TIDIGARE SÄSONGER
Div. 2 Norrland 1987-2020

Selånger FK vann Norrlandstvåan 2012 och firade tillsammans med sin entusiastiska hemmaklack. Inför säsongen 2016 drog man sig ur division 2 och började om i Medelpadssexan. Från och med ifjol lirar man i Medelpadsallsvenskan, d v s division 4.

Selånger FK är vår senaste division 2-vinnare – så har det gått sedan starten 1987

Hur har det gått genom åren i division 2 Norrland sedan serien kickade igång 1987?
Då som vår tredje högsta serie efter Allsvenskan och division 2, sedermera division 1.


Selånger FK vann division 2 Norrland 2012 och innan det var det IFK Timrå som landade i toppen av serien 2006. Bägge lagens sejourer i division 1 Norra blev dock bara ettåriga. IFK Timrå som förövrigt var nära att ta hem serien 2017 men kom tvåa och lyckades därefter inte kvala sig upp efter mötena med Örebrolagen Karlslunds IF och Rynninge IK.

När det gäller Selånger började man om på nytt i ssexan men redan 2019 var man tillbaka i division 4 där man hängde kvar trots att det såg tufft ut i början av hösten.
Börjat om på nytt har även IFK Timrå tvingats göra efter en smått makaber spelarflykt inför den förra säsongen.
I år blev det lir i Medelpadssexan och om inget oförutsett händer blir det spel i vår lägsta lokala serie även 2021 för de vitblå kamraterna från Timrå. 

Våra enda lokala representanter i år är Stöde IF som efter sin historiska seger av division 3 Mellersta Norrland för två år sedan gjorde en fin debut i tvåan ifjol och hängde i inledningen med i toppstriden, till man sålde målskytten Oskar Nordlund till Brommapojkarna. Därefter gled man ner något i tabellen men någon fara för nedflyttning var det inte.

I år blir det den svåra andra säsongen men det ska bli intressant att se hur distriktets näst bästa lag efter GIF Sundsvall kommer att tackla säsongen.

Sluttabeller med mera:
• Div. 2 Norrland 1987 - 2020