Felix Österström var Ljunga 2:s bästa spelare i premiärsegern mot Matfors 2. Felix Österström var Ljunga 2:s bästa spelare i premiärsegern mot Matfors 2.

Ljunga 2:s tyngd och mål-skärpa i andra halvlek avgjorde pigg match

(2016-05-02)
Ljungas- och Matfors andralag bjöd på en pigg premiär där hemmalagets större tyngd  och målskärpa fick det attväga över till deras fördel.
1-1 i paus förvandlades i andra till 4-1.
– Matfors spelade bätre boll än oss men vi vann mer närkamper och satte chanserna, säger Ljungas tränare Pontus Björk.

Ljunga 2 och Matfors 2 bjöd på en pigg och välspelad premiärmatch på Ånge IP. Det märktes att det var två unga tekniska lag som ville hålla bollen efter backen.
Gästerna inledde bäst och Johan Johanssons ledningsmål var helt i sin ordning.
– Sen var vi nära att även göra 0-2, säger MIF-tränaren Andreas Jonsson.
Istället kunde William Poromaa snyggt kvittera i den 39:e ninuten då han först bröt ett uppspel på mittplan innan han avancerade och från 25 meter chippade bollen över målvakten och in i burgaveln.
Matfors fortsatte att trilla boll i andra och skapa chanser men man lyckades inte med att sätta pricken över i:et.
Lite drygt tio minuter in i andra mötte Ahmed Hassen Nour ett inspel direkt på rullen med vänstern med nätrassel som följd.
– Vi börade vinna allt mer närkamper i andra och när vi fick våra chanser satte vi dom, säger Ljungas tränare Pontus Björk.
3-1 kom i den 73:e genom Mattias Goodhe och sex minuter senare hamrade Albin Karlsson inspiken i nättaket efter suveränt förspel av P15-landskapsspelaren Kbrom Brahne. Först drev han bollen förbi några MIF:are på kanten. Väl nere vid kortlinjen dribblade han förbi ytterligare ett par motståndare innan han serverade Albin i stort sett öppet mål.
– Kbrom kan bli hur bra som helst. Han bestämmer själv hur långt han vill nå med sin fotboll, säger coach Björk.
– Kan låta lite märkligt efter en 1-4-förlust. Men jag är nöjd med grabbarna och spelet. Vi hade bud på långt fler mål än det vi gjorde, säger MIF-tränaren Jonsson.
Vänsterbacken Felix Österström var Ljungas främste, brytsäker och spelade lugnt och hamrmoniskt.
I Matfors fastnade vi för målskytten Johan Johansson och Robin Bergström i mittförsvaret. Robin gjorde en otroligt bra insats som verkligen lovar mer.

Ljunga IF 2 - Matfors IF 2 4-1 (1-1)
0-1 Johan Johansson (19)
1-1 William Poromaa (39)
2-1 Ahmed Hassen Nour (56)
3-1 Mattias Goodhe (73)
4-1 Albin Karlsson (79)
Domare: Roger Backlund (höll en bra nivå och dialog med spelarna)