Grupp H4

Svartviks IF - Stöde IF 2/Nedansjö IK (1) 2-0 (1-0)

2013-03-10 - 18:00 - Westhagen

1-0 Henrik Svanström 6

2-0 Jonas Westberg 49

Matchen i korthet:

Det här var Svartviks match från start till mål. SIF 2/Nedansjö hade inte ett enda skott på mål utan det närmaste man kom var en hörna på slutet, som dock aldrig blev riktigt farlig.

Henrik Svanström nickade in 1-o redan i den sjätte minuten och sedan dröjde det ända till slutminuten innan långe Jonas Westberg tråcklade in 2-0-pytsen.

Stöde 2/Nedansjö skall ha en eloge för sitt täta försvarsspel och idoga kämpande.
Tränarsnack:

- Vår tränare Patrik Chruzander uppskattade vårt bollinnehav till 80% men jag tror faktiskt det var mer. Det gick lite för enkelt för oss i inledningen och vi blev ett tag bekväma men det blev aldrig farligt bakåt. Vi skärpte till oss i igen i den andra halvleken och segern var aldrig hotad, säger lagledaren Leif Wiklund.

- På papperet så skiljer det nästa två divisioner mellan lagen då vi egentligen skulle ha spelat i sexan. Visst hade dom mycket boll och höll den bra inom laget men jag tycker vi försvarade oss utmärkt och dom skapade inte så många farliga chanser. Kul i alla fall att få chansen att möta ett bra lag och spela ihop oss, säger SIF 2/Nedansjös tränare Christer Söder.
Bäst på plan:
Svartvik: Hampus Ohlsson. Högerbacken tog tag i grejorna när laget blev bekväma, klev på, tog löpningar och tryckte på i offensiven.
Stöde 2/Nedansjö: Tomas Adersten. Gjorde sin första match som mittback och tack vare fin teknik och god speluppfattning skötte han sin ovana uppgift med den äran. Kanske blir kvar som mittback resten av säsongen?

 

IFK Sundsvall 2 - Holms SK (1) 2-3 (0-2)

2013-03-10 - 19:00 - Westhagen

0-2 Jan-Olov Sölvestål (straff, inkl. hcp-mål) 15

1-2 Kevin Berg 31

1-3 Mårten Gatby 36

2-3 Nicklas Silversved 46

Matchen i korthet:

Holm tog en fin skalp när man besegrade div. IV-laget IFK Sundsvall 2 med uddamålet av fem. Detta trots att man saknade ett helt knippe spelare.

IFK inledde annars bäst och Holm hade svårt att komma åt bollen.

Efter ca 10 minuter började div. V-laget hitta sina positioner och efter kvarten spelad fick man en straff sedan ytterbacken Darius Moradi fällts. Janne Sölvestål gjorde inget misstag från elvameters punkten, 0-2 (handikappmål).

IFK reducerade efter dryga halvtimmen sedan Kevin Berg tagit sig igenom Holmförsvaret och avslutat korrekt.

Martin Gatby svarade nästan omgående för Holm och satte 3-1 och då hjälpte det inte att Nicklas Silversved reducerade med en välplacerad avslutning med fyra minuter kvar. Holm hade inga problem att hålla undan in i kaklet.
Tränarsnack:

- Vi rullade ut Holm i inledningen av matchen men sedan blev vi lite för naiva och snacket på planen var dåligt, där måste vi bli bättre. Annars så tyckte jag vårt unga lag stod upp bra och vi gav aldrig heller upp. På slutet tryckte vi på och fick också  till en reducering men räckte inte ändra fram, säger IFK:s sportchef Kenneth Kile.

- Ingen höjdarmatch från vår sida där vi var ovanligt sårbara bakåt. Vi är hårt drabbat av sjukdomar just nu så det var många som fick spela på ovana platser. Detta syntes också i inledningen för det var IFK som tog tag i spelet och skapade en del farligheter. Men efter ca tio minuter började vi hitta spelet allt mer och sett till hela matchen var segern rättvis, säger Holms tränare Thomas Åslin.

Bäst på plan:
Sundsvall 2: Nicklas Silversved. Anfallaren visade rätt attityd på planen och gjorde även ett snyggt mål.
Holm: Kalle Gissberg. Gjorde en kanonmatch på innermittfältet och svarade för ytterst få misstag.

 

Svartviks IF - Holms SK (1) 2-0 (1-0)
2013-03-14 - 20:00 - Westhagen

1-0 Kristoffer Gådin 11

2-0 Johan Hallström 38

Matchen i korthet:

Svartviks nybygge imponerar. Från att ha varit nedläggningshotat för ett par månader sedan har fått ordning på grejorna och man har nu två raka segrar i Värmecupen.

