Fjolårets överlägsne skytteligavinnare i fyran, Daniel Johansson, inledde med två mål. Fjolårets överlägsne skytteligavinnare i fyran, Daniel Johansson, inledde med två mål.

Svartvik vann premiären mot ett "fiskamde" Ljunga utan att imponera

(2016-05-07)

Det blev ingen rejäl kamp och nerv när Svartvik och Ljunga möttes på Balders konstgräs.
Ljunga saknade "halva laget" p g a av fiske, sjukdomar och skador och blev ett lätt byte för det topptippadde Svartvik.
– Trodde faktiskt dom skulle vara bättre. Taggar dom imte upp sig rejält så äter vi upp dom hemma på Ljungalid i returen, säger Janne Berglund som fick ta hand om coachamdet i Ljunga för dagen.

Premiär med två tippade topplag, vackert väder och en grönskande konstgräsplan uppe på Balders.
Upplagt för fest, men...
Den som hade väntat sig en jättekamp mellan seriens presumtiva skyttekungar blev lurad på konfekten. Oskar Nordlund var och fiskade i Norge, tillsammans med broden och målvakten Viktor, anfallaren Andreas Fridolf, tränaren Tommy Göransson och ett par stycken till.
– Dom hade bokat den här resan för ett år sedan och gick imte att flytta.Vi ville flytta denhär matchen med det gick isst inte, säger Ljungas assisterande tränare Janne Berglund.
När dessutom mittbacken Tommy "Snucke"Zaar saknades då en knäskada satte stopp för medverkan kunde man förstå utgången redan innan avspark.

I den tolfte minuten föll Christoffer Nerkman över en liggande Ljungaspelare inne i straffområdet och den efterkommande visselsignalen betydde straff för hemmalaget. Danne Johansson klev fram och placerade bollen utom räckhåll för Valerik Danielian som fick hoppa in och ersätta storfiskarn Victor Nordlund.
Ljunga försvarade sig bra och låg och fiskade (ursäkta uttrycket) efter kontringar, eller omställningar som det numera skall heta.
Västralaget skapade sin kanske hetaste chans efter ledningsmålet då en Svartviksspelare tvingades rädda på mållinjen med någon form av bicykleta. Mål där och 1-1...
Istället kunde Svartvik göra 2-0 efter ett fint anfall som avslutades med att Niklas Olsson stötte in ett inlägg från nära håll vid den bortre stolpen.
Svartviksglädjen blev dock kortvarig. Strax efteråt tvingades Nerkman utgå med en bristning baksida lår.
– Synd. Nerkman var het idag. Hoppas inte att bristningen är allvarlig då han är viktig för vårt spel, säger tränaren Fredrik Carström.
Ett par minuter innan pausvilan satte Danne Johansson sin andra fullträff distinkt under Ljungakeepern.
Ljunga testade Svartviksditon Mikael Nordberg en gång till under matchen men "Sparris" sträckte ut och enhandsräddade.

Den andra halvleken blev en stor gäspning.
Svartvik var nöjda med sin 3-0-ledning och såg mest ut att vilka hålla nollan medan Ljunga inte hade varken genombrottskraft eller ork att ta sig in i matchen. Hemmalaget fortsatte att skapa chanser med endera sköt man både över och utanför eller så nickade man i stolpen när målet var vidöppet.
– Svartvik var bättre än oss idag. Det är bara att erkänna. Tycker ändå vi gör en bra försvarsinsats och hotar ett par gånger framåt. Trodde faktiskt dom skulle vara bättre. Taggar dom imte upp sig rejält så äter vi upp dom hemma på Ljungalid i returen, säger Janne Berglund som fick ta hand om coachamdet idag.
– Premiär är premiär och vi vinner matchen. Det är det viktigaste. Första halvlek spelade vi stuntals riktigt bra och vi hittade in med en del bollar bakom deras backlinje. I andra tog vi inte löpningarna i offensiven men samtidigt var det stabilt bakåt, säger Svartviks tränare Fredrik Carström.
Tvåmålsskytten Daniel Johansson framstående i vanlig ordning. Niklas Nygrens passningsspel var annars genomgående matchens behållning. Nygrens kollega på det inre mittfältet, Kristoffer Godin, var också en klippa.
I Ljunga berömmer vi laginsatsen trots förlusten och den som stack ut mest var David Danielian som skötte sig utmärk i sin första match som vänsterback. På högeryttermittfältet visade 15-åringen Kbrom Brahne vilken jättetalang han är.