Medskogs gjorde sitt – nu hänger det på Alnö och Kuben
-
Medskogs gjorde vad man skulle. 
Lokalfotbollen tippade inför matchen 4–0 till Medskogs mot Kovland och man vann också mycket riktigt med 4–o på Ånäsvallen.
Dessvärre för Medskogs del vann Granlo sin match mot Svartvik och nu riskerar laget tvångsnedflyttning. Nu hänger det på att Alnö klarar kvalet till division 3 och att Kuben hänger kvar i trean.
– Vi har gjort vad vi kan men vaknat för sent. Vi har tagit sex poäng och gjort 7–1 på våra två sista matcher. Blir vi tvångsnedflyttade så blir vi även om det kommer att kännas surt. Tycker ända att vi visat upp ett bra division 4-spel emellanåt, inte minst på slutet, säger Jerry Nerén.


Medskogs var tvungna att vinna den normalt svåra bortamatchen mot Kovland i avslutningsomgången för att inte behöva lita på att Alnö skall klara kvalet till trean och/eller Kuben inte åka ur division 3.
Dessutom var man även tvungen att förlita sig på att Svartvik tog poäng av Granlo i deras inbördes match.
Det syntes tidigt att Medskogs ville göra sitt. 1–0 kom redan i den sjunde minuten där ett fint kortpassningsanfall avslutades med att Fredrik Larsson skarvade Anton Norberg fri.

Mindre än två minuter senare serverades Håkan Åström öppet mål och då missar inte den gamle goalgettern.
Efter dryga halvtimmen fick Jakob Melin på en riktig "häxpipa" från distans och då var det bara att notera 3–0.
Kovland hade inte mycket mer än ett ribbskott av Oskar de Vahl innan paus och gästerna gick in i pausvila med ett rejält grepp om händelserna.
– Fick nästan hålla igen grabbarna. Alla ville göra 4–0 och inte jobba hemåt och säkra segern, och det var nära att straffa sig i slutet av halvleken, säger Medskogstränaren Jerry Nerén.

Kovland gjorde ett försök att komma tillbaka in i matchen i inledningen av den andra halveken. Men när Fredrik Larsson blev nerdragen innanför straffområdet i den 53:e minuten och inte Håkan Åström gav KIF-målvakten Martin Jutman någon pardon var dom drömmarna över.
Med underläge 0–4 insåg Kovland att matchen och säsongen var över och hade det inte varit för Jutman i målet hade Medskogs segersiffror sprungit i höjden ytterligare.

Tyvärr för Medskogs så visade det sig att Granlo vann på Hemmanet så nu är det bara att hålla alla tummar för Alnö och Kuben i höst.
– Vi har gjort vad vi kan men vaknat för sent. Vi har tagit sex poäng och gjort 7–1 på våra två sista matcher. Blir vi tvångsnedflyttade så blir vi även om det kommer att kännas surt. Tycker ända att vi visat upp ett bra division 4-spel emellanåt, inte minst på slutet, säger Jerry Nerén.
– Medskogs var utan snack det bästa laget i en match som var utan känslor och närkampsspel från vår sida. Känns som om vår säsong tog slut när Matfors vände och vann och vi inte längre var med i toppstriden, säger Kovlands tränare Fredrik Åsén.

Målvakten Martin Jutman klart bäst,  trots fyra insläppta mål, i ett oinspirerat Kovland.
Plus till hela Medskogs men med extra stjärnor i kanten till tvåmålsskytten Håkan Åström, anfallaren och slitvargen Fredrik Larsson samt Anton Norberg i sin "tia roll", d v s som släpande forward.

Kovlands IF – Medskogsbrons BK 0–4
2014-09-27 - 14:00 - Ånäsvallen
0-1 Anton Norberg 7
0-2 Håkan Åström 9
0-3 Jakob Melin 35
0-4 Håkan Åström (straff) 52
Utvisning Kovland: Sebastian Åsén 76
Domare: Andreas Wiklander, Söråker (bra men kanske lite väl ivrig med korten).
Publik: 47

Matchfakta