Henrik "Henke" Larsson var nöjd efter att ha avgjort västraderbyt med matchens sista spark. Henrik "Henke" Larsson var nöjd efter att ha avgjort västraderbyt med matchens sista spark.

Sista sparken avgjorde västraderbyt – Henke Larsson stor matchhjälte för Ljunga/Fränsta

(2017-06-02)
0-0 och drygt 90 minuter spelade.
Andreas "Linkan" Lindqvist skickar in ett långt inkast in i Torpshammars straffområde och efter en skarv hamnar bollen mitt framför fötterna på en fri Henrik Larsson som bara ha att raka hem västraderbyt från nära håll.
– Var det nåt lag som förtjänade att vinna derbyt så var det inte Ljunga/Fränsta, suckar Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.


Oväntat lite publik, 221 personer, hade sökt sig till Ljungalid och årets första västraderby.
Men dom som önskade se teknisk och finessrik fotboll med fint kortpassningsspel missade inget. Den typen av spel gick inte att bedriva bland all klöver på Ljungas hemmaplan. Det var också den sista matchen som spelades där innan den nu skall göras om och förhoppningsvis sås med riktigt gräs.
Det blev aldrig något ordnat spel utan mest "luftvärnsfotboll" utan adress och kamp om dom eventuella bollar som ända landade inom dom yttre linjerna.
Största, och i stort sett enda, chansen i den första halvleken hade Oskar Nordlund i hemmalaget men hans skott efter dryga halvtimmen räddades grannt nere vi stolproten av Torpkeepern Marouane El Ghozzi.

Ställningskriget fortsatte i den andra halvleken och publiken började ge upp hoppet om att få jubla för ett mål när hemmalagets mittback Andreas Modén rullade hem bollen till sin målvakt Viktor Nordlund, som plockade upp den i skopan. Duktige domaren Thomas Berglund flöjtade för otillåten bakåtpassning och indirekt frispark i höjd med straffpunkten för Torpshammar. Innan hemmalaget sorterat ihop sin mur petade Mattias Decker snabbt bollen till Viktor Martian som bara hade att undvika att pricka målvakten Nordlund som höll på att dirigera sin mur. Men Viktor lyckads träffa Viktor och så var den chansen puts väck.
Torpshammar hade även bränt en bra chans tidigare i halvleken vilket nu skulle visa sig bli kostsamt.

På övertid fick hemmalaget inkast långt nere i planen. Andreas "Linkan" Lindqvist kastade in i straffområdet och efter en skarv landade bollen mitt framför fötterna på en sopren Henrik Larsson och "Henke" hade bara att raka in segermålet i tom bur.
Torpshammar hann knappt göra avspark förrän domaren blåste av matchen.
– Fruktansvärt tungt mål.  Var det nåt lag som förtjänade att vinna derbyt så var det inte Ljunga/Fränsta, suckar Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– Skönt att vårt hjärnsläpp vid bakåtpaassningen inte blev avgörande utan att vi istället kunde gå segrande ur detta derby, säger Ljungas tränare Janne Berglund.

Båda tränarna var överens om att det spelmässigt inte var något höjdarderby.
– En match av typisk derbykaraktär. Få målchanser och mycken kamp om andrabollar där vi vann mest i varsin halvlek, säger Janne Berglund.
– Synd att behöva spela en sån här viktig match på ett underlag som inte passar för fotboll. Hade kunnat svalt ett kryss men inte en Ljungaseger. Vi hade två riktigt feta chanser, Ljunga bara en. Deras fullträff vara bara ett typiskt tillfällighetsmål. Men det är ju målen som räktas så..., säger Bert-Ove Blom.

Anders Boman på Ljungas mittfält vann mycket boll, inte minst i luftspelet där han var en gigant. Mycket nyttig på fasta situationer.
Plus också till Viktor Nordlund som höll nollan och stod rätt på den snabba frisparken utan att veta om det. Intuition?
I Torpshammar imponerade Najib Azghari genom att ta bort målsprutan Oskar Nordlund. En uppgift som han var den första att lyckas med så här långt.

Ljunga/Fränsta - Torpshammars IF 1-0
2017-06-02 - 19:00 - Ljungalid
1-0 Henrik Larsson (90+1)
Domare: Thomas Berglund
Publik: 221
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsfyran