Matchhjälten Anton Skarpsvärd-Olsson. Matchhjälten Anton Skarpsvärd-Olsson.

Anton Skarpsvärd Olsson Torpshammars skarp-rättare mot Medskogs

(2020-06-23)
Anton Skarpsvärd Olssons lite turliga fullträff i inledningen av den andra halvleken visade sig räcka hela vägen till tre poäng för Torpshammar mot tippade bottenkollegan Medskogsbron.
– Efter vårt ledningsmål tycker jag att vi kontrollerar natchen och låg närmare en utökning än de en kvittering, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.


Torpshammar och Medskogsbron bjöd inte på någon sevärd fotbollsunderhållning på en glest gräsbevuxen plan som inte mått bra på grund av vattningsförbud i solgasset.
Gästerna från Viforsen inledde piggast mot ett lite yrvaket Torpshammar men man vaskade inte fram några jättechanser i värmen.
Efter drickapausen kom hemmalaget ut mer samlat och tog kommandot i matchen men inte heller det vita laget förmådde skapa något matnyttigt i offensiven.

Torpshammar fortsatte den andra halvleken som man avslutade den första med greppet om taktpinnen och efter ett par minuter drev man upp ett fint anfall och kom runt på kanten och bollen till Anton Skarpsvärd som provade skott och via en Medskogsförsvarare letade sig bollen in bakom Stödelånet i målet Zacharias Svenlin.
Om Torpshammar hade oflyt med ett sent mål i baken mot Sidsjö-Böle i premiären som lurade dem på poäng fick man lite positiv karma denna gång.

Torpshammar fortsatte föra matchen och släppte inte till någonting bakåt och trots att man inte skapade mycket själv framåt kunde man ta hem en viktig trepoängare mot en av de tippade bottenkandidaterna. Medskogs flyttade upp och lyfte långt för att sätta lite press på slutet men kammade noll i både mål- som poängprotokollet.

Tränarsnack:
– Det här var ingen bra fotbollsmatch men planen inbjöd inte heller till det då den var svårspelad. Medskogs inledde bäst men efter vattenpausen fick vi grepp på dem och efter vårt ledningsmål i början av den andra halvleken tycker jag att vi kontrollerar den och låg närmare en utökning än de en kvittering även om det var snålt med chanser. Om än inte spelet flöt så jobbade vi och kämpade för varandra vilket gav en viktig trea. Tyvärr blev det lite av en pyrrhusseger då vi drabbades av tre skador på spelare som blir borta nästa match, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.

Bäst på plan:
Bröderna Gidhammar, Mikael och Jordan, slet berömvärt och gick i bräschen i Torpshammar med sitt kämpande. Plus också till målskytten Anton Skarpsvärd Olsson.

Torpshammars IF - Medskogsbrons BK 1-0
2020-06-23 - 19:00 - Torpshammars IP

1-0 Anton Skarpsvärd Olsson (47)
Domare: Roger Lundbäck, Sundsvall
Ass. domare: Hans Söderblom och Sami Hassan.
Matchfakta

• Tabell, resultat, matchfakta & kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad