IFK TIMRÅ - KOVLANDS IF
Div 2 Mellersta Norrland
11 maj 2019

Kovlands Jenny Nordenberg går på avslut. Timrås lagkapten Julia Edström hinner inte täcka upp. I bakgrunden Marielle Bergman (till vänster) och domaren Henrik Olsson. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Kovlands Amanda Sevefjord utmanar Timrås #9 Desirée Öberg. Jonna Wistrand följer händelseutvecklingen på avstånd. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Malin Pettersson i Timråmålet missbedömer för ovanlighetens skull ett inspel från vänster men det blev aldrig någon fara så Malins uteförsvar med Moa Nordin, Desiré Öberg, Julia Edström och Emelie Brundin kan pusta ut. KIF:s Veronica "Lonkan" Söderström på behörigt avstånd. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Kovlands måljägare Jenny Nordenberg i en stilstudie. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Årets miss? Malin Pettersson är överspelad men trots det öppna läget lyckades inte Erica Persson placera in bollen i det tillspillogivna målet. Nu blev det tack och lov ingen matchavgörande fadäs. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Hemmalagets Emma Granström i en tuff bollduell med gästernas Marielle Bergman. I bakgrunden KIF:s Pernilla Wennman och målvakten Emelie Bergh. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Matilda Svensson  och målskytten Olivia Sundström avvärjer ett Kovlandsanfall från bland andra Amanda Sevefjord. Marielle Bergman håller koll på läget. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Jenny Nordenberg placerar in 3-0 förbi Timråkeepern Malin Pettersson under överinseende av offensive högerbacken Marielle Bergman. Foto: Lokalfotbollen.nu.
Kovlands målskyttar mot Timrå; Erica Persson (blev sedan officiellt ansett som ett självmål av Timrå), Jonna Wistrand och Jenny Nordenberg. Foto: Pia Skoogman. Lokalfotbollen.nu.

Matchreferat:
IFK TIMRÅ - KOVLANDS IF

Nollspräckaren Olivia Sundström, 15. Nollspräckaren Olivia Sundström, 15.

Timrå spräckte Kovlands nolla – men KIF-damerna tog ändå hem segern 

(2019-05-11)

Olivia Sundström spräckte Emelie Berghs nolla efter 231 minuters spel i serien.
Då ledde redan Kovland med 3-0 och segern var aldrig hotad och man kunde ta sin tredje raka trea i inledningen av division 2 Mellersta Norrland.
– Inte några av våra bättre matcher men det är en styrka att vinna även när inte spelet stämmer, säger Kovlands tränare Emma Westlund.


Kovland förlade spelet direkt nere på Timrås planhalva och där spelades nästan all fotboll den första halvleken. Tre mål producerades också tack vare övertaget, även om det tog till den 26;e minuten innan nollan spräcktes då Jonna Wistrand placerat ett skott uppe i högra hörnet. 
I den 39:e ökade KIF på. Erica Persson provade skott men det tog i magen på en täckande Desirée Öberg och ställde totalt Malin Pettersson i hemmamålet.
Halvleken avslutades med ett typiskt Jenny Nordenberg-mål, d v s ett välplacerat skott vid stolpen.

Tidigt in i den andra spräckte Olivia Sundström Kovlandsmålvakten Emelie Berghs nolla. Det första spelmålet som KIF-damerna släppt in sedan hösten 2017 och det första för säsongen i år. Olivia drog på från distans och träffade ribban, men bollen studsade i ryggen på Emelie och in i mål. Flax givetvis, men som det heter; "skjuter man inte blir det inga mål".
Resten av halvleken bestod mestadels att Kovland löpte offside i sin jakt på fler mål. Man tappade tålamodet i spelet och istället för att luckra upp Timråförsvaret med att komma runt på kanterna blev det bollar i mitten som hemmaförsvaret kunde ta steget upp och ställa offside på. Timrå höll tätt hela den andra halvleken och vann den med 1-0. En framgång i sig även om man föll totalt med 1-3.

Tränarsnack:
– Vi gör en OK första halvlek. Den andra var mindre bra då vi inte alls fick till vårt rull och gjorde många indiviuella misstag. Inte några av våra bättre matcher men det är en styrka att vinna även när inte spelet stämmer, säger Kovlands tränare Emma Westlund.
– De pressade tillbaka oss rejält hela den första halvleken men i andra lyfte vi backlinjen och fick till offensiven bättre. Kul att kunna vinna den andra halvleken, säger Timrås tränare Patrick Davis.

Bäst på plan:
I Jenny Nordenberg, Jonna Wistrand och Ida Markström (inte med idag) har man seriens tre bästa spelare. Jenny skapar många chanser helt på egen hand och Jonna fungerar som härförare på mitten. Så även idag. I övrigt kan alla bättre än vad man visade idag.
I Timrå ska kollektivet hyllas, det fanns ingen tröja efteråt som inte var genomblöt av svett. Ingen nämnd, ingen glömd alltså.


IFK Timrå - Kovlands IF 1-3
2019-05-11 - 13:00 - Timrå IP, konstgräs
0-1 Jonna Wistrand (26)
0-2 självmål (39)
0-3 Jenny Nordenberg (41)
1-3 Olivia Sundström (51)
Domare: Henrik Olsson (svarade för en bra insats)
Publik: 64
Matchfakta