Bakary Damphas kvitteringsmål för Sund blev kontroversiellt. Bakary Damphas kvitteringsmål för Sund blev kontroversiellt.

Sund vann efter kontroversiellt mål:
"Domaren blåser först frispark men ändrar sig när bollen går in och dömer mål"


(2016-06-28)

Sund vände 1-2-underläge hemma mot Essvik men kvitteringsmålet blev omdiskuterat.
– Domaren dömer först frispark men när skottet går in ändrar han sig och dömer mål trots att signalen kom långt innan bollen passerade mållinjen. Domaren påstod att det var en "förlängd signal", dundar Essviks mittfältare Jesper Hellström.


En viktig match utspelade sig på Maland demma afton.
Sund var mer eller mindre tvungen att vinna för att inte tappa i kampen om seriesegern och sämst en kvalplats.
Essvik behövde också en seger för att hänga på serieledande Svartvik.
Henric Nylund satte 1-0 på nick efter en kvart och hemmalaget höll ledningen till ca tio minuter in i andra då gästerna raskt vände på kuttingen via två mål av Marcus Sawert och Philip Hagblom. Sawert med ett bra skott som gick mellan benen på Sundkeepern Stefan Bjertung och Hagblom på straff.
Med mindre än kvarten kvar kvitterade Bakary Dampha för hemmalaget. Ett kontroversiellt mål som upprörde Essvik.
– Helt otrolgt. Han fick en törn när han var på väg framåt men höll sig på benen och fick iväg ett skott. Domaren dömer först frispark men när skottet går in ändrar han sig och dömer mål trots att signalen kom långt innan bollen passerade mållinjen. Domaren påstod att det var en "förlängd signal". Jag har då aldrig hört talas om något sådant och ingen annan i laget heller. Luktar efterhandskonstruktion lång väg , dundar Essviks mittfältare Jesper Hellström.

Njurundalaget tappade sedan fokus och i den 85:e minuten satte David Lundqvist 3-2 för Sund. Också det ett riktigt slumpmål.
– Deras kille skulle slå ett inlägg men fick felträff och bollen gick i en båge över vår målvakt och in i borte gaveln, säger en besviken Hellström.
Kan inte direkt påstå att Essviksspelarna blev på bättre humör efter det.
– Tråkigt att tappa segern på en domartavla när vi annars gör en bra andra halvlek. Men skall jag vara ärlig så vann nog Sund rättvist sett till 90 minuter, avslutar Jesper Hellström som tillsammans med målvakten Oskar Lindberg, Marcus Sawert och Christian "Chippen" Isaksson, när han klev ner som mittback, var Essviks främsta aktörer.

Läs även:
• Vinstraden bröts för Essvik i matchen mot Sund

Matchfakta:
Sund IF - Essviks AIF 3-2
2016-06-28 - 19:00 -  Malands IP
1-0 Henric Nylund (15)
1-1 Marcus Sawert (54)
1-2 Philip Hagblom (straff, 56)
2-2 Bakary Dampha (76)
3-2 David Lundqvist  (85)
Domare: Krister Sandin
Publik: 52

• Nyheter Medelpadsallsvenskan

• Referat, Resultat & Matchfakta plus Aktuell Tabell och Skytteliga.