VÄRMECUPEN
grupp H4

MATCHFAKTA & TRÄNARKOMMENTARER

Granlo BK – Hassels IF 1-0 (1-0)
2017-03-12 - 18:00 - Westhagen
1-0 Johan Martinsson (11)
Matchen:
Granlo hade en hel del flyt när man besegrade Hassel. GBK inledde förtroendeingivande och tog ledningen i den elfte minuten genom Johan Martinsson efter Niklas Wallviks fina inlägg. Därefter tog Hassel över och hade flera chanser att vända på matchen, bland annat två ramträffar och fina parader av "Jocke" Karlsson mellan Granlos stolpar.
– Vi vinner men det kanske inte var så rättvist. Vi var bäst fram till målet men sedan var det Hassel som styrde spelet, erkänner matchhjälten Johan Martinsson, som för dagen fick lira i anfallet.

Nedansjö IK – Granlo BK 2-1 (1-0)
2017-03-14 - 20:00 - Westhagen
1-0 Joel Eriksson (23), 2-0 Andreas Sundqvist (27), 2-1 Umar Tamale (44).
Matchen:
Ett spelsuget Nedansjö formligen sköljde över Granlo och lirade på ett tillslag som värsta Barca. 1-0 dröjde emellertid till slutet av den första halvleken då Joakim Wickberg drev in från kanten och sköt ett skott som via lagkompisen Joel Eriksson helt ställde GBK-keepern.
NIK fick en smakstart i andra då måltjuven Andreas Sundqvist fick tag i bollen efter lite flipper och stötte in bollen från nära håll.
Granlo ryckte upp sig efter hand och med dryga fem minuter kvar löpte sig Umar Tamale sig fri på djupet och kallt lobbade över dden utrusande Anton Fandén i NIK-buren.
Någon rejäl kvitteringschans lyckades dock inte Granlo få till utan Nedansjö kunde kontrollerat spela av matchen.
– Vi gjorde en grym första halvlek och halva andra. Vi knackade på ett tillslag och hade bra fart under fötterna. Granlo kom knappt över mitten. Därefter tappade vi lite diciplin i spelet och började slarva och dribbla en extra gubbe men som helhet gör grabbarna en fantastisk insats. säger Nedansjös tränare Christer Söder nästan lyriskt.
Nedansjö hade också matchens lirare i 19-årige Erik Byström som vann allt som gick att vinna på det centrala mittfältet i bästa Stefan Scheartz-manér.
Det räcker med ett kryss i avslutningsmatchen mot Hassel för att Nedansjö skall gå vidare till helgens kvartsfinaler. Fast å andra sidan, vinner Hassel med två måls marginal är det dom som kniper platsen.
Väntar på återkoppling från Granlo BK för kommentarer.


Hassels IF – Nedansjö IK 1-0 (1-0)
2017-03-17 - 22:00 - Westhagen
1-0 Mohammadu Sumareh (5)

Matchen:
Det blev en otrolig dramatik på slutet mellan Hassel och Nedansjö. Hassel var tvungna att vinna med minst två mål för att snuva Nedansjö på gruppsegern och en kvartsfinalplats.
I den femte minuten nickade planens lirare, gambianen Mohammadu Sumareh, in en lång frisparkslyftning. Något som gav matchen rejäl nerv. 
I slutminuten blåste domaren straff för Hassel. Något som upprörde sinnena hos Nedansjö och inte minst målvakten, och domarkollegan, Anton Fandén som hävdade att det var en solklar filmning. Men domaren stod på sig, straff och varning till Fandén.
Normalt drypsäkre straffskytten Peter Eckman klev fram och placerade bollen utom räckhåll för Fandén – men även utanför stolpen och Nedansjö därmed vidare till kvarten då man vann det inbördes mötet med Granlo (om nu inte regelverket säger något annat).
– Eckman kanske inte ville lira i morgon?, skämtade Hassels team manager Seth Larsson, som inte var så ledsen över det missade avancemanget.
– Vi gör två bra matcher i cupen, inte minst har det sett bra ut bakåt. Tycker faktiskt att vi har ett spännande lag på gång om alla drar åt samma håll, säger Larsson.
– Tror aldrig jag varit med och vunnit med den här domaren. Straffen var en jättefilming och precis innan hade vi fått en spelare överkörd bakifrån utan åtgärd så det är klart att det blev irritterat. Spelmässigt var det annars en jämn match med få målchanser. Nu laddar vi om för morgondagens kvartsfinal. säger Nedansjös tränare Christer Söder.
Det blir dock utan sin keeper Fandén som efter matchen fick sitt andra gula kort, troligen för att han vägrade tacka domaren för matchen...
– Det får bli Simon Gröning som får vakta buren, säger Söder.
Jonathan Söder och Joel Hiltunen i Nedansjös backlinjen och nämnde Mohammadu Sumareh på mitten i Hassel var planens förgrundsfigurer, i positiv mening.Fotnot:
Handikappmål inom parentes, d v s näe och om laget gör sitt första mål plussas det på med antal mål inom parentesen. Ettt mål per division. Speltiden är 2 x 25 minuter.


AKTUELL TABELL

1. Nedansjö IK (5) 2      1      0      1      2 - 2      3
2.  Granlo BK (5)                     2      1      0      1      2 - 2      3
3. Hassels IF (5) 2      1      0      1      1 - 1      3SKYTTETOPPEN
1.