Tomas Berglund gör ett bra jobb med ungt Alnö. Tomas Berglund gör ett bra jobb med ungt Alnö.

Alnö smyger med bakom toppen: "På det hela taget rätt nöjda med våren"

(2020-07-31)
Alnö smyger med bakom de "tre stora" och har fint slagläge inför hösten med sina nio poäng på de fem inledande matcherna.
– Vi är på det stora hela nöjda med våren. Det är bara i matchen mot Kuben som jag inte tycker att vi kom upp i rätt nivå, säger tränaren Tomas Berglund.


Ifjol förlorade inte nykomlingarna Alnö en enda match i sin återkomst till Medelpadsallsvenskan.
I år har man redan förlorat två kamper men är, och ska, vara nöjda med inledningen på serien med sina nio inspelade poäng på de fem omgångarna.
– Ja, vi är på det stora hela nöjda med våren. Det är bara i matchen mot Kuben som jag inte tycker att vi kom upp i rätt nivå, säger tränaren Tomas Berglund.

Några nya spelare in inför höststarten kan inte det helröda ö-laget presentera.
– Det stämmer, vi har inga förändringar i spelartruppen. En skadad fot gör att Kim Tomley missar uppstarten, i övrigt inga skavanker, säger Tomas Berglund. .
Ifjol landade Alnö topp två sedan man "bara" kryssat i seriefinalen på Thulevallen mot Matfors. Föregående säsong räckte inte andraplatsen till kvalspel på grund av "Norrlandskvalet".
Nu siktar klubben att i första hand ta sig till uppflyttningsserien efter de elva inledande omgångarna.
– Givetvis är vårt mål att komma topp 6 i grundserien och därefter komma så högt som möjligt i tabellen, avslutar Tomas Berglund.

Alnö har en så kallad sexpoängsmatch direkt i kvällens omstart då man gästas av Lucksta hemma på Släda IP.

• Resultat, matchfakta, tabell och kommande matcher

Tillbaka till nyheter div. 4 Medelpad