Niklas Nygren knoppade in hörnan som gav Svartvik tre poäng i toppmatchen mot Sund. Niklas Nygren knoppade in hörnan som gav Svartvik tre poäng i toppmatchen mot Sund.

Sund hade spelet och chanserna – Svartvik gjorde målet

(2016-05-31)

Uppe på Hemmanet var gästande Sund det bättre laget och skapade både flest och bäst chanser – men det var Svartvik som gjorde enda målet.
– Det känns som vi blivit rånade, säger Sunds lagledare Claes BNyman efter matchen.


Att bollen är rund bevisades än en gång uppe på Hemmanet.
Gästande Sund pressade hemmalaget hårt och gav dom inte någon chans till speluppbyggnad utan hemmalaget tvingades till längre bollar eller så spelade man fast sig och då var inte gästerna sena att gå till motattack.
Men trots mängder av chanser stod det 0-0 i paus mycket tack vare tillfälligheter, stolpar och en "Sparris". Svartviks målvakt Mikael Nordberg svarade för ett par präktiga jätteräddningar.
– Vi borde lett med minst 2-0 efter den första halvleken då vi förlade det mesta av spelet på deras planhalva men bollen studsade inte vår väg, säger Sunds lagledare Claes Nyman.
– Vi var inte nöjda med den första halvleken och i paus gjorde vi några justeringar och det såg också bättre ut i andra, säger Svartviks tränare Fredrik Carström.

Den andra halvleken blev också något jämnare men fortfarande var det Sund som höll i taktpinnen men under den första halvan var dom klara chanserna något mer lätträknade.
I den 68:e minuten fick hemmalaget en hörna. Hampus Andersson slog denn lång mot bortre och där vann Niklas Nygren kampen i luftrummet och mot spelbilden var Svartvik i ledningen.
Därefter blev det en hel del spel på mittplan innan Sund sista tio startade en furiös offensiv. Och den såg ut att ge frukt men när Bakary Dampha kom runt på kanten och spelade in till Zakkaria Bel-Mekki som bara skulle sätta inspelet i det öppna målet då bollen studsade över hans fot. Nej, det här var sannerligen inte Sunds afton.
– Det känns som vi blivit rånade. Ofattbart att vi inte ens får med oss en poäng. Synd om grabbarna som verkligen gör en bra match säger Nyman.
– Det är bara att erkänna att vi hade tur idag, säger Carström och fortsätter:
– Sund var ett helt annat motstånd än vi mött tidigare och dom vann flera bollar än oss på mitten och ställde om snabbt, speciellt då under den första halvleken. Även andrabollarna var dom först på. Men samtidigt är det starkt av oss att vinna en sån här match men killarna visade en imponerande karaktär och slet hårt trots att inte spelet flöt på som i tidigare matcher, säger Carström.
Det är dylika segrar som brukar göra att man vinner serier.

Bäst i Svartvik var mittfältaren Hampus Andersson som slet som en galärslav och slog också den vinnande hörnan.
Fyrbackslinjen med Marcus Pettersson i spetsen var mest utmärkande i Sund tillsammans med Dennis Bergsröm och Martin Brännström på mitten.
Segern var Svartviks femte raka i serien av fem möjliga.
För Sund var det årets första förlöst inklusive träningsmatcher och DM.
Värt också att nämna publiksifran. 210 åskådare visar att lokalfotbollen fortfarande kan locka storpublik.

Läs även:
• Ny seger för Svartvik i tuffa mötet med Sund

Matchfakta:
Svartviks IF - Sund IF 1-0
2016-05-31 - 19:00 - Svartviks IP (uppskjuten från 2016-05-27)
1-0 Niklas Nygren (68)
Domare: Oscar Moss (saknade auktoritet)
Publik: 210

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat. Resultat & Matchfakta plus Aktuell tTbell och Skytteliga.