Linda Bortan prickade in ett äkta hattrick när Fränsta tog sin första vinst. Linda Bortan prickade in ett äkta hattrick när Fränsta tog sin första vinst.

Linda Bortan gjorde ett äkta hattrick när Fränsta tog sin första historiska seger

(2017-05-11)
Rutinerade Linda Bortan gjorde tre mål på åtta minuter när Fränsta tog sin allra första segere någonsin i Damtrean.
Men premiärmålskytt blev hon inte. Det blev istället Josefine Persson när hon efter sju minuters spel satte ledningsmålet borta mot Kovland 2.


Fränsta IK gör sin allra första säsong i Damtrean och i afton kom också den första segern.
Premiärskytt blev Josefin Persson som satte ledningsmålet mot Kovland 2 uppe på Balders konstgräs i den sjunde minuten.
Matchen stod sedan och vägde då Kovland 2 hade väl så mycket av spelet men när kvatten återstod klev rutinerade Linda Bortan fram och prickade egenhändigt in ett äkta hattrick på bara sju minuter.
– Vi ägde matchen och med bättre effektivitet borde vi gjort minst fyra mål första timmen. När sedan orken tog slut för oss var inte Fränsta sena att utnyttja våra misstag. Resultatet speglade sannerligen inte matchen, säger Kovlands 2:s tränare Per Erkjärds besviket och fortsätter:
– Men sett till förra matchen (0-7 mot SDFF 2, reds anm) var det här ett fall framåt. Vi fick till det spel vi ville och höll till högt upp i planen. Det var bara målskyttet och orken som klickade. Nu har vi fått in lite nya och fler spelare så jag tror vi kommer att bli allt bättre med tiden, säger Erkjärds som mest glaades åt veteranen Petra Blückerts fina mittfältsspel. Bra var också kollegan på mitten Sofie Skoog och mittbacken Ida Cöster.

Fick aldrig tag i Fränstas tränare Peter Larsson under torsdagskvällen utan fick hans matchsynppunkter dagen efter och det stämde inte mycket överens med Kovlands. Så här lyder Larssons analys:
– Vi börjar matchen i ett bra tempo. Bra passningsspel och fina kombinationer. Målet kommer väldigt rättvist. Efter det har vi bud på både 2- och 3-0 vilket borde varit halvtidsresultatet. Andra halvlek är jämnare till en början. Kovland har mycket boll men skapar dåligt med chanser. Dom få som tillkommer klarar Alicia Larsson (målvakt) tillsammans med backlinjen lätt ut. Efter ca 15-20 in i andra tar vi över totalt. Linda Bortan gör tre mål och vi är klart bättre än Kovland på alla positioner. Slutresultatet 4-0 borde varit minst det dubbla, säger Larsson, som ville plussa för alla i ett jämnt och bra FIK men med en extra blomma till Linda Bortan.
– Domaren Nilla Sjöberg var formidabel, 5/5. Det enda jag var missnöjd med gällande kvällen var Kovlands matcharrangemang som får en död geting. Det var uselt! Under mina år som ledare och spelare når detta topp 5 av dåliga arrangemang, dundrar Peter Larsson.

Det är inte så ofta som lagens tränare har så vitt skiljda uppfattningar om en fotbollsmatch så jag tog med bäggre versionerna. Man undrar om dom verkligen var på samma match...

Läs mer:
• Fränsta tog kommandot från start mot Kovland 2

Kovlands IF 2 - Fränsta IK 0-4
2017-05-11 - 19:00 - Baldershovs IP Konstgräs
0-1 Josefin Persson (7)
0-2 Linda Bortan (75)
0-3 Linda Bortan (79)
0-4 Linda Bortan (82).
Domare: Nilla Sjöberg (stabil insats av hela domartrion)
Publik: 19
Matchfakta

• Resultat, matchfakta, referat, aktuell tabell & kommande matcher
• Nyheter Damtrean