Rikard Vikberg satte matchavgörande 3-2-målet. Rikard Vikberg satte matchavgörande 3-2-målet.

Torpshammar kontrade hem segern sedan Granlo kvitterat sent

(2016-06-01)

Granlo kvitterade till 2-2 borta mot Torpshammar med bara ett par minuter kvar, bara för att nästan direkt på avspark släppa till 2-3 och raskt också 2-4.
– Onödigt att slappna av efter vårt sena kvitteringsmål. Det skall inte få hända. Vi får ta det som en dyr lärpeng, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik.


Torpshammar fick en kalasstart då Pierre Fredlund rillade in en målvaktsretur efter bara sex minuter.
Hemmalaget fortsatte sedan föra spelet resten av halvleken men några fler mål blev det inte inför den stora hejarklacken.
– Vi borde ha gjort bokslut redan i den första halvleken sett till spel och chanser. Vi hade nog en fem-sex som vi borde gjort mål på, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
Men så blev det inte utan den andra halvleken blev spelmässigt jämnare, dock utan att den nådde himmelska höjder.
Efter dryga halvtimmen fick Mikael Lindgren ett bra läge och lyfte bollen över Torpshammarkeepern och det var kvitterat.
Fem minuter senare var Torpshammar i förarsätet igen sedan Stefan Lindman målat på straff efter en oturlig hands.

Med dryga kvarten kvar blev det inga muntra miner i Granlo då Viktor Munther snackade ut sig. En utvisning är inte vad man behöver vid underläge 1-2...
Hemmalaget såg ut att gå mot en trea när Granlo gick till anfall med bara två minuter kvar av matchen. Då var det gästernas tur att få en straff för hands. Lamin Saudy klev fram till straffpunkten och var säkerheten själv. Kvitterat.
Nästan direkt på avspark gick Torpshammar till motattack och man tog sig igenom ett passivt bortaförsvar och Rikard Vikberg kunde oattackerad ta ner bollen på låret och dra in den på volley.
– Onödigt att slappna av efter vårt sena kvitteringsmål. Det skall inte få hända. Vi får ta det som en dyr lärpeng, säger Granlos lagledare Jonas Wallvik.
Som lök på laxen snodde Marcus Bring Sunekvist bollen av en Granlospelare efter avsparken och löpte igenom ett uppgivet GBK-försvar och placerade in 4-2.
– Blev onödigt spännande det här, pustar Bert-Ove Blom efter matchen.
– Tycker vi stod upp bra. Vi saknade fyra av våra sex högst rankade spelare och vi är nu inne i en tuff period med fyra matcher på tretton dagar. Det tar hårt på oss som inte har så stor trupp. Idag tycker jag faktiskt att vi var värda en poäng men jag tror utvisningen kostade oss den, säger Wallvik.

Mittbackslåset Cliff Nordin och Tomas Decker var tillsammans med anfallaren Rikard Vikberg Torpshammars starkaste kort.
Vältäckande målvakten Joakim Karlsson och vänsterbacken Björn Diedrichs utmärkta i Granlo. Björn gjorde förövrigt sin allra första 90 minutersmatch.

Avslutningsvis lite ros och ris om Torpshammars klack.
Kul att man håller låda, det höjer stämningen. Mindre kul var ramsorna om vissa spelares sexuella läggning. Lägg ner sån skit!
– Torpshammars IF tar självklart avstånd till ramsorna som hade opassande innehåll. Det är oacceptabelt och något som inte ska ske igen, lovar Håkan Moberg i klubben.

Läs även:
• Torpshammar körde över Granlo på hemmaplan

Matchfakta:
Torpshammars IF - Granlo BK 4-2
2016-06-01 - 19:00 - Torpshammars IP
1-0 Pierre Fredlund (6)
1-1 Michael Lindgren (63)
2-1 Stefan Lindman (straff, 68)
2-2 Lamin Saidy (straff, 88)
3-2 Rikard Vikberg (89)
4-2 Marcus Bring Sunekvist  (90)
Utvisning Granlo: Victor Munter (74)
Domare: Nilla Sjöberg (skötte sig med den äran)
Publik: 57 (närmare 150 enligt dom som var där)

• Nyheter Medelpadsfemman

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.