Jonas Richnau Ersson, straffskytt och stöttespelare när Matfors tog sin första seger. Jonas Richnau Ersson, straffskytt och stöttespelare när Matfors tog sin första seger.

Förbannelsen är bruten – Matfors tog sin första vinst

(2016-06-07)

Förbannelsen är bruten!
Matfors kan vinna fotbollsmatcher i Medelpadsfyran.
Det står klart sedan hemmalaget vunnit med 2-0 i åskan och regnet på Thulevallen i sitt sjätte försök.
– Vi släppte inte till några vassa lägen, hade fokus och diciplin i defensiven hela matchen och satte dom chanser vi fick, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.

Fem matcher i rad har Matfors IF fått lämna planen utan seger. I tre av dem har man tappat sina givna trepoängare på övertid efter ledning.
Idag hade man bestämt sig för att bryta förbannelsen och man hade därför kallat på åskguden Thor för att jaga bort alla eventuella förbannelser.
Och sic. Det gick alldeles utmärkt. Ett formsvagt IFK Sundsvall kom, sågs och besegrades.
Men inte var det någon klang och jubelföreställning. Båda lagen gick ut hårt för att stänga ner den andres spel med täta försvar och hårt bollvinnande mittfält. Det kreativa fick komma i andra hand och man hoppades att någon långboll skulle studsa "rätt" på det hårda och ojämna underlaget.
Det var således en ganska händelsefattig första halvlek men i den 41:a minuten gick Olle Nordberg lite för hårt åt en hemmaspelare långt ut i straffområdet och domaren blåste straff.
– En av dom billigare jag sett. Olle gick upp i rygg på deras spelare så han inte skulle kunna vända och skavde lite på hälarna och domaren blåste. Killen ramlade inte ens. Är det där straff borde det dömas många straffar per match, suckar IFK-tränaren Mikael Kotermajer.
Jonas Richnau-Ersson tog hand om "elfmetern" och satte 1-0 distrinkt bakom Teodor Sörholm,

Den andra halvleken fortsatte med det mesta av spelet (nåja) på mittplan. IFK fick inte alls till något framåt och MIF-försvaret släckte alla tillstymmelser till anfallslågor.
Hemmaförsvaret fick också hjälp med släckningen av ett skyfall inkluderat både åska och blixtar och domaren Per Backlin tog det förnuftiga beslutet att avbryta matchen ett tag.
När matchen kom igång igen tog det inte många minuter förrän Johan Bergström och Jimmy Söderberg förarbetade till Jesper Nilsson-Böös 2-0-mål. MIF fick också en hel del hjälp med att en IFK-försvarare halkade på det glatta underlaget och blev berövad bollen i uppspelsfasen.
– Vi har inget flyt just nu. Det här kändes som en äkta 0-0-match som vi förlorar på en billig straff och en halkning, suckar Mikael Kotermajer.
Jodå, Matfors behöll ledningen resterande speltid utan något insläppt mål och tappade poäng.
– Förbannelsen är bruten. Vi släppte inte till några vassa lägen, hade fokus och diciplin i defensiven hela matchen och satte dom chanser vi fick, säger Matfors tränare Patrik "Tretjak" Jonsson.

Försvarsspelarna Jonas Richnau-Ersson och KevinLarsson samt mittfältaren Fredrik Broman toppar i Brukets Blå
I IFK harangerar vi den kollektiva defensiven medan genombrottskrafen framåt var lika tunn som luften på Mount Everest.