Joakim Wickberg målade i sin debyt för Torpshammar. Joakim Wickberg målade i sin debyt för Torpshammar.

"Livsviktig" seger för Torpshammar mot Indal
– nyförvärv visade vägen

(2020-09-05)
Torpshammar gav sig själva chansen till spel i Medelpadsallsvenskan även nästa år efter seger hemma på IP mot Indal. En förlust hade med all säkerhet betytt degradering.
Nyförvärvet från Nedansjö, Joakim Wickberg, provade i den 18:e minuten ett skott långt ute från vänsterkanten som hittade in i nät, troligen beroende på att bortamålvakten blev bländad av solen?
I den 36:e minuten snappade Jordan Gidhammar upp en boll utanför Indals straffområde och placerade in 2-0 och innan pausvilan kom även trean. Veteranen Magnus "Bobbo" Eriksson satte till huvudet på en hörna som dock målvakten räddade men "Bobbo" följde upp och tryckte in returen. Game over?

Den andra halvleken blev det en rejäl scenförändring då Indal tog över totalt men trots flera bra lägen dröjde det till tio minuter kvar innan man fick till en reducering då Markus Persson nickade in ett inlägg via en hemmaspelare. Men det var så dags då och hemmalaget släppte inte till något mer utan kunde ta "måstesegern".
Nu skiljer det bara två poäng mellan Indal ovan strecket och Torpshammar under när tre omgångar återstår. Söråker är också med i nedflyttningsracet men tog en viktig trea mot IFK Sundsvall idag så det lär bli en spännande avslutning på säsongen.
(texten kan komma att uppdateras)

– Vi gör en riktigt bra första halvlek och hade kunnat gått till pausvila med 5-0. Vår andra halvlek var sedan lika dålig som den första var bra, vi backade hem omedvetet och de fick ett rejält tryck på oss. Men vi lyckades hålla undan och har fortfarande chansen att hänga kvar. Och den ska vi ta, säger Torpshammars tränare Bert-Ove Blom.
– Tyvärr ger vi bort hela matchen i första halvlek. Vi spelar väldigt stressat och nervöst och är inte alls med i defensiven och slår bort lätta pass, missar markeringar och bjuder på mål. Offensivt känner vi att vi kan hota men vi är på tok för slarviga med boll för att vi ska hinna straffa torpshammar. Målen vi släpper in är bjudningar och egentligen skapar torpshammar ingenting på egen hand under hela matchen. I mitt tyckte ger vi alltså bort matchen och tre oerhört viktiga poäng. Vi pratar i pausen om att vi behöver uppträda annorlunda och går för att vinna andra halvleken, vilket vi gör med 1-0, säger Indals tränare Dennis Hägg.

Joakim Wickberg var bäst på plan i sin debut för Torpshammar och extra beröm även till Jordan Gidhammar.
I Indal kan alla bätte, och måste visa det om man vill hänga kvar.

Torpshammars IF- Indals IF 3-1
2020-09-05 - 16:00 - Torpshammars IP
1-0 Joakim Wickberg (18)
2-0 Jordan Gidhammar (36)
3-0 Magnus Eriksson (40)
3-1 Markus Persson (80)
Domare: Henrik Hörnfeldt
Ass. domare: Birile Elias och Jan Öberg