Nyheter

Div 3 Medelpad, damer

Martina Grönlund - ytterligare en spelare i KIF med förflutet i Timrå. Martina Grönlund - ytterligare en spelare i KIF med förflutet i Timrå.

Martina Grönlund lämnar IFK Timrå för Kovlands IF
(2015-12-16)
Kovlands damer fortsätter förstärka.
Senast in är rutinerade mittfältaren Martina Grönlund.
26-åringen kommer som så många andra i KIF:s A-trupp från IFK Timrå och spelade 17 matcher och gjorde ett mål när IFK Timrå vann division 2 Mellerstaa Norrland ifjol.

Emma Sjöberg tillbaka i Kovland. Emma Sjöberg tillbaka i Kovland.

Skyttedrottningen återvänder till moderklubben
(2015-12-12)
Emma Sjöbergs comeback på fotbollsplanerna utmynnade i succé.
32 mål och skytteligaseger i Damtrean.
Nu lämnar hon Sund och återvänder till sin moderklubb Kovland. Det lag som vann serien och nästa år spelar i division 2 Södra Norrland.
– Jag har ju ett väldigt stort KIF-hjärta. Det är ju min klubb sen barnsben och i där har det alltid varit roligt att spela boll, säger Emma Sjöberg.
Några fler anledningar till återvändandet?
– Jag gillar lagets spelidé och det känns som dom verkligen vill ha mig i laget.
Det ryktades att flera olika klubbar var intresserade av dig?
– Kovlands tränare Anders Westlund hade väldigt bra koll på mig som spelare. Kovland visade också störst intresse, Hade lite kontakt med Heffnersklubban och Härnösand ringde för att bjuda in till träning men det blev inte så mycket mer. Kovland körde igång så tidigt att jag redan hunnit köra flera träningar och trivs bra där. Skall bli skönt att få bära det rätta klubbmärket igen.
Om säsongen i Sund?
– Jag kommer att sakna mina sundtjejer otroligt mycket. Jag har verkligen dom att tacka för min fina säsong. Dom gjorde fotbollen så oerhört rolig igen och vilka smörpass jag har fått genom hela säsongen! Oerhört duktiga och rutinerade spelare.
Finns några bra passningsläggare på mitten i KIF också.
– Jo, jag har ju sett det så det borde bli kanon!
Inga problem med knäna?
– Nej, peppar peppar ta i trä!

Malin Kristmansson - kanonförvärv till Kovland. Malin Kristmansson - kanonförvärv till Kovland.

Ser bra ut i Kovland – Malin Kristmansson in från SDFF
(2015-12-10)
Kovland vann Damtrean överlägset. Men det tog ett tag innan man bestämde sig för att ta steget upp i tvåan.
– Hade ett möte med tjejerna och då tog vi beslutet att köra. Den enda som inte bestämt sig fullt ut är Matilda Björkholm, säger tränaren Anders Westlund.
Man jobbar på några nya spelare och en som redan är klar är SDFF:s 22-årige Malin Kristmansson. En spelare som Westlund hade hade under sina vingar redan under sin tid i Selånger.
– En fantastisk ytterback,. spelskickig och stenhård i kroppen och bra driv i steget men inte minst en bra lagkamrat, berömmer han.
Klubben har i stort sett även gjort klart med Damtreans skyttekung Emma Sjöberg.
– Hon har tränat några pass med oss och kommer att bestämma sig i dagarna. Jag har bra koll på henne och jag hoppas att hon återvänder till sin moderklubb, säger Westlund.
Ni vann trean. Med det här laget kan ni vinna tvåan också?
– He he, en match i taget vet du. Det viktigaste är att vi få behålla den fantastiska sammanhållningen vi har i laget, avslutar Westlund.

Den enes död... – Ånges damer klart för tvåan då Frösö drar sig ur
(2015-12-08)
Magnus Bjurén tränade Ånge IF i år och var mycket besviken efter säsongen att laget inte avancerade till division 2 då han tyckte att både dom och Kovland håller god division 2-klass.
Nu står det klart att eftertyrädaren Marco Padellaro kommer att få träna ett division 2-lag ändå.
Detta sedan Frösö IF valt att tacka nej till spel i tvåan. Förfrågan gick till västraklubben som tackade ja på stående fot. Det heter ju "den enes död, den andres bröd".
– Det skall bli intressant och inspirerande att se vad det här laget kan göra i division 2. Jag har lite dålig koll på hur det ser ut i truppen i dagsläget. Vi jobbar i alla fall på några nya spelare, bl a en målvakt, säger Marco Padellaro.
Den nye målvakten lär vara Stödes duktiga Ida Sperring som flyttat till Ånge.
Det kan bli känslofyllda västraderbyn mellan klubbarna nästa år. Synd bara att man krigar i stort sett om samma spelare...

Damtreans All Star Team 2015
(2015-12-07)
Att ta ut Damtreans All Star Team har inte varit någon enkel uppgift.
Konkurrensen har varit stenhård om vissa platser medan den i stort sett uteblivit på andra.
Målvaktsposten har varit kinkigast att besätta då ingen keeper övertygat hela säsongen. Några har gjort storstilade insatser men flera av dom har bara deltagit i ett fåtal matrcher och därigenom fallit ifrån.
Ett par spelare har placerats på en något ovan position. Detta beroende på att spelarna ifråga är för duktiga att inte komma med i en startelva samtidigt som dom är spelkloka nog att lira på ovana platser.
Så här ser det prestigefyllda laget ut: 

Målvakt:
1. Therese Persson, Ljustorps IF

En vältränad Therese har inga överkvinnor mellan stolparna i Damtrean. Lång och med bra räckvidd och med sedavanlig pondus vaktade hon målet för sitt LjIF. Har en benägenhet att göra idioträttningar så anfallarna sliter sitt hår i förtvivlan. Efter vårsäsongen flyttade hon och blev dessvärre "sörlänning" och det blev inte så många matcher under  hösten. Ersättaren Ina Danielsson klev då fram och visade att klubben inte stod och föll med Therese.

Högerback:
2. Malin Gröning, Sund IF

Är en av seriens klokaste och bästa försvarsspelare med ett härligt tryck i högerdojjan. Duktig på det "långa spelet" men även en bra passningsspelare rent allmänt med sitt fina tillslag. Helt okey även i defensiven. 26-åringen har pendlat mellan Sund och moderklubben IFK Timrå senaste åren.

Mittback:
3. Amanda Norin, Kovlands IF

Välvuxen, stark och oerhört snabb mittback och synnerligen svårpasserad och ligger även inne med en bra stöt på bollen. 24-åringen har rutin från division 1-spel i Selånger så sent som ifjol vilket syns tydligt på den här nivån. Har fortfarande mycket kvar att ge på en fotbollsplan.

Mittback:
4. Emma Westlund, Kovlands IF

30-åringen är inte jordens snabbaste längre men är spelintelligent och stenhård i brytningarna och som det gör ont att möta på planen och därmed inger respekt hos såväl med- som motspelare. Kompletterar kollegan Amanda Nordin perfekt. Ledargestalt!

Vänsterback:
5. Ida Cederberg, Ånge IF

Normalt mittback eller central mittfältare i Ånge IF men i mitt lag blir hon vänsterback då hon är för bra för att hållas utanför laget. 26-åringen kommer att klara vänsterbacksplatsen galant då hon är spelsmart och laglojal samt en pådrivare av rang. En tränares dröm!

Högeryttermittfältare:
7. Ida Österberg, Ånge IF

Bara tre bokstäver skiljer lagkamraterna Ida & Ida i Ånge IF. Båda är också uttagna i Lokalfotbollens All Star Team på ovana platser.
19-årige Österberg är nyttig då hon är allround, bollsäker, granithård och skottstark samt svårpasserad i defensiven. Finns inget att klaga på i offensiven heller. 10 mål i årets damtrea är ett kvitto på detta.

Defensiv innermittfältare:
6. Emelie Åkersten, Kovlands IF
 
Av Damtreans tränare ansedd som seriens bästa spelare alla kategorier. En mittfältsgigant som är bäst på det mesta och kan spela på alla positioner. I år har det även lossnat ordentligt när det gäller målproduktionen för 26-åringen, 15 "sylar". Och henne har jag placerat som en defensiv mittfältare...

Offensiv innermittfältare:
8. Erica Höglund, Kovlands IF
 
Likväl som Erica kan lura upp motspelare på läktaren med sin fart och teknik så kan hon spela tufft och fysiskt om det skulle behövas. 28-åringen är ika bra på att spela fram sina lagkamrater till målchanser som att bryta igenom på egen hand. Satte 10 fullträffar själv och låg bakom minst lika många till. Kuriosa: Har en vacker morsa :-)

Vänsteryttermittfältare:
11. Marielle Bergman, Kovlands IF
 
Det syns att "Marre" har ett förflutet som spelare i högre serier med både Selånger och Timrå. Oerhört löpstark och firar stora triumfer med sin snabbhet. Kliver gärna in i planen och avslutar själv med framgång. Nyttig poängspelare med stor rutin och snygga tatueringar.

Anfallare:
9. Wilma Bondén, Sundsvalls DFF 2
 
Ifjol utsedd till Årets Talang på Lokalfotbollen. I år tog den 17-årige anfallaren en given plats i Damtreans All Star Team.
Rejält snabb i både ben och tanke. Gör både många mål själv. 27 stycken, och spelar även fram till ett antal. Har blivit erbjuden en plats i SDFF:s A-trupp men tackat nej utan trivs bäst att lira i trean med kompisarna. Vore annars intressant att se vad hon skulle kunna prestera i en högre serie. Men å andra sidan är det aldrig fel att skynda långsamt.

Anfallare:
10. Emma Sjöberg, Sunds IF
 
Från fotbollsinvalid till skyttedrottning och uttagen i Damtreans All Star Team.  Trodde karriären var över men provade på igen i våras med Sund och knäna visade sig hålla hela säsongen. Vindsnabb och härligt kall när hon ställs öga mot öga med motståndarmålvakterna. 32 mål var klart bäst i Medelpad. Är alldeles för bra för trean och hamnar troligen i IFK Timrå i ettan eller moderklubben Kovland i tvåan nästa år.

Tränare:
Anders Westlumd, Kovlands IF
 
Har tränat både Selånger FK och IFK Timrå med framgång. I vintras fick han en förfrågan från flera av sina gamla adepter att träna dom igen och då i omstartade Kovlands IF för att man "ville spela ihop en sista säsong innan dom lade av". Westlund tackade ja och ytterligare framgångar lades till hans meritlista då KIF gick igenom serien obesegrade. Nu återstår det om tjejerna gör "en sista säsong även i tvåan".

Domare:
Roger Backlund, Kovland
 
Det här är Kovlands år i Damtrean. Många spelare i All Star Team, tränaren - och nu även årets domare.
Den här grabben har nyss fyllt 61 år men är still going strong. Dömde redan på den tiden pipan var gjord av trä. Före plastens uppfinnande alltså. Omtyckt av såväl ledare som spelare tack vare sitt goda humör och lever mycket på sin rutin när det gäller offsiden. Damtrean döms utan assisterande utan man tvingas köra solo. En svår uppgift som emellertid Roger Backlund skött förträffligt enligt den större delen av den samlade tränarkåren i Damtrean. Kul att konstatera att många unga tjejer dömt Damtrean med goda resultat.

(Under uppdatering)

Övriga nominerade:

Målvakter:
Hanna Olofsson, IFK Timrå 2
Madeleine Sjödin, IFK Timrå 2
Ina Danielsson, Ljustorps IF

Försvarare:
Jade Flask, Ånge IF
Malin Karlsson, Njurunda IK (även nominerad som mittfältare)

Mittfältare:
Marlene Ejerås, Kovlands IF
Therese Nordlund, Ånge IF
Petra Blückert, Sund IF
Lina Lindh, IFK Timrå 2

Anfallare:
Ylenia Carabott, Ånge IF
Anna Lundqvist, Heffnersklubban BK 2
Vilma Josefsson, Ljustorps IF

Tränare:
Magnus Bjurén, Ånge IF
Martin Vestin, IFK Timrå 2
Kjell Larsson, Njurunda IK

Ulrica Nilsson-Böös lämnar tränarämbetet i Matfors IF. Ulrica Nilsson-Böös lämnar tränarämbetet i Matfors IF.

Så här är ledarläget i Damtrean
(2015-12-06)
Lokalfotbollen sonderar läget hos klubbarna i Damtrean när det gäller tränare och ledare.
Vad händer, har hänt eller inte händer?


Alnö IF 2
Kommer troligen inte att ha något lag i div 3.
– Det lutar åt det. Vi kommer att ha ett F17-lag i den regionala serien och sedan söker vi ett samarbete med en klubb där dom som är lite äldre och inte spelar i div 2-laget kan få speltid, sägen sportchefen Mikael Mathiasson.

Heffnersklubban BK 2
Jonas Prytz och Lena Hamrin lämnar "dubbeljobbet" som tränare för representationslaget i division 2 och matchcoach för utvecklingslaget i trean. Fortsättningsvis blir det fullt fokus på det förstnämnda.
– Vi jobbar på att hitta en matchcoach till vårt division 3-lag men det är inte klart vem det blir ännu, säger Jonas Prytz.
Vad Lokalfotbollen erfar så blir det Magnus Östman som kommer att tillträda den tjänsten. Östman som delar ansvaret med ett av Medelpads flickdistiktslag med Jonas Prytz och under året även fungerat som sportchef i Matfors IF. En post han nu lämnar.

IFK Timrå 2
Martin Vestin kombinerade sysslan som tränare för F17-laget och matchansvarig för andralaget i trean. I fortsättningen blir det bara F17-laget  för unge Vestin, som skall försöka kombinera detta med eget lir.
– Har precis skivit på för Söråkers FF och hoppas kunna vara med och spela där när det inte kolliderar, säger Vestin.
Thomas Aune blir ny matchansvarig för division 3-laget samtidigt som han kommer att fungera som målvaktstränare för klubbens flickor och damer.

Ljustorps IF
Carlos Zavala kör på en säsong till och frugan
Sonja Zavala likaså som lagledare.
– Kändes lite tungt efter hösten när vi hade så ont om spelare men nu känns det bättre och vi har 15-16 tjejer i träning, säger Carlos, och fortsätter:.
– Tyvärr värvade IFK Timrå systrarna Josefsson (Sofie och Wilma) men vi hoppas kanske att några som inte får spela med IFK Timrås division 1-lag vill spela med oss istället eller om det är någon som slutat och är sugen att börja träna och spela igen är dom välkommen till oss, säger Carlos Zavala, som vill se ett bättre samarbete mellan damklubbarna i Timrå kommun.

Matfors IF
Trion Ulrica Nilsson-Böös, Elisabeth Gradin och Magnus Östman slutar alla efter den gångna säsongen.
– Har haft dom här tjejerna i tio år och tror att dom vill höra en ny röst, säger Ulrica Nilsson-Böös, som även tackat nej som tränarre för Stödes division 2-tjejer.
– Det verkar jättesvårt att hitta nån ersättare men vi jobbar för fullt att hitta några nya, säger Ulrica, som kommer att jobba mer övergripande i föreningen när det gäller flick- och damfotbollen.
Sportchefen Magnus Östman placveras av ihärdiga rykten i Heffnersklubbans organisation.

Njurunda IK
Kjell Larsson fortsätter som huvudtränare och Torbjörn Hedin, som assisterande och målvaktstränare. Patrik Wedin fortsätter även han som assisterande. Helene Nygren delar laglederiet med "Kicki" Backlund precis som tidigare.
– Vår målsättning nästa år är att göra en bättre säsong än i år. Våra unga tjejer har blivit ett år äldre samtidigt som rutinerade Malin Karlsson hoppas övertala några av sina gamla lagkamrater att göra comeback. Det skulle betyda mycket får våra unga tjejer att få in lite mer rutin i laget, sägr Helene Nygren.

Selånger FK 2
Har sökt ansvariga i SFK och väntar på återkoppling.

Sund IF
Har sökt ansvariga i Sund och väntar på återkoppling.

Sundsvalls DFF 2
Oklart ännu om det blir något div 3-lag i SDFF eller om man kommer att satsa på F19-serie med lagen från Allsvenskan och Elitettan.
– Vi jobbar efter flera olika hypoteser. Det kan även bli både ett lag i F19-serien och ett i damtrean. Vi stänger inga dörrar men vi kommer att ta beslut inom ett par veckor är det tänkt, säger sportchefen Pelle Persson.

Söråkers FF
Inget spikat ännu men det ryktas om att SFF åter kkommer att ha ett lag i Damtrean. I år hade man ett lag i den regionala F17-serien som man nu eventuellt flyttar upp till seniorspel.

Ånge IF
Magnus Bjurén slutar och tränar enbart P12-laget nästa år. Marco Padellaro tar över. Ifjol assisterande tränare för Ånge IF herrar (läs artikel nedan).

Fotnot:
Texten kommer att uppdateras.

Marco tar över damerna i Ånge. Marco tar över damerna i Ånge.

Ånge IF har gjort klart med ny tränare
(2015-11-25)
Marco Padellaro var i fjol assisterande tränare för Ånge IF:s herrlag till Benny Matsson.
Så blir det inte under 2016 utan 47-årige västraprofilen kommer att ta hand om klubbens damlag där han efterträder Magnus Bjurén.
– Har tidigare tränat ett flicklag men aldrig ett damlag men det skall bli  en intressant uppgift, säger Marco Padellaro, som tidigare även tränat Ljungas och Fränstas herrlag.
Ånge slogs länge om seriesegern i Damtrean men fick till slut ge sig mot Kovland. Om målsättningen är serieseger även 2016 är för tidigt att sia om enligt Padellaro.
– Har inte träffat tjejerna ännu och det är för tidigt att dra upp en eventuell målsättning redan nu, säger han.
Några Maltaförstärkningar likt den här säsongen?
– Nja, det är tveksamt. Troligen inte, säger Padellaro.
Vad Lokalfotbollen erfar så är det ett par föreningar som drar i några av Ångespelarna. Men i skrivande stund är ingenting klart så vitt jag vet. Kanske kan en del frågetecken nu rätas ut när man fått klart med sin nye tränare.

Kovlands damer sparkade igång igen efter några år i malpåse. Och man vann damtrean bums!
Här är namnet på truppen som obesegrade fixade hem serien:
Anders Westlund (tränare),Amanda Norin, Amanda Sevefjord, Sara Strömberg, Emma Westlund, Malin Westlund, Mikaela Björkholm, Matilda Björkholm, Emelie Åkersten, Jenny Åkersten,Emelie Bergh, Elin Löfblad, Torbjörn Sandberg (lagledare), Madelene Petterson,Veronica Söderström, Natalie Öhlen, Marielle Bergman, Karin Öhrlund, Lina Candell, Erica Höglund, Agnes Cöster, Marlene Ejerås och maskoten Liam Ejerås.
Saknas på bilden gör Sandra Sjögren, Frida Dahlin, Anna Hammar, Louisa Stridh och Johanna Wallin.
-

Omgång 18 (sista)

Bronsblecka för IFK Timrå 2 efter seger i avslutningsmatchen
(2015-09-27)
IFK Timrås A-lag vann igår tvåam genom att i sista matchen besegra Härnösand med lara siffror.
Idag avslutade även andralaget med en seger. Om än inte serien så blev det vinst över kombatantern från Alnön - och en klättring upp till bronsplatsen fö det unga laget.
3-0 efter 37 minuter förvaltades till en 4-1-seger mellan två tunna lag. Hemmalaget fick ihop två avbytare medan ö-laget bara kom med en.

IFK Timrå 2 - Alnö IF 2 4-1
2015-09-27 - 13:00 - Bergeforsens IP
1-0 Denise Andersson 19
2-0 Beatrice Eriksson 27
3-0 Lina Lind 37
3-1 Clara Laajanen 86
4-1 Denise Andersson 89
Domare: Per ¨Pålsson
Publik: 25
Matchfakta

Dubbelt oavgjort i "tatmatchen" när Njurunda spräckte poängnollan
(2015-09-27)
17 matcher hade gett 17 förluster.
Nu återstod det bara ett försök att spräcka poängnollan för Njurunda IK då nästjumbon Matfors gästade Gumsekullen.
Det skulle visa sig bli en intern uppgörelse med den rutinerade duon Malin Karlsson i NIK och Linda Bertilsson i MIF.
Den bataljen slöt oavgjord då damerna svarade för var sitt hattrick.
Även hela matchen slutade med ett kryss sedan Karlssonskan kvitteerat till 4-4 efter en timmes spel.
Då det blev säsongens sista mål lyckades NIK alltså ta sin första poämg i årets damtrea.

Matfors IF - Njurunda IK 4-4
2015-09-27 - 13:00 - Thulevallen
0-1 Frida Åsell 3
0-2 Malin Karlsson 17
1-2 Frida Björklund 20
2-2 Linda Bertilsson 38
3-2 Linda Bertilsson 41
3-3 Malin Karlsson 48
4-3 Linda Bertilsson 59
4-4 Malin Karlsson 60
Domare: David Lundgren
Publik: 56
Matchfakta

Heffnersklubban 2 vände till seger i säsongsavslutningen
(2015-09-27)
Ljustorp ledde då Heffnersklubban 2:s Olivia Karlsson  kvitterade till 2-2 efter timmen spelad.
När sedan A-lagets stjärna Michaela Andersson satte 2-3 tio minuter senare var hemmalagets öde beseglat.
Med kvarten kvar gjorde Anna Lundqvist  sitt andra mål med en snygg frispark och fastställde slutresultat till 2-4 på Ljustorps IP.

