Ljustorp vann grinig och småful match på Viskans IP – benbrott på hemma-ordföranden

(2016-05-16)
Det small rejält i benskydden när Ljustorp tog tre poäng på Viskans IP.
Redan efter tre minuters spel bröt en hemmalagets spelande ordförande Martin Sundberg benet.
– Det var efter en 50/50-duell och det satte ribban på matchen, säger Mats "Pinnen" Edlund.

Viskans lite trånga gräsrektangel inbjuder ofta till fysiskt spel med många närkamper och när hemmalaget och Ljustorp drabbade samman var det ingen som höll igen så det small en hel del i benskydden och allorstädes.
Redan efter tre minuters spel bröt en hemmalagets spelande ordförande Martin Sundberg benet och fick hämtas med ambulans. Efter ett längre uppehåll kunde matchen fortsätta.
– Det var efter en 50/50-duell och det satte ribban på matchen, säger Mats "Pinnen" Edlund i Wiskans IF.
En olycka kommer som ni vet sällan ensam och i den sjunde minuten satte Dan Wallin 0-1 för Ljustorp.
Den första halvleken bestod därefter till stor del av grinig stämning och mycket lite fotboll.

I den andra, mycket på att Wiskan tröttnade, blev det större ytor och fler målchanser.
Redan i öppningen gjorde Saw En Gay 0-2.
Hemmalaget gav emellertid inte upp utan påhejade av supportrarna på stenläktaren lyckades man precis innan timman spelad få till en reducering genom Christian Widmark på straff.
Glädjen blev dock kortvarig. Fem minuter senare prickade Saw En Gay in sitt andra mål. Kyaw Soe Kyaw Soe, alias Kuchi West, ökade strax därpå till 1-4.
En sista dödsryckning från ett tröttkört Wiskan kom med tio minuter kvar då Christian Widmark lade in sin andra straff.
Kvällens målskytte avslutades av Jonas Åström då han fastsällde Ljustorpssegern till 5-2.
– Vi gjorde några fina spelmål men jag är mest nöjd att vi åker härifrån utan några värre skador. Det var en riktigt ful match med en domare som inte kunde hantera uppgiften, säger Ljustorps tränare Fredrik Enqvist.
– Undrar vilka som spelade fult? Vi fick ett benbrott och Ljustorp drog på sig klart fler varningar än oss, påpekar "Pinnen".
I Wiskan var det jömnt överlag medan André Lindholm i Ljustorp var bra som vanligt därbak i Ljustorp. Ett extra wienerbröd även till Saw En Gay och Kuchi West.