Ljungaseger i västraderbyt
-
I eftermiddags var det derby på Ljungalid och hemmalagets Peter Larsson har ett förflutet i bägge klubbarna. Både som spelare och tränare.
Nu spelade 39-åringen mittback och var med att vända 1–2 till en 3–2-vinst inför över 150 åskådare.
– Har aldrig varit med om att förlora mot Fränsta – och den sviten håller i sig även på gamla dar, säger den spelande tränaren med ett stort leende på läpparna.

 

Ljunga och Fränsta bjöd på ett bra och jämnt derby med hårda och fräna närkamper.
Gästerna tog ledningen genom långe Dick Söderberg i den 37:e minuten efter boll som var tveksamt inne men mål dömdes.
Ljunga kvitterade tidigt i andra då Anders Bohman nickade in en hörna men kvarten senare återgav Andreas Modén Fränsta ledningen.
Bortalaget hann knappt jubla klart förrän Ted Carlsson fick en bra löpboll och placerade avslutet utom räckhåll för Simon Eriksson i FIK-målet.
När det återstod en kvart löpte Martin Jansson sig fri och sköt en hårt skott förbi Eriksson och Ljunga hade vänt derbyt till egen fördel.
- Vårt passnigsspel var bättre och segern var rättvis men framförallt ville vi mer. Vi förlorade derbyt hemma ifjol och ville inte ha en torsk till, säger lagledaren Roy B. Olsson. 
– Har aldrig varit med om att förlora mot Fränsta – och den sviten håller i sig även på gamla dar, säger den spelande tränaren Peter Larsson med ett stort leende på läpparna.
Innermittfältaren Anders Bohman och målvakten Viktor Nordlund stack ut lite extra ur laginsatsen.
– Första halvlek spelade vi hyfsat men i andra tappade vi allt. Problemet är att vi inte spelade som vi kommit överens om utan vi föll in i "tjongfotboll". Är nte så mycket mer att säga, säger Fränstatränaren Marco Padellaro mycket besviket.

/ Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu


åter till omgång 9

Ljunga IF – Fränsta IK 3–2
2014-06-22 - 16:00 - Ljungalid
0-1 Dick Söderberg 37
1-1 Anders Bohman 53
1-2 Andreas Modén 67
2-2 Ted Carlsson 68
3-2 Martin Jansson 75
Domare: Nils Börlin, Sundsvall (höll för ovanlighetens skull en ojämn nivå)
Publik: 158
Matchfakta

Viktor Nordlund skötte sig med den äran i Ljungamålet i derbysegern mot Fränsta. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.