Ljustorps IF - Heffnersklubban BK 2 2-4
2015-09-27 - 13:00 - Ljustorps IP
0-1 Anna Lundqvist 13
1-1 Ida Hagberg 46
2-1 Elin Höglund 51
2-2 Olivia Karlsson 60
2-3 Michaela Andersson 70
2-4 Anna Lundqvist 75 (frispark direkt i mål)
Domare: José Luis Ahumada
Publik: 37
Matchfakta

Fem mål av Emma Sjöberg - vann skytteligan
(2015-09-27)
Dagens match på Maland gällde inte mer än äran - och vem som skulle ta hem skytteligatrofén förstås!
Sunds Emma Sjöberg satt i förarsätet med 27 mål men strax bakom satt SDFF:s unga talang Wilma Bondén bara en nätkänning färre. Vilket kanske var passande då hon ännu inte har körkort.
Redan i mitten av den första halvleken hade Emma Sjöberg försett sig och Sund med en 2-0-ledning.
Tidigt in i andra fullbordade Emma sitt hattrick då hon satte 3-0.
Wilma Bondén reducerade till 3-1 fem minuter senare.
Det hjälpte dock föga då Emma satte 4-1 omgående.
Med tio minuter kvar prickade Emma Sjöberg även in ett femte mål och greppade skyttetrofén med bägge händerna.
Trots 5-1-ledning var Sunds seger långt ifrån säkrad. SDFF 2 kom med en mäktig spurt och reducerade till 5-4 på den lilla tid som återstod. Men där tog jakten slut. Sund vann matchen och Emma Sjöberg titeln som skyttedrottning.
Segern kan vad Lokalfotbollen erfar ha varit lagets sista då det ryktas om nedläggning till nästa år. Hoppas innerligt att sympatiska Petra Blücert och hennes damer/tjejer inte gör slag i saken. Sund IF är en klassisk damfotbollsförening som skall leva vidare även på seniornivå. Basta!

Sund IF - Sundsvalls DFF 2 5-4
2015-09-27 - 13:00 - Malands IP
1-0 Emma Sjöberg 5
2-0 Emma Sjöberg 22
3-0 Emma Sjöberg 50
3-1 Wilma Bondén 55
4-1 Emma Sjöberg 56
5-1 Emma Sjöberg 80
5-2 Julia Salomonsson 82
5-3 Wilma Edman 85
5-4 Julia Salomonsson 90
Domare: Mahmoud El Assir
Publik: 30
Matchfakta

Kovland vann serien utan förlust
Ånge hade inför den sista seriematchen som målsättning att se till att inte Kovland skulle gå igenom serien utan förlust.
Men utan sina duktiga maltesiskor saknade man den erfordliga spetsen att lägga serieledarna på rygg. Ett motiverat Kovland visade sig vara alldeles för starka.
- Om Ånge ville sätta stopp för vår förlustnolla så hade vi som målsättning att gå igenom serien utan förlust. Och det var vår målsättning som vann. Vi var närmare både 4-0 och 5-0 än dom en reducering, säger Kovlandstränaren Anders Westlund.
- Matchen stod faktiskt och vägde länge och det var precis före pausvilan som dom spräckte nollan, säger Ånges tränare Magnus Bjurén.
Amanda Nordin tog en löpning mot främre stolpen och mötte ett inspel direkt med en volley bredsida.
Kovland hade ett klart grepp om händelserna efter paus och en kvart in ökade Emelie Åkersten när hon stenhårt nickade in en hörna.
Veronica Söderström avslutade sedan säsongens målskytte sedan hon serverats öppet mål av Lina Candell som i sin tur var fint förarbetad av Sara Strömberg, som precis hoppat in.
- Vi hade sedan en boll till inne men trots att den var minst en halvmeter inne missade domaren målet. Tråkigt för Mikaela Björkholm, säger Westlund, som ville berömma hela laget.
- Vore fel av mig att nämna någon före någon annan idag. Alla var jätteduktiga helt enkelt, säger tränare Westlund, som nu kan titulera sig division 2-tränare. Om nu tjejerna väljer att ta steget upp.
- Föreningen har gett klartecken om vi vill gå upp. Vi kommer att ta ett spelarmöte och se hur tjejerna vill göra, säger Anders Westlund.

Ånge IF - Kovlands IF 0-3
2015-09-27 - 13:00 - Ånge IP
0-1 Amanda Norin 45
0-2 Emelie Åkersten 61
0-3 Veronica Söderström 74
Domare: Björn Sjöblad
Publik: 50
Matchfakta

Sluttabell

1. Kovlands IF 18     17 1 0 79 - 9 52
2. Ånge IF 18     14 0 4 82 - 32 42
3. IFK Timrå 2 18     11 3 4 58 - 32 36
4. Sundsvalls DFF 2 18     11 1 6 68 - 37 34
5. Sund IF 18     9 1 8 44 - 40 28
6. Heffnersklubban BK 2 18     8 1 9 45 - 53 25
7. Ljustorps IF 18     6 2 10 40 - 47 20
8. Alnö IF 2 18     6 1 11 36 - 59 19
.9 Matfors IF 18     2 1 15 28 - 65 7
10. Njurunda IK 18     0 1 17 17 - 123 1


Skytteligan:
32 mål:
Emma Sjöberg, Sund IF 
27 mål:
Wilma Bondén, Sundsvalls DFF 2
20 mål:
Ylenia Carabott, Ånge IF
16 mål:
Anna Lundqvist, Heffnersklubban BK 2
15 mål:
Emelie Åkersten, Kovlands IF
13 mål:
Vilma Josefsson, Ljustorps IF
Therese Nordlund, Ånge IF
12 mål:
Marielle Bergman, Kovlands IF
10 mål:
Erica Höglund, Kovlands IF
Elin Löfblad, Kovlands IF
Ida Österberg, Ånge IF
- - - - -
Klicka här för komplett skytteliga

Omgång 17

Wilma jagar skytteligasegern - prickade in SDFF:s vinstmål
(2015-09-21)
SDFF inledde formidabelt och med snabba Wilma Bondén på topp hotade man rejält första kvarten.
- Därefter hittade vi rätt i våra positioner och jag tycker vi hade bra koll på Wilma, säger Matforstränaren Ulrica Nilsson-Böös.
Ändå kunde man inte hindra Bondén från att i slutet av den första halvleken göra 1-0 på en djupledsboll där hon hann före en utrusande Matforsmålvakt strax utanför straffområdet och rundat henne.
Den urusla och våta konstgräsparketten gjorde det hea svårspelat. Lagen försökta rulla boll men den studsade och for. SDFF hade mycket boll och skapade en del chanser men några fler mål fick man inte till.
- Vi brände många lägen och hade bl  a en klockren ribbträff, säger SDFF-tränaren Johan Widell.
Matfors var inte heller helt ofarliga och man hade ett par skott som smet precis utanför stolparna.
- Vi stressade dom bra emellanåt och fick några bra lägen även bortsett från långskotten. Men det här är inte vår säsong. Ifjol hade dom där skotten gått innanför ramen, säger Matforstränaren Ulrica Nilsson-Böös, och fortsätter:
- En poäng tycker jag i alla fall att vi var värda.
- Vi vinner rättvist då vi hade många fler målchanser men vi hade svårt att förvalta dom,säger Widell.
En tråkig incident intäffade när Matofrs Hanna Nilsson oturligt träffades av en SDFF-spelaren arm öve munnen så att nu slipper unga Nilssonskans anvämda botox. En rejäl fläskläpp blev det och lite groggy. Kanske t o m en lättare hjärnskakning.
- Vi valde att inte åka till akuten och förhoppningsvis mår hon bättre i morgon. säger "tränarmamman Ulrica.
(Edit: Sedan Lokalfotbollen varit i kontakt med Nilsson kvällen efter kan meddelas att Hanna mår okey).

Sundsvalls DFF 2 - Matfors IF 1-0
2015-09-21 - 20:00 - Kubikenborgs IP
1-0 Wilma Bondén 41 (djupledsboill, rundande mv strax utanför målomr.)
Domare: Roger Backlund
Publik: 46
Matchfakta

Sen kvittering av Timrå 2 på HK-ballen
(2015-09-20)
Heffnersklubban 2 starttade optimistiskt och ledde med 2-0 efter en spelad kvart sedan Anna Lundqvist och Hanna Ekdahl hittar rätt.
Linnéa Jensen reducerade tio minuter in i den andra halvleken men sågt inte ut at hinna ikapp men i slutminuten Martina Grönlund sätta kvitteringsbollen till lagets stora jubel.

Heffnersklubban BK 2 - IFK Timrå 2 2-2
2015-09-20 - 13:00 - HK-vallen
1-0 Anna Lundqvist 11
2-0 Hanna Ekdahl 15
2-1 Linnéa Jensen 55
2-2 Martina Grönlund 90
Domare: José Luis Ahumada
Publik: 45
Matchfakta

Emma Sjöberg värre än en myggsvärm
(2015-09-20)
Kovland fortsätter att vinna fotbollsmatcher i Damtrean.
Men det blev ingen enkel resa trots stor dominans i spelet. Hos gästerna var nämligen Emma Sjöberg mer irriterande än en svärm blodsugna mygg för Kovlandsförsvaret. Redan i matchöppningen sprang hon in 0-1. När sedan serieldarna vänt till 3-1 hängde hon in 3-2 och såg till att matchen levd hela vägen in i kaklet. Emma som själv spelat många säsonger i Kovland innan hon klassades som fotbollsinvalid och tvingades sluta.
- Fantastiskt kul att hon är tillbaka på fotbollsplanen. Även om hon var nära att sänka oss idag. Hon är inte bara en målskytt utan har ett bra spelsinne och gör sina lagkamrater bättre, säger Kovlands tränare Anders Westlund.
Vem vet. Kanske herr Westlund värvar tilbaka hon till Kovland om laget väljer att ta steget upp i tvåan?
- Inte omöjligt att hon kommer att få en förfrågan, säger Westlund och ler.

Kovlands IF - Sund IF 3-2 
2015-09-20 - 13:00 - Ånäsvallen
0-1 Emma Sjöberg 4
1-1 Emmelie Åkersten (straff) 13
2-1 Veronica Söderstöm 32
3-1 Elin Löfblad 63
3-2 Emma Sjöberg 68
Domare: Husen Hamid Ahmed
Publik:
Matchfakta

Njurunda kunde inte få grepp om Alnö 2:s Zoe Tomley
(2015-09-20)
Alnö 2 tog en tidig ledning på Gumsekullen men Agnes Backlund kvitterade med en snygg frispark efter 20 minuter.
Därefter tog Zoe Tomley över tillställningen fullkomligt.
1-2 i den 24:e minuten, 1-3 på straff i 49:e, 1-4 i 64:e och sedan även 1-5 två minuter senare. Matchen död och begraven.
Gästerna var emellertid inte nöjda och spädde på med två mål till.
- Vi hängde inte alls med i deras tempo. Det är bara att glömma den här matchen och gå vidare, säger Njurundas tränare Kjell Larsson.
- Många snygga mål och ett fint passningsspel gjorde att siffrorna steg i höjden, säger Alnös tränare Mikael Mathiasson, som naturligtvis ville framhäva fyramålsskytten Zoe Tomley lite extra.

Njurunda IK - Alnö IF 2 1-8
2015-09-20 - 13:00 - Gumsekullen
0-1 Anna Östman1 6
1-1 Agnes Backlund 20 (frispark direkt i mål)
1-2 Zoe Tomley 24
1-3 Zoe Tomley (straff) 49
1-4 Zoe Tomley 64
1-5 Zoe Tomley 66
1-6 Alexandra Nord 73
1-7 Lovisa Granlund 85
1-8 Erica Ödbro 89 (frispark direkt i mål)
Domare: Omar Vali
Publik: 23
Matchfakta

Ånge IF - Ljustorps IF 6-1
2015-09-20 - 13:00 - Ånge IP
1-0 Sanna Edlund 17
2-0 Therese Nordlund 27
3-0 Therese Nordlund 42
3-1 Vilma Josefsson (straff) 48
4-1 Celina Berglund 81
5-1 Therese Nordlund 87
6-1 Therese Nordlund 90+2
Domare: Teodor Sörholm
Publik: 26
Matchfakta

Tabellen

1. Kovlands IF 17     16 1 0 76 - 9 49
2. Ånge IF 17     14 0 3 82 - 31 42
3. Sundsvalls DFF 2 17     11 1 5 64 - 32 34
4. IFK Timrå 2 17     10 3 4 54 - 31 33
5. Sund IF 17     8 1 8 39 - 36 25
6. Heffnersklubban BK 2 17     7 1 9 41 - 51 22
7. Alnö IF 2 17     6 2 12 29 - 54 20
7. Ljustorps IF 17     5 3 9 36 - 44 18
.9 Matfors IF 17     2 0 15 24 - 61 6
10. Njurunda IK 17     0 0 17 13 - 119 0


Skytteligan:
27 mål:
Emma Sjöberg, Sund IF 
26 mål:
Wilma Bondén, Sundsvalls DFF 2
20 mål:
Ylenia Carabott, Ånge IF
14 mål:
Anna Lundqvist, Heffnersklubban BK 2
Emelie Åkersten, Kovlands IF
13 mål:
Vilma Josefsson, Ljustorps IF
Therese Nordlund, Ånge IF
12 mål:
Marielle Bergman, Kovlands IF
10 mål:
Erica Höglund, Kovlands IF
Elin Löfblad, Kovlands IF
Ida Österberg, Ånge IF

Omgång 16

IFK Timrå skrälde mot Ånge och spelade seriesegern till Kovland
(2015-09-13)
Det bjöds på en rejäl knall på Bergeforsens IP denna söndagseftermiddag.
IFK Timrå tog en 2-0-ledning under den första halvlek. En ledning man aldrig släppte ifrån sig utan till slut utökade till 5-2 innan domaren José Luis Ahumada blåste eld upphör.
(hoppas kunna bjuda på mer matchinfo när jag tått tag i bägge lagens ledare).

IFK Timrå 2 - Ånge IF 5-2
2015-09-13 - 15:00 - Bergeforsens IP
1-0 självmål 19
2-0 Maria Vestberg 36
2-1 Sanna Edlund 52
3-1 Linnéa Jensen 56
3-2 Sara Tjälldén 61
4-2 Denise Andersson 65
5-2 Flaurona Rexhaj 75
Domare: José Luis Ahumada
Publik: 39
Matchfakta

Alnö IF 2 - Heffnersklubban BK 2 2-0
2015-09-13 - 13:00 - Släda IP
1-0 Alexandra Nord 50
2-0 Alexandra Nord 88
Domare: Tobias Jonsson
Publik: 25
Matchfakta

Tennissiffror för Kovand mot nästjumbon - och säkrad serieseger
(2015-09-13)
Trots att två omgångar återstår har Kovland redan säkrat seriesegern i Damtrean
Detta sedan man vunnit med 6-0 på Thulevallen samtidigt som IFK Timrå 2 dängde värsta konkurrenten Ånge med 5-2.
Emelie Åkersten och Veronica Söderström satte dubbla fullträffar och tillhörde planens huvudaktörer.
- Jag var lite orolig för den här matchen faktiskt. Matfors ligger visserligen näst sist men jag trycker dom är bättre än vad tabellen visar. Men vi gjorde en bra match och segern var aldrig i fara, säger Kovlands tränare Andes Westlund, som efter matchen kunde meddela att klubben njöd ut spelarna på restaurang sedan resultate i Timrå blivit känt.
- Vi var visserligen favorittippade när serien sparkade igång men vi är ett nystartat gäng så jag tycker det är starkt av tjejerna att palla för trycket, fortsätter Westlund, på väg till "segerbanketten".
Lika uppåt var inte Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös:
- Vi vek tyvärr ner oss. Ni hade en matchplan men den blev inte alls som vi kommit överens om. Jag är mycket besviken, säger hon.

Matfors IF - Kovlands IF 0-6
2015-09-13 - 13:00 - Thulevallen
0-1 Emelie Åkersten 17
0-2 Erica Höglund 22
0-3 Mikaela Björkholm 59
0-4 Emelie Åkersten 74
0-5 Veronica Söderström 77
0-6 Veronica Söderström 85
Domare: Björn Sjöblad
Publik: 50
Matchfakta

Ljustorp hade Sund på gaffeln men föll på slutet
(2015-09-13)
Emma Sjöberg gav Sund lednngen i slutet av den första halvleken.
Ljustorp studsade tillbaka efter en timmes spel då först Ida Hagberg kvitterade och sedan tränardottern Nathali Zavala satte 1-2.
Emma Sjöberg  har emellertid siktet intällt på skytteligasegern och i den 84:e och86:e minuten såg hon till att på egen hand vända. Emma och SDFF 2:s Wilma Bondén ligger nu båda på 25 mål när blott två omgångar återstår. Spännande!

Sund IF - Ljustorps IF 3-2
2015-09-13 - 13:00 - Malands IP
1-0 Emma Sjöberg 44
1-1 Ida Hagberg 60
1-2 Nathali Zavala 73
2-2 Emma Sjöberg 84
3-2 Emma Sjöberg 86
Domare: David Lundgren
Publik: 27
Matchfakta

SDFF 2 vann utan att förta sig
(2015-09-13)
Som väntat hade inte SDFF 2 några större problem att lägga Njurunda på rygg. Wilma Bondén sköt två snabba mål nen därefter stretade seriejumbon emot bra och när Malin Karlsson reducerade på en straff efter timmen spelad kunde man vädra en skräll.
Julia Salomonsson tog dock död på NIK:s funderingar på säsongens första poäng när hon åtta minuter senare skickade in 3-1.
I matchens slutsekunder kom även Nelly Sundins 4-1-mål.
- Vi rullade in några kassar utan att förta oss och trots deras reducering kände vi oss aldrig riktigt hotade, säger SDFF:s tränare Johan Widell.
En som grämde sg trots segern var Wilma Bondén.
- Hon gjorde visserligen två mål men var jättebesviken att hon missade så mycket då hon hade hoppats på att rycka loss i skyttetoppen, säger Widell.

Sundsvalls DFF 2 - Njurunda IK 4-1
2015-09-13 - 13:00 - Kubikenborgs IP
1-0 Wilma Bondén 16
2-0 Wilma Bondén 20
2-1 Malin Karlsson (straff) 60
3-1 Julia Salomonsson 68
4-1 Nelly Sundin 90
Domare: Fredrik Strese
Publik: 25
Matchfakta

Tabellen

1. Kovlands IF 16     15 1 0 73 - 7 46
2. Ånge IF 16     13 0 3 76 - 29 39
3. IFK Timrå 2 16     10 2 4 52 - 29 32
4. Sundsvalls DFF 2 16     10 1 5 63 - 32 31
5. Sund IF 16     8 1 7 37 - 33 25
6. Heffnersklubban BK 2 16     7 0 9 39 - 49 21
7. Ljustorps IF 16     5 3 8 35 - 38 18
8. Alnö IF 2 16     5 2 12 28 - 52 17
.9 Matfors IF 16     2 0 14 24 - 60 6
10. Njurunda IK 16     0 0 16 12 - 111 0


Skytteligan:
25 mål:
Emma Sjöberg, Sund IF 
Wilma Bondén, Sundsvalls DFF 2
20 mål:
Ylenia Carabott, Ånge IF
13 mål:
Anna Lundqvist, Heffnersklubban BK 2
Emelie Åkersten, Kovlands IF
12 mål:
Marielle Bergman, Kovlands IF
Vilma Josefsson, Ljustorps IF
10 mål:
Ida Österberg, Ånge IF
9 mål:
Erica Höglund, Kovlands IF
Elin Löfblad, Kovlands IF
Linda Bortan, Ånge IF
Therese Nordlund, Ånge IF

Erica Höglund var matchen lirare när Kovland tog ett jättekliv mot seriesegern. Erica Höglund var matchen lirare när Kovland tog ett jättekliv mot seriesegern.

Omgång 15

Tvekampen går vidare
(2015-09-08)
Kampen om en plats i nästa års damtvåa mellan Kovland och Ånge går vidare.
Kovland hade en kinkig match hemma på Ånäsvallen då talangfulla SDFF 2 väntade.
SDFF ledde i paus sedanWilma Bondén brassat in en en riktig rökare som smet in precis under ribban utan chans för KIF-målvakten Sandra Sjögren.
I öppningen av den andra halvleken drev Jenny Åkersten bollen innan hon ur snäv vinkel bombade in kvitteringen.
Efter timmen spelade luradeErica Höglund två SDFF-försvarare med en patenterad fint innan hon placerade in 2-1.
När sedan Emmie Salomonsson visades ut låg vägen öppen för Kovlandsseger och efter ett typiskt "Vonkan-mål" (genomlöpning av Veronica Söderström) och ett utnyttjat friläge av Agnes Cöster skrevs segersiffrorna till 4-1.
Ånge hade inga problem med ett ungt Alnö 2 som skickades hem med 1-6 i baken.
Först satte Therese Nordlund matchens två första mål. Därefter var det Ylenia Carabott tur att kopiera bedriften men med ett mål på vardera sidan av halvtidspausen innan Ida Österberg inte ville vara sämre utan också hon satte två på raken där det första var vackert. En kanon rakt upp i x-et-
Emmy Nygren tröstmålade med kvarten kvar.
Märk väl att det kan bli stor seriefinal på Ånge IP i den sista omgången.
Sund och IFK Timrå delade på kakan men det krävdes en kvittering i slutsekunderna av Sund Sofia Nyberg  för att inte gå miste om smakbiten
Det är stolpe ut för Matfors i år. Idag förlorade man med uddamålet av fem på Lustorps IP.
Jumbon Njurunda var md hela vägen in mot Heffnersklubban men det blev i slutändan ännu en förlust, den 15:e av 15 möjliga. Skarprättare blev Therésia Björk - i den 89:e minuten. Det är inte utan att man tycker synd om stackars Kjell & Company i Njurunda IK. Framförallt som mn sista fem hämtat in 1-3 till 3-3.

Resultat & Matchfakta

Sund IF - IFK Timrå 2 2-2
2015-09-08 - ??:00 - Maland
0-1 Alva Byström 23
1-1 Emma Sjöberg (straff) 34
1-2 Beatrice Eriksson 76
2-2 Sofia Nyberg 90
Domare: Fredrik Strese
Publik: 25
Matchfakta

Kovlands IF - Sundsvalls DFF 2 4-1
2015-09-06 - 15:00 - Ånäsvallen
0-1 Wilma Bondén 36 (hårt skott från strafflinjen precis under ribban)
1-1 Jenny Åkersten 46 (drev bollen, hårtd utsida ur snäv vinkel över mv)
2-1 Erica Höglund 60 (en suiperfint som lurade två försvarare)
3-1 Veronica Söderström 79 (en klassisk "Vonkan"-genomlöpning)
4-1 Agnes Cöster 88 (frispelad med mv gjorde hon inget misstag)
Utvisning SDFF 2: Emmie Salomonsson 65
Domare: Robert Lundqvist
Publik: 47
Matchfakta

Ljustorps IF - Matfors IF 3-2
2015-09-06 - 13:00 - Ljustorps IP
1-0 Vilma Josefsson 11
2-0 Ida Hagberg 15
2-1 Linda Bertilsson 34
3-1 Vilma Josefsson 47
3-2 Sandra Nilsson (straf) 61
Domare: Per Pålsson
Publik: 49
Matchfakta

Njurunda IK - Heffnersklubban BK 2 3-4
2015-09-06 - 13:00 - Gumsekullen
1-0 Frida Åsell 7
1-1 Alexandra Holmberg 36
 1-2 Hanna Ekdahl 62
1-3 Vilma Jonsson 84
 2-3 Isabelle Bronemo 85
3-3 Caroline Dahlberg 88
3-4 Therésia Björk 89
Domare: Björn Sjöblad
Publik: 35
Matchfakta

Ånge IF - Alnö IF 2 6-1
2015-09-06 - 13:00 - Ånge IP
1-0 Therese Nordlund 19
2-0 Therese Nordlund 20 (friläge och tunnel på mv)
3-0 Ylenia Carabott 37
4-0 Ylenia Carabott 53
5-0 Ida Österberg 67 (skott rakt upp i krysset)
6-0 Ida Österberg 71
6-1 Emmy Nygren 76
Domare: Örjan Åström
Publik:
Matchfakta

Tabellen

1. Kovlands IF 15     14 1 0 67 - 7 43
2. Ånge IF 15     13 0 2 74 - 24 39
3. IFK Timrå 2 15     9 2 4 47 - 27 29
3. Sundsvalls DFF 2 15     9 1 5 59 - 31 28
5. Sund IF 15     7 1 7 34 - 31 22
6. Heffnersklubban BK 2 15     7 0 8 39 - 47 21
7. Ljustorps IF 15     5 3 7 33 - 35 18
8. Alnö IF 2 15     4 2 12 26 - 52 14
.9 Matfors IF 15     2 0 13 24 - 54 6
10. Njurunda IK 15     0 0 15 11 - 107 0


Skytteligan:
(ej uppdaterad p g a tekniska problem)
23 mål:
Wilma Bondén, Sundsvalls DFF 2
22 mål:
Emma Sjöberg, Sund IF 
20 mål:
Ylenia Carabott, Ånge IF
13 mål:
Anna Lundqvist, Heffnersklubban BK 2
12 mål:
Marielle Bergman, Kovlands IF
Vilma Josefsson, Ljustorps IF
11 mål:
Emelie Åkersten, Kovlands IF
10 mål:
Ida Österberg, Ånge IF
9 mål:
Erica Höglund, Kovlands IF
Elin Löfblad, Kovlands IF
Linda Bortan, Ånge IF
Therese Nordlund, Ånge IF

Annika Olsson svarade för ett av Ånges mål mot HK 2. Annika Olsson svarade för ett av Ånges mål mot HK 2.

Omgång 14

Självmål bakom ännu en Matforsförlust:
"Det är en sån säsong i år"

(2015-09-02)
Matfors ligger i bottenregionen och har en benägenhet att i bästa fall göra EN bra halvlek.
- Jag vet inte varför det blivitså. Idag var det andra halvlek som var riktigt bra och på slutet hade vi bollen på deras mållinje men inte över. Vi borde ha fått med oss poäng idag. Det känna surt med änu en förlust, säger tränaren Ulrica Nilsson-Böös.
- Det blev jävligt tajt till slut men vi borde ha dödat matchen redan i den första halvleken eller satt något av våra tre frilägen som vi fick i slutet av andra när Matfors flyttade upp för en kvittering, sägr Timrås tränare Martin Vestin.
Timrå hade alltså den första halvleken medan Matfors tog över i den andra.
- Vi hade fyra-fem tjejer från F17-laget och dom spelade match igår och blev av naturliga skäl trötta en bit in i andra, säger Vestin.
I mitten av den första halvleken gav Flaurona Rexhaj gästerna ledningen.
Tidigt i andra kvitterade Hanna Bergström men bara ett par minuter senare kom, skulle det visa sig, Timrås segermål på Westhagen dit Matfors inlokalliserats. Matfors målvakt hade bollen men krockade med sin försvarare som hade Timrås Linnéa Jensen i ryggen och fick bollen på sig så att den rullade i mål.
- Det borde ha blivit frispark till oss istälet. Deras spelare satte armarna i ryggen på vår spelare så hon koliderade med vår målvakt, säger Nilsson-Böös.
- Såg inte riktigt situationen men det var i alla fall ingen av deras spelare som protesterade när domaren dömde mål, säger Vestin i Timrå.
Därefter tog Matfors över och pressadde rejält på slutet men kvitteringen uteblev.
Innermittfältaren Maja Maxén bäst i Timrå men tränare Vestin ville hylla hela lagets inställning och kampanda.
Hanna Brunnström i målet och andra halvlekens vänsterback Wilma Björklund var Matfors starkaste kort men tränaren Nilsson-Böös ville plussa för hela lagets andra halvlek även om det inte räckte till poäng den här gången heller.
- Det är en sån säsong i år där vi inte har marginalerna med oss, suckar Matforstränaren.

Matfors IF - IFK Timrå 2 1-2
2015-09-02 - 19:00 - Westhagen
0-1 Flaurona Rexhaj 21
1-1 Hanna Bergström 52
1-2 självmål 54
Domare: Anton Fandén
Publik: 46
Matchfakta

Ånge vann i Heffnersklubbans dräkter
(2015-08-31 )
Då det inte finns något elljus på HK-vallen flyttades matchen mot Ånge till Westhagens konstgräs.
Det blev en välspelad och tuff match där gästerna fördde spelet medan Heffnersklubban fick inrikta sig på snabba omställningar.
Gästernas Ida Österberg dribblade i den sjätte minuten bort ett par HK-tjejer innan hon drog in ett skott från distans och gav Ånge ett tidigt initiativ.
Efter dryga halvtimmen ökade Ylena Carabott på och strax före paus satte Annika Olsson trean.
- Siffrorna kanske inte speglade den första halvleken men vi var effektiva, säger Ånges tränare Magnus Bjurén.
Ställningen stod sig fram till den 86:e minuten då Heffnersklubban änrtligen fick lön för sin möda med ett tröstmpål.
Det blev dock inte matchens sista fulltröff för den prickade Jade Flask in på stopptid.
- Även om vi vann med  klara siffror så imponerades jag av Heffnersklubban som aldrig drabbades av panik utan hela tiden försökte spela sig ur svåra situationer, säger Bjurén, som även var tacksamma mot hemmalaget av en annan anledning.
- Jag var ensam på ledarsidan idag hos oss och jag åkte ifrån våra tröjor. Heder till Heffnersklubban som lånade ut sina reservtröjor till oss så vi slapp spela med bar överkropp, ler Bjurén.
Ånge hade planens främsta spelare i kreative 1-0-skytte Ida Österberg.
- I mina ögon seriens bästa spelare, avslutar Magnus Bjurén.

Heffnersklubban BK 2 - Ånge IF 1-4
2015-08-31 - 20:45 - Westhagen
0-1 Ida Österberg 6
0-2 Ylenia Carabott 34
0-3 Annica Olsson 42
1-3 Alexandra Holmberg 86
1-4 Jade Flask 90+1
Domare: Thomas Löf
Publik: 67
Matchfakta

Sund gick loss i andra halvlek
(2015-08-31 )
Det tog till strax innan paus förräm Ann-Charlotte Sihlén  bröt dödläget på Släda IP och ge gästande Sund ledningen.
Viktoria Brodén  satte sedan tunga 0-2 i minut 57 och mindre än 60 sekunder senare ökade målohungriga Emma Sjöberg på till 0-3 för formstarka Sund.
När mörkret fallit över Släda tror vi att det razzlade till två gånger till på slutet bakom hemmakeepern.
Och jodå, i matchprotokollet kunde man avläsa; 0-4  Ann Jonsson i 85:e minuten och 0-5  Emma Sjöberg i den 86:e.
Det var som sagt ganska så mörkt sista kvarten...                           

Alnö IF 2 - Sund IF 0-5
2015-08-31 - 18:00 - Släda IP
0-1  Ann-Charlotte Sihlén  41
0-2  Viktoria Brodén  57
0-3  Emma Sjöberg  58
0-4  Ann Jonsson 85
0-5  Emma Sjöberg 86                                                                             
Domare: David Lundgren
Publik: 27
Matchfakta

Tufft för Njurunda igen - men klarade sig undan tvåsiffrigt mot serieledarna
(2015-08-30)
I förra omgången förlorade Njurunda med 0-20 mot serietvåan Ånge.
Iafton väntade serieledarna Kovland på deras hemmaplan. Skulle det bli etter värre?
Redan efter fyra minuters spel hade Veronica Söderström målat dubbelt och strax därpå fick hon ett friläge och då var vi säkra på att få notera ett äkta hattrick. Men läget brändes och Kovlans offensiv kom av sig och spelet jämnade ut sig och kulramen fick läggas undan.
Jumbon Njurunda repade mod och jömnade ut spelet mitt på planen och i den 29:e minuten tog Agnes Backlund modet till sig och sköt från 27 meter - rakt upp i det hlögra x-et.
Elin Löfblad satte sedan sin andra fullträff några minuter senare och lagen gick till pausvila med 4-1 i hemmafavör.
Den andra halvleken såg ganska lika ut i spelet men Njurunda hade inget botemedel mot Kovlands djupledsspel och hemmalaget kunde vinna den andra halvleken med 5-0 och totalt 9-1. Alla hemmalagets nio mål hade sina upprinnelser efter djupledsbollar från mittplan. Endera kom man ruint efter kanterna eller så mitt i banan.
Faktum är att serieledarna var synnerligen effektiva och brände bara ett fåtal lägen. Matchens målmiss svarade inhopparen Madelene Pettersson
 för. I sin comeback efter sin svåra knäskada ville hon sätta tian med ackuratess. Istället för att enkelt bredida in bollen valde hon att dynga till för kung och fosterland från fem meter. Bollen gick högt över och landade bakom rotundans dansgolv 100 meter bort på andra sidan bäcken.
- Det var lite som en dag på jobbet. Vi gör ändå nio mål trots att spelet inte flöt på i det långa gräset, säger Kovlands tränare Anders Westlund.
- Är stolt över tjejernas kampmoral och att vi kunde komma igen efter Ångematchen på ett bra sätt. Spelmässigt ingen 1-9-match men Kovland är tunga och effektiva och vårt försvarsspel var kanske liter väl öppet, säger Njurundas tränare Kjell Larsson, som fortsätter:
- Vi har många uinga tjejer som är födda på 2000-talet som kommer att bli riktigt bra på sikt men dom är lite för gröna ännu och väger för lätt mot fullvuxna damer.

Kovlands IF - Njurunda IK 9-1
2015-08-30 - 17:30 - Ånäsvallen
1-0 Veronica Söderström 3
2-0 Veronica Söderström 4
3-0 Elin Löfblad 23
3-1 Agnes Backlund 29
4-1 Elin Löfblad 32
5-1 Jenny Åkersten 55
6-1 Marielle Bergman 56
7-1 Marlene Ejerås 69
8-1 Veronica Söderström 65
9-1 Jenny Åkersten 84’
Domare: Hans Söderblom (bra i en lättdömd match)
Publik: 65
Matchfakta

Wilma Bondén rycker i skytteligan
(2015-08-30)
Ljustorp kom till spel utan avbytare men bet ifrån sig bra mot SDFF på Kubikenborgs IP:s fina gräsmatta.
Man fick en perfekt start på matchen när Vilma Josefsson prockade in 0-1 direkt i matchöppningen.
Man fick dock inte rida speciellt länge på framgången. Redan fem mimnuter senare utjämnade Wilma Bondén,
Gästerna höll sedan tätt i drygt 45 minuter exklusive paus innan Linda Berg i LjIF-målet tvingade kapitulera en andra gång. Och återigen var det en Wilma som hittade rätt, Edman den här gången.
Julia Salomonsson tog sedan död på Ljustorps poängfunderingar då hon satte 3-1 ned mindre än tio minuter kvar.
Wilma Bondén satte sedan sitt 22;a mål i årets damtrea då hon fastställde slutresultatet till 4-1.

Sundsvalls DFF 2 - Ljustorps IF 4-1
2015-08-30 - 13:00 -Kubikenborgs IP
0-1 Vilma Josefsson 2
1-1 Wilma Bondén 7
2-1 Wilma Ednan 53
3-1 Julia Salomonsson 81
4-1 Wilma Bondén 89
Domare: Björn Sjöblad
Publik:
Matchfakta

Tabellen

1. Kovlands IF 14     13 1 0 63 - 6 40
2. Ånge IF 14     12 0 2 68 - 23 36
3. Sundsvalls DFF 2 14     9 1 4 58 - 27 28
4. IFK Timrå 2 14     9 1 4 45 - 25 28
5. Sund IF 14     7 0 7 32 - 29 21
6. Heffnersklubban BK 2 14     6 0 8 35 - 44 18
7. Ljustorps IF 14     4 3 7 30 - 33 15
8. Alnö IF 2 14     4 2 11 25 - 46 14
.9 Matfors IF 14     2 0 12 22 - 51 6
10. Njurunda IK 14     0 0 14 8 - 103 0


Skytteligan:
22 mål:
Wilma Bondén, Sundsvalls DFF 2
21 mål:
Emma Sjöberg, Sund IF 
18 mål:
Ylenia Carabott, Ånge IF
13 mål:
Anna Lundqvist, Heffnersklubban BK 2
12 mål:
Marielle Bergman, Kovlands IF
11 mål:
Emelie Åkersten, Kovlands IF
10 mål:
Vilma Josefsson, Ljustorps IF
9 mål:
Elin Löfblad, Kovlands IF
Linda Bortan, Ånge IF
8 mål:
Erica Höglund, Kovlands IF
Ida Österberg, Ånge IF

Omgång 13

Referat kommer

Sund IF - Heffnersklubban BK 2 3-1
2015-08-23 - 18:00 - Maland
1-0 Jennifer Hedlund 35
1-1 Liv Lundström Lundin 42
2-1 Malin Gröning 54 (frispark direkt i mål)
3-1 Emma Sjöberg 78
Domare: Björn Sjöblad
Publik: 35
Matchfakta

I den förra matchen mot Kovland visade I

IFK Timrå 2 - Sundsvalls DFF 2 3-5
2015-08-23 - 16:00 - Bergeforsens IP
1-0 Denise Andersson 10
1-1 Wilma Bondén 20
1-2 Alma Enkvist 22
2-2 Lina Lind 24
3-2 Beatrice Eriksson 31
3-3 Alma Enkvist 43
3-4 Wilma Bondén 48
3-5 Alma Enkvist 63
Domare: Roger Backlund
Publik: 35
Matchfakta

Ljustorps IF - Kovlands IF 0-5
2015-08-23 - 15:00 - Ljustorps IP
0-1 Elin Löfblad 34
0-2 Erica Höglund 39
0-3 Elin Löfblad 53
0-4 Elin Löfblad 68
0-5 Natali Öhlén 88
Domare: Jennifer Thunfors
Publik:
Matchfakta

Matfors IF - Alnö IF 2 0-2
2015-08-23 - 13:00 - Thulevallen
0-1 Zoe Tomley 47
0-2 Zoe Tomley 55
Domare: David Lundgren
Publik: 43
Matchfakta

Njurunda IK - Ånge IF 0-20
2015-08-23 - 13:00 - Gumsekullen
0-1 Ylenia Carabott 4
0-2 Ylenia Carabott 4
0-3 Annica Olsson 24
0-4 Ylenia Carabott 29
0-5 Jade Flask 31
0-6 Celina Berglund 48
0-7 Ylenia Carabott 49
0-8 Evelina Gunnarsson 50
53’ 0-9 Ida Österberg
0-10 Josefin Persson 56
0-11 Ylenia Carabott 65
0-12 Sanna Edlund 65
0-13 Jade Flask 69
0-14 Ida Österberg 70
0-15 Sanna Edlund 72
0-16 Ylenia Carabott 76
0-17 Ida Österberg 79
0-18 Annica Olsson 83
0-19 Jonna Fredlund 85
0-20 Josefin Persson 89
Domare: Tobias Jonsson
Publik:
Matchfakta

Tabellen

1. Kovlands IF 13     12 1 0 54 - 5 37
2. Ånge IF 13     11 0 2 64 - 22 33
3. Sundsvalls DFF 2 13     8 1 4 54 - 26 25
4. IFK Timrå 2 13     8 1 4 43 - 24 25
5. Sund IF 13     6 0 7 27 - 29 18
6. Heffnersklubban BK 2 13     6 0 7 34 - 40 18
7. Ljustorps IF 13     4 3 6 29 - 29 15
8. Alnö IF 2 13     4 2 10 25 - 41 14
.9 Matfors IF 13     2 0 11 21 - 49 6
10. Njurunda IK 13     0 0 13 7 - 94 0


Skytteligan:
20 mål:
Wilma Bondén, Sundsvalls DFF 2
19 mål:
Emma Sjöberg, Sund IF 
17 mål:
Ylenia Carabott, Ånge IF
13 mål:
Anna Lundqvist, Heffnersklubban BK 2
11 mål:
Marielle Bergman, Kovlands IF
Emelie Åkersten, Kovlands IF
9 mål:
Vilma Josefsson, Ljustorps IF
Linda Bortan, Ånge IF
8 mål:
Erica Höglund, Kovlands IF

Inför omgång 13

Jakten går vidare
(2015-08-23)
Ånge fortsätter att jaga Kovland men hoppas på att ledarlaget går på ett blindskär samtidigt som man senare i höst måste vinna det inbördes mötet för att ta sig förbi. Ånge vinner i eftermiddag ´mot Njurunda medan Kovland åker till Ljustorp.
- Ljustorp borta är alltid en lurig match men visst siktar vi på seger, säger Kovlands tränare Anders Westlund.

Dagens Matcher:
13:00 Matfors IF - Alnö IF 2 (tips: 2-2)
13:00 Njurunda IK - Ånge IF (tips: 0-12)
15:00 Ljustorps IF - Kovlands IF (tips: 1-2)
16:00 IFK Timrå 2 - Sundsvalls DFF 2 (1-2)
18:00 Sund IF - Heffnersklubban BK 2 (tips: 1-1)

Tabellen

1. Kovlands IF 12     11 1 0 49 - 5 34
2. Ånge IF 12     10 0 2 44 - 22 30
3. IFK Timrå 2 12     8 1 3 40 - 19 25
4. Sundsvalls DFF 2 12     7 1 4 49 - 23 22
5. Heffnersklubban BK 2 12     6 0 6 33 - 37 18
6. Ljustorps IF 12     4 3 5 29 - 24 15
7, Sund IF 12     5 0 7 24 - 28 15
8. Alnö IF 2 12     3 2 10 23 - 41 11
.9 Matfors IF 12     2 0 10 21 - 47 6
10. Njurunda IK 12     0 0 12 7 - 74 0


Skytteligan:
18mål:
Emma Sjöberg, Sund IF 
Wilma Bondén, Sundsvalls DFF 2
13 mål:
Anna Lundqvist, Heffnersklubban BK 2
11 mål:
Marielle Bergman, Kovlands IF
Emelie Åkersten, Kovlands IF
Ylenia Carabott, Ånge IF
9 mål:
Vilma Josefsson, Ljustorps IF
Linda Bortan, Ånge IF
7 mål:
Alva Nybjörk, IFK Timrå
Erica Höglund, Kovlands IF
Elin Höglund, Ljustorps IF
Therese Nordlund, Ånge IF

Marielle Bergman (längst till vänster) trycker in matchens enda mål när Kovland besegrade IFK Timrå 2- Foto: B. Lindh
Marielle Bergman (längst till vänster) trycker in matchens enda mål när Kovland besegrade IFK Timrå 2- Foto: B. Lindh

Omgång 12

Stabil HK-seger mot Matfors
(2015-08-20)
Marika Jonasson skrivade efter dryga kvarten in en hörna direkt i mål och gav Matfors ledningen på HK-vallen.
Brukstjejerna kunde bara rida på framgången i sju minuter innan Byaz Hesso satte kvitteringsbollen.
Heffnersklubbans målfarlige satte sedan ett mål på vardera haltvidsvilan innan Olivia Karlsson  satte 4-1 och då kändes det som om kiosken stängde. Wilma Björklund  öppnade den åter men bara på glänt när hon reducerade i den 73:e minuten.
- Kanske inget skönspel men det var stabilt både bakpt och framåt från vår sida, säger HK-tränaren Jonas Prytz, och fortsätter:
- Under hösten plockar vi upp spelare från vår träningsgrupp 2, födda 2000 och 2001 och låter dom få känna på seniorspel. Ikväll fick fem av tjejerorna spela minst en halvlek, säger Prytz.
Byaz Hesso gjorde t o m mål när han kvitterade till 1-1 på en målvaktsretur.
Yttermittfältaren Frida Gustavsson jobbar hårt för laget och går från klarhet till klarhet under hösten. Mittbacken och lagkaptenen Therésia Björk skall också premieras för sin starka insats.

Heffnersklubban BK 2 - Matfors IF 4-2
2015-08-20 - 19:00 - HK-vallen
0-1 Marika Jonasson 16 
1-1 Byaz Hesso 23
2-1 Anna Lundqvist 36
3-1 Anna Lundqvist 48
4-1 Olivia Karlsson 51
4-2 Wilma Björklund 73
Domare: Robert Lundqvist
Publik: 37
Matchfakta

"Marres" mål frälste Kovland
(2015-08-20)
Kovland tog ännu en seger i damtrean och bibehåller fyrapoängsförsprånget gentemot Ånge.
Men dagens seger mot IFK Timrå blev knapp på papperet. Det var bara Marielle Bergman som fick hål på en storspelande Hanna Norberg i IFK-målet. Segerbaljan kom redan i den 25:e minuten då "Marre" tryckte in en boll som studsat ut från försvaret (se bilden ovan).
- Synd att vi tappade i positionsspelet och gick bort oss i samband med målet, säger Tiimråtränaren Martin Vestin.
Det var i så fall en av ytterst få gånger som hans tjejer gick bom i försvarsspelet. Under 90 minuter gjorde man det svårt för serieledarna och täppte till förträffligt båda på långa bollar och instick i mitten. Man kanske inte hade så mycket framåt men i slutet av den första halvleken peickade man stolpen och i slutet av matchen vaskade man fram en hörna.
Men på det hela taget var Kovlands seger fullkomligt rättvis. Två stolpträffar, en i ribban och några bra lägen i övrigt motiverar trepoängaren i en bra dammatch.
- Timrå gjorde det svårt för oss och 1-0 i fotboll är en skör ledning och visst han jag bli lite orolig när dom fick sin hörna på slutet, säger Kovlands tränare Anders Westlund.
En habil insats rakt igenom hos Kovland med ett extra plus för Erica Höglund som gjorde allt utom mål. En gånger stolpe och en gånger ribba plus några gånger Hanna Norberg såg till att tösen förblev mållös.
Utöver mv-Hanna stack lagkaptenen Isabell Forslund och Tuvali Andersson ut lite extra.
- Men jag vill ge ett helt fång rosor till hela laget som stod upp mot serieledarna i 90 minuter, säger Timrås unge tränare.
En eloge skall även kvällens domare ha. HansSöderholms feldomslut kan nog räknas på ena handens tumme.

Kovlands IF - IFK Timrå 2 1-0
2015-08-20 - 19:00 - Ånäsvallen
1-0 Marielle Bergman 25
Domare: HansSöderholm (mycket bra)
Publik: 65 (och miljontals knott)
Matchfakta

Orken tröt för Njurunda när Ljustorp tog en storseger
(2015-08-20)
Njurunda hade stora besvär att få ihop fullt manskap till bortamatchen mot Ljustorp.
- Klockan 14:00 hade jag bara sex spelare då våra 00:or och 01:or spelade flick-DM. Efter en del ringande och tjatande kunde vi ställa upp till match, säger lagledaren Helene Nygren.
"Hopkoket" startade emellertid optimistiskt och trots att hemmalaget tog ledningen efter tio minuter var man inte sena att kvittera.
Efter 27 minuter åkte man på en oturligt straff emot och innan pausen hann även Vilma Josefsson pricka in 3-1 för Ljustorp.
- Vi började riktigt dåligt och det kändes inte som vi var med i matchen. Efter vårt 3-1-mål började vi spela upp oss. I andra taggade vi till och höjde bolltempot ytterligare och då hängde dom inte med, säger Ljustorps tränare Carlos Zavala.
Hemmalaget vann också den andra halvleken med 4-0 vilket gjorde att slutsiffrorna skrevs till 7-1.
-Förlusten till trots gör vi en bra match. Att orken tröt är inte så mycket att orda om då flera av tjejerna gjorde sin första match på flera år men slet som djur. Tycker inte att siffrorna riktigt speglar slutresultatet. Spel- och chansmässigt var det jämnare än så, säger Helene Nygren.
Leyza Jeraldin Oyola Oliva var kvck och svårfångad på Ljustorps mittfält och bra var även Jennie Meiton som inledde som anfallare, och gjorde mål, innan hon återgick till sin vanliga mittbacksplats där hon spred lugn och säkerhet.
I Njurunda skall kollektivet hyllas.
Domaren Per Pålsson svarade för en prickfri insats trots att man i damtrean dömer utan assisterande.

Ljustorps IF - Njurunda IK 7-1
2015-08-20 - 19:00 - Ljustorps IP
1-0 Jennie Meiton 10
1-1 Annelie Nordin 16
2-1 Joanna Fuenzalida (straff) 27
3-1 Vilma Josefsson 35
4-1 Ida Hagberg 65
5-1 Vilma Josefsson 69
6-1 Alva Abrahamsson 76
7-1 Elin Höglund 84
Domare: Per Pålsson (hög kvalitet)
Publik: 37
Matchfakta

Sund nära jätteskräll på Ånge IP
(2015-08-20)
I vårens möte hade Ånge besvärligt mot Sund och det var först i matchens sista fjärdedel som man kunde säkra segern.
Och det satt hårt åt även när lagen möttes på Ånges konstgräs.
Sund ledde med både 0-1 (friläge Emma Sjöberg) och 1-2 (frispark förbi en paralyserad Ångekeeper av Malin Gröning) efter den första halvleken.
- Jag vet inte varför vi har svårt för dom men vi hamnar i deras tempo och blir mer eller mindre stillastående med bollen, säger Ånges tränare Magnus Bjurén, och fortsätter:
- Ändå borde vi avgjort den här matchen tidigare. Vi brände kopiöst med målchanser. Vi måste ha missat tio frilägen. Minst!
Nummer 99 i Sundmålet, Lise-Lott Söderlund, flög som en kanonkula mellan sina stolpar som i fornstora dagar när hon helt sonika inte bara stod i vägen.
I minut 66 tvingades hon emellertid kapitulera för andra gången då Ida Österberg prickade in 2-2 via stolpen. Ottagbart.
Lika chanslös var Lotta på Sanna Edlunds segermål fem minuter senare. Den 15-årige ytterbacken dribblade av några Sundsförsvarare innan hon dunkade upp bollen i nättaket med vänstern. En fullträff värdigt ett segermål.
Men det var nära att ett långskott från 35 meter ute vid kanten slank in men Ångekeepern uppmärksammade faran i absolut sista sekunden och fredade sitt mål med en reflexräddning.
- Vi var illa ute och det krävdes att vår yngsta spelare räddade oss efter ett smått fantastisk mål. säger Magnus Bjurén.
Trots förlusten var inte Sunds Petra Blückert allt för besviken.
- Hade ett helsike att få ihop spelare men efter att ha lyft på massor av stenar fick jag i alla fall ihop både fullt lag och några tjejer på bänken. Fick plocka med några tjejer som inte har spelat på några år. Men tanke på det gjorde vi en bra match men i andra halvleken tröt orken och vi orkade inte pressa dom på samma sätt och hela tiden ligga rätt i våra positoner, säger den forna storspelaren.
- Vi saknade både Linda Borthan och Therese Nordlund som är viktiga pjäser hos oss. När jag i andra halvlek kunde flytta upp Jade Flask började vi vinna mer bollar på mitten, säger Bjurén.
Nämnda Flask, Edlund och Österberg  var Ånges mest positiva inslag.
Även Sunds målvakt Lotta Söderlund är nämnd och duktig var också Madelene Ohlsson, som senast lirade i Kovland innan dagens comeback i mittförsvaret.

Ånge IF - Sund IF 3-2
2015-08-20 - 19:00 - Ånge IP
0-1 Emma Sjöberg 18
1-1 Ylenia Carabott 23
1-2 Malin Gröning 42
2-2 Ida Österberg 66
3-2 Sanna Edlund 71
Domare: Erik Zimmerman
Publik: 51
Matchfakta

"Wilmor" bakom komfortabel storseger för SDFF 2
(2015-08-19)
Redan innan klockan tickat upp till 20 minuter ledde SDFF 2 med 3-0 över gästande Alnö 2.
Resultatet stod sig till minut 57 innan det blev ett stort hål i ketchupflaskan. På bara åtta minuter ökade man på till hela 8-0.
Namnet för dagen var Wilma som prickade in sex av dom åtta målen. Bondén satte tre, Edman två och Jonsson ett. Resterande två stod Ebba för, med Lundgren som efternamn.

Sundsvalls DFF 2 - Alnö IF 2 8-0
2015-08-19 - 18:00 - Kubikenborgs IP
1-0 Wilma Jonsson 9
2-0 Wilma Edman 16
3-0 Wilma Bondén 19
4-0 Ebba Lundgren 57
5-0 Wilma Edman 59
6-0 Wilma Bondén 61
7-0 Wilma Bondén 64
8-0 Ebba Lundgren 65
Domare: Ahmed Hassan Ahmed
Publik:
Matchfakta

Tabellen

1. Kovlands IF 12     11 1 0 49 - 5 34
2. Ånge IF 12     10 0 2 44 - 22 30
3. IFK Timrå 2 12     8 1 3 40 - 19 25
4. Sundsvalls DFF 2 12     7 1 4 49 - 23 22
5. Heffnersklubban BK 2 12     6 0 6 33 - 37 18
6. Ljustorps IF 12     4 3 5 29 - 24 15
7, Sund IF 12     5 0 7 24 - 28 15
8. Alnö IF 2 12     3 2 10 23 - 41 11
.9 Matfors IF 12     2 0 10 21 - 47 6
10. Njurunda IK 12     0 0 12 7 - 74 0


Skytteligan:
18mål:
Emma Sjöberg, Sund IF 
Wilma Bondén, Sundsvalls DFF 2
13 mål:
Anna Lundqvist, Heffnersklubban BK 2
11 mål:
Marielle Bergman, Kovlands IF
Emelie Åkersten, Kovlands IF
Ylenia Carabott, Ånge IF
9 mål:
Vilma Josefsson, Ljustorps IF
Linda Bortan, Ånge IF
7 mål:
Alva Nybjörk, IFK Timrå
Erica Höglund, Kovlands IF
Elin Höglund, Ljustorps IF
Therese Nordlund, Ånge IF

Omgång 11

Alnö 2 höll nere siffrorna mot serieledarna
(2015-08-17)
Alnö 2 backade hem och gav serieledarna Kovlands mycket lite utrymme sista fjärdedelen.
Gästernas två mål i mitten av den första halvleken visade sig bli matchens enda.
- Tur att vi fick hål på dom. Almö försvarade sig heroiskt och slängde sig till och med och täckte skott på hockeyvis, säger Kovlands tänar Anders Westlund imponerat.
Men han var inte specielt imåonerad av sitt lags spel.
- Nej, det gick alldeles för sakta idag både med och utan boll, säger han besviket.
Om defensiven var kladerfri hände det inte mycket framåt för hemmalaget.
- Vi var väl uppe i deras straffområe ett par gånger i alla fall men vi fick som sagt inrikta oss på försvarsspel idag och det gjorde vi bra, säger Alnös tränare Mikael Mathiasson.
Kovlands bollinnehav i mathcne kunde npg uppskattat till 75-25.
Lina Candell placerade in 0-1 efter 20 minuter sedan hon blivit fraspelad av högerbacken Malin Westlund och sju minuter senare bredsuidade Narielle Bergman in 0-2 efter ett inspel i boxen.
I KIF står vi över plussandet denna afton medan vi i Alnö hitadetvå ljusglimtar i duon Tilde Sundin (nålvakt) och Zoe Tomley (anfallare).

Alnö IF 2 - Kovlands IF 0-2
2015-08-17 - 19:00 - Ånäsvallen
0-1 Lina Candell 20
0-2 Marielle Bergman 27
Domare: Thomas Löf
Publik: 47
Matchfakta

Jumbon nära första poängen
(2015-08-17)
Om man vill hårdra det så var det ungt mot gammalt på Gumsekullen.
Njurybd har ett mycet ungt lag i serien medan Sund har ett knippe ritinerade pjäser.
Efter en jämn första halvlek med bra tempo tog gästerna över allt mer i den andra halvleken.
Båda lagen vaskade fram målchanser men det dröjhde ända till den71:a minuten innan dödläget bröts och sett till spelbilden var det inte orättvist när Emma Sjöberg målade. Och när samma tjej satte 0-2 knappa tio minuter senare var matchen avgjord.
- Våra tjejer gjorde det jättebra och vi hade gärna fått med oss säsongens första poäng,säger lagledaren Helene Nygren.
- Alla våra yngre tjejer klev fram och tog för sig och visade ingen respekt för Sunds äldre och lite tyngre damer, fortsätter Nygren.

Njurunda IK - Sund IF 0-2
2015-08-16 - 18:00 - Gumsekullen
0-1 Emma Sjöberg 71
0-2 Emma Sjöberg 81
Domare: Michael Lie
Publik: 33
Matchfakta

Uddamålsseger för IFK Timrå 2 i derbyt
(2015-08-17)
Det var jämnt skägg (kan man skriva så när det gäller damfotboll?) i derbyt i damtrean på Bergeforsens IP.
Matchhjälte blev Johanna Slderback  sedan hon rakat in en målvaktsretur från 20 meter med 20 minuter kvar.
- Vi låg under med 0-1 i paus sedan dom gjort mål på sn enda chans. I andra gick vi ner på en trebackslinje och lyckades vända till seger, säger unge tränaren Martin Vestin, 23.
- Vi orkae inte stå emot i andra. Vi tvingades plocka in några tjejer som varken tränat eller spelat matcher så jag är nöjd ändå trots förslusten. Tycker vi spelade riktigt bra stundtals och då framförallt i den första halvleken innan vi blev trötta, säger Ljustorps tränare Carlos Zavala.
Ljustorp fick en smöröppning då Moa Danielsson nickade in en hörna efter fem minuter.
Lite drygt en halvlek senare kunde Alva Nybjörk  kvittera och även det målet kom med utsidan av huvudet.
Timrås segermål gjorde alltså Johanna Söderback efter det att Desirée Öberg skottat men Ljustorpsmålvakten Ina Danielsson räddat men tvingats släppa retur.
På den resterande matchtiden låg Timrå närmareen utökning än Ljustorp en kvittering.
Martin Vestin vill hylla hela laget efter segern.
- Dom lite äldre tog hand om våra yngre spelare födda på 2000-talet, säger han.
Ina Danielsson i målet och mittbacken Linnéa Berg skötte sig med den äran i Ljustorp och i anfakket gjortde Elin Höglund sin bästa match för säsongen.

IFK Timrå 2 - Ljustorps IF 2-1
2015-08-16 - 16:00 - Bergeforsens IP
0-1 Moa Danielsson 4
1-1 Alva Nybjörk 51
2-1 Johanna Söderback 56
Domare: Roger Backlund
Publik: 63
Matchfakta

Heffnersklubban 2 vann mot topplag med utespelare i mål
(2015-08-12)
SDFF 2 hade hoppats vara med och kriga om seriesegern i höst men efter den lite överraskande förlusten mot mittenlaget Heffnersklubban 2 har man nu nio poäng upp till Kovland och dessutom en match mer spelad.
0-1 kom i den 12:e minuten genom Olivia Karlsson som resolut och snyggt satte en frispark i krysset.
Något senare samspelade Amanda Wallin snyggt med Hanna Ekdahl innan hon tryckte in 0-2 från distans.
Lite drygt halvtimmen in i machen bröt SDFF ett HK-anfall och Wilma Nondén kunde avsluta den snabba omställningen med att reducera till 1-2.
Det var det sista som hände i målväg och den sista timmen förblev mållös torts att chanser vaskades fram.
- En otroligt skön seger, Vi hade endast tolv spelare i dag och fick ställa en utespelare i mål! Jag är sååå imponerad av våra tjejers krigar hjärta, säger HK-tränaren Lena Hamrin, och fortsätter:.
- I första tycker jag att vi är det starkare laget men i andra fick vi försvara oss mycket, säger Hamrin som ville hylla kollektivet.

Sundsvalls DFF 2 - Heffnersklubban BK 2 1-2
2015-08-12 - 18:00 - Kubikenborgs IP
0-1 Olivia Karlsson 14
0-2 Amanda Wallin 19
1-2 Wilma Bondén 33
Domare: David Lundgren
Publik: 43
Matchfakta

Ånge nära tappa 4-0 mot nästjumbon
(2015-08-09)
Efter en dryg halvtimmes spel ledde Ånge med 4-0 på Thulevallen efter två mål vardera av Ylenia Carabott och Ida Österberg.
Gästerna såg ut att trampa iväg mot tvåsiffrigt mot nästjumbon.
Linda Bertilsson  reducerade innan paus samtidigt som man fick stopp på blödningen.
I minut 68 satte Marika Jonasson 4-2 direkt på frispark och med tretton minuter kvar såg tränardottern Hanna Nilsson-Böös att det bara skiljde ett enda mål. Närmare än så kom man dock inte.
- Vi hade flera chanser till kvittering men det ville sig inte, säger Matfors tränare Ulrica Nilsson-Böös, men var samtidigt stolt över sina spelare
- Otrolligt starkt av tjejerna att komma tillbaka efter 0-4 mot serietvåan och göra match av det hela.
- Vi gör nog den sämsta insatsen sedan jag blev tränare. Inte ens när vi gick fram till 4-0 spelade vi bra. Det var försvarsspeet som räddade oss och kanske var det fyra-fem spelare som nådde acceptabel nivå och det räddade oss, säger en besviken Ångetränare Magnus Bjurén.

Matfors IF - Ånge IF 3-4
2015-08-09-  18:00 -  Thulevallen
0-1 Ylenia Carabott 1
0-2 Ylenia Carabott 20
0-3 Ida Österberg 25 
0-4 Ida Österberg 33
1-4 Linda Bertilsson 35
2-4 Marika Jonasson 68
3-4 Hanna Nilsson-Böös 77
Domare: Lars Lek Hansson
Publik: 48
Matchfakta


Tabellen

1. Kovlands IF 11     10 1 0 48 - 5 31
2. Ånge IF 11     9 0 2 41 - 19 27
3. IFK Timrå 2 11     8 1 2 40 - 18 25
4. Sundsvalls DFF 2 11     6 1 4 41 - 23 19
5, Sund IF 11     5 0 6 22 - 25 15
6. Heffnersklubban BK 2 11     5 0 6 29 - 35 15
7. Ljustorps IF 11     3 3 5 22 - 23 12
8. Alnö IF 2 11     3 2 9 23 - 33 11
.9 Matfors IF 11     2 0 9 19 - 43 6
10. Njurunda IK 11     0 0 11 6 - 67 0


Skytteligan:
17 mål:
Emma Sjöberg, Sund IF 
15 mål:
Wilma Bondén, Sundsvalls DFF 2
11 mål:
Anna Lundqvist, Heffnersklubban BK 2
Emelie Åkersten, Kovlands IF
10 mål:
Marielle Bergman, Kovlands IF
Ylenia Carabott, Ånge IF
9 mål:
Linda Bortan, Ånge IF
7 mål:
Alva Nybjörk, IFK Timrå
Erica Höglund, Kovlands IF
Vilma Josefsson, Ljustorps IF
Therese Nordlund, Ånge IF

Omgång 10

Kovland säkrade segern i första halvlek
(2015-08-06 )
Kovland slog ut division 2-laget Heffnersklubban i DM.
Ikväll väntade HK:s andralag i Damtreans höstsart.
Som väntat blev det en relativ enkel seger för hemmalaget som avgjorde tillställningen redan under den första halvlekn.
- Vi spelade en fin fotboll och kom ofta runt på kanterna och skapade många chanser, säger Kovlandstränaren Anders Westlund efter den första halvlekens 6-0 där dom flesta målen satte högt.
Den andra halvleken slutade lite överraskande mållös.
- Vi radade upp ett pärlband med missade chanser. Sett till alla möjligheter borde vi vunnit med tvåsiffrigt. Passade på att lufta hela avbytarbänken så alla fick speltid, säger Westlund.
- Kovland är ett bra lag och det här var ingen match vi räknat med att vinna. Vi ställde upp medsex tjejer födda 2001 och 2002 så att dom skulle få känna på bra seniormotstånd. Vi spelade 0-0 i andra halvlek och det tar vi med oss, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.
En habil laginsats över hela linjnen hos Kovland med ett extra plus för spelsugne Amanda Sevefjord på mitten, som även var den som inledde målskyttet.
I Heffnersklubban skall hela backlinjen framhävas, famförallt andra halvlek. 15-åriga Sofia Nilsson svarad för ett piggt inhopp på mittfältet.

Kovlands IF - Heffnersklubban BK 2 6-0
2015-08-06 - 19:00 -  Ånäsvallen
1-0 Amanda Sevefjord
2-0 Elin Löfblad
3-0 Emelie Åkersten
4-0 Marielle Bergman
5-0 Erica Höglund
6-0 Elin Löfblad
Domare: Omar Vali
Publik: 90
Matchfakta

Kryss igen mellan Ljustorp och Alnö 2
(2015-08-06 )
I våras spelade lagen 2-2 på Släda IP.
Ikväll kryssade Ljustorp och Alnö 2 ånyo.
- Vi hade varsin halvlek så oavgjort var rättvist, säger Ljustorps tränare Carlos Zavala och fick medhåll av sin tränarkollega i Alnö 2, Mikael Mathiasson.
Det var hemmalaget som hade den första halvleken men kom aldrig närmare mål än tre ribbträffar, varav en stdsade ner på mållinjen, eller innanför?
Alnö hade bara två målchanser men satte en av dom - och det snyggt!
I halvlekens slutminut kom Lovisa Granlund med fart in i boxen och kraftfullt nickade in en hörna.
- Det är sällan man får se få vacka nickmål i damfotboll, säger en imponerad Mathiasson.
Ljustorp fick sitt kvitteringsmål retroaktivt tidigt i andra. Rebecca Jonsson löpte på djupet och vann en 50/50-duellen med målvakten, Bollen studsade till Elin Höglund som kunde kvittera i öppet mål.
Därefter tog Alnö över ett tröttnande LjIF men trots bollövertag vaskade man inte fram någon riktigt vass målchans.
Dom bästa i Ljustorp var ytterforwarden Rebecca Jonsson som skapade många chanser från sin kant, bl a två ribbskott och stod även för förspelet till kvitteringsmålt. Överbetyg även till mittbacken Jennie Meiton.
I Alnö 2 fastnade vi för två före detta division 2-spelare i Matfors, mittfältaren Pettra Åkerlund  och högerbacken Jonna Kompula.
Positiva omnämnanden även till domaren Husen Hamid Ahmed och den fantastiska gräsmattan på Ljustorps IP.

Ljustorps IF - Alnö IF 2 1-1
2015-08-06 - 19:00 - Ljustorps IP
0-1 Lovisa Granlund  44
1-1 Elin Höglund 52
Domare: Husen Hamid Ahmed
Publik: 25
Matchfakta

Blyyyyytung förlust för Matfors
(2015-08-06)
Ibland kan fotbollen vara grym.
Matfors hade hämtat upp ett 0-2-underläge från den första halvleken och låg och pressade på för ett segermål. Trots flera bra chanser uteblev nätkänningen. Istället åkte man på en straffspark två minuter in på stopptid. Emma Sjöberg dribblade förbi bortamålvakten men föll sedan i en kampduell med Wilma Björklund och domaren fyllde sina lungor med luft.
- Wilma var förtvivlad efter matchen och hävdade att hon aldrig fällde Emma, säger Matforstränaren Ulrica Nilsson-Böös.
Emma Sjöberg dundade sedan in 3-2 mitt i målet och fullbordade därmed sitt hattrick.
Emma satte 1-0 redan i matchens tredje minut efter en kontring sedan Matfors tappat bollen i uppspelsfasen.
Tvåan satte hon efter 14 minuter. Efter en Matforshörna ställde Sundd om blixtsnabbt och Emma blev fri från mitten med 2-0 som följd.
- Sund var bättre än oss i första och ledde rättvist i paus, säger Nilsson-Böös.
I andra var det Matfors som hade herraväldet (kan man skriva detta trots att det var en dammatch eller skall man skriva politiskt korrekta "hennaväldet"?).
I minut 49 blev Hannaa Bergström varnad. Minuten senare tog hon ner en långboll och förpassade den i mål.
I den 71:a minuten löpte hon på djupet, fick bollen i farten och stack mellan Sunds mittbackar och sköt upp bollen i x-et. Ett snyggt mål!
Matfors pressade som nämnts på för ett segermål innan istället hemmalaget avgjorde med den omtalade straffen
- En grym förlust. Vi var åtminstone värd en poäng i alla fall, suckar Nilsson-Böös, som ville ge vänsterbacken Wilma Björklund en stor eloge för sin insats och inte utse henne till någon som helst syndabock.
I Sund prickade Emma Sjöberg in ännu ett hattrick och var planens huvudaktör och nu även tog över ledningen i skytteligan.

Sund IF - Matfors IF 3-2
2015-08-06 - 19:00 - Malands IP
1-0  Emma Sjöberg 3
2-0 Emma Sjöberg 14
2-1 Hanna Bergström 50
2-2 Hanna Bergström 71
3-2 Emma Sjöberg (straff) 90+2
Domare: Ahmed Hassan Ahmed
Publik:
Matchfakta

Ånge vann toppmatchen mot SDFF 2 efter urladdning
(2015-08-06)
Ånge och SDFF gjorde upp om vilket lag som skuille ta rygg på ledande Kovland eller bli avhängda i toppstriden.
Men den som hade hoppats på en spännande match blev någ besviken.
Fast hennafansen var nog nöjda i alla fall då Ånge vann med klara 5-2.
Redan efter en halvtimme stod det 3-0 ¨på resultattavlan.
- Det var en urladdning och 3-0 i paus var faktiskt i undeerkant, säger Ånges tränare Magnus Bjurén.
Efter en kvart smackade Jade Flask upp en straff i krysset.
Tio minuter senare nickade maltesiskan in 2-0 på hörna.
När även landsmaninnan Ylenia Carabott  hittade krysset innan klockan tickat upp till dom 30 kändes matchen körd.
Trots flera ytterigare chanser stod sig 3-0 till paus.
- Vi tappade lite av modet efter deras 1-0 som var en riktigt billig straff, säger SDFF 2:s tränare Johan Widell.
Stadslaget ryckte upp sig i andra ochfick också in en reducering genom Therese Persson.
- Vi snackade ihop oss i pausvilan och det såg också klart bättre ut i andra och Josefine Dahlberg var nära att sätta 3-2, säger Widell.
- Det verkar vara som i hockey att det är svårt att leda med 3-0 men efter Dahlbergs läge skärpte vi upp oss och släppte inte till något förrän i slutminuten, säger Bjurén.
SDFF chansade på en rejäl offensvi med i den 82:a minuten satte inhoppande Linda Borthan 4-1 med sin första bolltouch.
Ylenia Carabott satte sedan 5-1 på ett friläge innan SDFF:s notoriske målskytt Wilma Bondén fick sitt namn i protokollet. Säsongens fjortonde.
- Trots att det var ett toppmöte var det ingen bra fotbollsmatch. Det var alldeles för slarvigt och man tjänade på motståndarnas misstag. Och där gjorde vi flest idag, säger Widell.
I Ånge var målvakten Carolin Höglin stabil och fokuserad dom gånger hon sattes på prov. I övrigt höll man en jämnhög  nivå.
Wilma Bobdén, skapade lägen och fick till slut sätta en syl. Mittbacken Caroline Sundström avstyrde många anfall. Utan henne hade blivit ännu fler mål i baken. Ett omnämnande är ochskå Wilma Jonsson värd. 15-åringen debuterade i seniorsammanhang och gjorde det utmärkt.

Ånge IF - Sundsvalls DFF  2 5-2
2015-08-06 - 19:00 - Ånge IP
1-0 Jade Flask (straff) 15
2-0 Jade Flask  25
3-0 Ylenia Carabott 29
3-1 Therese Persson 50
4-1 Linda Borthan 82
5-1 Ylenia Carabott 88
5-2 Wilma Bondén 90+2
Domare: Örjan Åström
Publik:
Matchfakta

Storseger för Timrå 2 mot jumbon
(2015-08-10)
Det blev aldrig någon kamp om poängen på Gumsekullen.
Gästerna IFK Timrå var alldeles för bra.
Redan efter nio minuter hade två bollar hittat in bakom Njurundas målvakt och innan paus ytterligare tre.
I den andra halvleken fortsatte målandt trots att Njurudatjejerna kömpade på så gott det gick men man vägde helt enkelt fö lätt.
Lina Lind avslutade målskyttet i den 86:e minuten då hon astställde slutresultatet till 0-9.
Flaurona Rexhaj ochPernilla Lundgren satte två baljor var.

Njurunda IK - IFK Timrå 2 0-9
2015-08-10 - 19:00 - Gumsekullen
0-1 Flaurona Rexhaj 4
0-2 Martina Grönlund 9 (skott i kryset)
0-3 Flaurona Rexhaj 33 (fint skott som begravdes i borte gaveln)
0-4 Pernilla Lundgren 35 (slet sig loss från armar och satte den i bortre)
0-5 Moa Nordin 44 (efter inspel från Lina Lind)
0-6 Pernilla Fredrik Lundgren 46 (fint dribblingsförarbete av Flaurona R)
0-7 Desirée Öberg 72 (ur misstänkt offsideposition)
0-8 sjjälvmål 80 (NIK-målvakten styrde in Lina Linds hörna i eget mål)
0-9 Lina Lind 86 (stötte in Linnéa Jensens hårda passning vid borte)
Domare: Björn Sjöblad
Publik:
Matchfakta


Tabellen

1. Kovlands IF 10     9 1 0 46 - 5 28
2. Ånge IF 10     8 0 2 37 - 16 24
3. IFK Timrå 2 10     7 1 2 29 - 17 22
4. Sundsvalls DFF 2 10     6 1 3 40 - 21 19
5. Ljustorps IF 10     3 3 4 21 - 21 12
6. Sund IF 10     4 0 6 20 - 25 12
6. Heffnersklubban BK 2 10     4 0 6 27 - 34 12
7. Alnö IF 2 10     3 2 5 23 - 31 11
.9 Matfors IF 10     2 0 8 16 - 39 6
10. Njurunda IK 10     0 0 10 6 - 65 0


Skytteligan:
15 mål:
Emma Sjöberg, Sund IF 
14 mål:
Wilma Bondén, Sundsvalls DFF 2
11 mål:
Anna Lundqvist, Heffnersklubban BK 2
Emelie Åkersten, Kovlands IF
9 mål:
Marielle Bergman, Kovlands IF
Linda Bortan, Ånge IF
8 mål:
Ylenia Carabott, Ånge IF
7 mål:
Vilma Josefsson, Ljustorps IF
Therese Nordlund, Ånge IF
6 mål:
Erica Höglund, Kovlands IF
Alva Nybjörk, IFK Timrå
5 mål:
Erika Engblom, Alnö IF 2
Josefine Dahlberg, Sundsvalls DFF 2
Marlene Ejerås, Kovlands IF

Hänt i Damtrean under sommaruppehållet
(2015-08-06)
Vad har hänt i Damtreans klubbar efter våromgångens matcher?
Vilka har förstärkt, vilka har tappat och vilka sitter nöjda?
Lokalfotbollen har koll på läget.

(texten kommer att uppdateras allt eftersom)

Alnö IF 2
Nyförvärv: –
Förluster: –
Skador: –
Målsättning i höst: Vi vill fortsätta med bra matchning för våra talanger, säger tränaren Mikael MNathiasson.

Heffnersklubbans BK 2
Nyförvärv: –
Förluster: –
Skador: –
Målsättning i höst: –

"Två tjejer med rutin från div 2" Skall ersätta Agnes Hurtig Edlund som flyttat till Alabama för studie, fått stipendiaat på ett fotbollscollege)."
Amanda Wallin (mf, Alnö med förflutet i Matforsw)
Cecilia Hagberg (imf, senast Matfors)

IFK Timrå 2
Nyförvärv: –
Förluster: Verinica Söderström (Kovlands IF)
Skador: –
Målsättning i höst: Utveckla spelarna så mycket som möjligt ich förbereda dom för A-lagsspel.

Kovlands IF
Nyförvärv: Veronica Söderström (fw, IFK Timrå), Mikaela Björkholm (comeback efter barnafödande).
Förluster: –
Skador: –
Målsättning i höst: Skall försvara förstaplatsen, säger tränaren Anders Westlund,

Ljustorps IF
Nyförvärv: Julia Abrahamsson (comeback, senast i IFK Timrå), Alva Abrahamsson (comeback, senast i IFK Timrå).
Förluster: Therese Persson (mv, flyttat till Stockolm men kommer att kunna spela nån match omdet kniper), Hanna Norberg (mv, IFK Timrå).
Skador: Sofiie Josefsson  (knöskadad), Annie Holmqvist (höft- och nenhinnetproblem).
Målsättning i höst: Köra hösten ut, vi har ont om spelare, säger Sonja Zavala.

Matfors IF
Nyförvärv: –
Förluster: Anna Engström (slutat, satsar på hockeyn), Amanda Persson Björnsdotter (åter till studer i Örebro)
Skador: Julia Bernt och Therese Skoglund (knåskador)
Målsättning i höst: Göra en bättre höst än vår. Det har sett bättre iut på träninganra också, säger tränaren Ulrica Nilsson-Böös.

Njurunda IK
Nyförvärv: –
Förluster: –
Skador: Anna Ågren (problem med menisken), Sara Noridn (knäskadad)
Målsättning i höst: Försöker ha kvar ett lag i dantreab till våra unga flicklag har påldern inne för seniorspel. Vi har massor av unga tjejer som spelar fotboll i Njurunda IK, säger lagledaren Helene Nygren.

Sunds IF
Nyförvärv: –
Förluster: –
Skador: –
Målsättning i höst: –

Sundsvalls DFF 2
Nyförvärv: –
Förluster: Josefine Dahlgren, mf (Selånger FK), Malin Agoreslius (aupair i USA),, Moa Lundgren (fw, slutat).
Skador: –
Målsättning i höst: Utvecklas dom spelare vi har i truppen, säger tränaren Johan Widell.

Ånge IF
Nyförvärv: –
Förluster: –
Skador: Sarah Månsson (b, åter efter fotskada)
Målsättning i höst: Försöka vinna serien men Kovland ser stabila ut säger tränaren Magnus Bjurén.

25-årige Emelie Åkersten är utsedd till damtreans snygg... eh...bästa spelare. 25-årige Emelie Åkersten är utsedd till damtreans snygg... eh...bästa spelare.

Hon är Damtreans bästa spelare
(2015-08-02)
Med kaptensbindeln på armen har hon fört comebackande Kovland till toppen.
Efter att ST har konfererat med seriens tränare står det klart att hon även toppar listan på de bästa spelarna i damtrean.
– Vilken ära, säger Emelie Åkersten.


Chockad Emelie

Det var en smått chockad Emelie Åkersten som tog emot samtalet som förkunnade att hon, enligt seriens tränare, är den bästa spelaren i damtrean.
– Det är såklart jätteroligt att få den "utmärkelsen", säger 25-åringen.
Varför tror du att just nu får den titeln?
– För det första så spelar jag med ett bra lag. Jag tror inte tränarna hade sagt det om jag inte haft mina medspelare. Sedan har jag rutin från både division1 och 2, det kanske inte är så många som har det. Det är klart att jag tror att jag hade kunnat spela högre om jag hade bättre flås och fysik, men nu har jag valt att spela i division 3.


Mål från halva planen

På talat om det där duktiga laget hon nämner så ligger Kovland just nu etta i serien efter att bara ha tappat två poäng på nio matcher. En stor del i det har Emelie Åkersten inte bara för sina kämpainsatser på mittfältet, utan även för målskörden från både mittfälts- och anfallsplats.
Med tio mål står hon parkerad på en fjärdeplats i skytteligan.
– Jag är ganska överraskad över det eftersom jag aldrig har varit en målgörare innan.
Hur skulle du beskriva dig själv som spelare?
– Jag har alltid varit snabb och är en bra huvudspelare. Nu på slutet har jag upptäckt att jag kan skjuta ganska långt också, det har blivit en del mål från typ halva planen.


Slitvarg och kapten

Din tränare beskriver dig som en ledare med en hög arbetskapacitet. Kommentar på det?
– Det stämmer väl bra in. Jag har alltid spelat mittback men på slutet har jag varit mittmitt och det har varit jättekul att vara både offensiv och defensiv. Sedan har jag en sådan position att jag blir slitvargen på mitten, och som kapten tar jag på mig ledarrollen.
Frågan är om hennes och hela lagets insatser kommer att göra att de ligger kvar i pole position när serien går i mål i slutet av september.
– Det tror jag, jag kan ju inte säga något annat. Jag tror inte heller att vi kommer göra en sämre höstsäsong, snarare åt andra hållet.
Källa: Emil Nilsson, st-nu

Damtreans tio-i-topp

1. Emelie Åkersten, Kovland (f/mf)
– Treans bästa spelare gör aldrig en dålig match. Hon är en ledare både på och av planen, vilket givetvis resulterar i att hon bär kaptensbindeln hos serieledarna. Fysiskt stark och har en väldig arbetskapacitet.

2. Marielle Bergman, Kovland (fw)
– En löpstark forward med en enorm inställning. Kan förutom på sin anfallsplats användas i samtliga lagdelar och göra det med bravur.

3. Wilma Bondén, SDFF (fw)
– Snabbare är allt annat, enligt tränare Johan Widell. Det är få som hänger med nu när hon lärt sig att löpa rätt och hålla sig ifrån offsideposition. Ledare av skytteligan.

4. Josefine Dahlberg, SDFF (mf)
– Bollsäker mittfältare som har blivit mer offensiv i sin uppenbarelse på sistone. Hon gillar att skära igenom från sin centrala plats och är en ledartyp utöver det vanliga.

5. Therese Nordlund, Ånge (mf/fw)
– Mittfältaren som ibland huserar som anfallare borde spela högre upp i seriesystemet, enligt tränare Bjurén. Ånges kapten är stark och har två bra fötter.

6. Therese Persson, Ljustorp (mv)
– Om man frågar tränarna om seriens bästa målvakt säger de flesta Ljustorps vaktare utan att blinka. Med sin längd och rutin står hon ut i trean.

7. Ylenia Carabott, Ånge (fw)
– Den maltesiska landslagsspelaren har ännu inte hunnit spela alltför mycket med Ånge men har visat att hon är iskall i sina avslut när hon får läget. Hade nog varit högre placerad om hon spelat mer.

8. Malin Karlsson, Njurunda (f/mf)
– Teknisk spelare som kan användas både som mittback och mittmitt. Bollkänslan finns där och det hade även spel i en högre division kunnat göra om ambitionen inte varit så låg, enligt hennes tränare.

9. Amanda Norin, Kovland (f)
– Spelaren med Lucksta som moderklubb har bra speed på sin backplats. Lägg därtill ett bra tillslag och du hittar henne bland tre Kovlandspelare på topp tio.

10. Ida Österberg, Ånge (mf)
– Bollsäker mittfältare som är en komplett spelare trots sin ringa ålder. Den absoluta spetsegenskapen är att hon enligt utsago har ett "jävulskt skott".

Therese Nordlund, Ånge Therese Nordlund, Ånge

Halvnytt Ånge jagar splitternytt Kovland
(2015-07-15)
Kovlands damlag gör sin första säsong och ligger etta i tabellen.
Ånges dito gör sin andra och ligger tvåa.
När halva säsongen är gången är Västralaget redo att ta upp kampen mot de blåvita.
– De lär säkert tappa någon match, säger kaptenen Therese Nordlund.


När man startade damsektionen strax inpå säsongen förra året var tongångarna positiva och det sades att man likt herrlaget hade ambitionen att nå så högt som möjligt i seriesystemet. Något avancemang från division III blev det inte då.
– Det var kul med en ny förening då det är jätteviktigt att vi har ett damlag här ute. Förra året gav vi inte oss själva chansen då vi startade upp jättesent. Vi hade i princip ingen försäsong, säger Ånges kapten, Therese Nordlund.
I år har man haft en ordentlig försäsong och dessutom fått in landslagsspelare från Malta.
I och med det har man gett sig själva chansen att vinna serien, förutsett att seriesuveränen Kovland börjar gå miste om vinster.
– De kommer säkert att tappa någon poäng. Vi möter dem igen i sista matchen, så det gäller att vi vinner alla matcher innan dess.
Själv har kapten Nordlund hittills gjort sju baljor för att hjälpa laget till framgång.
– Jag förstår inte hur jag skrapat ihop det, skrattar mittfältaren som mer och mer agerat forward.

Kommentar:
Kovlands IF:s "kompisgäng" har näst intill gått rent i årets serie. Bara ett kryss mot SDFF 2 har satt stopp för den perfekta vårsäsongen.
Efter dem jagar ett annat relativt nystartad damlag i form av Ånge IF, följt av två andralag.
Längst ner i tabellen finns Njurunda IK som har noll poäng efter att halva säsongen är till ända. Inte nog med det, de gör det med en målskillnad på minus 50(!).
Källa: Emil Nilsson, Mittmedia.se
 

Tabellen

1. Kovlands IF 9     8 1 0 40 - 5 25
2. Ånge IF 9     7 0 2 32 - 14 21
3. Sundsvalls DFF 2 9     6 1 2 38 - 16 19
4. IFK Timrå 2 9     6 1 2 20 - 17 19
5. Heffnersklubban BK 2 9     4 0 5 27 - 28 12
6. Ljustorps IF 9     3 2 4 20 - 20 11
7. Alnö IF 2 9     3 1 5 22 - 30 10
8. Sund IF 9     3 0 6 17 - 23 9-
.9 Matfors IF 9     2 0 7 14 - 36 6
10. Njurunda IK 9     0 0 9 6 - 56 0


Skytteligan:
13 mål:
Wilma Bondén, Sundsvalls DFF 2
12 mål:
Emma Sjöberg, Sund IF 
11 mål:
Anna Lundqvist, Heffnersklubban BK 2
10 mål:
Emelie Åkersten, Kovlands IF
8 mål:
Marielle Bergman, Kovlands IF
Linda Bortan, Ånge IF
7 mål:
Vilma Josefsson, Ljustorps IF
Therese Nordlund, Ånge IF
6 mål:
Erica Höglund, Kovlands IF
Alva Nybjörk, IFK Timr
Ylenia Carabott, Ånge IF
5 mål:
Erika Engblom, Alnö IF 2
Josefine Dahlberg, Sundsvalls DFF 2
Marlene Ejerås, Kovlands IF

Omgång 9

IFK Timrå 2 vann på styrkan
(2015-06-29)
IFK Timrå vann vårepilogen borta mot Alnö 2.
Evelina Håkansson satte 0-1 efter dryga halvtinnen och nästan direkt på ökade Martina Grönlund på.
Alnö hade några chanser till reducering men på det hela taget var Timrå det bättre laget och i den 81:a minuter kom även 0-3. Målskytt Linnéa Jensen.
Det blev startskottet på en urladdning. På matchens sista tio minuter gjordes det fler mål än dom första 80.
Engelina Nygren spräckte hemmalagets nolla i den 88:e minuten.
Emma Granström satte sedan minuten senare sitt andra mål för kvällen innan Engelina Nygren gjorde sammalunda när hon spikade slutresultatet till 2-4 i slutminuten.
- Timrå var starkare än oss rent fysiskt men jag tyckte vi stod upp bra ändå. En nyttig erfarenhet för våra unga tjejer att få spela den här typen av matcher, säger Alnös tränare Mikael Mathiasson, som höll sin anfallare Engelina Nygren som sitt lags bästa.

Alnö IF 2 - IFK Timrå 2 2-4
2015-06-29 - 19:30 - Släda IP
0-1 Evelina Håkansson 33
0-2 Martina Grönlund 36
0-3 Linnéa Jensen 81
1-3 Engelina Nygren 88
1-4 Emma Granström 89
2-4 Engelina Nygren 90
Domare: David Lundgren
Publik: 43
Matchfakta

Heffnersklubban 2 säkrade segern tidigt
(2015-06-25)
Två tidiga och två sena mål i den första halvleken tog död på spänningen mellan Heffnersklubban 2 och ett sargat Ljustorp på den fina mattan på HK-vallen.
- Trots 4-0 kändes det ine som om motorn var riktigt påslagen. Spelet var riktigt svajigt emellanåt, säger tränaren Madeleine Lidin.
- Vi var inte med från start den här gången och gav bort matchen under den första halvleken, säger Ljustorps lagledare Sonja Zavala besviket.
Den andra blev spelmässigt bättre och jämnare och slöt 2-2 trots att Ljustorp fick målvakten och ett par andra spelare skadade. Gästerna fick avsluta matchen med bara åtta utespelare då man bata kom till spel med en avbytare.
- Ju färre spelare vi blev ju hårdare kämpade vi och satte även två mål på slutet, säger Sonja Zavala.
- Lite märkligt men vi spelade en bättre fotboll men fick bara oavgjort i den halvleken, säger Madeleine Lidin och fortsätter:
- Baklängesmålen berodde nog på bristande koncentration på några fötter då vi ledde ned 6-0, funderar HK-tränarem.
HK-anfallaren Kajsa Östman var het för dagem och när hon inte målade själv spelade hon fram sina lagkamrater. Snyggast var 3-0-målet som kom efter ett fint anfall som avslutades med ett snett-inåt-bakåt pass från Kajsa till Johanna Broman.
- Vi var lite kort om folk idag och när vi sedan råkadeut för skador räckte inte bänken till. Tråkigt för Annie Holmqvist som normalt är utespelare men som ställde upp att stå i mål men som skadade ett par fingrar och tvingades kliva av. Men hade vi spelat från start som vi gjorde med färre spelare på planen som vi tvingades till p g a skadorna så hade det blivit en helt annan match, sägerSonja Zavala,
Viktoria Bergström i mittförsvaret var stabil och brytsäker och bäst i Ljustorp.

Heffnersklubban BK 2 - Ljustorps IF 6-2
2015-06-25 - 19:00 - HK-vallen
1-0 Kajsa Östman ca 10
2-0 Anna Lundqvist ca 15
3-0 Johanna Broman ca 40
4-0 Kajsa Östman ca 44
5-0 Ssnns Elmqvist
6-0 Hanna Ekdahl
6-1 Elin Höglund
6-2 Elin Höglund
Domare: Teodor Sörholm
Publik:
Matchfakta

Kovland vände i toppmötet
(2015-06-25)
Damtreans våravslutning bjöd på en tumg emvig.
På Ånäsvallen inför hela 152 åskådare möttes ettan och tvåan om vilket lag som skulle gå till sommarvila i serieledning.
Ånge ledde efte inledningsfyrtiofemman men Kovland kom ut i andra och vände till en 3-1-seger.
- Trots underläget gick jag till pausvilan med en positiv magkänsla att vi skulle vända på matchen bara vi visade tålamod, fortsatte knacka boll inom laget och satte våra chanser. Jag fick rätt, säger Kovlands tränare Anders Westlund belåtet.
Det blev en fysisk tillställning med många fräna närkamper.
Båda lagens tränare tyckte sig ha greppet om taktpinnen. Oavsett vem som hade rätt var det gästerna somtog ledningen genom Annica Olsson i mitten av halvleken. Annica kom farande som ett lokomotiv på kanten och sedan brutit in och drivit förbi mellan mittbackarna innan hon rundade målvakten och rullade in bollen ur snäv vinkel.
I den andra halvleken vände som nämnts hemmalaget.
Elin Löfblad satte kvitteringen stolpe in tidigt och strax därpå tåfjuttade Emelie Åkersten in 2-1 som studsade förbi en passiv bortakeeper som inte alls var på tårna i det läget.
Matchen avgjordes med 20 minuter kvar. Lina Candell slet sig loss på en taframspelning från Matilda Björkholm och avslutade nehärskat.
- Vi gör 60 strålande minuter och har några bollar rullande på deras mållinje. Men rätt som det var fick vi svackor i spelet och det är också då vi släpper in målen. Samtliga är bjudål från vår sida, säger Ånges tränare med blandade känslor.
- Vi har några tjejer som inte varit på den här nivån och spelat liknande matcher som t ex nästan hela det rutinerade Kovlandslaget. Det är nyttigt för tjejerna att spela den här typen av matcher. Och vi skall ju även möta dom i höst och då tänkte vi ta revansch, fortsätter Bjurén.
- Ånge är tunga att möta med flera fysiska spelare och ett spel som bygger på långa bollar och kamp, säger Anders Westlund.
- Men som helhet gjorde vi en bättre första- än andra trots resultatet, analyserar Kovlandstränaren., som var mest nöjd med sin backlinje med kvartetten Agnes Cöster, Emma Westlund, Amanda Norin och Matilda Björkholm
- Extra kul för ytterbackarna. Matida ute till vänster gjorde sin bästa match sedan hon lade av för en sju år sedan och Agnes på den andra kanten trots att hon är långt i från fulltränade p g a alla sjukdomar, säger Westlund.
I Ånge ville tränare Bjurén berömma hela sitt lag, inte minst för inställningen att inte vika ner sig i närkampsspelet.
- Alla tjejerna lämnade ifrån sig rejält svettiga ttöjor, fyllar lagledaren Lena Jonsson i.

Kovlands IF - Ånge IF 3-1
2015-06-25 - 19:00 - Ånäsvallen
0-1 Annica Olsson 23
1-1 Elin Löfblad 51
2-1 Emelie Åkersten 54
3-1 Lina Candell 70
Domare: Anton Fandén
Publik: 152
Matchfakta

Matfors vann jumbofinalen
- Njurunda nollat efter våren

(2015-06-25)
Det var inte bara en seriefinal i våravslutningen.
På agendan stod även en jumbodito mellan Njurunda och Matfors på Gumsekullen.
Hemmalaget hade inte lyckats spela ihop en enda pinne och fick även lämna planen tomhänta denna gång.
NIK vann visserligen den andra halvleken med 1-0 men vad hjälpte det när Matfors prickade in det tredubbla före pausvilan.
- Det vr ingen höjdarmatch men vår första halvlek räclte i alla fall till tre poäng. Kanske borde vi satt några bollar till, säger Matforstränaren Ulrica Nilsson-Böös, som ändå utöver årets andra seger var nöjd med tjejerna-
- Dom kämpade på och slet trots att inte spelet flöt på.
Avige och slitstarke forwarden Hanna Brunnströmn var bäst i Matfors. 0-2-målet inpickat strax under ribban från 15 meter var dessutom matchens snyggaste.
(väntar som vanligt på återkoppling från Njurundas tränare Kjell Larsson för kommentarer. Kanske har han bytt telefonnummer och inte får mina meddelanden???)

Njurunda IK - Matfors IF 1-3
2015-06-25 - 19:00 - Gumsekullen
0-1 Therese Zidén Forsberg 12
0-2 Hanna Brunnström 21
0-3 Wilma Björklund 44
1-3 Agnes Backlund 52
Domare: Björn Sjöblad
Publik: 45
Matchfakta

Wilma till topps i skytteligan
(2015-06-22)
Wilma Bondén är hetare än en spis just nu och bara spottar in mål på löpande band.
När Sund gästade Kubens IP svarade talangen för matchens samtliga mål när SDFF 2 vann med 3-0.
- Våra mittfältare och Wilma ha lärt sig varandra och tillsammans utnyttjar man hennes snabbhet. Faktum är att hon kunnat dubbla målskörden sett till chanserna, säger tränaren Johan Widell.
Redan efter tre minuters spel kom första struten. Därefter dröjde det ända till nästan timmen spelad innan nästa mål fäöll.
Efter det tidiga målet verkade SDFF-tjejerna att det skulle bli en lätt match och man gick ner i tempo.
- Vi blev alldels för stillastående och tog inga löpningar eller hjälpte bollhållaren speciellt bra, säger Widell.
I den andra tog hemmalaget tag i grejorna bättre och det var i stort sett spel mot ett mål där Sund oavkortat fick jobba för att freda sitt mål första halvan men mer än Wilma Bondén 2-0-mål blev det inte.
- Efter det andra målet spelade vi mer eller mindre bara av matchen, säger Widell.
Bondén var emellertid inte klar ännu utan med tolv minuter kvar fullbordade hon sitt hattrickoch svingade därigenom upp sig till skytteligans topp med 13 fullträffar.
- Kul för Wilma och skönt för oss att avsluta våromgången med tre raka segrar, säger en nöjd Widell.
Utöver Wilma Bondén är även spelskicklige och kloke Ebba Lundgren på kanten och mittbacken           Caroline Sundström som svarade för sin bästa match i vår.
(har sökt Sunds ledare för en kommentar, dock utan att lyckas)

Sundsvalls DFF 2 - Sund IF 3-0
2015-06-22 - 20:00 - Kubikenborgs IP
1-0 Wilma Bondén 3
2-0 Wilma Bondén 58
3-0 Wilma Bondén 70
Domare: Hanna Laajanen
Publik:
Matchfakta
 

Tabellen

1. Kovlands IF 9     8 1 0 40 - 5 25
2. Ånge IF 9     7 0 2 32 - 14 21
3. Sundsvalls DFF 2 9     6 1 2 38 - 16 19
4. IFK Timrå 2 9     6 1 2 20 - 17 19
5. Heffnersklubban BK 2 9     4 0 5 27 - 28 12
6. Ljustorps IF 9     3 2 4 20 - 20 11
7. Alnö IF 2 9     3 1 5 22 - 30 10
8. Sund IF 9     3 0 6 17 - 23 9-
.9 Matfors IF 9     2 0 7 14 - 36 6
10. Njurunda IK 9     0 0 9 6 - 56 0


Skytteligan:
13 mål:
Wilma Bondén, Sundsvalls DFF 2
12 mål:
Emma Sjöberg, Sund IF 
11 mål:
Anna Lundqvist, Heffnersklubban BK 2
10 mål:
Emelie Åkersten, Kovlands IF
8 mål:
Marielle Bergman, Kovlands IF
Linda Bortan, Ånge IF
7 mål:
Vilma Josefsson, Ljustorps IF
Therese Nordlund, Ånge IF
6 mål:
Erica Höglund, Kovlands IF
Alva Nybjörk, IFK Timr
Ylenia Carabott, Ånge IF
5 mål:
Erika Engblom, Alnö IF 2
Josefine Dahlberg, Sundsvalls DFF 2
Marlene Ejerås, Kovlands IF

Omgång 8

IFK Timrås första halvlek var starkare än Heffnersklubbans andra
(2015-06-22)
IFK Timrå 2 tog en tidig ledning när LinaLinds långskott passerade HK-målvakten.
I den 19:e  drog Alva Nybjörk in 2-0 vid den första stolpen efter ett inspel och innan paus kom även ett tredje Timråmål sedan Denise Andersson  tagit ner ett inlägg och därefter placerat in den i nätmaskorna.
- Vi gjorde en riktigt dålig första halvlek. Timrå var hungrigare medan vi aldrig var nära deras spelare och vann därför knappt några närkamper. Vi såg ängsliga ut, säger Heffnersklubbans tränare Jonas Prytz.
I den andra halvleken förbättrade sig gästerna och var spelförande i stort sett hela halvleken.
-Vi gjorde några byten och fick stopp på dom på mittfältat, säger Prytz.
I den 57:e minuten reducerade Olivia Karlsson på en straff efter en hands men det var det närmaste man kom i målprotokollet.
- Vi hade ett stolpskott och brände nåt friläg menvi gav bort den här matchen i första, säger Prytz.
Olivia Karlsson klev ner på mittbacken i andra och ggjorde det bra. Även Frida Gustafsson på innermitt höjde sig rejält efter paus.
(väntar på återkoppling från Timrås tränare)

IFK Timrå 2 - Heffnersklubban BK 2 3-1
2015-06-22 - 20:00 - Bergeforsens IP
1-0 Lina Lind 4
2-0 Alva Nybjörk 18
3-0 Denise Andersson 38
3-1 Olivia Karlsson (straff) 57
Domare: Teodor Sörholm
Publik: 47
Matchfakta

Ljustorp pressade topplaget Ånge
(2015-06-18)
Ånge inledde tempostarkt på Ljustorps IP men det var hemmalaget som tog ledningen efter en kvart genom Vilma Josefsson.
Därefter kom Ångespelet av sig och Rebecca Jonsson kunde öka på till 2-0.
- Då var det hårda bud men i slutet började vi hitta in i matchen igen och vi började kliva dit i närkamperna, sägerÅnges tränare Magnus Bjurén.
Annika Olsson hann också få in en livboj före paus till 1-2 så att man fortfarande höll sig flytande.
I den andra var Ånge det spelförande laget och lyckades också vända till seger tack vare firma Nordlund/Carabott samarbete.
Efter fem minuter passade Ylenia Carabott snett-inåt-bakåt till Therese Nordlund och med tjugo kvar servverade maltesiskan en perfekt djupledsboll mellan Ljustorps mittbackar till en löpande Nordlund som avslutade på bästa sätt. Målet visade sig räcka hela vägen.
- Vi kom in i deras typ av spel men sedan vi lyckats bryta oss ur det vände matchen till vår favör, säger Bjurén.
- Vi gjorde en bra första  halvlek. Tycker att Ånge spelade fult. Tror dom fick sex gula kort och borde även fått ett par röda, säger Ljustorps tränare Carlos Zavala upprört.
- Ljustorp spelade hårt i första och i andra klev vi också dit i närkamperna. Men fult? Nä, det tycker jag inte, säger Bjurén.
I Ljustorp var defensiva mittfältaren Joanna Fuenzalida och målvakten Hanna Norberg värda dom vackraste midsommarblomstren för sina insatser.
Ida Österberg på det ccentrala mittfältet och ytterforwarden Annika Olsson plussar vi lite extra för i Ånge tillsammans med redan nämnda matchvinnarduo.

Ljustorps IF - Ånge IF 2-3
2015-06-18 - 19:00 - Ljustorps IP
1-0 Vilma Josefsson 15
2-0 Rebecca Jonsson 26
2-1 Annika Olsson 39
2-2 Therese Nordlund 50
2-3 Therese Nordlund 71
Domare: Jose Luis Ahumada
Publik:
Matchfakta

Matfors glömde spela fotboll i andra halvlek
(2015-06-18)
Matfors svarade spelmässigt för en riktigt bra första havlek, rullade på bra mellan lagdelarna men hade svårt att tränga igenom fullt ut. Det närmaste man kom var en stolpträff.
SDFF 2 hade inte många anfall under den första halvan men Wilma Bondén och Julia Salomånsson gjorde mål på två av dom.
- Otroligt orättvist resultat i paus. Vi ägde bollen mest hela tiden och spelade på deras planhalva, säger Matforstränaren Elisabeth Gradin.
Men vad hände i den andra halvleken?
- Vi glömde bort att spela fotboll helt enkelt. Vet inte vad det beror på men vi har ofta gjort bra första halvlekar för att sedan falla samman i andra, säger Gradin.
MIF-tjejerna började tumma på markeringen och pressen på bollhållaren och med en hög backlinje utan press och med en vindsnabb Wilma Bondén i motståndarlaget är det rena rama harakirin.
- Vi började lyfta bollarna över deras backlinje vilket passade Wilma perfekt, säger SDFF 2-tränaren Johan Widell.
När sedan SDFF-tränaren slängde in småkrasslige Josefine Dahlberg vann man inte bara mittfältet utan hade någon som kunde slå dom öppnande passningarna. Att Josefine avslutade målskytter med både 6-0 och 7-0 stärker bara hennes fina betyg.
- Tyvärr en kollektiv kollaps från vår sida. Man kunde inte tro att det var samma tjejer i den första som andra halvleken, säger Gradin besviket.
- Vi skärpte upp oss efter en halvtimme och i andra blev dom trötta och orkade helt enkelt inte. Vi hade många sjuka och fick plocka in några som inte spelat så mycket. Jag tycker att vi med tanke på omständigeterna gör en bra match. Åtminstone sista timmen, säger Widell.
Matforstränaren ville berlmma hela lag i första. I andra ingen...
Nämnda Bondén och Dahlkvist var SDFF:s mest skinande stjärnor tillsammans med målvakten Rebecca Ålin som visade upp ett  säkert spel mellan sin stolpar.


Matfors IF - Sundsvalls DFF 2 0-7
2015-06-18 - 19:00 - Thulevallen
0-1 Wilma Bondén 18
0-2 Julia Salomånsson 40
0-3 Wilma Bondén 55
0-4 Wilma Bondén 55
0-5 Ebba Lundgren 61
0-6 Josefine Dahlberg 70
0-7 Josefine Dahlberg 88
Domare: Henrik Persson
Publik:
Matchfakta

Kovland visade klassen inför seriefinalen
(2015-06-18)
Sund är inget oävet lag meni afton hemma på Maland hade man inte en suck när topplaget Kovland visade upp sig från sin bästa sida.
- Dom spelade varierat med långa och korta bollar och luckrade upp vårt försvar och hittade luckor santidigt som vi hade svårt att komma in och sätta press, berömmer rutinerade Sundspelaren Petra Blückert.
Emelie Åkersten var på ett särdeles målhumör. Efter att Marlene Ejerås öppningsmålet i den sjätte minuten snickrade Åkersten till ett äkta hattrick mellan minut 14 och 35. Dessutom spädde hon på sin målskörd ytterligare med ett fjärde mål fyra minuter efter pausvilan.
0-6 sköt Emma Westlund direkt på hörna innan Lina Candell och Erica Höglund spikade den slutliga segern till 0-8.
- Petra har rätt. Vi spelade en jättefin fotboll och jag kunde tidigt koppla av och bara njuta, säger Kovlands tränare Anders Westlund.
- Vi tvingades slänga in några som inte spelat på ett tag för att få ihop till fullt lag, bl a målvakten Maria Forsberg, som bara spelat korpfotboll på sistone och inte stått i ett elvamannamål på tio år. Hon gjorde en jättebra insats trots dom åtta målen, säger Petra Blückert.

Fyramålsskytten Emelie Åkersten var planens främste. Även egna produkten och lagets yngsta spelare, 16-åriga Karin Ölund, visade fina takter på sin högerbacksplats.
- Men det var mycket bra över hela linjen idag och nu ser jag fram emot vårens sista match och seriedfinalen mot Ånge, avslutar Anders Westlund.

Sund IF - Kovlands IF 0-8
2015-06-18 - 19:00- Maland
0-1 Marlene Ejerås 6
0-2 Emelie Åkersten (straff) 14
0-3 Emelie Åkersten 24
0-4 Emelie Åkersten 35
0-5 Emelie Åkersten 49
0-6 Emma Westlund 62 (hörna direkt i mål)
0-7 Lina Candell 65
0-8 Erica Höglund 85
Domare: Omar Vali
Publik: 28
Matchfakta


Ungt Alnö 2 gav Njurunda åttonde raka förlustem
(2015-06-17 )
Njurnda kom till Släda IP med sju raka förluster.
Redan efte en dryg halvtimme stod det klart att det skille bli en åttonde.
Då ledde Alnö 2 med 4-0.
Om vi skall hitta något NIK-positivt var det faktum att man vann resten av matchen med 1-0.
- Vi ställde i stort sett upp med vårt F17-lag då A-laget var nere och spelade i Hudik samtidigt. Vi gjorde en riktigt bra första halvlek. I den andra blrv vi lite trötta samtidigt som Njurunda höjde sig. Nyttigt för våra unga tjejer att prova på division 3-spel, säger Alnö 2:s tränare Mikael Mathiasson.
Snyggaste målet satte Alice Grankvist  när hon först dribblade av två motståndare innan hon skruvade in 4-0 i x-et.
- Ett riktigt klassmål, berömmer Mathiasson.
Anna Wallin hängde två baljor, Tilde Sundin i målet höll sin lakan rena och Fanny svarade också flr en fin insats på sin position.

Alnö IF 2 - Njurunda IK 4-1

2015-06-17 - 19:00 - Släda IP
1-0 Anna Dahlin 7
2-0 Anna Dahlin 10
3-0 Sandra Forsberg 28
4-0 Alice Grankvist 35 (drog  2 so, skruvade in den x-et.
4-1 Josefin Åström 63
Domare: Björn Sjöblad
Publik: 23
Matchfakta

Tabellen

Skytteligan:
12 mål:
Emma Sjöberg, Sund IF 
10 mål:
Anna Lundqvist, Heffnersklubban BK 2
Wilma Bondén, Sundsvalls DFF 2
9 mål:
Emelie Åkersten, Kovlands IF
8 mål:
Marielle Bergman, Kovlands IF
Linda Bortan, Ånge IF
7 mål:
Vilma Josefsson, Ljustorps IF
Therese Nordlund, Ånge IF
6 mål:
Erica Höglund, Kovlands IF
Ylenia Carabott, Ånge IF
5 mål:
Alva Nybjörk, IFK Timr
Erika Engblom, Alnö IF 2
Josefine Dahlberg, Sundsvalls DFF 2
Marlene Ejerås, Kovlands IF

Omgång 7:

Heffnersklubban 2 vann en målrik rysare
(2015-06-15)
Heffnersklubbans och Alnös andralag bjöd på en spännande målfest på HK-vallen från den första till den sista minuten.
Alnö tog ledningen redan i den allra första minuten genom Erika Engblom.
Anna Lundqvist  kvitterade efter åtta minuter men Emmy Nygren återgav gästerna ledning inom 180 sekunder.
Det dröjde till fyra minuter innan HK kunde kvittera på ett självmål.
Därefter fortsatte lagen följas åt i målprotokollet.
När Alice Grankvist satte 3-4 med bara sex minuter kvar såg gästerna ut att dra det längsta strået.
Men se. Anna Lundqvist hade andra planer. Först kvitterade hon till 4-4 innan hon i slutminuten även satte Heffnersklubbans segerboll till 5-4.
Anna satte även en straff i matchen och kan med sin fyra fullträffar med fog titulera sig stor matchhjälte.
(hoppas kunna bjuda på tränarkommentarer under tisdagenn)

Heffnersklubban BK 2 - Alnö IF 2 5-4
2015-06-15 - 19:00 - HK-vallen
0-1 Erika Engblom 1
1-1 Anna Lundqvist 8
1-2 Emmy Nygren 11
2-2 självmål 49
2-3 Linnéa Cantzler (straff) 52
3-3 Anna Lundqvist (straff)  82
3-4 Alice Grankvist 84
4-4 Anna Lundqvist 87
5-4 Anna Lundqvist 89
Domare: Omar Varli
Publik: 28
Matchfakta

Wilma Bondén gjorde vartannat mål när SDFF 2 8-1-vann
(2015-06-14)
Jumbon Njurunda hade inte mycket att sätta emot SDFF:s andralag.
Gästerna vann med hela 8-1 på Gumsekullen och målhungrigast var Wilma Bondén som gjorde vartannat mål i matchen, totalt fyra stycken.
Alma Enkvist nickade in 1-0 redan i den fjärde minuten och Wilma ökade på efter nio.
Malin Karlsson gav lite nerv i matchen när hon reducerade i ett friläge i mitten av halvleken men det tog Wilma bara två minuter att ta död på den.
I paus stod det 1-5 och i den andra prickade man in tre bollar till.
Det lite märkliga var att stadstjerna inte satte någon fullträff sista 25 minuterna...
- Vi fortsatte skapa chanser men vi sprang en ohyggligt massa offside, äsger SDFF-tränaren Johan Widell.
- Men vi är ändå nöjda att få göra många mål. Försvarsspelet blev också bättre ju längre matchen led. I början tillät vi Njurunda att skapa en hel del lägen, bl a målet, fortsätter Widell.
Bäst på planen var redan nämnda Wilma Bondén.
- Hon har varit kanonbra nu i två matcher på raken, berömmer SDFF-tränaren.
I Njurunda kretsade det mesta kring Malin Karlsson.

Njurunda IK - Sundsvalls DFF 2 1-8
2015-06-14 - 13:00 - Gumsekullen
0-1 Alma Enkvist 4 Nickmål
0-2 Wilma Bondén 9
1-2 Malin Karlsson 23
1-3 Wilma Bondén 25
1-4 Moa Lundgren 34
1-5 Wilma Bondén 41
1-6 Nelly Sundin 47
1-7 Wilma Bondén 63
1-8 Caroline Sundström 65
Domare: Björn Sjöblad
Publik: 30
Matchfakta

Spelglädjen tillbaka i Kovland
(2015-06-11)
Kovland tog som väntat hem en klar seger när bottenlaget Matfors gästade Ånäsvallen.
- Men Matfors spelade inte som något bottenlag utan bemödade sig att hela tiden försöka spela spelet och det var en god stämning på planen, säger Kovlandstränaren Anders Westlund.
Båda lagen saknade "studentspelare" och det var nog Matfors som blev mest lidande då man har en tunnare trupp.
Marielle Bergman satte 1-0 efter knappa halvtimmen efter pass från Lina Candell. Tvåan satte Sara Strönberg några minuter senare efter en hörna.
3-0 kom efter en timmes spel sedan Anna Hammar spelat fram  Marlene Ejerås.
Med tio minuter kvar satte Erica Höglund 4-0 innan samma tjej som inledde dagens målskytte, Marielle Bergman, satte 5-0 efter en frisparksvariant.
- Vi har ett par mindre prestaioner bakom oss men idag hade vi hittat tillbaka till spelglädjen igen. Vi vinner med 5-0 mem var nog närmare 8-0 än 5-1, säger Westlund, som igår var och spionerade på värsta konkurrenten Ånge.
- Vi förlorar visserligen med 0-5 men jag tycker ändå att vi gör en spelmässigt bra match sett till omständigheterna och hade en hel del fina anfall och hade ett bra snack inom laget, säger Matfors tränare Elisabeth Gradin.
Gott betyg till alla i Kovland.
I Matfors fastnade vi mest för anfallaren Linda Bertilsson som redan efter en kvart fick gå ner och spela mittback p g a sakdor och gjorde det charmant. Comebackande Amanda Björnsdotter Persson i målet var också duktig och höll nere siffrorna.

Kovlands IF - Matfors IF 5-0
2015-06-11 - 19:00 - Ånäsvallen
1-0 Marielle Bergman 29
2-0 Sara Strönberg 34
3-0 Marlene Ejerås 59
4-0 Erica Höglund 80
5-0 Marielle Bergman 85 frisparksvariant Emma pass
Domare: David Lundgren
Publik: 70
Matchfakta

Hjulet fixade tre pinnar åt Ljustorp
(2015-06-10 )
Sund inledde med den starka vinden i ryggen och tog ett stadigt grepp om händelserna på planen och tog följdriktigt också ledningen i den 20:e minuten. Emma Sjöberg drev in i straffområdet. Fick sitt första skott med högern blockerat nen följde upp och slog in returen med vänstern.
Sund hade också bud till 2-0 innan Ljustorp började jobba sig in i matchen och fick till en kvittering i slutet av halvleken. Linnéa Berg drev igenom och testade skott. Målvakten räddade men Ida Hagberg höll sig franne och petade in rerturen.
- Ett bjudmål från oss. Hon skall inte komma förbi oss så där lätt, säger Sunds Petra Blücket självkritiskt.
Den andra halvleken var det hemmalaget som hade vinden med sig.
- Vi tog över totalt och jag tror vi hade 80 procent av spelet, säger Ljustorps tränare Carlos Zavala.
- Nåja. Jag tycker att den andra var ganska spelmässigt jämn, kontrar Petra Blücket.
Oavsett vilket så blev det hennalaget som satte nästa mål.
I den 72:a minuten bröt Vilma Josefsson ett Sunduppspel och satte full fart mot målet och fri rullade hon in den i bortre.
- Ännu ett bjudmål, suckade Blückert.
Sund hade sedan en kvitteringsboll inne. Eller?
- Veronica Wärme kom igenom och rullade bollen förbi målvakten men den studsade på hjulet som låg två decimeter inne i målet och studsade ut. Något som domaren inte uppmärksammade utan lät spelet fortgå, säger Blückert.
Närmare en kvittering än så går nästan inte att komma utan segersången hördes efter matchen från emmalagets omklädningsrum.
- Vi inledde svagt igen men sett till den andra halvleken vinner vi rättvist, säger Carlos Zavala.
- Trots förlusten tycker jag ändå vi gör en bra match och borde fått en poäng med oss, säger Petra Blückert.
Mittbackarna Viktoria Bergström och Jenny Wahlqvist samt nyttige mittfältaren Vilma Josefsson Ljustorps bästa.
I Sund går bästa betygen till Ann Jonsson på mitten och utespelaren i målet  Anna Sjöberg.

Ljustorps IF - Sund IF 2-1
2015-06-10 - 19:00 - Ljustorps IP
0-1 Emma Sjöberg 20
1-1 Ida Hagberg 40
2-1 Vilma Josefsson 72

Domare: Per Pålsson
Publik: 60
Matchfakta

Komfortabel Ångeseger
(2015-06-10 )
Lokalfotbollen tippade Ångeseger med 4-1.
Och Ångetjejerna vann med, just det, 4-1.
Redan efter 22 minuters spel stod det klart att IFK Timrås andralag skulle få åka hem lottlösa. Då hade Therese Nordlund och två gånger Jade Flask målat.
- Med bra fokus, rätt attityd och vindeni ryggen kunde vi ta en klar ledning tidigt i matchen.
Desirée Öberg reducerade elva minuter in i andra halvlek men Linda Borthan tog direkt död på gästernas poängfunderingar då hon skickade en vänsterkanon rakt upp i taket ur minimal vinkel.
- Vi var spelförande i stort sett hela matchen och vann även kampen över hela planen. Det enda jag kan klaga på är att vivorde gjort betydligt fler mål, säger Bjurén.
Plusbetyg över hela linjen med en extra stjärna för 15-årige Sanna Edlund.
- Alltid ett nöje att se en talang som Sanna spela fotboll, säger Bjurén smått lyriskt.
I IFK Timrå svarade målvakten Hanna Olofsson för en grann insats och höll verkligen siffrorna ner med en serie svettiga parader.
Mycket bra var även Veronica "Lonkan"  Söderström som visade att hon fortfarande håller hög klass.

Ånge IF - IFK Timrå 2 4-1
2015-06-10 - 19:00 - Ånge IP
1-0 Therese Nordlund 12
2-0Jade Flask 19
3-0 Jade Flask 22
3-1 Desirée Öberg 56
4-1 Linda Borthan 59
Domare: Hassan Ali Jan
Publik:
Matchfakta

Tabellen

Skytteligan:
12 mål:
Emma Sjöberg, Sund IF 
8 mål:
Marielle Bergman, Kovlands IF
Linda Bortan, Ånge IF
7 mål:
Wilma Bondén, Sundsvalls DFF 2
6 mål:
Anna Lundqvist, Heffnersklubban BK 2
Vilma Josefsson, Ljustorps IF
Ylenia Carabott, Ånge IF
5 mål:
Alva Nybjörk, IFK Timrå
Emelie Åkersten, Kovlands IF
Therese Nordlund, Ånge IF
Erica Höglund, Kovlands IF

Omgång 6:

FK Timrå 2 besegrade ett tappert Sund
(2015-06-03)
Sund kom till Timrås konstgräs med bara elva spelare, inga avbytare med andra ord. Trots detta gjorde man en målmässigt jämn match och lyckades emellanåt hålla nere tempot.
Under första halvans inledande tjugo minuter hade hennalaget bra fart på bollen och tog också ledningen med 1-0 sedan Lina Lind böjt in bollen in i det bortre krysset med vänstern.
Bud fanns sedan för en utökning innan man föll in i Sunds tempo. Med två minuter kvar av halvleken kom ändå 2-0. Desirée Öberg nickade fram till sig själv och kom fri från mittlinjen. Fick dock bollen lite för långt ifrån sig men hann upp deb precis före målvaktenoch rundade henne.
Timråtjejerna glömde att knyta ihop säcken och hann bjuda Malin Törnqvist på ett friläge innan vilan.
I den andra halvleken blev Sund allt tröttare samtidigt som Timrå höll uppe tempot. Det drljde dock ända till den 69:e minuten innan man kunde stänga matchen. Inhopparen Tuvali Andersson presenterade sig nästan direkt genom genom att skjuta in 3-1 från distans.
- Vi  gjorde en klart bättre match än mot Matfors senast och inledde bra och tog ledningen innan vi gick ned oss en period och hamnade i deras tenpo. Trots det lyckades vi göra 2-0 strax innan paus men slarvade och lät Sund reducera. I andra halvlek spelade vi upp oss och satte även 3-1 neb vi borde vunnit med större siffror, säger Timrå 2:s 23-årige tränare Martin Vestin, som slapp vara med om division 5-lagets 1-8-förlust på Hasselbacken. Bättre då att coacha sina tjejer till seger i damtrean.

IFK Timrå 2 - Sund IF 3-1
2015-06-03 - 19:00 - Timrå Konstgräs
1-0 Lina Lind 23
2-0 Desirée Öberg 43
2-1 Malin Törnqvist 44
3-1 Tuvali Andersson 69
Domare: Robert Lundqvist
Publik: 26
Matchfakta

Ånge kom undan med bllotta förskräckelsen
(2015-06-04)
Alnö 2 gav verkligen topplaget Ånge en kamp ända in i mål men föll till slut med 2-3.
Erika Engblom  satte 1-0 efter en dryg kvart och höll sedan ledningen till precis timmen spelad. Då kvitterade "Maltaproffset" Ylenia Carabott.
Samma tjej satte i stort sett omgående även 1-2.
Erika Engblom ville även hon bli tvåmålsskytt och kvitterade direkt på bara minuten senare.
Men när Annica Olsson återgav Ånge ledningen i den 72:a minuten visade det sig bli topplagets segermål.
- Dom tre poängen var det enda jag var nöjd med. Skall kanske även vara nöjd att vi ändå vinner när vi spelar så otroligt usel. Det här håller inte om vi vill utmana om seriesegern, säger Ångetränaren Magnus Bjurén.

Alnö IF 2 - Ånge IF 2-3
2015-06-04 - 19:00 - Släda IP
1-0 Erika Engblom 17
1-1 Ylenia Carabott 60
1-2 Ylenia Carabott 62
2-2 Erika Engblom 63
2-3 Annica Olsson 72
Domare: Samuel Keflit Tewelde
Publik: 30
Matchfakta

Tränaren på semester - då passade Matfors på att ta första segern
(2015-06-04)
Med tränaren och ett par tongivande spelare på semseter på Kreta passade Matfors IF på att ta säsongens första seger.
Efter en bra första halvlek med ett tidigt mål av Therese Zidén Forsberg och ett snyggt självmål i krysset kunde gästarna få ett försprång inför den andra halvleken.
Ljustorp spelade upp sig i andra men kom aldrig i kapp utan MIF kunde segra med uddamålet av fem.
- Vi hade flera chanser att kvittera men bollen ville bara inte in den här gången, säger Ljustorps lagledare Sonja Zavala.

Matfors IF - Ljustorps IF 3-2
2015-06-04 - 19:00 -  Thulevallen
1-0 Therese Zidén Forsberg 3
2-0 självmål 41
2-1 Joanna Fuenzalida 48 (frispark direkt i mål)
3-1 Sandra Nilsson 56
3-2 Vilma Josefsson 65
Domare: Thomas Löf
Publik: 43
Matchfakta

Heffnersklubban 2 vann klart på Norrporten Arena
(2015-06-04)
Heffnersklubbans andralag och Njurunda fick äran att äntra Medelpads nationalarena i Damtreans sjätte omgång.
Dom blåskrudade hade inga problem att lägga jumbon på rygg.
4-0 i paus blev till 7-2 vid full tid.
Hanna Ekdahl inledde målskyttet i den 16:e minuten och var även den som avslutade ditot i den 86:e. Även Anna Lundqvist  blev dubbel målsskytt i den ensidiga matchen.
Njurunda skall ha en eloge att man visade kämpatakter hela matchen mot det övermäktiga motståndet.

Heffnersklubban BK 2 - Njurunda IK 7-2
2015-06-04-  19:30 -  Norrporten Arena
1-0 Hanna Ekdahl 16
2-0 Sanna Bergström 24
3-0 Maria Westin 26
4-0 Alexandra Holmberg 44
5-0 Anna Lundqvist 48
5-1 Josefin Åström 56
6-1 Anna Lundqvist 57
6-2 Maria Furberg 63   
7-2 Hanna Ekdahl 86
Domare: Omar Vali
Publik: 62
Matchfakta

Kovlands första poängtapp
- SDFF 2 närmast segern

(2015-06-04)
Kovland inledde storstilat och dominerade den första halvtimmen. Dock utan synbar framgång i målprotokollet.
Därefter mattdes KIF markant och SDFF 2 tog över sista kvarten men inte heller där hittades nätet före halvtidsvilan.
Även i den andra inledde Kovland bäst men bara en kort period. Därefter handlade det mest om hemmalaget vars mittfält firade stora triumfer på den svårbemästrade planen (Sveriges sämsta konstgräsplan?). Flera klara lägen skapades, bl a ett friläge och när man väntade på ett ledningsmål från SDFF 2 gjorde Emelie Åkersten 0-1 efter precis en timmes spel tvärt emot matchbilden.
SDFF repade snabbt nytt mod efter kallduschen och på en hörna i den 66:e minuten kom Alma Enkvist farande på en utåtskruvad hörna och med schwung nickade in kvitteringen.
- Vi gör en kanonmatch och ligger närmast segern. Både vid 0-0 och 1-1 hade vi flera bra chanser att utöka målskörden, säger SDFF 2-tränaren Johan Widell efter att hans lag åsamkat gästernas deras första poängförlust.
- Vi gör inte det vi kommit överens om innan matchen och som vårt spel såg ut idag är jag glad för en pinne. SDFF ville mer och var det bättre laget, säger Kovlands tränare Anders Westlund.


Sundsvalls DFF 2 - Kovlands IF 1-1
2015-06-04 - 20:00 - Kubikenborgs konstgräs
0-1 Emelie Åkersten 60
1-1 Alma Enkvist 64 stenhård nick hörn kom med fart
Domare: Rpger Backlund
Jo0s D, Neely imf
Bud poå vinstgen
Publik: 58
Matchfakta

Tabellen

Skytteligan:
11 mål:
Emma Sjöberg, Sund IF 
7 mål:
Linda Bortan, Ånge IF 7
6 mål:
Anna Lundqvist, Heffnersklubban BK 2
Marielle Bergman, Kovlands IF
Ylenia Carabott, Ånge IF
5 mål:
Alva Nybjörk, IFK Timrå 2 5
Emelie Åkersten, Kovlands IF
Vilma Josefsson, Ljustorps IF

Omgång 5:

Ånge starkast i stormen
(2015-06-01)
Mändagsmötet mellan Ånge och Heffnersklubban 2 avslutade omgång 2.
Tyvärr blev det inte mycket till ordnat spel Det såg stormen till. Den starka sidvinden förstörde allt ordnat spel och vid frisparkar och hörnor vägade vinden låta bollen ligga still. Båda lagen försöte bemästra svårigheterna genom att försöka hålla bollen efter marken.
Trempl producwerades. Santkuga av det mer robust spelande hemmalaget.
1-0 brunkade Linda Borthan in efter en hörna i den 18:e minuten och samma tjej frisparkade in 2-0 efter 36 minuter. Therese Nordlund fastsällde sedan slutresultatet när hon med lite knappt 20 från slutet tryckte in 3-0 från nära håll.
- Stromen förstörde det mesta av förutsättningarna för en bra fotbollsmatch på konstgräset. Måste ändå ge bägge lagen en eloge att man verkligen försökte och häöll bollen efter marken. Vi vann den här matchen tack vare vår tyngd. Heffnersklubban är alltid trevliga att möta men väger lite flr löätt i närkamperna ännu. Alla försökte efter bästa förmåga men det var ingen som stack ut något extra, säger Ångetränaren Magnus Bjuren.

Ånge IF - Heffnersklubban BK 2 3-0
2015-06-01 - 19:00 - Ånge IP
1-0 Linda Borthan 18
2-0 Linda Borthan 36
3-0 Therese Nordlund 73
Domare: Roger Backlund
Publik: 47
Matchfakta

"Djävla Matforsfittor"
(2015-05-31)
Matfors damtränare Ulrica Nilsson-Böös var besviken över att ha tappat 3-0 till 3-4-förlust. Besviken på att Timrå kom med i stort sett bara spelare från division 2-truppen och domarens insats. Men det som fick Ulrica att fundera på att sluta med fotbollen var Timråspelarnas verbala uppträdande på planen.
- Hela tiden var det en massa tjaffs och dom kallade våra spelare "djävla Matforsfittor" och annat mindre trevligt. Jag trodde nästan inte att det var sant men min tränarkollega Elisabeth Gradin hoppade in och spelade en stund hörde också "vad ful du är" och andra mindre smickrande tillmälen
Vad säger då unge Timråtränaren Martin Vestin om anklageserna:
- Dessa kommentarrer från våra spelare är ingenting jag känner till eller har hört där jag stod på sidan. Hade jag hört något hade jag plockat henne av planen direkt. Sånt där accepteras inte och hör inte hemma inom fotbollen på någon nivå. Om det nu är som Matforstränaren säger måste vi ta upp det inom laget.

IFK Timrå 2 vände 0-3 till seger
(2015-05-31)
IFK Timrå kom till spel med i stort sett bara spelare från A-lagstruppen till hemmamatchen mot nästjumbon Matfors, som dessutom kom med en utespelare mellan stolparna. Bäddat för målkalas således. Och det bjöds på hela sju mål men händelserna på planen blev kanske inte vad man kunnat förutspå.
Det var nämligen gästerna som njöd på drömfotboll och ledde med odiskutabla 2-0 i paus.
I minut 13 tog Linda Brtilsson emot bollen, vänt på en femkrona och placerade kulan i det bortre krysset.
Efter dryga halvtimmen satte Sandra Nilsson 0-2 på straff sedan Bertilsson blivit kapad.
 När sedan Therese Zidén-Forsberg sköt ett skott över Timråmålvakten Hanna Olofsson till 0-3 såg skrällen ut att vara ett faktum.
- Vi gör en kanon förstahalvlek. I andra slutade domare blåsa för oss Det spelade ingen roll hur mycket deras spelare satte armar i ryggen, ryckte i armar och tröjor. Domarens pipa förblev tyst. Vid 3-3-målet sparkade dom vår målvakt i huvudet så hon tappade bollen. Istället för frispark till oss kunde dom slå in bollen i tomt mål. Enda gången han blåste var när Linda Bertilsson kom fri med deras målvakt och skulle rulla in bollen i tomt mål. Då blåste han och påstod att Timråmålvakten hade haft händerna på bollen. I anfallet efteråt gjorde dom 4-3. Då var det nära att jag fick ett psykbryt.
Amanda Nilsson löpte sig fri två gånger och reducerade till 3-2 Fllrst en placering och sedan en lobb över en utrusande målvakt.
Desirée Öberg satte det omdiskuterade med fyra minuter kvar och på övertid kom så Beatrice Eriksson vinstmål efter en tilltrasslad situation framför Matforsmålet. Direkt på avspark efter målet blåste domaren av matchen.
-Vi var inte alls på tårna och kom aldirg upp i vår normala kapacitet. Det var först efter 0-3 som vi började visa löpvilja och tack vare den i kombination att Matfors mattades kunde vi vända och vinna matchen. Amanda Nilsson var vår bäste spelare och det var hon som visade vägen med sina två frilägesmål.
Ulrica Nilsson-Böös var inte glad efter den snöpliga förlusten och domarinsatsen men det som gjorde henne mest besviken var Timråspelarnas beteende på planen. Läs artikel här ovanför. 
I Matfors kvitterar utespelande målvakten Ida Segervald
 och mittbacken Anna Engström ut bäst betyg.
Trots den heroiska insatsen tvingades Matfors inkassera den femte raka förlusten.

IFK Timrå 2 - Matfors IF 4-3
2015-05-31 - 16:00 - Bergeforsens IP
0-1 Linda Bertilsson 13
0-2 Sandra Nilsson (straff) 32
0-3 Terese Zidéb Forsberg 52
1-3 Amanda Nilsson 57
2-3 Amanda Nilsson 72
3-3 Desirée Öberg 86
4-3 Beatrice Ereiksson 90+2
Domare: Peterson Lugero
Publik: 50 
Matchfakta

Nu är Ljustorps damer byns stolthet
(2015-05-28)
Samtidigt som styrelsen beslutade att dra herrlaget ur fyran klev föreningens damer ut på Ljustprps IP och tvålade till SDFF:s andralag med 5-3. Primus motor av mittfältaren Vilma Josefsson som var planens främste aktör..
- Vi inledde dåligt och var inte alls taggade men efter deras ledningsmål vaknade vi till och i den andra halvleken fick vi i gång vårt spel orderntligt och kunde gå ifrån till 5-1 innan, säger Carlos Zavala, tränare för Ljustorp:
SDFF reducerade två gånger på slutet och friserade nederlaget till 3-5.

Ljustorps IF - Sundsvalls DFF 2 5-3
2015-05-28 - 19:00 - Ljustorps IP
0-1 Malin Svelander 6
1-1 Vilma Josefsson 14
2-1 Rebecca Jonsson 16
3-1 Ida Hagberg 54
4-1 Vilma Josefsson(straff) 59
5-1 Rebecca Jonsson 75
5-2 Malin Svelander 78
5-3 Ina Kasselrud (straff) 90
Domare: Per Pålsson
Publik: 30
Matchfakta

Bingo för Kovland
(2015-05-28)
Det blev bingo för Kovland. I afton. Man tog nämligen sin femte raka seger. Men det var trögt under den första halvleken mot jumbon Njurunda. Bara 1-0 och det efter ett självmål. I andra blev det bättre fyr under pannorna vilket utmynnade i en 7-0-vinst till slut. Bakom uppryckningen låg senaste nyförvärvet (från Alnö) Lina Candell som kom in efter paus och bara sprudlade av energi och framåtanda.
- Vi förde matchen redan från början men saknade tålamod i spelet och ville slå det avgörande passet för tidigt skede. Dessutom var deras målvakt hela tiden på alerten och tog hand om allt i sitt straffområde. I andra visade vibättre tålamod ocjh rullade boll bättre inom laget samtidig som Lina Candell kom in och gav energi med sin spelstil. Hon var en stor anledning till att vi kunde göra sex mål i andra halvlek samtidigt som Njurunda tröttnade, säger Kovlandstränaren Anders Westlund.

Njurunda IK - Kovlands IF 0-7
2015-05-28-  19:00 -  Gumsekullen
0-1 självmål 13
0-2 Lina Candell 48
0-3 Lina Candell 60
0-4 Agnes Cöster 67
0-5 Marielle Bergman 69
0-6 Frida Dalin 79
0-7 Emelie Åkersten 83
Domare: Michael Lie
Publik: 53
Matchfakta

Kovland
(2015-05-28)
Alnö 2 knäckte tooplaget med klara 4-1 trots bortagräs mot Sund. Tungan på vågen blev bra försvarsspel och ett par "lån" från A-laget där bl a fjolårets skytteligavinnare i damtrean (då i Ånge) Linnéa Cantzler  svarade för ett hattrick. Även Amanda Wallin drog ett stort strå till stacken.
I Sund visade passningsskicklige Petra Blückert att hon fortfarande har mycket ogjort på en fotbollsplan. Tyvärr var hon lite för ensam i sitt lag denna afton.
- Vi gjorde en gedigen insats. Speciellt imponerades jag av vårt positionsspel i försvaret. Framåt skapade vi chanser till betydligt fler än dom fyra mål vi gjorde, säger Alnö 2-tränaren Mikael Mathiasson, som var mycket tillfreds med sina A-lagslån.

Sund IF - Alnö IF 2 1-4
2015-05-28 19:00 Maland
0-1 Linnéa Cantzler 32
1-1 Emma Sjöberg 44
1-2 Anna Dahlin 56
1-3 Linnéa Cantzler 63
1-4 Linnéa Cantzler 81
Domare: Anton Fandén
Publik: 35
Matchfakta

Tabellen

Skytteligan:
Emma Sjöberg, Sund 11 mål
Linda Bortan, Ånge IF 7
Marielle Bergman, Kovland 6
Alva Nybjörk, Timrå 2 5
Anna Lundqvist, Heffnersklubban 2 4
Emelie Åkersten, Kovland 4
Linda Bertilsson, Matfors 4
Therese Nordlund, Ånge 4
Erica Höglund, Kovland 4
Vilma Josefsson, Ljustorp 4
Ylenia Carabott, Ånge 4

Omgång 4:

Alnö 2 vände och gtrjade första victorian
(2015-05-21)
Alnö 2 tog sin första seger i årets serie när man vände 0-1 till 2-1 i den andra halvleken mot Matfors. Segerskytt hemma på ett ojämnt Slädagräs blev Fanny Sedin vars mål i den 68::e ninuten visade sig räcka till tre pinnar.
Matfors har fåttt en tung inledning med fyra dörluster.

Ljustorp bara två minuter från poängskräll
(2015-05-21)
Ljustorp var bara två minuter från att hålla nollan och ta en skrällpoäng av topplaget Kovland. Då förstörde Emelie Åkersten poängdrömmarna och favoriterna kunde plocka sina på förhand fulla pott.
- Det var en riktigt usel fotbollsmatch. Trots allt starkt av tjejerna att ta tre poäng trots att ingenting fungerade, säger Kovlandstränaren Anders Westlund.
- Det känns otroligt surt när vi var så nära att ta poäng. Vill inte skylla förlusten på domaren men Kovland tilläts spela fult och vi fick knappt några frisparkar med oss. Tjejerna är alldeles blå kring anklarna, säger en bister Sonja Zavala,, lagledare i Ljustorp, som på stående fot lovade revansch hemma på IP i höst redan nu
Tränaren Carlos Zavala ville prisa hela laget för deras försvarsinsats.

Maltesiskt nyförvärv satte fyra fullträffar för Ånge på direkten
(2015-05-21)
I morse landade den maltesiska duon Jade Flask (mittback) och Ylenia Carabott (anfallare). Redan på kvällen var det dags för debut i Ånge IF.
Någon reströtthet kunde inte spåras hos nyförvärven- Jade stängdde till bakåt medan Ylenia mlfrossade framåt. Fyra mål blev det under kvällen, lika många som klubbkompisen Linda Borthan.
- Fy´ra mål var imponerar men dom hade inte gjort alla målen utan understöd från sina lagkamrater, säger tränaren Magnus Bjurén, som var nöjd med hela lagets insats.
För Njurunda gäller det att stoppa blödningen. Fyra matcher och lika många förluster och 1-27 i målskillnad. Lägg därtill en tunn trupp. Risken finns att laget tvingas lägga ner under seriespelet. En tråkig utveckling i så fall dåanrika Gumsekullen blir utan seniorfotboll. Kämpa NIK!

Fyra fullträffar igen av Emma Sjöberg när Sund 5-0-vann ånyo
(2015-05-07)
Heffneersklubban inledde storstilat mot Sund på Västhagens konstgräs och dominerade händelserna. Dock utan att skapa några vassare chanser.
- Vi tänar ju aldrig och det är kanske därför som vi är trögstartade i matcherna, funderar Sundspelaren Petra Blückert
Efter drygt 20 minuter in i matchen började gästerna hitta in i tempot.
Den första halvleken förblev mållös men det var nära att "Klubban" gick till pausledning men Sundkeepern Lise-Lott Söderlund gjorde en makalös refelxröäddning på ett närskott på slutet.
Den andra halvleken blev spelmässigt jämn men Sund hade Emma Sjöber.
Mot Njurunda för en och en halv vecka sedan svarade Emma för fyra av Sunds fem mål. Nu gjorde hon om bedriften mot Heffnersklubban på 33 minuer efter paus. Det femte Sundmålet (2-0) prickades in av Hanna Hörnberg.
- Heffners spelade bra ute på planen me vägde lite för lätt inne i straffområdena, säger Blückert.
Det visade sig vara förödande när motståndarlaget hade en Emma Sjöberg i hysterisk målform.

Resultat och matchfakta, omgång 4

Heffnersklubban BK 2 - Sund IF 0-5
2015-05-19 - 20:00 - Västhagen
0-1 Emma Sjöberg 47
0-2 Hanna Hörnberg 57
0-3 Emma Sjöberg 70
0-4 Emma Sjöberg 76
0-5 Emma Sjöberg 80
Domare: Björn Sjöblad
Publik: 20
Matchfakta

Alnö IF 2 - Matfors IF 2-1
2015-05-21 - 19:00 - Släda IP
0-1 Linda Bertilsson 45
1-1 Zoe Tomley 56
2-1 Fanny Selin 68
Domare: David Lundgren
Publik: 43
Matchfakta

Kovlands IF - Ljustorps IF 1-0
2015-05-21 - 19:00 - Ånäsvallen
1-0 Emelie Åkersten 88
Domare: Hans Söderblom
Publik:
Matchfakta

Ånge IF - Njurunda IK 9-0
2015-05-21 19:00 - Ånge IP
1-0 Linda Borthan 33
2-0 Ylenia Carabott (straff) 38
3-0 Ylenia Carabott 40
4-0 Ylenia Carabott 54
5-0 Sanna Edlund 60
6-0 Linda Borthan 68
7-0 Linda Borthan 69
8-0 Linda Borthan 78
9-0 Ylenia Carabott 90
Domare: Anton Fandén (bra kommunikation med spelarna)
Publik: 43
Matchfakta

Sundsvalls DFF 2 - IFK Timrå 2 3-5
2015-05-24 - 15:00 - Kubikenborgs konstgräs
0-1 självmål 14
0-2 Lina Lind 21
0-3 Denise Andersson 27
0-4 Flaurona Rexhaj 30
1-4 Maria Linn Isabelle Norberg 38
2-4 Jenny Nordenberg 51
3-4 Wilma Bondén 60
3-5 Johanna Lagerlund 71
Domare: Temesgen Habte Eyes
Publik: 30
Matchfakta

Tabellen

16-åtige Persson frälste Ånge
(2015-05-07)
Ånge vann som väntat hemmamatchen mot Matfors. Men brukets tjejer gav hårdnackat motstånd.
Jonna Fredlund gav hemmalaget en tidig ledning med ett praktskott i krysset todogt in i matchen.
Matfors kvitterade genom Hanna Nilsson efter en hörna och höll 1-1 fram till inledningen av den andra halvleken då Ånge återtog genom Linda Borthan.
MIF kvitterade ånyo och det bara någon minut senare genom notoriske "måltanten" Linda Bertilsson.
Ånge jagade därefter ett segermål men blåstes man inte av för offside stod gästernas duktige gårdvar Hanna Brunnström, som tvingades göra co,meback på kort varsel, i vägen.
Med kvarten kvar tog 16-åringen Josefin Persson emot ett inlägg inne i boxen och tryckte in 3-2 på halvvolley i sin första seniormatch från start.
- Typiskt att vår minst rutinerade tjej skulle kliva fram och avgöra när alla andra missat, säger Ångetränaren Magnus Bjurén..
- Tråkigt för oss att målet godkändes då det var solklar offside, säger Matforstränaren Ulrica Nilsson-Böös.
- Å andra sidan blåste domaren bort fem frilägen då vi från rätt sida, kontrar Bjurén, som är kritisk till endomarsystemet i damtrean.
Matfors försökte flytta upp för en kvittering men åkte på en omställning till 2-4 på slutet.
- Vi gjorde ingen bra match. Vi var haffsiga och fick aldrig igång vårt passningsspel. Tempot var också lågt men det kan bero på att vi haft en förkylningsepidemi i truppen, säger Magnus Bkjurén.
- Inte heller vi gjorde någon bra match Vi inledde bra första tjugo men sedan blev spelet ängsligt av någon anledning, säger Ulrica Nilsson-Böös, som utöver sin målvakt var mest nöjd med mittbackarna Nilsson, Hanna och Sandra.Ånge IF - Matfors IF 4-2 (1-1)
1-0 Jonna Fredlund
1-1 Hanna Nilsson
2-1 Linda Borthan
2-2 Linda Bertilsson
3-2Josefin Persson
4-2 Theres Nordlund
Domare: Örjan Åström
Publik:
Matchfakta

Målkalas på Ånäsvallen inför storpublik
(2015-05-07)
Nyfikenheten var stor i Kovland för damlagets nystart.
Hela 150 åskådare hade kommit till Ånäsvallen och dom blev inte besvikna. Hemmaidolerna vann med hela 9-2....

Kovlands IF - Alnö IF 2 9-2 (6-2)
1-0 Marlene Ejerås 1
2-0 Marielle Bergman 5
2-1 Engelina Nygren 11
3-1 Tina Erica Höglund 17
4-1 Tina Erica Höglund 19
5-1 Marielle Bergman 23
6-1 Marlene Ejerås36
6-2 Isa Kollberg 43
7-2 Emelie Åkersten 53
74’ Varning Emelie Åkersten
74’ Varning Louisa Strid
8-2 Elin Löfblad (straff) 76
9-2 Emelie Åkersten 82
Domare: Anton Fandén
Publik: 150
Matchfakta

Amanda Norin Amanda Norin

Amanda Norin valde Kovland
(2014-12-19)
Amanda Norin funderade över Alnö IF i tvåan eller nystartade Kovland i trean. 
Nu har hon bestämt sig.
Det blir spel nästa år i – Kovlands IF för den 23-åriga försvarsspelaren, som därmed blir ytterligare en i mängden som lämnar Selånger FK:s division 1-lag.

Mikaeal Björkholm är bara ett av många starka nyförvärv till Kovland. Mikaeal Björkholm är bara ett av många starka nyförvärv till Kovland.

27 spelare i nystartade Kovland
(2014-12-11)
För två och en halv vecka sedan hade jag en artikel om att Kovland startar upp sitt damlag igen efter ett par år i malpåse (läs nedan).
Och intresset verkar vara på topp.
Inte mindre än 27 spelare har lämnat in sin intresseanmälan så här långt.
– Intresset har varit jättestort och som det är i dagslaget kanske vi även måste anmäla ett andralag. Om man nu får ha två lag i samma serie?, frågar sig tränaren Anders Westlund, f d Selånger och IFK Timrå.
Och det är också från ovanstående två klubbar som nästan alla av spelarna kommer, plus några som spelade i Kovland tidigare och nu gör comeback plus två utanför distriktet.
Från Selångers division 1-lag kommer Mikaela Björkholm medan Louisa Strid spelade med SFK:s division 2-lag. Från det numera nedlagda Selånger 3 i trean kommer Agnes Cöster, Karin Öhrlund, Frida Dahlin, Natalie Öhlén och Emelie Berg. 
– Kan bli ännu fler från Selånger då Amanda Norin funderar om hon skall spela med oss eller Alnö nästa år, säger Westlund.
Från IFK Timrå kommer kvintetten Sara Svensson (mv), Erica Höglund, Marielle Bergman, Emelie Åkersten, Marlene Ejerås och Anna Hammar. Följande spelare gör comeback efter nåt eller några "sabbatsår":
Emma Westlund, Malin Westlund, Isabell Viksell, Elin Viksell och Emma Pauna. Samtliga med förflutet i IFK Timrå men som nu fått fotbollssuget tillbaka. 
Två spelare kommer "utifrån" och det är Elin Löfblad från IFK Västerås och Johanna Wallin, Långsele AIF.
Det här gänget blir nåt att bita i för dom övriga lagen i nästa års damtrea!

Cassandra Åström går till Stöde IF. Cassandra Åström går till Stöde IF.

Stöde IF förstärker inför division 2-säsongen
(2014-11-26)
Nya division 2-klubben Stöde IF har gjort klart med sina första nyförvärv inför den kommande säsongen.
17-åriga anfallaren Cassandra Åström från SDFF:s division 3-lag och 20-åriga Maja Scharin från Alnö har bestämt sig för spel i den röda dressen 2015.
När det gäller den förstnämnda har hon gott fotbollspåbrå. Pappan heter Mats Carlsson och mamman Bettina Åström, båda lokala storheter i Stöde IF och GIF Sundsvall/SDFF då det begav sig. Även Cassandras pojkvän, Patrik "Putte" Nilsson lirar i Stöde IF. Snacka om fotbollsfamilj.
– Två lovande tjejer som vi tror kommer att förstärka vårt lag, säger lagledaren Mikael Backlund.

Anette Bergman hänger med upp i tvåan. Anette Bergman hänger med upp i tvåan.

Tränarduo blir trojka i Stöde dam
(2014-11-15)
Ett glatt besked till Stöde IF:s damer.
Anette Bergman och Christer Söder har tagit beslutet att följa med Stöde IF upp i division 2.
Duon blir emellertid utökad till en trojka då AnnSofie Brännvall väljer att göra comeback. 
– Vi är glada över den här kompetenta trion. Anette var ju lite tveksam om hon hade tiden men valde nog att fortsätta för att vi har ett ungt och lovande lag och vill se hur långt det kan bära, säger lagledaren Mikael Backlund, som dock själv inte följer med upp.
– Har lovat att visa upp mig mer hemmavid och det får räcka med lagledandet för herrlaget nästa år. Men jag har lovat att hjälpa tjejerna till dom får tag i en ny lagledare, säger Backlund.

Blir Fredrik Enqvist kvar i Selånger - och Ljustorp? Blir Fredrik Enqvist kvar i Selånger - och Ljustorp?

Selånger lägger ner
(2014-10-24)
Selångers tredjelag som spelade i Damtrean i år och där kom sist, kommer inte att få någon fortsättning. Dock inte på grund av tabellplaceringen.
– Ja, tyvärr kommer laget att läggas ner. Det finns helt enkelt inte tillräckligt med spelare. Några flyttas upp till division 2-laget, några slutar och minst tre spelare återvänder till sin moderklubb Kovland och redan innan hade vi en väldigt tunn trupp, säger lagets tränare Fredrik Enqvist.
Hur blir det för egen del. Blir du kvar i föreningen som tränare?
– Selånger vill ha kvar både mig och Linnea (Söderblom) i föreningen och vi har fått ett förslag som vi fortfarande funderar på. Har inte hört något från nån annan klubb så de är väl inte aktuellt idagsläget, säger Enqvist, som själv är aktiv målvakt i Ljustorp och gjorde det så bra där att han blev uttagen i Medelpadsfemmans All Star Team efter säsongen.
Blir du kvar mellan stolparna i Ljustorp nästa säsong?
– Ingenting bestämt ännu men troligen blir det så även om det skulle vara kul att testa spel högre upp i divisionerna. Fast några konkreta anbud har man i alla fall ännu inte fått, säger den lovande 23-åringen.

Anders Westlund tränar damcomebackande Kovlands IF. Anders Westlund tränar damcomebackande Kovlands IF.

Kovland kickar igång sitt
damlag igen

(2014-10-23)
Det har legat i röret ett tag men nu står det klart.
Kovlands damer gör comeback efter att ha leget i malpåse både 2013 och 2014.
Tränare för laget blir förre Selånger– och Timråtränaren Anders Westlund.
– Vi kör vårt första träningspass redan på tisdag och jag har "Tobbe" (Sandström, materialförvaltaren) var på Stadium idag och plockade ut lite material, säger Westlund.


Ser ut att få ihop ett kanonlag

Efter två års uppehåll gör Kovland comeback inom den lokala damfotbollen. Senast det begav sig var 2012 och då kom man näst sist i Damfyran.
Tränare för laget blir ingen annan än Anders Westlund som tidigare bland annat tränat Selånger och IFK Timrå på damsidan.
– Det var några av dom gamla tjejerna som jag tränat genom åren som ville spela ihop igen och dom hade önskemål om att jag skulle träna dom och det var så jag fick en förfrågan. Flera av tjejerna vill varva ner men ändå fortsätta spela fotboll. Dessutom kul att återförenas med min gamle vapendragare "Tobbe" Sandström som kommer att hålla i materialbiten och sjukvården, säger Westlund.
Och det är inget dåligt lag som Kovland verkar kunna ställa på benen nästa år i Damtrean. Av dom som är aktuella är från Selånger t ex Mikaela Björkholm och Amanda Nordin samt ett helt knippe från IFK Timrå; Målvakten Sara Svensson och utespelarna Emelie Åkersten, Elin och Isabell Viksell, Erica Höglund, Marlene Ejerås, Marielle Bergman, Veronica Söderström samt tränardöttrarna Emma och Malin Westlund.


"Lär bli anklagad"

Vad säger dina gamla klubbar att så många spelare hamnar i ditt nya lag?
– Jag lär väl bli anklagad för att försöka värva dom här spelarna men så är inte fallet utan dom har kommit eller kommer självmant. Det är även fler spelare som visat intresse att komma till Kovland från andra föreningar eller vill börja spela fotboll igen efter att ha hållit upp som Matilda Björkholm och några fler, säger Westlund.
Men vad händer om ni skulle vinna trean och gå upp?
– Lite tidigt att spekulera om men division 2-serien är inte alltför vass och resorna inte alltför betungande så det skulle nog inte vara några problem. Men först skall vi se vart det här leder. Vi har vårt första träningspass på tisdag, avslutar Anders Westlund.
Som läget är nu seglar Kovland redan upp som seriefavoriter 2015 års upplaga av Damtrean.

Linnéa Cantzler till SDFF Linnéa Cantzler till SDFF

Skyttedrottning till SDFF
(2014-10-16)
Uttagen till Lokalfotbollens All Star Team.
Vinnare av damtreans skytteliga på 32 mål.
Tränat med SDFF nu under senhösten.
Och nu står det klart att Linnéa Cantzler kommer att lämna Ånge IF för att spela division 1-fotboll nästa år.
– Det stämmer. Hon är klar för SDFF. En intressant spelare, snabb och kvick och har näsa för var målet står. Det är roligt att Linnea vill pröva sina vingar och se hur hon kan utvecklas. Vi får in ännu mer snabbhet i truppen vilket alltid är intressant, säger Elisabeth Ledinge.
Skall bli intressant att följa Alby FF-fostrade Linnéa Cantlzer och med fortsatt rätt skolning kan det bli en rejäl succé.