Henrik Pedersen fastställer Indals seger till 5-0 på straff mot Medskogsbro med en distinkt bredsida. Hemmakeepern Markus Holdo är maktlös och till vänster har domaren Sami Hassan stenkoll på att allt går rätt till. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Tremålsskytten "Sigge". Tremålsskytten "Sigge".

Sergio Hinestroza gjorde hattrick när Indal vann borta mot jumbon Medskogsbron med 5-0

(2020-08-22)
Det blev varken mål eller poäng för Medskogsbron den här gången heller.
Men man svarade för en fin försvarsinsats och det dröjde till den 36:e minuten innan Sergio Hinestroza kunde spräcka nollan för sitt Indal.
I den första halvlekens sista minut kunde "Sigge" även utöka till 2-0 på straff. Något som gjorde att hemmalagets uppförsbacke inför den andra halvleken blev alldeles för brant.
Och inte blev den mindre brant fem minuter efter pausvilan då Sergio fullbordade sitt hattrick.
Därefter kunde Markus Persson och Henrik Pedersen (straff) se till att Indals seger landade på 5-0.

Värt att nämna kan vara att annan lokal media gav "Sigges" tre mål till Robin Jonasson plus att man även skickade ner Medskogsbron i femman trots att en omgång återstår i Grundserien plus ytterligare fem i Nedflyttningsserien. OK, det ser väl inte ljust ut uppe på Viforsen men det kanske är en aning för tidigt att flytta ner dem redan nu kan tyckas?

– Istället för att bara backa hem och slå långt försökte vi rulla boll genom mittfältet och spela av matchen och hålla humöret uppe även när vi blev trötta. Vi passade även på att lufta ett par killar från vårt pojklag, säger Medskogsbrons tränare Fredrik Allgren.
– Vi hade problem med deras defensiv i första halvlek då vi kom ner i deras tempo och hade svårt att få fart på bollen. I andra spelade vi rakare och snabbare och våra anfallare kom med fart och då blev det enklare, säger Indals tränare Dennis Hägg.

I Medskogs spelade 16-åringarna Pontus Fröding och Alvin Karlberg varsin halvlek ute på vänsterkanten och visade båda gott gry i sina seniordebuter.
I Indal plussar vi för Sergio Hinestroza och hans hattrick och det var även kul att notera Niclas Svedjeskogs comeback, efter några års uppehåll, på mittbacken.

Medskogsbrons BK - Indals IF 0-5
2020-08-22 - 12:00 - Viforsplan
0- 1 Sergio Hinestroza (36)
0-2 Sergio Hinestroza (45. straff)
0-3 Sergio Hinestroza (50)
0-4 Markus Persson (56)
0-5 Henrik Pedersen (72, straff)
Domare: Sami Hassan