"Lacke" Pettersson i KIF-målet vägrar kapitulera. "Lacke" Pettersson i KIF-målet vägrar kapitulera.

Kovland fortsätter nolla motståndarna – i afton 2-0 mot Medskogsbron

(2017-05-24)
Fyra matcher, fyra segrar – och noll insläppta mål!
Kovland är verkligen svårflörtade och idag vann man på Medskogs "päråker" med 2-0.
– "Lacke" Pettersson tvingades till en kvalificerad räddning idag, annars var det lugnt bakåt, säger ass. tränaren Jonas Nilsson d ä, som inte kunde minnas när KIF haft en motsvarande säsongsstart.


Kovlands IF fortsätter att hålla nollan och plocka trepoängare.
På en svårspelad Viforsplan kom fjärde raka segern.
"Fyndet från IFK", Casper Engstrand, öppnade målskyttet i den sjunde minuten sedan han på en djupledsboll löpt ifrån Medskogsförsvaret och placerat bollen utom räckholl för Anton Stadling i målet.
Minuterna före pausvilan skottade Sebastian "Såsen" Åhsén in 2-0 via ryggen på en hemmaförsvarare vilket ställde Stadling totalt.
Kovlandsspelarna hanterade det svårbemästrade underlaget bra och hade flera bud på utökning men Stadling miotade allt i den andra halvleken och segersiffrorna stannade vid 2-0.
Medskogs var nära att spräcka "Lacke" Petterssons nolla i den andra halvleken men hans lakan är fortfarande rena efter en svettig räddning. Kanske var den räddningen matchavgörande? 2-1 där och Medskogs hade fått vittring på poäng.
– Det var deras enda målchans på 90 minuter, säger Jonas Nilsson "den äldre" som för andra matchen på raken coachade Kovland då huvudtränaren Fredrik Åhsén är bortrest.
Han fortsätter:
– Planen gjorde att vi fick frångå vårt normala passningsspel utan fick spela mer rakare bollar och det blev också mer kampåsituationer. Något som vi behärskade bra även det
– Vi gör en jämn match men släpper in två skitmål. Men Kovland vinner ändå fullt rättvist även om vi inte står helt utan chanser och hade kunnat nåt ett oavgjort resultat. Vi hade några spelare borta så några fick spela på ovana platser och gjorde det i några fall bra, säger Medskogstränaren Mattias Nilsson.

Casper Engstrand gjorde sitt fjärde mål på fyra matcher och svarade i övrigt för en bra insats. Simon Bergvik lämnade hammaren hemma och hoppade in och gjorde en stabil insats i Kovlands mittförsvar. I övrigt en stabil insats av dom marinblå-vit-randiga.
Målvakten Anton Stadling stadigast i Medskogs.

Medskogsbrons BK - Kovlands IF 0-2
2017-05-24 - 19:00 - Viforsplan
0-1 Casper Engstrand (7)
0-2 Sebastian Åhsén (42).
Domare: Said Gavador (stabil insats)
Publik: uppgift saknas ännu
Matchfakta

• Resultat, matchakta, aktuell tabell och kommande matcher
• Nyheter Medelpadsfemman