MEDELPADS FOTBOLLS-ARENOR FRÅN A TILL Ö:
SÖRÅKERS IP, KONSTGRÄS

Lokalfotbollens ettriga "Fårrd" har "parkat" framför entrén på Söråkers IP. På handikapp-parkeringen... Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.

Söråkers IP, konstgräs
Ort:
Söråker (Timrå kommun).

Invigd: Konstgräset 2018, uppgift om själva arenan saknas ännu.

Planyta: 105 x 65 m
Underlag: Konstgräs

Belysning: Ja

Hemmalag: Söråkers FF herr och dam.

Publikrekord: 726 i matchen mellan Söråkers FF och Ljustorps IF 14 augusti 2010  i division 4, det första derbyt någonsin mellan lagen i Medelpadsallsvenskan.

Inga matcher på gång då bilden är tagen i Coronatider. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Klubblokal med omklädningsrum. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Det var mycket publik på seriefinalen mellan Söråker och Lucksta i den sista omgången 2018. 426 personer trängdes runt konstgräset uppe på Löta. Men publikrekord? Icke! Det var över 700 i derbyt mot Ljustorp för några år sedan. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Det har sina risker att fota fotbollsmatcher. Den här rökaren i en kvalmatch till division 3 hösten 2018 mellan hemmalaget Söråker och IFK Strömsund var betydligt närmare att träffa fotografen än inom målramen. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Söråker har även ett duktigt damlag som 2019 vann division 3 Medelpad/Hälsingland och tog sig upp i division 2 Mellersta Norrland. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
2013 var det fortfarande naturgräs uppe på "Löta". som planen heter i folkmun. På bilden tar Söråkers FF emot det årets seriesegrare i Medelpadsallsvenskan Alnö. Foto; Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
2013 var det fortfarande naturgräs uppe på "Löta". som planen heter i folkmun. På bilden tar Söråkers FF emot det årets seriesegrare i Medelpadsallsvenskan Alnö. Foto; Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.
Vy över planen från den ena hörnflaggan där man kommer upp från entrén. Vi tar ett vänstervarv runt konstgräsanläggningen i det soliga vårvädret 21 april 2020. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Läktarna med kiosken(speakertornet mittimellan). Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Ingen Tony i kiosken då den är stängd och ingen "Rövare" som vrålar MÅÅÅÅÅÅL uppe i speakerhytten. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
En supporter provsitter läktaren inför den stundande säsongen?? Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Då haver vi knatat från den ena långsidan till den som vätter mot starten för elljusspåret. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Parkeringen för elljusspåret brukar fungera bra för de som föredrar gratis "drive-in-fotboll". Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Träning väntar för Söråkers FF:s 05:or som värmer upp med straffsparksläggning. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Vi tog oss mellan hörnflaggorna på den bortre kortsidan utan att bli träffade. Precis som under min aktiva målvaktskarriär alltså... Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Hemmalagets avbytarbås. Då hemmalaget spelar rött och svart valde man blå stolar... Logik? Nej, men så kom jag på att lagledaren Tony Andersson är moderat. Voila! Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Jodå, speakerhytten är centrerad med mittlinjen! Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
I hörnet mot bandyplanen syns det digitala matchuret. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Så var det marscherat ett trekvartsvarv. Vyn är från strax nedanför matchuret. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Söråkers IP i vinterskrud våren 2019 då det allra första Söråker Cup skulle genomföras. Den fick nu flyttas fram ett par veckor så planen var fri från snö och is. Nema problema!
Några bilder på sjumannaplanen med naturgräs som ligger i anslutning till elvamannaplanen med konstgräs. Elljusspåret syns i bakgrunden även om underlaget inte var optimalt när bilden togs. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Sjumanna bild 2. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
...och en tredje. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Bakom ena hörnflaggan på sjumannaplanen finns det en rejäl läktare. Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.
Lokalfotbollen lämnar Söråkers IP för denna gång.Foto: Pia Skogman, Lokalfotbollen.nu.