Kvällens seger mot Holm var odiskutabel. I den 11:e minuten skruvade Kristoffer Godin in en frispark i det vänstra krysset och greppet var kopplat.

I den andra halvlekens 13:e minut curlade nyförvärvet från IFK Sundsvall, Johan Hallström, in tvåan - i det vänstra krysset.

Holm då? Uppträdde lite smågrinigt när spelet mest hackade men man vaskade i alla fall fram ett par "nästan chanser". Svartvik var snarare närmare ytterligare ett mål då man hade ett par nickar som slickade utsidan av stolparna.

Tränarsnack:

- Det såg riktigt bra ut. Dom nya spelarna har höjt oss och idag hade vi många fina kombinationer och höll bollen efter marken och hotade ofta med bra genomlöpningar. Bakåt såg det också mycket stabilt ut, säger Svartviks tränare Patrik Chruzander.

- En dålig insats från vår sida. Det som såg så bra ut i cupen i Ånge såg nu krampaktigt ut över hela banan med många enkla misstag. Vi saknade någon som kunde och vågade hålla i bollen på mitten. Visst fattades det spelare för oss men vi skall inte skylla på det, säger Holms lagledare Kenth Åslin.

Bäst på plan:

Svartvik: Henrik Svanström. Lagkaptenen gjorde skäl för armbindeln och mittbacken var oöm i närkamperna och drev på sitt manskap.
Holm: Jan-Olov Sölvestål. En av få Holmspelare som hade fart i benen och ville något. Kämpade väl på sin centrala mittfältsplats.

 

IFK Sundsvall 2 - Stöde IF 2/Nedansjö IK (1) 5-0 (2-0)
2013-03-14 - 21:00 - Westhagen

1-0 Niklas Silversved 15
2-0 Alexander Gidlöf 19

3-0 Farshad Abdi 31

4-0 Ifeanyi Ubah 35
5-0 Niklas Silversved 44

Matchen i korthet:

Det syntes att det skiljer en division mellan lagen. Det unga IFK-laget löpte sönder Stöde 2/Nedansjö och alla fem målen kom till efter bra prestationer. De två sista var snyggast. 4-0 gjorde "Iffe" Ubah på eget genombrott och femman var en härlig kombination mellan trion Farshah Abdi, Alexander Gidlöf och Niklas Silversved, vars den sistnämdas avslutning höll hög klass.

Stöde 2/Nedansjö var dock nära att spräcka nollan men Tomas Eriksson blev fälld precis när han var på väg att komma fri.

Tränarsnack:

- Vi har ett ungt och härligt lag som vill mycket och vi var klassen bättre än Stöde/Nedansjö i den här matchen, säger sportchefen Kenneth Kile.

- Vi luftar hela truppen i cupen och kanske inte alla håller måttet mot ett div. IV-lag. Vi bytte sju man i paus och några fick spela på ovana platser men vi försökte i alla fall så gott det gick, säger Christer Söder, tränare för Stöde 2/ Nedansjö.

Bäst på plan:

IFK: Kevin Berg. Den 16-årige innermittfältaren hade full koll. Följsam och frän i närkampsspelet sin litenhet till trots. Vad väger pojken? 50 kg? Max!

Stöde 2/NIK: Patrik Nilsson. Kul att se innermittfältaren tillbaka på planen efter långvarig skadefrånvaro. En playmaker som vann mycket boll och täckte förnämligt bakåt samtidigt som han fördelade bollar framåt.

 

Holms SK - Stöde IF 2/Nedansjö IK 9-0 (3-0)
2013-03-16 - 14:00 - Westhagen

1-0 Darioush Moradi 6
2-0 Darioush Moradi 9

3-0 Johnny Nutt 19

4-0 Petter Olsson 28
5-0 Johnny Nutt 30
6-0 Darioush Moradi 32
7-0 Kristoffer Sahlén 37
8-0 Niklas Wikholm 38
9-0 Niklas Wikholm 41

Kort om matchen:

Kattens lek med råttan. Holm var tvungen att jaga mål för att ge sig en chans att gå vidare från gruppen och redan efter nio minuters spel hade Darioush Moradi prickat in två snygga mål. Därefter rullade lavinen igång och innan det hela var klart hade Holm nästan gjort tvåsiffrigt på det stackars Stöde 2/ Nedansjö. Ett mål saknades. Om det sedan räcker till kvartsfinal i kväll återstår att se. Det hänger på nästa match mellan Svartvik och IFK Sundsvall 2.
Tränarsnack:

- Vi trummade på bra. Trots en hel del frånvaro i form av sjukdomar och jobb så genomförde vi matchen bra. Efter 3-0 i halvtid så ge vi ner på en trebackslinje för att jaga mål framåt. Vi visste att vi behövde göra en sex-sju mål för att ha chansen att gå förbi Svartvik. Vi gjorde nio och hade kunnat göra ytterligare en fyra-fem, säger Holms tränare Thomas Åslin.

- Vi var helt över idag, gick in med helt fel inställning och ändå pratade vi innan matchen att alla måste deltaga och göra sitt. De enda som får godkänt i vårt lag var 40-åringarna Patrik Granlund och Stefan Markusen, det säger det mesta, säger en besviken Christer Söder, tränare i Stöde 2/Nedansjö.

Bäst på plan:
Holm: Darioush Moradi. Anfallaren öppnade målskyttet med två vackra mål och fullbordades sedan sitt hattrick i den andra halvleken när han gjorde 6-0 och var russinet i en god Holmkaka denna eftermiddag.
SIF 2/NIK: 40-åringen Patrik Granlund slet som en galärslav på mitten och i backlinjen och försökte hålla ihop sitt lag. Tyvärr var inte hans lagkamrater sugna på det denna eftermiddag...

 

Svartviks IF - IFK Sundsvall 2 2-2 (0-1)
2013-03-16 - 15:00 - Westhagen

0-1 Alexander Gidlöf 18

1-1 Jonas Westberg 29
1-2 Andreas Wiklander 33

2-2 Pontus Serrander 44

Kort om matchen:
En poäng mot IFK Sundsvall 2 skulle räcka för Svartvik för att gå vidare till kvartsfinal men det verkade som om "Svartvikarna" var tyngda av uppgiften och saknade flyt i sitt spel.

IFK:s chans till avancemang var försvunnen redan innan avspark och man gick bara ut och "lirade" och när Alexander Gidlöf, efter en fin prestation från kanten, gjorde 1-0 var nerverna på högspänn hos seriekollegan.

Kristoffer Godin gav emellertid tidigt i andra Jonas Westberg ett perfekt pass snett-båkåt och för andra gången i årets Värmecup skickade Westberg upp bollen i den vänstra krysset.

Svartviks nervdaller hann dock inte sluta skaka innan Andreas Wiklander gjorde 2-1 för IFK efter bra förarbete på kortlinjen från Alexander Gidlöf.

Sista tio flyttade Svartvik upp sina positioner i jakten på en kvittering och med sex minuter kvar kom det förlösande målet. Nyförvärvet i veckan, från just IFK (!), Pontus Serrander löpte igenom att satte 2-2 i steget och vilt SIF-jubel på och vid sidan av planen.

IFK orkade inte mobilisera för ytterligare ett ledningsmål utan det blev Svartviks Idrottsförening som tog kvartsfinalplatsen från grupp H4.
Tränarsnack:
- Det blev onödigt spännande. Vi uppträdde krampaktigt och fick inte alls igång spelet. Kan man bli nervös för en match i Värmecupen? Men IFK var bra och ville verkligen vinna men det är skönt att vi grejade en slutspelsplats till slut efter två upphämtningar. Nu ser vi fram emot kvällens kvartsfinal och det finns mycket mer att hämta i det här laget än vad vi visade i den här matchen, säger Svartviks tränare Patrik Chruzander.

- Oavgjort mot Svartvik är en bra skalp för det här unga laget och vi nosade på en seger. Förutsättningarna att gå vidare var taskiga efter Holms 9-0 men stundtals såg det riktigt bra ut även om vi hade några svackor i spelet, säger IFK:s sportchef Kenneth Kile.
Bäst på plan:
Svartvik: Henrik Svanström. Mittbacken var åter superb och tätade till mittförsvaret.
Sundsvall: Alexander Gidlöf. Anfallaren rev och slet och rörde om i offensiven och gjorde ett mål och spelade snyggt fram till det andra.

Tabellen

Pl. Lag M   V O F Mål P
1. Svartviks IF (IV) 3   2 1 0  6 -  2 7
2. Holms SK (V)
3   2 0 1 12 -  4 6
3. IFK Sundsvall 2 (IV)
3   1 1 1  9 -  5 4
4. Stöde IF 2/Nedansjö IK (V)
3   0 0 3  0 - 16 0

Fotnot 1:

divisionstillhörighet inom parentes

 

Fotnot 2:
1:an  till kvartsfinal