En febersjuk Ali Al-Rawi hoppade in och räddade poäng åt Torpshammar mot seriefavorten. En febersjuk Ali Al-Rawi hoppade in och räddade poäng åt Torpshammar mot seriefavorten.

En febersjuk Ali Al-Rawi hoppade in och räddade poäng för Torpshammar mot seriefavoriten Sund

(2017-05-03)
Seriefavoriten Sund såg ut att vara på väg mot tre pöäng i seriepremiären mot nykomlingarna Torpshammar sedan Patrik Eriksson Ohlsson knoppat in 2-1.
Då kastade västralagets tränarduo in febersjuke Ali Al-Rawi och han löpte sig fri och satte kvitteringsbollen.
– Tycker vi spelade så pass bra att vi förtjänade minst en poäng, säger tränaren Marco Padellaro i Torpshammars IF.


Sund är tippade att tillsammans med Kuben och Matfors kriga om seriesegern.
I premiären mot nykomlingarna Torpshammar var det nog inte så många som trodde på en jämn match rent målmässigt.
Men så blev det.
Sund fick emellertid en bra start sedan Rasmus Bouvin nickat in Victor Bergman Rönnqvist lyftning in i boxen via en Torpspelare.
Repliken kom snabbt. Nye ukrainaren Viktor Martian drog in en frispark som satt snyggt i det högra krysset – men i "målvaktens hörn". Kanske blev Stefan Bjertung lurad av bollbanan?
Fler mål blev det inte under den första halvleken även om det skapades några lägen från båda håll.

I mitten av den andra halvleken återtog Sund ledningen efter en frispark som efter ett fint kombinationsspel inne i strafformrådet avslutades med att Rasmus Bouvin lyfte bollen till mittbacken Patrik Eriksson Ohlsson som nickade in 2-1 från nära håll.
Torpshammar byter in febersjuke Ali Al-Rawi med dryga kvarten kvar och det är också han som i den 83:e minuten räddar en pinne åt Torpshammar i division 4-comebacken. Ett felpass i uppspelsfasen för Sund gör att Ali blir frispelad och kan behärskat sätta 2-2.
– Skäms inte alls för poängen. Vi var det lag som försökte rulla boll och hitta varandra på fötterna medan Sund mest försökte hitta ytor bakom vår backlinje med långbollar, säger Torpshammars ass. tränare Marco Padellaro.
– En match med mycket kamp och många felpass. Torpshammar satte hög press och vi kände oss tvungna att slå längre bollar och även jobba med omställningar. Detta gör inget i delar av matcher men ikväll var det mestadels den melodin. säger Sundtränaren Göran Sundqvist och fortsätter:
– Vi kämpade och slet och skapade en del lägen men sista avslutet ville inte riktigt gå dit vi ville. Torp var inte oävna och hade några spelare som har fina fötter och speed. Efter vårt 2-1-mål böljade spelet och vi hade med lite bättre skärpa i sista passet och mer kyla i avsluten punkterat matchen men nu blev det inte så, säger Sundqvist och syftar på Alis kvittering.
Göran Sundqvist och lagledaren Claes Nyman blev båda avvisade från bänken av domaren Abdisadiq Muse Farah.
– Det blir så när man är engagerad och kan reglerna för bra. Tyvärr var inte vi och domarna kompatibla, säger "Sunkan" med glimten i ögat.

Victor Bergman Rönnqvist och ex-allsvenske Patrik Eriksson Ohlsson dagens främsta i Sund.
I Torpshammar ville man hylla laginsatsen men det går inte att undvika att plussa lite extra för målvakten Simon Eriksson och högeryttermittfältaren Hussein Sadegi.

Läs mer:
• Febersjuke inhopparen räddade poäng åt Torpshammar med sen kvittering

Sund IF - Torpshammars IF 2-2
2017-05-02 - 19:30 - Baldershovs IP Konstgräs
1-0 självmål (15)
1-1 Viktor Martian (19)
2-1 Patrik Eriksson Olsson (66)
2-2 Ali Al-Rawi (83).
Domare: Abdisadiq Muse Farah (tillät tufft spel, konsekvent)
Publik: 67
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsallsvenskan