Värmecupen 2014
Grupp H5

Omgång 3

Straffar bakom Ljustorps vändning
Den första halvleken fördes av Medskogs men lyckades inte få hål på Fredrik Enqvist i LjIF-målet.
Därför kom inte Emil Anderssons ledningsmål som en överraskning när han tidigt i andra fläkte sig och stötte in Anton Norbergs högerinlägg efter marken.
Men det kan gå fort när det gäller Värmecupen och dess handikappsystem.
Efter en omfamning inne i Medskogs straffområde i den 34:e minuten dömde domaren straff. Fram klev André Moberg och placerade bollen utom räckhåll för MBK-keepern Joakim Christensen. Tack vare handikappregeln blev det två mål och vändning i matchen.
Två minuter senare ökade Hugo Arteaga på till 3-1 efter en tilltrasslad situation och med sex minuter kvar var det dags för en ny straff för Ljustorp. Denna gång solklar. Fitim Ugzmaili gick på kraft med sin vänsterfot och bollen satt som gjuten i det högra hörnet.
- Kommentarer överflödiga. Efter den första straffen tappade vi matchen. Synd då vi gjorde en bra match fram till dess, säger Medskogstränaren Ulf Norberg.
- Vi gjorde en riktigt bra andra halvlek, var aggressiva och rörde oss bra utan boll. Skönt att vi fick göra mål också, det behövde vi, säger Ljustorps tränare Neldejko "Mitro" Delko.

Medskogsbrons BK - Ljustorps IF (1) 1-4 (0-0)

Kovland snuvade Essvik på kvartsfinalplatsen
Kovland var tvungen att vinna gruppfinalen mot Essvik för att ta sig vidare till kvartsfinal och man öppnade också bäst och i den femte minuten löpte sig Joel Säterberg löpte sig fri i men blev lurad på konfekten av Michel Sjödal i Essviksmålet.
I övrigt var det ganska händelsfattigt under den första halvleken. En farlig vänsterfrispark i slutminuten av Örjan Larsson som Mattias Jutman i KIF lade sig åt vänster och klistrade var det enda som var värt att skriva hem om.
I öppningen av den andra halvleken gjorde Joel Säterberg precis som i inledningen av den första, sprang sig fri på vänsterkanten men Sjödal räddade ånyo.
Alexander Söderblom tryckte emellertid bara minuten senare, i minut 28, in 1-0 till Kovland från nära håll efter lite flipper inne i boxen. Kovland i den läget vidare till kvartsfinal!
Kovland tog nu ett rejält grepp om matchen och med sex minuter kvar kändes det som om man säkrade segern då annars duktige målvakten Sjödal tappade in Alexander Söderbloms frispark.
Kovland fick även ett mål bortdömt på slutet men det gjorde inte så mycket då man vann både matchen och gruppen.
- Var väl okey? Vi skapade i alla fall tillräckligt med chanser att vinna matchen men mest nöjd är jag över att vi hållit nollan hela gruppspelet, säger Kovlands tränare Conny Sjödin.
- Vi spelade inte alls som vi skulle utan jobbade en och en och inte som ett lag, speciellt under den andra halvleken, säger Essviks tränare Tony Lundberg.
Martin Jutman stabil i målet, Christer Eriksson tätade i försvaret, Alexander Söderholm gnagade hälsenor på mitten och gjorde två mål samt tunge Rickard Sjölqvist framåt.
OrutineradeMichel Sjödal duktig i målet även om han får ta på sig det andra målet. I övrigt är det bara yttermittfältaren Max Lundmark som får godkänt.

Medskogs hade chanserna men förlorade på ett självmål
Medskogs visade betydligt bättre takter idag mot Kovland än i förra matchen mot Essvik. Någon "stor" match blev det inte utan som Kovlands tränare Conny Sjödin sade efter matchen: "Hade det här varit serien så hade det varit två nedflyttningskandidater".
Det som skapades kom från Medskogshåll men då klev Martin Jutman fram och visade varför han anses som en av distriktets bästa målvakter, och det flera gånger om. En formidalen fotparad efter tio minuter på Tom Nilssons skott och ett markskott till vänster om honom från Joakim Nerén i den 35:e minuten samt en enhandsräddning på ett Kalle Bergström-avslut i slutskedet var bara något ur hans repertoir.
Och att en bra målvakt har tur visade sig när Andreas Nilssons skott tog i ribban och sedan studsade ner på Jutmans nacke. Den bollen hade med lite flyt/oflyt hamnat inne i nätet.
Tvärt emot matchbilden var det Kovland som gjorde matchens första och enda mål - och det på ett självmål efter frispark. Ex-allsvenske Patrik Eriksson-Ohlsson hade oturen att bakåtnicka en frisparkslyftning in i eget mål.
- Det var roligare en match igår, trots att vi vann idag, kommenterade Kovlands tränare Conny Sjödin kort, som bara ville plussa för sin målvakt Jutman.
- I övrigt var det slätstruket, säger Sjödin bistert.
- Det såg betydligt bättre ut idag än igår. Vi spelade med tre man på innermitt och höll bollen bättre inom laget och vi visade upp en betydligt bättre inställning, säger Medskogs långe mittback Emil Norrman, som också fick pris som sitt lags bäste.

Kovlands IF - Medskogsbrons BK 1-0 (0-0)
2014-03-15 - 10:00 - Westhagen
1-0 självmål 39
Domare: Anton Öström

Essvik gav aldrig Ljustorp en chans
Essvik tog tag i matchen från start och första kvarten skapade man flera bra möjligheter till nätkänning. Då målen uteblev drogs tempot ner och Ljustorp gjorde resten av halvleken jämn.
Det värmande spelet lyste också med sin frånvaro första tio av andra innan Philip Hagblom knackade fram Hampus Andersson vars direktskott smet in i Fredrik Enqvists vänstra gavel. Isen bruten.
Resten av matchen handlade mycket om just Hampus A. Sitt andra mål satte han på straff och sedan fullbordade han sitt hattrick med ett välplacerat skott.
Det var även nära 4-0 innan matchen var över men Peter Mackins skruvade vänsterfrispark strök ovansidan kryssribban.
- Är nöjd med första och sista kvarten. Under den första spelade vi bra men fick inte in bollen och den sista då vi var effektiva, säger Essviks tränare Tony Lundberg.
- Vi tappade gnistan i andra, vet inte om det berodde på vinden. Vi kör på mycket nytt folk så det tar tid att spela ihop laget. Essvik var klart bättre än oss idag och vann rättvist, säger Ljustorps tränare Neldejko "Mitro" Delko.
Hampus Anderssons hattrick är svår att bortse från. Bra var också vandrande innerbacken Peter Mackin och centrala mittfältarna Christian "Chippen" Isaksson och Jakob Hägglund.
Mittbacken André Moberg Ljustorps bäste för dagen.

Essviks AIF - Ljustorps IF (1) 3-0 (0-0)

4. Medskogsbrons BK (IV) 2   0 0 2 2 - 5 0
Vilken stänkare! Christian "Chippen" Isaksson trycker upp 3-0 i krysset för sitt Essvik i kvällens första match mot Medskogs. Foto: Janne Pehrsson, Lokalfotbollen.nu.

Omgång 1

Essvik rivstartade mot Medskogs
Medskogs säsong verkade inte ha startat ännu när Essvik sparkade av bollen.
Redan efter tio minuters spel hade man ryckt åt sig en 2-0-ledning, båda målen av Hampus Andersson. Först nickade han från nära håll in Christian "Chippen" Isakssons högerinlägg och sedan ökade han på med ett direktskott på ett markinspel från högerkanten knappa minuten senare.
Ett tredje mål föll också när "Chippen" i den 21:a minuten krutade upp bollen i Roger Magnussons kryss (se bilden ovan).
Tidigt i andra halvleken tvingades mv-Magnusson utgå p g a en jättesträckning i ena vaden.
Men inget ont som har någon gott med sig. Några minuter senare reducerade nämligen Medskogs på straff. Tom Nilsson fick t o m två chanser från elva meter. Den första stramaren räddade Niklas Pedro snyggt men tog ett steg framåt innan han kastade sig åt vänster vilket medförde att den gick om. Då tog Tom och dängde in bollen högt mitt i målet på försök nummer 2. Pedro chanslös.
Med fem minuter kvar fick Hampus Andersson mer eller mindre oattackerad promenera in i Medskogs straffområde och rulla in fyran.
Emil Andersson reducerade omgående till 4-2 sedan han varit sist på bollen efter lite palaver inne i boxen. Målet var dock endast av akademiskt intresse.
- Vi spelade bra i första men som vanligt gick vi ner oss i andra. Nästan så att det gick lite för lätt fram till 3-0. På det hela en godkänd första utematch, säger Essviks tränare Tony Lundberg.
- Essvik var bättre i första men vi spelade upp oss i andra. Inte så mycket att säga i övrigt, säger vikarierande tränaren Ulf Norberg.
Örjan Larsson och Christian Isaksson på mitten och tvåmålsskytten Hampus Andersson framåt var Essviks främsta kort.
I Medskogs visade mittbacken Patrik Eriksson-Ohlsson att bäst före datumet inte gått ut ännu på långa vägar.

Essviks AIF - Medskogsbrons BK 4-2 (3-0)

Mållöst trots många chanser
Ljustorp försökte gå på knock direkt för att få ett 2-0-mål tack vare handikappregeln. Fitim Ugzmaili manövrerade sig i bra läge men av skottet blev det bara en duff och Martin Jutman hade inga problem att skopa upp bollen.
Efter hand spelade Kovland upp sig och Sebastian Åsén tvingade LjIF-målvakten Fredrik Enqvist till en bra parad.
Jutman fick även han visa sig på styva linan när han med en snygg benparad nekade Joakim Pettersson hans vinkelskott.
Enqvist i andra målet kopierade bedriften minuten senare men på Rickard Sjöqvist inlägg från vänster var inte LjIF-keepern lika alert och fick räddas av ribban.
Första chansen i andra gick till Kovland men Christoffer Sanchez Lindgrens vänsterfrispark smet strax över det vänstra x-et.
LjIF kontrade sedan till sig en bra chans men Jutman var med på noterna även den här gången.
Rickard Sjöqvist provade skott mot krysset men Enqvist var välplacerad och tippade till en resultatlös hörna med åtta minuter kvar.
Sista chansen att bryta dödläget hade Joel Säterberg när han styrde ett skott i stolpen.
Många chanser men trots detta inga mål.
- Ingen hade kunnat protestera om vi vunnit då vi hade fler chanser men Ljustorp var ett riktigt bra lag tycker jag, säger Kovlands tränare Conny Sjödin.
- Det här var vår premiärmatch ute och vi har mycket att jobba på. Det såg i alla fall bättre ut i andra halvlek än i första, säger Ljustorps tränare Neldejko "Mitro" Delko.
Rickard Sjöqvist i anfallet bäst i Kovland, i övrigt jämnt överlag.
Målvakten Fredrik Enqvist klart bäst i Ljustorp och svårstavade Fitim Ugzmaili var farlig framåt.

Kovlands IF - Ljustorps IF (1) 0-0 (0-0)
2014-03-14 - 19:00 - Westhagen
Domare: Roger Lundbäck