaren Göran Sundqvist.
"Sunkan" fortsätter:
– Vi kommer ut i andra och den halvleken påminner mycket om den första, bollbyten, kamp, lite slarviga pass och ibland lite långsamma beslut... Dock har vi bra struktur som vi ser håller över tid! Vi gör 0-1 i den 68:e minuten efter en fin prestation av Arti som utmanar och kommer in i banan och sätter ett härligt "piller" i bortre hörnet bakom en chanslös keeper! Efter det försöker Lucksta desperat skapa lägen men de flesta styrs bort innan de ens hinner bli lägen. De har nån chans där man på sidan får hjärtat i halsgropen, men på det stora hela kontrollerar vi matchen med ett stabilt försvarsspel och rejäla distinkta beslut och en stor potion uppoffring för laget! Vi har också en hel del omställningar där vi med lite mer skärpa i sistapassen säkert skapat ännu fler lägen och kanske punkterat matchen med ett 0-2-mål. Nu håller vi undan med 0-1 och det är ett mycket bra resultat i premiären mot seriefavoriterna! Vi tar med oss att vi håller nollan, sliter som djur och inte viker ner oss någonstans.


Bäst på plan:
– I Lucksta går högsta betygen till mittbackarna Fredrik Ljuslinder och comebackande Stefan Grönlund men ingen i LIF föll ur ramen.
I Sund ska kollektivet hyllas för sin laginsats.

• Se matchen i efterhand här

Lucksta IF - Sund IF 0-1
2020-06-17 - 20:00 - NP3 Arena
0-1 Bletuart Saluka (69)
Domare: Roger Lundbäck, Sundsvall
Ass. domare: Henrik Hörnfeldt och Gebremeskel Elias.
Matchfakta

• Tabell, resultat, matchfakta & kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad