Dennis Marzouki har precis dragit till direkt på Kevin Bergs inspel och 1-0 till IFK Sundsvall är ett faktum. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Målrikt och sevärd på Balders – men IFK tappade på Alnö i tetstriden
-
IFK Sundsvall jagade seger hemma på Balders mot Lucksta men gästerna visade sig bli en hård nöt att knäcka och svarade för höstens bästa insats.
Matchen slöt 3–3 vilket betyder att IFK nu får svårt att hinna ikapp ett flyende Alnö i toppen av tabellen.
– Lucksta är ett bra lag som kampar bra och man måste ge allt när man möter dom. Tycker ändå att vi borde gått härifrån med tre poäng, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer.

Ett givande och tagande utan gnäll

Det bjöds på en riktigt sevärd fotbollsmatch mellan IFK Sundsvall och gästande Lucksta på Balders fina gräsrektangel. Fränt spel, massor av närkamper och ett givande och tagande utan gnäll – och hela sex mål!
Efter en lite trevande inledning tog Lucksta ledningen i den tolfte minuten då bollen efter en trasslig situation inne i boxen damp ner framför fötterna på Johan Skog, som inte tvekade utan drog till direkt.
Fem minuter senare hade Skog ett nytt avslut men IFK-keepern Charlie Merchant fotparerade till en resultatlös hörna.
Spelet böljade fram och tillbaka och ytterligare fem minuter senare var det Simon Möllers tur i gästernas mål att visa att han är en sista utpost av god kaliber då han räddade ett närskott från Kevin Berg.
Möller var dock chanslös bara strax därpå då Oscar Lidstöm höll sig framme och stötte in en retur.

Kanonmål av Marzouki

Efter målet tog IFK över spelet och vaskade fram några fina chanser och när lagkaptenen Dennis Marzouki satte en vacker fullträff i den 39:e minuten var det helt enligt spelbilden. Kevin Berg spelade in till Marzouki centralt som drämde till direkt från tolv meter och den förre IFK-keepern Möller var maktlös.
Lucksta reste sig emellertid på direkten då Robert Johansson tog tillvara på ett schabbel från mv-Merchant.
Trots att det inte var mycket speltid kvar av den första halvleken hann båda lagen jobba fram varsin möjlighet att återta ledningen men man tog med sig 2–2 in till pausvilan efter en underhållande halvlek, med mersmak för hemmalaget.
– Vi skapade en hel del chanser vilket jag var nöjd med. Mindre nöjd med att vi brände dom, säger Kotermajer.
– Vi haft en tung höst och vi gick in för att stoppa raset. Något som jag tyckte fungerade bra men vi har fortfarande stundtals svackor i spelet, säger Luckstas matchcoach Richard Gillgren.

Målchanserna avlöste varandra

IFK fortsatte att ha mest boll i den andra halvlekens inledning och Simon Möller fick göra en ny bra parad när Oscar Lidström blev frispelad. Returen slog Kevin Berg utanför ett tillspillogivet mål.
Lucksta var inte på något sätt ofarliga när man stack upp i sina attacker och Alex Carlsson nickade t ex i ribban i minut 56.
Seriens skyttekung Rasmus Bouvin hade sedan en dubbelchans men avsluten blev i tamaste laget. Bra läge hade också LIF:s målfarlige Johan Skog men Merchant avvärjde.
Matchen stod och vägde, och det märktes att det var två lag som verkligen gick för seger, när firma Kevin Berg/Oscar Lidström i den 77:e minuten fick revansch för "dubbelmissen" tidigare i halvleken. Lille fyndige Berg svarade då för sitt tredje målpass i matchen då han serverade kollega Lidström.

3-3 via ryggen

Lucksta skulle emellertid komma tillbaka ännu en gång. Jimmie Nordberg provade att skjuta en frispark från 30 meter direkt mot mål, och via ryggen (!) på en IFK-are i muren tog den vägen in vid stolpen förbi en ställd Merchant.
3–3 blev också slutresultatet i en riktigt sevärd match som hade det mesta – utom ett gediget försvarsspel.
– Med dom spelare vi hade att tillgå idag fick vi ställa upp med en offensivare uppställning. Kanske blev det på bekostnad av försvarsspelet men vi ville satsa på att utnyttja hela planen och inte bara slå långt upp till "Robban" (Robert Johansson) för att han skulle ta emot eller skarva. Jag tycker att vårt spel var mycket mer varierat än tidigare i höst. Skönt att få med oss poäng en sådan gång, säger Gillgren.

Tre målpass av Kevin Berg

IFK:s tränare Mikael Kotermajer var missnöjd med resultatet men inte med prestationen.
– Lucksta är ett bra lag som kampar bra och man måste ge allt när man möter dom. Tycker ändå att vi borde gått härifrån med tre poäng med tanke på alla dom chanser vi skapade. Spelet var kanske ingen fullträff men jag är i alla fall hyfsat nöjd, säger IFK-tränaren Mikael Kotermajer.
Kevin Berg slog sista passet till alla tre IFK-målen och visade att det alltid finns en tanke bakom hans aktioner. Oscar Lidström gör två mål vilket ger plus i kanten och duktig var även Charlie Merchant i målet, trots fadäsen vid 2–2–målet. Kreatören på mittfältet,  Alfred Guillaume Matjei, är en injektion och får IFK behålla honom nästa säsong och han får träna ikapp sig kan det blir något stort!
Även Simon Möller i Luckstas mål gjorde en riktigt bra match mot sina gamla lagkamrater (nåja, inte så många kvar visserligen). Lagkaptenen Mattias Svelander brytsäker på sin vänsterback och offensivt plussar vi för Johan Skog och irrationelle Bakary Dampha.
Trots poängförlusten ligger IFK kvar på andraplatsen men tappade två pinnar gentemot Alnö som nu har ett försprång på sex.