Norska Sarpsborg ser ut att bli David Mitov Nilssons nya klubb. Norska Sarpsborg ser ut att bli David Mitov Nilssons nya klubb.

Ingen förlängning med David Mitov Nilsson för GIF – Andreas Andersson ersätter?

(2020-01-28)
GIF Sundsvall får gå ut på marknaden efter en ny målvakt.
Detta sedan David Mitov Nilsson tackat nej till en förlängning,
– Jag vill jättegärna spela så högt upp som möjligt, säger David Mitow Nilsson.


När William Eskelinen såldes till en dansk klubb mitt under fjolårssäsongen lånades IFK Norrköpings keeper David Mitov Nilsson in som ersättare året ut.
GIF Sundsvall hade hoppats på en kontraktsförlängning med den 29-årige gårdvaren men så blir det nu inte.
– Vi har haft en väldigt bra och ärlig dialog med varandra hela tiden. Vi har känt att vi haft möjligheten att vänta på honom och hoppats och trott att det skulle finnas möjlighet. Nu har vi fått ett nej och då går vi vidare med andra alternativ. Vi har parallellt jobbat med andra ersättare som håller Mitovs nivå, säger GIF Sundsvalls sportchef Urban Hagblom till ST-sporten.
– Jag vill jättegärna spela så högt upp som möjligt, även om jag skulle vilja hjälpa Sundsvall tillbaka till Allsvenskan måste jag vara lite självisk och tänka på min egen karriär. Den är kort som fotbollsspelare och man vill spela så högt som möjligt, säger David Mitow Nilsson till ST-sporten.
Mitov Nilssons nya klubb lär enligt säkra källor bli norska Sarpsborg FK.

Ryktena säger att GIF Sundsvall jobbar på den 27-årige och 192 cm långe Andreas Andersson som ifjol spelade med Dalkurd FF i Superettan. Andreas har tidigare även spelat med följande klubbar: IF Elfsborg, FC Trollhättan (lån), Ljungskile SK (lån), IK Sirius, Gefle IF och Östersunds FK.

Till Silly season

Tillbaka till Superettan