Haik Danielian får ett kanonläge att skjuta segern till Ljunga/Fränsta men IFK Sundsvalls keeper Axel Hedenström gör en suverän reflexräddning. Foto: Lokalfotbollen.nu.

IFK Sundsvall och Ljunga/Fränsta kryssade i seriefinalen:
"Oavgjort rättvist sett till hela matchen"

(2017-08-01)
IFK Sundsvall och Ljunga/Fränsta kryssade i seriefinalen på Baldershovs fina gräsrektangel.
Hemmalaget hade chanser för att stänga matchen i första men i andra låg Ljunga/Fränsta närmast segern.
– Oavgjort var sett till hela matchen nog ganska rättvist, säger gästernas tränare Janne Berglund.

IFK Sundsvall inledde seriefinalen mot piggt mot ett yrvaket Ljunga/ Fränsta på Balders fina gräsrektangel. Följdrikligen tog man också ledningen då Felix Schmidt mötte Oscar Moss inspel från höger centralt.
IFK hade sedan bud på mer. Oscar Lidströms vinkelskott räddades av gästernas målman Viktor Nordlund, som även lade beslag på returen. Johan Hallströms vänsterfrispark från långt håll rammade något senare Viktors högra stolpe.
Precis innan halvtimman spelad landade bollen framför fötterna på Oskar Nordlund och från straffområdeslinjen drog han upp en halvvolley i bortre krysset – 1-1. Så agerar en skyttekung!

IFK fortsatte ha en hel del boll även i den andra halvleken - men skapade knappt någonting matnyttigt. Då var gästerna betydligt farligare i sina anfall och fick ofta till ett tryck och kunde komma i andravågor. Oskar Nordlund och Patrik Larsson hade ett par mörsare strax över och Axel Hedenström gjorde en reflexräddning i världsklass när Haik Danielian fick fritt läge för sin vänster långt inne i straffområdet (se bilden ovan).
Toppmötet slöt till slut och salomoniskt 1-1.
– Vi borde stängt matchen i den första halvleken sett till spel och chanser. I den andra hade vi mycket bollinnehav men förmådde inte skapa några riktigt klara chanser. Då kändes Ljunga/Fränsta tyngre framåt och vi hade problem vissa gånger att rensa undan rejält vilket gjorde att dom fick press på oss, säger IFK Sundsvalls tränare Emad Nademi.
– Vi var inte alls med i matchen första halvtimmen. Vi irrade omkring på planen och hittade inte alls rätt i våra positioner. Då räddade Viktor Nordlund och stolpen oss. I andra halvlek såg det bättre ut, inte minst i defensiven, och oavgjort var sett till hela matchen nog ganska rättvist, säger Ljunga/Fränstas tränare Janne Berglund.

Målvakten Axel Hedenström säker mellan stolparna och svarade som sagt för en poängavgörande räddning. Mittlåset Gustav Arnberg och Johan Hallström skall också ha överbetyg.
Även Ljunga/Fränsta hade en duktig keeper i Viktor Nordlund och en säker mittback i veteranen Tommy Göransson.

IFK Sundsvall - Ljunga/Fränsta 1-1
2017-08-01 - 19:00 - Baldershovs IP
1-0 Felix Schmidt (10)
1-1 Oskar Nordlund (29)
Domare: Jan Boström